Cum să vă încurajați copilul să iubească învățarea

Învățarea este o mare parte a copilăriei, deci de ce să nu vă distrați? Începeți prin oferirea de oportunități pentru curiozitatea copilului dvs. să se desfășoare. Încurajați-vă copilul să participe la noi activități și să afle ce iubesc. Când copilul dvs. găsește un interes, ajutați-i să-l construiască și să o exploreze. Ajuta copilul tău să se confrunte cu temerile și să se simtă în siguranță atunci când încercați lucruri noi. Oferind șansele copilului dvs. să pună întrebări despre lumea din jurul lor, îi va ajuta să rămână curioși și de iubire învățare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea de oportunități pentru copilul dvs
1. Fie ca copilul tău să joace independent dacă sunt mai tineri de 2 ani. Bebelușii și copiii mici iubesc să joace singuri, explorând mediul lor și descoperind noi modalități de joc. Supraveghează copilul tau, dar le permite să descopere noi modalități de joc de ele însele și fără prea mulți copii în jur.
  • 2. Permiteți copilului dvs. să joace alături de alți copii când sunt mai în vârstă. Când copilul dvs. are aproximativ 2-3 ani, lăsați-i să stea lângă alți copii și să se joace. Ei nu pot interacționa foarte mult până la 3 sau mai mult. În acel moment, vor începe să învețe noi abilități, jucând interactiv cu alți copii.
  • Aceasta este o progresie naturală pentru ca copiii să ia. Încercați să nu forțați copilul să se joace cu ceilalți înainte de a fi pregătiți pentru că - să-i ia timpul și să învețe să iubească învățarea pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. pentru a iubi învățarea Pasul 1
    3. Încurajați jocul imaginativ. Fie ca imaginația copilului tău să fugă sălbatic. Imaginația este esențială pentru dezvoltare și a crea o lume de minune și de învățare pentru copilul dvs.Dacă copilul vă imaginați ceva sau este prost, nu închideți jocul. Mergeți împreună cu el și încurajați-vă copilul să continue să creeze și să viseze lucruri noi.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. se joacă cu un set de bucătărie, adresați-vă copilului ce ar dori să gătească și cum vor găti.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă copilul să iubească învățarea Pasul 2
    4. Face distracție de învățare folosind jocuri. Crearea unui joc de ceva poate face să învețe imediat despre orice distracție! Faceți jocuri care includ lucruri pe care le-ați dori să le aflați. Vedeți câte obiecte pe care copilul dvs. le poate număra sau câte lucruri pot numi despre cai într-un minut.
  • De exemplu, atunci când sunteți la magazin alimentar, aveți copilul dumneavoastră să ghicească cât de mult cântăresc piersicile sau le adaugă elementele din coșul dvs.
  • Găsiți jocuri la magazin care implică lucruri pe care doriți ca copilul dvs. să învețe sau să exploreze.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă copilul să iubească învățarea Pasul 3
    5. Permiteți timpul liber. Copiii au nevoie de mult timp liber pentru a descoperi și a explora. Nu vă blocați programul cu comisioane și activități și păstrați-vă copilul în mod constant ocupat. Dați-vă copilului timp pentru joc liber, visare de vis și în roaming în curtea din spate.
  • De exemplu, dacă urmați un program, programați într-un timp gratuit. Lăsați copilul să aleagă activități pentru a umple de data aceasta.
  • Dacă nu urmați un program, luați conducerea copilului dvs. atunci când doresc ceva timp singur sau pentru a juca pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. pentru a iubi învățarea Pasul 4
    6. Oferiți exemple și experiențe practice. Dă-ți copilul beton, experiențe directe cât mai mult posibil, în multe medii diferite. Copiii se vor conecta cu experiențele din viața reală și vor avea o învățare mai interesantă.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. învață despre geologie, aduceți-le într-o peșteră și luați un tur educațional sau mergeți la un muzeu.
  • Utilizați o tastatură de calculatoare veche, neagră pentru a vă învăța copilul alfabetul. Ei se vor bucura să ajungă la apăsarea butoanelor în timp ce învățați literele și să se familiarizeze cu o tastatură.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă copilul să iubească învățarea Pasul 5
    7. Lăsați copilul să-și formeze propriile opinii. Puneți întrebări și lăsați-i copilul să răspundă fără a le judeca. Lăsați-i să gândească prin întrebări dificile și să-și formeze propriile idei și valori. Întrebați-le despre gândurile și sentimentele lor și lăsați-i să răspundă într-un mod care îi este semnificativ.
  • Adresați-vă copiilor dvs. cum se simt despre diverse probleme (evenimente curente, relații, valori). Lăsați-i să aibă opinii fără a trece judecata.
  • Adresați-vă copiilor să vă ajute să înțelegeți de ce simt modul în care fac.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 6
    8. Înconjurați copilul cu cărți. Copiii iubesc cărțile și pot învăța despre activitățile lor preferate, animalele și culturile prin citire. Dacă aveți un copil mic, citiți-le cu voce tare. Dacă aveți un copil mai în vârstă, încurajați-i să citească pe cont propriu și să găsească cărți care le interesează.
  • Petreceți ceva timp cu copilul dvs. în fiecare zi. De exemplu, includeți cărți ca parte a rutinei copilului dvs. de culcare.
  • Efectuați vizite regulate la bibliotecă și verificați cărțile. Dacă biblioteca dvs. oferă timp de poveste, du-te cu copilul tău.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 7
    9. Vorbește despre propriile tale interese. Împărtășește-ți propriile pasiuni cu copiii tăi. Dacă vă place arhitectura, împărtășiți-vă dragostea vorbind despre clădiri și structuri. Dacă vă place să coaseți, obțineți copilul implicat în proiecte și lăsați-i să vadă cât de distractiv este de a face lucrurile cu mâna. Dacă vă place în aer liber, vă învățați copilul despre roci și animale. Conectarea intereselor comune vă poate ajuta copilul să învețe despre lucrurile într-un mod unic.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. învață despre țările străine, vorbește despre experiențele dvs. care călătoresc și le întreabă unde ar dori să viziteze. Utilizați unelte vizuale, cum ar fi hărți sau imagini ale unor locuri diferite din întreaga lume. Întrebați despre ceea ce văd în imagine și ceea ce îi face curios despre asta.
  • Metoda 2 din 3:
    Extinderea intereselor lor
    1. Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 8
    1. Expuneți copilul dvs. la o mare varietate de experiențe. Construiți un mediu bogat pentru copilul dvs. pentru a stimula creșterea și învățarea. Face să încerce lucruri noi distractiv, interesant și sigur. Expuneți copilul dvs. la muzică, joacă, sport, muzee, călătorii, lectură, dans, Jocuri, Alimente, Puzzle, Activități etnice și oportunități sociale.
    • Expunerea copilului dvs. la diverse activități și experiențe le poate ajuta să fie deschise la lucruri noi și să găsească interese pe care le bucură.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 9
    2. Lăsați-i să-și aleagă că îi place și îi place. Expuneți copilul la o mulțime de activități și experiențe, astfel încât să își poată crea propriile interese. Nu împingeți copilul să urmeze ceva pe care v-ați bucurat când ați fost vârsta lor. Lăsați-i să aleagă ceea ce se bucură. Oferind copilului dvs. o mare varietate de experiențe le poate ajuta să-și învețe că le place și îi place și să înceapă să-și dezvolte preferințele.
  • Observați ce își atrage atenția și creează mai multe experiențe de genul asta.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 10
    3. Continuați ieșirile care vă interesează copilul. Dacă copilul dvs. este interesat de spațiu, luați-le Stargazing și discutați despre constelații. Dacă se bucură de flori, ia-le într-o grădină și numesc florile. Utilizați interesele lor pentru a le învăța mai multe despre ceea ce se bucură într-un mediu distractiv. Copilul dvs. se va bucura probabil să învețe toate interesele lor și să câștige mai multe cunoștințe.
  • Dacă iubesc oceanul, le aduc la ocean și le-au lăsat să exploreze niște bazine de mare. Dacă aceasta nu este o opțiune, găsiți un nisip pentru ca copilul dvs. să se joace la un loc de joacă local. Pentru a vedea animalele de mare, ia-le la un acvariu.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. pentru a iubi învățarea Pasul 11
    4. Obțineți un membru al unui muzeu. Copiii iubesc să învețe experienți. Locuri ca un muzeu pentru copii sau zoo-ul le va captiva în timp ce îi ajută să învețe lucruri noi. Obținerea copilului dvs. interesat de zonele și extinderea acestui interes este ușor cu exponatele care încurajează copiii și îi fac dornici să afle mai multe.
  • Dacă copilul dvs. iubește dinozaurii, obțineți un membru al Muzeului de Istorie Naturală. Dacă iubesc peștele, obțineți un membru al acvariului. Dacă aveți un copil mic, obțineți un membru al unui muzeu pentru copii.
  • Lăsați-i să ceară lucrătorilor muzeului întrebări despre lucrurile pe care le interesează.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 12
    5. Semnează copilul dvs. pentru clase și cluburi. Dacă copilul dumneavoastră arată o preferință puternică pentru ceva, găsiți o modalitate pentru ca ei să se implice mai mult. De exemplu, dacă copilul dvs. iubește să se prăbușească, să privească în clasele de gimnastică. Dacă copilul dvs. este interesat să acționeze, vezi dacă există o clasă sau un club pentru tinerii actori. Găsiți modalități de a vă extinde interesele pentru a-și construi abilitățile și pasiunile.
  • Dacă copilul dvs. se bucură de artă sau de scris, încurajați-i să facă aceste activități atât la domiciliu, cât și în clase.
  • Metoda 3 din 3:
    Depășirea temerilor atunci când încercați lucruri noi
    1. Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 13
    1. Fi entuziasmat de lucruri noi. Învățați-vă copilul că lucrurile noi pot fi interesante și distractive. Unii copii sunt speriați de experiențe noi, deci spuneți-le că experiențele noi pot fi distractive și le pot învăța lucruri noi. Dați copilului dvs. un heads până când vor încerca ceva nou, așa că se simt pregătiți și excitați. Încercați mai întâi noua activitate, pentru a le arăta că este în regulă și chiar distractiv de făcut, apoi invitați să vă alăturați.
    • Pregătiți-vă copilul pentru experiențe noi vorbind despre el în prealabil. De exemplu, dacă copilul dvs. este nervos pentru a merge la o petrecere de ziua de naștere, spuneți: "Părțile de ziua de naștere sunt o mulțime de distracție! În timp ce vă puteți simți timid, pariez că ceilalți copii vor fi prietenoși și vor să se joace cu dvs."
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 14
    2. Arată că experiențele noi sunt sigure. Un copil anxios se poate simți înfricoșător de a încerca ceva nou. Dacă copilul dvs. este nervos pentru a încerca ceva nou, mergeți mai departe și demonstrați abilitatea sau activitatea pentru ei sau aveți un frate sau un prieten încercați mai întâi activitatea. Spuneți copilului că sunt în siguranță și totul va fi bine.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. este frică să coboare în jos, să coborâți mai întâi și să le arătați că este distractiv. Apoi, du-te cu ei. În cele din urmă, lăsați-i să încerce singuri.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. să iubească învățarea Pasul 15
    3. Ajutați-i să vorbească despre temerile lor. Încurajați-vă copilul să vorbească despre ceea ce îi sperie și de ce se simt speriat. Empatizați cu ei și le arătați că sentimentele lor sunt în regulă și valabile. Apoi, lăsați-i să vină cu modalități de a-și depăși temerile. Lăsați-i să facă acest lucru pe cont propriu cât mai mult posibil, astfel încât ei simt în controlul manipulării temerilor lor.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. este speriat de a merge la școală, permiteți-i să vă spună despre ceea ce îi sperie în timp ce ascultați și le calmezi. Apoi spuneți: "Ce credeți că vă poate face să vă simțiți mai puțin speriat?"Lăsați-i să dau câteva răspunsuri înainte de a oferi sugestii.
  • Imagine intitulată Încurajați copilul dvs. pentru a iubi învățarea Pasul 16
    4. Ajutați-i să câștige competențe atunci când se luptă. Copilul dvs. ar putea lupta într-o anumită zonă (cum ar fi citirea) și încercați să o evitați. Dacă copilul dvs. se luptă să învețe și vrea să renunțe, să continue să le încurajeze. Lăudați eforturile lor și nu rezultatele lor. Chiar dacă învățarea este greu, copilul dvs. se poate simți încă realizat și mândru de ei înșiși.
  • Dacă copilul dumneavoastră dorește să renunțe, subliniați progresul lor. Lăsați-i să știe că, chiar dacă nu sunt acolo unde vor să fie, sunt dincolo de locul în care au început.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. se luptă să-și legleze pantofii, să le încurajeze să încerce să încerce. Fiți răbdători și dați câțiva indicii blând, dar nu le spuneți exact cum să o faceți.
  • 5. Permiteți-i să facă propriile greșeli. Fixarea greșelilor copilului dvs. pentru ei le va descuraja să încerce și să le arate că un efort minim va obține același rezultat. În schimb, fiți răbdători și încurajați-i să fie, de asemenea. Spune-le că nu este nimic în neregulă cu încercarea de câteva ori. Puteți chiar să demonstrați cum să faceți ceva, în timp ce nu fixați direct greșelile lor.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. are probleme cu legarea pantofului lor, legați-vă propriul pantof pentru a le arăta cum se face. Le urmați alături de dvs. sau încercați din nou după ce ați terminat.
  • Crearea unei atmosfere de acceptare la domiciliu va motiva copilul dvs. să încerce lucruri noi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar