Cum de a vindeca sentimentul ca și cum ai fi leșin

Legătură este o pierdere bruscă, scurtă a conștiinței pe care doctorii numesc "Sincope."Este cauzată de o scădere a fluxului sanguin către creier și este de obicei temporară. Poate fi destul de terifiantă atunci când lumea din jurul tău devine dezorientată, viziunea ta și poate auzul merge, și nu poți ține capul în sus. Sperăm, totuși, puteți spune când acest lucru se întâmplă și împiedicați - sau cel puțin să vă protejați de căderea.

Pași

Partea 1 din 3:
Prevenirea unui episod de leșinSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată de vindecare ca tine
1. Dacă poți, stai jos. Când vă simțiți că sunteți pe cale să leșine, este pentru că nu este suficient de sânge în creierul tău. Chiar și câteva secunde de acest lucru poate aduce o vrajă de leșin. Combaterea efectului gravității asupra corpului dvs. prin așezarea și asigurarea sângelui dvs. este nu Puneți-vă în miezul sau picioarele, trimițându-l înapoi la inimă și la creier.
  • Cel mai bine este să faceți acest lucru pe teren, dacă este posibil. În acest fel, dacă vă slăbiți, nu conduceți riscul de a rula de pe suprafața pe care sunteți și vă răniți.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    2. Dacă nu puteți să vă așezați, stați jos cu genunchii în sus și puneți-vă capul între picioare. Dacă nu sunteți într-o zonă deschisă sau sunteți în public și nu vă puteți așeza, așezați-vă cu capul între genunchi poate fi cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a scăpa de slăbiciune. Poate doriți să rămâneți în această poziție până când amețeala pleacă.
  • Din nou, acest lucru este vorba despre redirecționarea sângelui la cap. Când este mai mic și în același plan ca și restul corpului tău, tensiunea arterială se stabilizează, corpul tău se relaxează și sentimentul că ești pe cale să se disipuie.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    3. Beți o mulțime de fluide pentru a menține hidratat. Dacă sunteți perfect sănătos, este posibil ca slăbiciunea să fie datorată deshidratării. Asigurați-vă că păstrați bine hidratați prin consumul de fluide, în special apă. Sucurile sau băuturile sport pot funcționa și.
  • Alegeți an nevoidbăutură cofeină, dacă este posibil. Cofeină dete hidratează, înfrângerea scopului băuturii.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    4. Mănâncă ceva sărat. Ia în considerare consumul de ceva cu puțină sare. Doar acest lucru, dacă aveți tensiune arterială scăzută până la normală, totuși, deoarece sarea vă va ridica tensiunea arterială. Bea apă în schimb, în ​​acest caz.
  • Dacă vă urmăriți aportul de sare, du-te pentru niște biscuiți sau prăjituri nesănătoși - nimic care nu riscă să te facă greață. Și, desigur, evitați bunurile prajite sărate, cum ar fi chips-urile de cartofi.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    5. Luați respirații adânci în nas și prin gură pentru a vă menține calm și relaxat. Leșin, sau chiar simt ca și cum ai fi leșin, poate fi destul de stresant. Pentru a vă menține tensiunea arterială și anxietatea în jos, concentrați-vă asupra respirației. Va scădea ritmul cardiac și vă va relaxa corpul, centralându-l pe aici și acum.
  • Uneori leșinul este rezultatul de a fi nervos. Știți pe cineva care leagă de sânge sau la obținerea unei injecții? Aceasta este o reacție numită reflexul vasovagal.
  • Reflexul vasovagal determină inima să încetinească și să se dilată sau să se lărgească. Ca rezultat, bazinele de sânge din corpul inferior și nu la fel de mult la creier. Poate fi declanșată de multe lucruri, inclusiv stresul, durerea, teama, tusea, ținându-ți respirația sau chiar urinare.
  • De asemenea, vă puteți simți slab când schimbați pozițiile. Aceasta se numește hipotensiune ortostatică și se poate întâmpla atunci când vă ridicați prea repede, dar și atunci când veți fi deshidratați sau luați anumite medicamente.
  • Partea 2 din 3:
    Prevenirea episoadelor de leșin recurenteSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată de vindecare ca tine
    1. Mănâncă în mod regulat. Gândirea de a sări peste micul dejun? Nu o faceți. Corpul dvs. are nevoie de sare și de zahăr pentru a vă menține în picioare. De fapt, dacă țineți tensiunea arterială și nivelurile de glucoză stabilă, blocarea oricărei alte condiții fizice periferice, sincopă (leșin) este sperăbilă, complet evitabilă. Pentru a vă menține organismul în mod normal, tot ce trebuie să faceți este să mâncați (și să beți) în mod regulat.
    • Acestea fiind spuse, unii oameni suferă de hipotensiune postprandială, care poate duce la leșin. Acesta este un cuvânt fantezist pentru căderea tensiunii arteriale după ce mâncați prea mult. Sângele dvs. începe să se adună în și în jurul stomacului, lăsând nici unul pentru inima și creierul dvs. - rețeta perfectă pentru o vrajă de leșin. Dacă sună familiar, s-ar putea ajuta să mâncați mese frecvente, cu carbohidrați redus. Mâncați în mod regulat, dar nu mâncați prea mult la un moment dat.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    2. Evitați excesul de oboseală. Un alt motiv pentru care unii oameni suferă de vrăji de leșin se datorează faptului că sunt obosiți prea mult. Ar putea fi pentru că nu dormi suficient sau exercițiu prea mult - ambele stări vă pot afecta tensiunea arterială și vă pot scoate corpul în afara kilterului.
  • Dacă exersați prea mult, este posibil să nu primiți suficiente lichide (vă transpirați pe toate). Face de două ori sigur că bei o mulțime dacă te descrie. Între deshidratare și supraexerție, ați putea cere probleme.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    3. Păstrați stresul și anxietatea la un nivel minim. Unii oameni au declanșează atunci când vine vorba de leșin și nu ia în considerare prea multă vreme pentru a afla ce este declanșatorul. Dacă știți ce vă determină stresul și vă face neliniștiți, evitarea ar fi tot ce trebuie să faceți.
  • Acele, sângele și chiar mai multe subiecte personale pot aduce nevoia de a leșina. Inima începe să pompeze profund, începeți să transpirați, schimbările de respirație și dintr-o dată sunteți în jos pentru conte. Vă puteți gândi la orice declanșator posibil pentru modul în care vă simțiți?
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    4. Rămâneți în medii confortabile și răcoroase. Căldura este un alt vinovat când vine vorba de leșin. Poate să-ți deshidrați corpul, să vă închideți sistemele și să vă dezastru pentru conștiința verticală. Dacă sunteți într-o cameră înfundată, supraîncălzită sau aglomerată, ar trebui să plecați. Aerul proaspăt vă va trezi simțurile, tensiunea arterială se va ridica și veți reveni la normal înainte de ao cunoaște.
  • Mulțimile nu ajută în general. Dacă știți că veți fi într-o zonă aglomerată, înfundată, pregătiți-vă mâncați un mic dejun bun, purtând haine ușoare, aducând o gustare și știind întotdeauna unde este cea mai apropiată ieșire ar trebui să aveți nevoie de ea.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    5. Evitați alcoolul. În plus față de băuturile cu cofeină, alcoolul ar trebui să facă, de asemenea, lista "Evitați" dacă sunteți îngrijorat de leșin. De asemenea, este deshidratarea, vă poate reduce tensiunea arterială și vă poate trimite la sol.
  • Dacă beți alcool, rămâneți la o băutură pe zi. Și dacă nu ați mâncat sau nu beți prea mult în acea zi, asigurați-vă că combinați acea băutură cu unele alimente și alte băuturi nealcoolice.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    6. Nu blocați genunchii. Dacă ați urmărit vreodată un eveniment militar în care soldații stau pentru perioade lungi de timp, de obicei unul sau doi sfârșesc leșin. Nu blochează genunchii ca atare care provoacă slăbiciune, ci imobilizarea mușchilor picioarelor.
  • S-ar putea să încercați o tehnică numită "Formare înclinată", care implică instruirea mușchilor pe parcursul săptămânilor pentru a combate dorința. Pur și simplu stați cu spatele și capul pe un perete cu tocuri de aproximativ 6 inci (15 cm) din ea. Faceți acest lucru pentru aproximativ 5 minute în fiecare zi. Creșteți încet timpul de până la 20 de minute. Sună simplu, dar această poziție poate ajuta la descoperire firele din creier (nervul vagus) care duce la leșin.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea pentru tine după un episod de leșinSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată de vindecare ca tine
    1. Misca-te incet. Unii oameni se confruntă cu amețeli extreme care se ridică la prima dimineață - în parte, deoarece se ridică prea repede. Acest lucru se poate întâmpla în orice moment al zilei, deși este cel mai notabil atunci când ieșiți din pat sau apărut după o perioadă lungă de timp. Ori de câte ori vă mișcați, asigurați-vă că vă deplasați încet pentru a vă da inima și timpul creierului pentru a se adapta pentru o schimbare a fluxului sanguin.
    • Acest lucru este important în principal atunci când treceți de la ședință, în picioare și culcat. Odată ce sunteți în sus și stabil, ar trebui să fiți bine - se ridică și se stabilește care trebuie făcută cu atenție.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    2. Se odihnește cel puțin o oră după leșin. Nu exersați sau participați la o mișcare serioasă după un episod de leșin. Acesta este corpul vostru care vă spune că trebuie să o luați ușor, așa că asculta. Au o gustare și stai jos. Ar trebui să vă simțiți mai bine în curând.
  • Dacă nu vă simțiți mai bine în câteva ore (cu condiția să aveți grijă de dvs., desigur), care poate fi un semn că acesta este simptomul unei probleme mai mari. În acest caz, este foarte potrivit să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    3. Mânca și bea ceva. Beți ceva pentru a rehidrata și a mânca o gustare mică. Nutrienții și zahărul vă vor da energie și un mic impuls. Corpul tău are nevoie de ea.
  • Este o idee bună să păstrați o gustare cu tine la îndemână dacă sunteți îngrijorat de leșin din nou.
  • Imagine intitulată de vindecare ca tine
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă știți cauza leșinului dvs. - a fost prea cald, nu ați mâncat, etc. - Probabil este sigur să presupunem că acesta a fost doar un episod obișnuit de leșin și ceva care nu ar trebui să fie alarmant. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de unde a venit, nu ezitați să discutați cu medicul dumneavoastră. El sau ea poate fi capabil să identifice problema pentru dvs. și să vă ajute să evitați complicațiile de sănătate în viitor.
  • Examinați-vă și medicamentele cu el sau cu ea. Unele medicamente sunt cunoscute pentru a provoca simptome de amețeală, oboseală, deshidratare și leșin. Dacă este cazul, medicul dumneavoastră ar trebui să vă poată oferi o alternativă adecvată.
  • sfaturi

    Dacă este o leșin severă și abia puteți merge, solicitați imediat ajutor medical.
  • Întotdeauna hidrat complet înainte de exercitarea.
  • Când vă exercitați, nu vă împingeți prea tare.Realizați limitele dvs., sunteți doar om.
  • Dacă sunteți în public și singur și vă simțiți leșin, ați putea dori să spuneți cea mai apropiată persoană de lângă dvs. sau o persoană responsabilă pentru ajutor. Stai pe podea, astfel încât să nu leșine și să lovești pământul greu.
  • Asigurați-vă că vă luați timpul în picioare dacă ați stabilit o vreme.
  • Avertizări

    Leșin poate indica o condiție gravă. Acestea includ:
    • Probleme de inimă și vase de sânge, cum ar fi un cheag în plămâni, o bătăi de inimă anormale, o problemă de supapă de inimă sau o boală de inimă.
    • Probleme ale sistemului nervos, cum ar fi confiscarea, accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitoriu (TIA)
  • Legătură poate fi un semn al unei probleme grave dacă:
  • Se întâmplă adesea într-o perioadă scurtă de timp.
  • Se întâmplă în timpul exercițiilor fizice sau a unei activități viguroase.
  • Se întâmplă fără avertizare sau când deja mințiți (când nu sunteți serioși, oamenii știu adesea când sunt pe punctul de a leșina, senzație de cald, amețit sau queasy).
  • Pierdeți o mulțime de sânge - acest lucru poate include sângerări interne pe care nu le puteți vedea.
  • Te simți puțin de respirație.
  • Aveți dureri în piept.
  • Simți că inima ta este de curse sau bate neuniform (palpitații).
  • Se întâmplă cu amorțeală sau furnicături pe o parte a feței sau a corpului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar