Cum să verificați tensiunea arterială cu un sphigmomanometru

Este o idee bună să vă verificați în mod regulat tensiunea arterială. Cu toate acestea, dacă suferiți de "Hipertensiune arterială albă" - o stare de anxietate care provoacă tensiunea arterială pentru a încânta de îndată ce vă apropiați de un profesionist medical purtând un stetoscop temut - poate fi dificil să obțineți o citire exactă. Luând-ți propriile citiri la domiciliu, poate elimina această anxietate și vă permite să estimați tensiunea arterială medie în situații de zi cu zi, în viața reală.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea echipamentului
  1. Imaginea intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pas 1
1. Stați jos și deschideți kitul de testare a tensiunii arteriale. Stai jos la o masă sau birou unde puteți configura cu ușurință echipamentul necesar. Scoateți manșeta, stetoscopul, manometrul și becul din kit, având grijă să dezactivați diferitele tuburi.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphigmomanometru pasul 2
    2. Ridicați brațul la nivelul inimii. Ridicați brațul astfel încât atunci când vă îndoiți cotul, cotul dvs. este paralel cu inima voastră. Acest lucru vă asigură că nu veți obține nici o lectură supraestimată sau subestimată asupra tensiunii arteriale. De asemenea, este important ca brațul dvs. să fie susținut în timpul lecturii, deci asigurați-vă că vă odihniți cotul pe o suprafață stabilă.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 3
    3. Înfășurați manșeta în jurul brațului superior. Cele mai multe manșete au velcro, făcând ușor să fixați manșeta în loc. Dacă cămașa ta are mâneci lungi sau groase, rotiți-le mai întâi, deoarece puteți pune doar manșeta peste îmbrăcăminte foarte subțire. Marginea inferioară a manșetei ar trebui să fie de aproximativ un centimetru deasupra cotului.
  • Unii experți vă recomandă să utilizați brațul stâng - alții sugerează că testați ambele brațe. Dar în timp ce vă ajustați mai întâi la auto-testare, utilizați brațul stâng dacă sunteți drepți sau viceversa.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 4
    4. Asigurați-vă că manșeta este confortabilă, dar nu prea strânsă. Dacă manșeta este prea liberă, manșeta nu va comprima corect artera, oferindu-vă o citire inexactă a tensiunii arteriale. Dacă manșeta este prea strânsă, va crea ceea ce este cunoscut ca "manșetă hipertensiune" și vă dau o lectură incorectă.
  • Hipertensiunea de manșetă poate apărea, de asemenea, dacă manșeta este prea îngustă sau prea scurtă față de braț.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 5
    5. Plasați capul larg al stetoscopului pe braț. Capul stetoscopului (cunoscut și sub numele de diafragmă) trebuie așezat plat pe piele pe interiorul brațului. Marginea diafragmei trebuie să fie sub manșetă, poziționată peste artera brahială. Puneți ușor urechile stetoscopului în urechi.
  • Nu țineți capul stetoscopului cu degetul mare - degetul mare are propriul impuls și acest lucru vă va confunda în timp ce încercați să obțineți o lectură.
  • Metoda agood este de a ține capul stetoscopului în poziție cu indexul și degetele mijlocii. În acest fel, nu ar trebui să auziți un sunet de vânătoare până când nu ați început să umflați manșeta.
  • Imaginea intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphigmomanometru pasul 6
    6. Îndepărtați manometrul la o suprafață stabilă. Dacă manometrul este tăiat la manșetă, îl scoateți și atașați-l la ceva robust, cum ar fi o carte hardcover. În acest fel, puteți să-l puneți în fața ta pe masă, făcându-l mai ușor de vizionat. Este important să păstrați ecartamentul ancorat și stabil.
  • Asigurați-vă că există o lumină adecvată și puteți vedea bine cu acul și marcajele de presiune înainte de a începe să testați.
  • Uneori, ecartamentul este atașat la becul de cauciuc, caz în care acest pas nu se aplică.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 7
    7. Luați becul de cauciuc și strângeți supapa. Supapa trebuie să fie închisă complet înainte de a începe. Acest lucru se va asigura că nici un aer scapă ca pompați, ceea ce ar produce o lectură inexactă. Răsuciți supapa în sensul acelor de ceasornic, până când simțiți că se oprește.
  • De asemenea, este important să evitați supraîncărcarea supapei, altfel o veți deschide prea departe și eliberați aerul prea repede.
  • Partea 2 din 3:
    Luând tensiunea arterială
    1. Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 8
    1. Umfla manșeta. Pompați rapid becul pentru a umfla manșeta. Păstrați pomparea până când acul de pe ecartament ajunge la 180mmhg. Presiunea din manșetă va bloca o arteră mare în bicep, tăind temporar fluxul de sânge. Acesta este motivul pentru care presiunea din manșetă poate simți puțin inconfortabil sau ciudat.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 9
    2. Eliberați supapa. Rotiți ușor supapa pe bulb în sens invers acelor de ceasornic, astfel încât aerul din manșetă să fie eliberat în mod constant, dar într-un ritm lent. Păstrați un ochi pe ecartament - pentru cea mai bună precizie, acul ar trebui să se deplaseze în jos la o viteză de 3 mm pe secundă.
  • Eliberarea supapei în timp ce țineți stetoscopul poate fi un pic mai complicat. Încercați eliberarea supapei cu mâna pe brațul manșetei, ținând apăsată stetoscopul cu brațul liber.
  • Dacă există cineva în apropiere, cereți-i să vă ajute. O pereche suplimentară de mâini poate face procesul mult mai ușor.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 10
    3. Rețineți tensiunea arterială sistolică. Pe măsură ce presiunea scade, utilizați stetoscopul pentru a asculta un sunet de ciocolată sau bate. Când auziți prima lovitură, puneți o notă a presiunii asupra ecartamentului. Aceasta este tensiunea arterială sistolică.
  • Numărul sistolic reprezintă presiunea dvs. fluxul de sânge exercită pe pereții unei artere după bătăile inimii sau contractele. Este numărul mai mare de citiri de tensiune arterială și când tensiunea arterială este scrisă, apare în partea de sus.
  • Numele clinic pentru sunetele dvs. de auzi "Sunete Korotkoff."
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 11
    4. Rețineți tensiunea arterială diastolică. Continuați să urmăriți ecartamentul, în timp ce utilizați stetoscopul pentru a asculta zgomotele de ciocolată. În cele din urmă, zgomotele dur, se vor transforma într-o "WOOSHING" sunet. Este util să rețineți această schimbare, deoarece indică faptul că sunteți aproape de tensiunea arterială diastolică. De îndată ce zgomotul Onoshing dispare și veți auzi doar tăcerea, faceți o notă a presiunii asupra ecartamentului. Aceasta este tensiunea arterială diastolică.
  • Numărul diastolic reprezintă presiunea pe care fluxul de sânge exercită pe pereții unei artere atunci când inima dvs. se relaxează între contracții. Este numărul mai mic de citiri de tensiune arterială și când este scrisă tensiunea arterială, apare în partea de jos.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 12
    5. Nu vă faceți griji dacă pierdeți o lectură. Dacă pierdeți măsura exactă a fiecărui număr, este perfect acceptabil să pompezi manșeta înapoi puțin pentru ao prinde.
  • Doar nu o faceți prea mult (mai mult de două ori), deoarece aceasta poate afecta acuratețea.
  • Alternativ, puteți comuta manșeta la celălalt braț și puteți repeta din nou procesul.
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pas 13
    6. Verificați din nou tensiunea arterială. Tensiunea arterială fluctuează în câteva minute (uneori dramatic), astfel încât să luați două citiri în aproximativ o perioadă de zece minute, puteți veni cu un număr mediu mai precis.
  • Pentru cele mai exacte rezultate, verificați tensiunea arterială a doua oară, la cinci până la zece minute după prima mișcare.
  • Poate fi, de asemenea, o idee bună să folosiți celălalt braț pentru a doua lectură, mai ales dacă prima dvs. lectură a fost anormală.
  • Partea 3 din 3:
    Interpretarea rezultatelor
    1. Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru pasul 14
    1. Înțelegeți ce înseamnă citirile. Odată ce ați înregistrat tensiunea arterială, este important să știți ce înseamnă numerele. Utilizați următorul ghid pentru referință:
    • Tensiunea arterială normală: Numărul sistolic de mai puțin de 120 și numărul diastolic mai mic de 80.
    • Prehypertensiune: Numărul sistolic între 120 și 139, numărul diastolic între 80 și 89.
    • Etapa 1 Hipertensiune arterială: Numărul sistolic între 140 și 159, numărul diastolic între 90 și 99.
    • Etapa 2 Hipertensiune arterială: Numărul sistolic mai mare de 160 și numărul diastolic mai mare de 100.
    • Criza hipertensivă: Numărul sistolic mai mare de 180 și numărul diastolic mai mare de 110.
  • Imaginea intitulată Luați manual tensiunea arterială
    2. Nu vă faceți griji dacă tensiunea arterială este scăzută. Chiar dacă citirile dvs. de tensiune arterială sunt mult sub 120/80 "normal" Mark, nu există, de obicei, nici o cauză de îngrijorare. O citire scăzută a tensiunii arteriale, de exemplu, 85/55 mmHg este încă considerată a fi acceptabilă, atâta timp cât nu sunt prezente simptome de tensiune arterială scăzută.
  • Cu toate acestea, dacă întâmpinați simptome de amețeală, lightheadness, leșin, probleme de concentrare, piele rece și clammică, respirație rapidă și superficială, deshidratare, greață, vederea încețoșată și / sau oboseală, este recomandabil să vedeți imediat un medic imediat Tensiunea arterială scăzută poate fi rezultatul unei stări subiacente, care ar putea fi gravă sau provoacă complicații grave..
  • Imagine intitulată Verificați tensiunea arterială cu un sphygmomanometru Pasul 16
    3. Știți când să căutați tratament. Este important să înțelegeți că o singură lectură ridicată nu înseamnă neapărat că aveți o tensiune arterială ridicată. Ar putea fi rezultatul multor factori.
  • Dacă vă luați tensiunea arterială după exercițiu, după consumarea alimentelor sărate, consumați cafea, fumatul sau, în timpul unei perioade de stres ridicat, tensiunea arterială ar putea fi nealimentată. Dacă manșeta de tensiune arterială era prea liberă sau prea strânsă pe braț sau prea mare sau prea mică pentru dimensiunea dvs., citirile ar putea fi inexacte. Ca rezultat, nu trebuie să vă faceți griji prea mult despre citirile unice, mai ales dacă tensiunea arterială este înapoi la normal, data viitoare când o verificați.
  • Cu toate acestea, dacă tensiunea arterială este în mod constant la sau mai mare de 140/90 mm hg, este posibil să doriți să vă consultați cu un medic care vă poate pune pe un plan de tratament, care de obicei implică o combinație de alimentație și exerciții sănătoase.
  • Medicamentele pot fi, de asemenea, luate în considerare dacă modificările stilului de viață nu ajută, tensiunea arterială este foarte mare sau aveți factori de risc cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.
  • Dacă obțineți o citire sistolică de 180 sau mai mare sau o citire diastolică de 110 sau mai mare, așteptați câteva minute, apoi verificați din nou tensiunea arterială. Dacă este încă la acel nivel, trebuie să contactați servicii medicale de urgență imediat, După cum probabil ați suferit de o criză hipertensivă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Acceptați faptul că primele câteva momente încearcă să folosiți un sphigmomanometru, veți face probabil niște greșeli și devin frustrați. Este nevoie de câteva încercări pentru a obține atârnă de asta. Majoritatea kiturilor vin cu instrucțiuni - asigurați-vă că le citiți și căutați cu atenție la orice poze sau ilustrații.
  • Poate doriți să verificați tensiunea arterială la aproximativ cincisprezece până la treizeci de minute după exercitarea (sau meditația sau alte activități de relief de stres), pentru a vedea dacă există o îmbunătățire a numerelor dvs. Ar trebui să existe o îmbunătățire, care va oferi un bun stimulent pentru a păstra regimul de exerciții fizice! (Exerciții fizice, cum ar fi dieta, este esențială pentru controlul tensiunii arteriale.)
  • Luați o lectură când sunteți relaxați în special: care vă va oferi o idee despre cât de scăzut puteți merge. Dar, de asemenea, forțați-vă să faceți o lectură atunci când sunteți supărați, la fel de neplăcut ca și acel gând - ar trebui să știți cât de mare se ridică tensiunea arterială atunci când sunteți supărat sau frustrat.
  • Poate fi, de asemenea, o idee bună de a lua citirile în diferite poziții: în picioare, așezându-se și culcat (eventual, având pe cineva pentru tine acolo). Acestea se numesc presiuni sanguine ortostatice și sunt utile pentru determinarea modului în care tensiunea arterială variază în funcție de poziție.
  • Păstrați un jurnal al citirilor de tensiune arterială. Rețineți ora din zi când ați luat lectura și dacă ați fost doar înainte de a mânca, înainte sau după exercițiu, sau când ați fost agitat. Dați acestui jurnal medicului dumneavoastră la următoarea dvs. întâlnire.
  • Încercați să verificați tensiunea arterială imediat după fumat - înălțimea în număr va fi un alt stimulent pentru lovirea buturilor. (Același lucru este valabil și pentru cafeină, dacă știți că sunteți dependent de cafeaua sau sodurile de cafea și pentru alimentele sărate, dacă gustări precum chips-urile și covrigele sunt călcâiul tău Achilles.)
  • Avertizări

    Auto-verificarea cu manșetă non-digitală de tensiune arterială poate fi dificilă și nu întotdeauna fiabilă. Este mai bine să ai un prieten sau un membru al familiei care știe cum să te ajute.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar