Cum de a face față tinitusului

Tinitusul este un zgomot fantomatic - un sunet, buzzing, roaring, făcând clic, fără nici o sursă exterioară. Este frecvent cauzată de deteriorarea urechii de zgomot, dar poate fi, de asemenea, cauzată de infecțiile urechilor, anumite medicamente, hipertensiune arterială și vârsta înaintată.Uneori va trece rapid fără nici o intervenție. Alteori va dispărea după tratamentul unei stări subiacente. Aproximativ 50 de milioane de americani suferă de tinitus cronic, un caz care durează cel puțin șase luni. Chiar și în aceste cazuri extreme, există modalități de a ușura disconfortul.

Pași

Partea 1 din 2:
Tratarea tinitusului
  1. Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 2
1. Verificați pentru Earwax. Uneori, tinitusul poate fi cauzat de excesul de ureche. O curățare simplă a urechii va reduce multe dintre simptome. Medicul dumneavoastră vă poate verifica și efectuați curățarea necesară.
  • Profesioniștii recomandă acum împotriva utilizării tampoanelor de bumbac pentru îndepărtarea Earwax.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 3
    2. Exclude trauma. Somatic tinitus este un apel în urechile rezultate din trauma capului. Acest tip de tinitus este de obicei tare, variază considerabil în frecvență pe tot parcursul zilei și cauzează probleme cu concentrația și memoria. Uneori tinitusul somatic poate fi tratat cu o intervenție chirurgicală care realizează maxilarul.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 4
    3. Verificați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă aveți o condiție vasculară. Dacă tinitusul ia forma unui sunet pulsant, în sincronizare cu bătăile inimii, este posibil ca acesta să fie cauzat de o afecțiune vasculară. Medicul dumneavoastră ar putea să ofere medicamente pentru acest lucru. În unele cazuri, tratamentul va necesita o intervenție chirurgicală.
  • Tinitusul pulsatil (așa cum este descris mai sus) poate fi un semn că suferiți de o stare de sănătate gravă precum tensiunea arterială ridicată, întărirea arterelor, tumora vasculară sau anevrismul. Vizitați imediat medicul dacă auziți un sunet pulsatoriu în ureche.
  • Imagine intitulată face ca Tinitus Pasul 5
    4. Luați în considerare schimbarea medicamentelor.O listă lungă de medicamente a fost cunoscută pentru a provoca tinitus, inclusiv aspirină, ibuprofen, aleve, tensiune arterială și medicamente de inimă, antidepresive și medicamente pentru cancer. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă medicamentul dvs. ar putea provoca starea dvs. și, dacă da, dacă prescripția dvs. poate fi modificată.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 1
    5. Discutați cu medicul despre disfuncția auditivă. Tinitusul este adesea cauzat de deteriorarea celulelor mici de păr în ureche.Deteriorarea celulei de păr poate fi un rezultat al îmbătrânirii sau poate fi o consecință a expunerii la zgomote puternice.Oamenii care lucrează cu mașini sau oameni care ascultă muzică puternică dezvoltă adesea tinitus.O explozie scurtă de zgomot puternic poate duce, de asemenea, la o pierdere temporară de auz.
  • Alte cauze ale disfuncției auditive includ utilizarea anumitor medicamente, rigidizarea oaselor urechii medii, tumorile din sistemul auditiv, tulburările vasculare, tulburările neurologice și genetica.
  • Severitatea bolii variază și 25% dintre oameni raportează o creștere a simptomelor în timp.Tinitus pe termen lung este puțin probabil să plece complet, dar poate fi gestionat de obicei.
  • Imagine intitulată Compara Ajutoare auditive Pasul 19
    6. Discutați tratamentul ulterior cu medicul dumneavoastră. Tinitusul poate fi o condiție minoră, temporară. Nu este întotdeauna necesar să vizitați un medic. Dar dacă aveți o debut puternic, brusc, a durat o săptămână sau dacă a început să vă afecteze serios nivelul de viață, vizitați un medic. Ar trebui să luați în considerare tratamentul profesional dacă începeți să suferiți de efecte secundare cum ar fi oboseala, problemele de concentrare, depresie, anxietate sau probleme de memorie.
  • Fiți pregătiți să discutați cu medicul dumneavoastră când sunetul a început, ceea ce sună, orice afecțiuni medicale pe care le aveți și toate medicamentele pe care le luați.
  • Diagnosticul se face pe istoria și examinarea fizică, precum și pe un test de auz.Un pacient poate avea nevoie, de asemenea, de un CT sau RMN al urechii pentru alte patologii.
  • Managementul implică tratamentul patologiei subiacente.Aceasta include depresia și insomnia. Titrapia de recalificare a tinitus, mascarea, biofeedback-ul și reducerea stresului pot face parte din planul de tratament.
  • Partea 2 din 2:
    Trăind cu tinitus
    1. Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 6
    1. Încercați remedii alternative. Gingko Biloba, care poate fi achiziționată la multe magazine de sănătate, se consideră uneori că ajută la tratarea tinitusului, deși eficacitatea sa este dezbătută de comunitatea științifică. Alte metode alternative includ utilizarea vitaminelor B, suplimente de zinc, hipnoză și acupunctură, deși există informații limitate cu privire la cât de eficiente pot fi aceste tratamente.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 7
    2. Nu vă faceți griji. Stresul poate face mai rău tinitus. Este rareori o amenințare serioasă pentru sănătatea ta. Chiar dacă nu există nici o modalitate de a vă trata cazul de tinitus, acesta va dispărea adesea cu timpul.Ar trebui să vă concentrați asupra faptului că vă stă la fel de ca posibil și pentru a înțelege cât mai mult posibil.
  • Un număr de 15% din toți oamenii suferă de un anumit grad de tinitus. Este o tulburare comună care de obicei nu este o cauză de îngrijorare serioasă.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 8
    3. Luați medicamente pentru a suprima efectele secundare. Există medicamente care vor trata unele dintre efectele tinitusului chiar și atunci când nu pot fi vindecate. Antidepresivele au fost cunoscute pentru a ajuta. Xanax va face mai ușor să adormi. Lidocaina poate, de asemenea, să suprime simptomele.
  • Antidepresive ar trebui să fie utilizate numai în circumstanțe extreme, deoarece pot provoca gura uscată, vedere încețoșată, constipație și probleme cardiace.
  • Xanax ar trebui, de asemenea, să fie utilizat cu ușurință, deoarece poate fi formarea obișnuită.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 9
    4. Ascultați zgomotul alb. Zgomotul exterior suprimă adesea sunetul în urechi. O mașină de zgomot alb care produce sunete naturale poate ajuta. Când una dintre acestea nu este disponibilă, unele articole de uz casnic pot ajuta. Încercați să jucați radioul, să rulați un ventilator sau să porniți aerul condiționat.
  • Un sunet liniștit, repetat în mod regulat, poate fi deosebit de util atunci când încercați să dormiți.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 10
    5. Utilizați un dispozitiv de mascare. Medicii au proiectat o serie de tratamente pentru tinitus pe baza realizării că zgomotul alb poate ajuta la tratarea condiției. Unele dintre acestea amplifică auzul tău. O nouă tehnică utilizează terapia acustică personalizată. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina ce tratament este potrivit pentru starea dvs. și punctul dvs. de preț.
  • Ajutoarele auditive au fost cunoscute pentru a trata tinitusul prin amplificarea zgomotului exterior. Implanturile cohleare suprimă în tinitus 92% din cazuri.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre neuromonies, un nou tratament care utilizează terapia acustică și consilierea pentru a trata tinitusul. Tehnica este încă experimentală, dar arată o promisiune considerabilă.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 11
    6. Întrebați despre terapia de recalificare a tinitus. Dacă tinitus persistă și nu poate fi tratată cu mascare, TRT poate ajuta. TRT nu încearcă să elimine tinitusul, ci folosește terapie pe termen lung și un tratament auditiv pentru a face pacientul confortabil cu sunetul. În timp ce mascarea sa dovedit a fi cea mai eficientă în tratarea tinitusului în primele șase luni, TNR este cel mai eficient pentru cazurile de durată de peste un an.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 12
    7. Schimbați-vă stilul de viață. Relaxați-vă, stresul poate face mai rău tinitus. Exercitarea și odihna vă pot îmbunătăți starea. Tăiați lucrurile cunoscute pentru a exacerba tinitusul. Reduceți consumul de alcool, cofeină și nicotină. Zgomot puternic, în special, poate agrava tinitus.
  • Imagine intitulată face față cu tinitus Pasul 13
    8. Căutați consiliere.Tinitus poate provoca stres și depresie.Dacă aveți un timp greu de coping fizic, cel puțin asigurați-vă că faceți față în mod mental, căutând asistența unui profesionist. Grupurile de sprijin există pentru persoanele care suferă de tinitus. Căutați unul condus de un profesionist de sănătate calificat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar