Cum de a lega cu copiii mici

Formarea unei legături sănătoase cu un copil nu este doar extrem de benefică pentru copil, dar poate fi, de asemenea, o experiență pozitivă pentru adulți. Indiferent dacă sunteți părinte (biologic, pas, adoptiv, foster), mentor, profesor, antrenor etc., Amintiți-vă că nu este niciodată prea târziu pentru a forma o legătură cu un copil. Dacă sunteți dispus să fiți persistenți și pacienți puteți face acest lucru.

Pași

Metoda 1 din 4:
Stabilirea încrederii
  1. Imagine intitulată Evitați
1. Fi cinstit. Este bine să recunoști când nu știți răspunsul sau chiar că ceva a avut un pic speriat. Copiii, în special cei mai în vârstă, pot simți insinceritatea. Fiind cinstit cu copiii îi lasă să știe că ești autentic și că pot avea încredere în tine, care este una dintre cele mai mari părți de formare a unei legături. De asemenea, stabilește un exemplu pentru modul în care doriți să fie cu dvs.
  • De exemplu, spuneți-le că sunteți sincer puțin nervos despre a le cunoaște.
  • Dacă un copil vă cere ceva dificil, traumatic sau înfricoșător, pe care îl văd sau auzi, atunci fiți cinstit și adecvat vârstei despre situație.
  • Imagine intitulată Evitați
    2. Nu divulgi totul. Deși ar trebui să fiți cinstiți cu copiii mici cât mai mult posibil, uneori copiii vă vor întreba lucruri care sunt puțin prea personale sau despre un subiect prea matur pentru vârsta lor. Uneori fac acest lucru din curiozitate autentică, uneori ca un "test" pentru a vedea cât de mult le vei spune.
  • Dacă un copil vă întreabă ceva ce nu vă simțiți confortabil, încercați să spuneți: "Aceasta este o conversație pentru o altă zi" sau "Wow! Aceasta este o întrebare cu adevărat mare. Am nevoie de ceva timp să mă gândesc la asta ".
  • De asemenea, puteți spune: "Sunt sincer nu mai confortabil vorbind despre asta chiar acum."
  • Imagine intitulată Manipulați Copiii dificili Pasul 6
    3. Admite greșelile. Acest lucru stabilește un bun exemplu pentru copii și vă întărește legătura cu ei în mai multe moduri. Le permite să știe că sunteți uman și relaționabil. De asemenea, le demonstrează că este bine să se încurce, precum și cum să se ocupe de ea.
  • Nu lăsați o teamă să facă o greșeală cu sau în jurul copilului să vă împiedice să vă legați cu ei. Dacă faceți o greșeală, le arată doar că sunteți uman.
  • De exemplu, ați putea încerca să spuneți: "Am făcut o greșeală. Am crezut că ar fi trebuit să o fac așa, dar nu am fost ".
  • Imaginea intitulată Schimbă copilul
    4. Nu o luați personal. Copiii sunt cunoscuți că spunând lucruri care pot fi insensibile, nepoliticoase și pur și simplu medii. Luând-o personal vă poate determina să dezvoltați resentimente față de copil care să vă împiedice cu siguranță să lege. Lăsați copilul să știe că nu este în regulă, dar nu lăsați-o să vă rănească sentimentele sau să vă facă supărat.
  • Adesea, în special cu copiii mai mici, ei nu își dau seama că ceea ce spun ei este să rănească. Lăsați-i ușor să știe că ceea ce au spus nu a fost în regulă. Dacă este necesar, dați-le un alt mod de a spune.
  • Copiii mai în vârstă pot face acest lucru în mod intenționat ca parte a acționării sau chiar pentru că se confruntă cu schimbări de hormoni naturali care îi fac moody.
  • Metoda 2 din 4:
    Să le cunoaștem
    1. Imagine intitulată Păstrați copilul să obțină pasul de grăsime 1bullet2
    1. Puneți-le întrebări. Copiii mici, de obicei, cum ar fi să vorbească în general, și mai ales ca să vorbească despre ei înșiși. Să le cunoști prin întrebarea întrebărilor legate de placerile, indivizii lor, interese etc. Nu trebuie să le grăbești, dar le puteți întreba câteva întrebări pentru a afla mai multe despre ele.
    • Cereți întrebări deschise care au mai multe părți.
    • De exemplu, "Care este desene animate preferate și de ce?"
    • Încercați să întrebați: "Care a fost cea mai interesantă parte a zilei dvs? Ceea ce a făcut-o interesant?"
  • Imaginea intitulată Cultivați obiceiurile sănătoase din copilarie Pasul 8
    2. Joacă Icebreakers. Jocuri concepute pentru a ajuta oamenii să se cunoască unul pe altul mai bine, sunt foarte mari de utilizat cu copii mici. Ele vă permit să vă cunoașteți mai multe despre unul pe celălalt și sunt distractiv, ceea ce poate ușura o parte din tensiune. Încercați "Vrei mai degrabă". Luați în considerare alegerea între două opțiuni scandaloase. De exemplu, ați putea prefera să vă transformați invizibil sau să fiți foarte repede.
  • Imagine intitulată Deal cu un copil mincinos Pasul 5
    3. Fiți atenți. O modalitate ușoară de a lega cu copiii mici este de a observa ceea ce se joacă, ceea ce decorează camera lor etc. și vorbește despre aceste lucruri. Acordați atenție lucrurilor importante pentru a le afla mai multe despre ele sau pentru a obține idei pentru a vorbi despre lucruri.
  • Ce cărți citesc?Emisiuni TV se uită?
  • Ce culori le place să poarte? Ce gustare se bucură cu adevărat?
  • Ce ora zi (sau noapte) a mâncat cel mai energic?
  • Metoda 3 din 4:
    Dezvoltarea respectului reciproc
    1. Imagine intitulată Deal cu un copil mincinos Pasul 2
    1. Setați limitele. Ca adult, ar trebui să avertizați sau să opriți un copil care face ceva inadecvat sau nesigur. Copiii se uită în mod natural la adulți pentru a stabili limite și pentru a vă simți ca și cum adulții au grijă de ei când au stabilit limitele.
    • Setați limitele în ceea ce privește comportamentul și acțiunile lor, precum și pentru dvs.
    • Amintiți-vă că partea de a fi un copil testează aceste limite.
    Sfat de experți
    Elizabeth Weiss, PSYD

    Elizabeth Weiss, PSYD

    Psiholog clinic. Elizabeth Weiss este un psiholog clinic licențiat în Palo Alto, California. Ea a primit psihicul.D. În 2009, la consorțiul PSSP-Stanford Psyd al Universității Palo Alto. Ea este specializată în traume, durere și rezistență și ajută oamenii să se reconecteze cu sinele lor complet după experiențe dificile și traumatice.
    Elizabeth Weiss, PSYD
    Elizabeth Weiss, PSYD
    Psiholog clinician

    Discutați cu părinții copilului pentru a determina limitele adecvate. Când vă legați cu un copil mic care nu este al tău, este foarte important să respectăm liniile directoare ale părinților. În acest fel, nu încalcă limitele sau creați în mod neintenționat conflicte. Când faceți asta, părinții se vor simți respectați, așa că copilul se va simți mai sigur cu tine. În acel spațiu, puteți adăuga o mulțime de dragoste și îngrijire la viața unui copil care îi poate ajuta să crească și să se dezvolte în moduri pe care ar putea să nu aibă altfel.

  • Imaginea intitulată introduceți copiii dvs. la animația tradițională Disney Pasul 8
    2. Arată respect. Copiii de toate vârstele, cum ar fi tratate respectuos. Evitați să discutați cu copilul într-o manieră patronantă, ignorându-le, etc. Discutați cu ei cu respect și arătați-le respect prin acțiunile dvs. pentru a promova o bună legătură cu ei.
  • Bateți pe ușa copiilor mai în vârstă înainte de a intra în camera lor. Nu trebuie să așteptați prea mult pentru a intra, dar le dați respectul de batere înainte de a deschide ușa.
  • Disciplina lor cu compasiune și cu considerație pentru demnitatea lor.
  • Cereți-le contribuția pe lucruri, astfel încât să vă cunoască respectarea opiniei lor.
  • Imaginea intitulată Discutați tulburările de alimentație cu un copil Pasul 2
    3. Incurajeaza-i. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a dezvolta o legătură cu copiii. Încurajarea acestora le arată că sunteți interesați de ei și de îngrijire de ei și, de asemenea, construiește stima de sine. Nu le spuneți doar să încurajați cuvinte, ci și să le încurajați și cu acțiunile dvs.
  • Să fie specific atunci când le dați laudă. De exemplu, "ați făcut o treabă foarte bună cu expresiile pe fețele din această imagine".
  • Participă la evenimentele, programele etc. pentru a le spune că le sprijiniți.
  • Asigurați-vă că le încurajați când lucrurile sunt dificile pentru ei, de asemenea. Să le reamintească că o pot face.
  • Imagine intitulată Faceți copilul mai responsabil pasul 3
    4. Fii răbdător. O obligație adevărată, durabilă va dura ceva timp pentru a construi, nu vă aștepta să se întâmple peste noapte. De fapt, grăbirea sau forțarea legăturii va face mai mult decât probabil copilul nervos și inconfortabil cu dvs. Dați timpul de legătură pentru a forma în mod natural.
  • Imaginea intitulată face un copil simt cu pasul 1
    5. Fii flexibil. În timp ce trebuie să setați limitele, fiți dispus să schimbați planurile, să încercați un nou mod sau să faceți o excepție specială atunci când este cazul. Flexibilitatea este de fapt o necesitate atunci când interacționează cu copiii. De exemplu, ați fi planificat o zi pentru cei doi la muzeu, dar copilul poate avea prea multă energie pentru asta și o zi în parc ar putea fi o idee mai bună.
  • Metoda 4 din 4:
    Cheltuiesc timpul de calitate împreună
    1. Imaginea intitulată Schimbă copilul
    1. Fi prezent. Acest lucru nu înseamnă doar prezent fizic, dar prezent mental, de asemenea. Dedicați ceva timp pentru a petrece cu copilul fără distragere. Fiind prezent în momentul în care petreceți timp cu copiii le permite să știți că vă pasă și vă permite să le cunoașteți cu adevărat.
  • Imagine intitulată Protejați copiii din mușcăturile de insecte și în picioare în pasul 2
    2. Vorbiți și ascultați. Comunicarea cu un copil este una dintre cele mai simple modalități de a lega în timp ce petreceți timp cu un copil. Permiteți copilului să conducă conversația, să răspundă la întrebările lor, să pună întrebări proprii și să asculte cu atenție răspunsurile lor.
  • Încercați să vorbiți frecvent, chiar dacă numai pentru o perioadă scurtă de timp. În acest caz, cantitatea poate contribui la îmbunătățirea calității.
  • Ascultați cu adevărat ceea ce spun ei în loc să se gândească la ceea ce veți spune în continuare (sau orice altceva).
  • Imaginea intitulată introduceți copiii dvs. la animația tradițională Disney Pasul 6
    3. Începeți noi tradiții. Creați un nou ritual, tradiție sau rutină împreună. Această activitate comună și repetată creează un sentiment de continuitate și unitate între dvs. și copil. De exemplu, alcătuiți un salut - dezvoltați o rutină de culcare sau luați o plimbare săptămânală împreună.
  • Imaginea intitulată Schimbă copilul
    4. Lăsați-i să aleagă ceea ce faceți. Permiterea copilului să selecteze activitatea vă permite să experimentați viața din perspectiva lor. Acest lucru ar putea însemna că va trebui să încercați lucrurile pe care nu le-ați făcut înainte (sau poate nu chiar în acest fel), dar îl permite copilului să știe că sunteți interesat de ei și dispuși să ieșiți din zona dvs. de confort pentru ei.
  • Nu încercați doar să le impresionați. Copiii de toate vârstele vor vedea prin asta. Încercați, pentru că sunteți cu adevărat interesați să experimentați ceva ce îi place copilul.
  • Făcând ceva ce se bucură îi permite să se simtă mai relaxat și mai confortabil, pe măsură ce vă cunosc mai bine.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că copiii încă învață să-și controleze energia, emoțiile și acțiunile.
  • Legarea se întâmplă din cauza interacțiunilor mici, normale, de zi cu zi.
  • Avertizări

    Poate fi mai greu pentru unii copii să se lege cu adulți din cauza experiențelor proaste anterioare. Este posibil să trebuiască să consultați un profesionist pe strategii specifice pentru această situație.
  • Respectați întotdeauna liniile directoare ale părinților dacă încercați să vă legați cu copiii care nu sunt proprii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar