Cum să găsiți pulsul branhial

Pulsul brahial este luat în mod obișnuit când tu Verificați tensiunea arterială. Este, de asemenea, cel mai simplu mod de a verifica un impuls la sugari. Luarea pulsului brahial nu este diferită de a verifica pulsul în încheietura mâinii sau gâtului. Este nevoie doar de o anumită practică în jurul brațului dvs. interior pentru bataia arterei brahiale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea arterei brahiale
  1. Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 1
1. Extindeți un braț și înclinați-o astfel încât cotul dvs. interior să se confrunte în sus. Relaxați-vă brațul și îndoiți-l foarte ușor la cot. Nu trebuie să fie rigidă. Ar trebui să puteți vedea și să ajungă cu ușurință la creasta cotului, cunoscută și sub numele de Fossa cubitală.
  • Imagine intitulată Găsiți pulsul dvs. brahial Pasul 2
    2. Puneți 2 degete pe brațul dvs. superior chiar deasupra fosa cubitală. Simțiți-vă în jurul zonei chiar deasupra creației cotului. Ar trebui să simțiți o ușoară liniuță între mușchii Bicep și Brachialis, care este chiar deasupra interiorului cotului tău. Acești mușchi ar trebui să se întâlnească la punctul central al Fossa cubitală.
  • Utilizați indexul și degetele mijlocii, dacă este posibil. Aceste degete vor avea cel mai simplu timp de timp pentru impuls. Nu folosiți degetul mare, deoarece are propriul impuls care vă poate confunda lecturile.
  • Ar trebui să puteți vedea artera brahială pe brațul dvs. interior.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 3
    3. Țineți degetele încă pentru a vă simți o bătaie. Pulsul indică faptul că ați găsit artera brahială. Beaturile vor fi ușoare, similare cu pulsul de pe încheietura mâinii sau gâtului.
  • Dacă nu ați luat niciodată un puls înainte, Simțiți-vă pentru pulsul tău pe gâtul tău. Aici un impuls este în general mai ușor de simțit. Ar trebui să fie detectabilă pe ambele părți ale gâtului. Acest lucru vă oferă o idee despre bătăi pe care ar trebui să le simțiți în braț.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 4
    4. Reglați degetele dacă nu simțiți bătăile. Dacă nu puteți simți pulsul, încercați să apăsați puțin mai greu în braț. Artera brahială este adâncă în mușchi, astfel încât poate avea o presiune ușoară de a simți. Dacă încă nu puteți găsi pulsul, mutați degetele în jurul fosca cubitală până când simțiți o bătaie.
  • Presiunea ar trebui să fie blândă și ușoară. Dacă tu sau oricine verificați pulsul simte orice disconfort de la presiunea degetelor, împingi prea tare.
  • Metoda 2 din 3:
    Măsurarea pulsului
    1. Imagine intitulată Găsiți pulsul dvs. brahial Pasul 5
    1. Numărați bătăile pe care le simțiți timp de 15 secunde pentru a obține un puls rapid. Asigurați-vă că vă faceți timpul să obțineți o citire exactă. Ajută la utilizarea unui ceas, un ceas sau temporizator pe telefon, astfel încât să nu încercați să numărați timpul și pulsul în același timp.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 6
    2. Înmulțiți numărul dvs. de 15 secunde cu 4. Pulsul măsoară numărul de ori pe care inima ta bate într-un minut. Pentru a obține un minut complet, atunci trebuie să multiplicați numărul de lovituri pe care le-ați simțit în timpul verificării dvs. de 15 secunde cu 4. Acest lucru vă oferă numărul de puls complet, de 60 de secunde.
  • Deci, de exemplu, dacă ați simțit 16 bătăi când ați verificat pulsul, veți multiplica că cu 4 pentru a obține o rată de impuls de 64 de batai pe minut.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 7
    3. Verificați pulsul pentru o perioadă de 60 de secunde pentru cea mai precisă lectură. Luarea pulsului timp de 15 secunde vă oferă o bună estimare a ratei de puls general. Măsurarea pulsului pentru un întreg 60 de secunde, totuși, vă oferă cea mai precisă lectură, deoarece puteți simți puterea și regularitatea bătăilor. Utilizați un ceas, cronometru sau cronometru pentru a număra numărul de bătăi din artera brahială pentru o perioadă de 60 de secunde.
  • Luând pulsul brahial pentru o completă de 60 de secunde vă permite să simțiți lucruri cum ar fi bătăile ignorate sau bătăile aritmice care nu pot veni într-un cec de 15 secunde. Utilizați o lectură de 60 de secunde pentru pacienții cu inimă sau pentru oricine în șoc.
  • De asemenea, puteți obține o citire mai precisă prin repetarea numărului de 15 secunde de câteva ori, atunci găsirea mediei a citirilor.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea impulsului brahial la sugari
    1. Imagine intitulată Găsiți pulsul dvs. brahial Pasul 8
    1. Plasați copilul pe spate cu un braț plat de-a lungul părții lor. Cresterea cotului ar trebui să fie orientată în sus, astfel încât să o puteți accesa fără a fi nevoie să mutați copilul. Faceți acest lucru la un moment dat când bebelușul nu este agitat sau se mișcă prea mult, dacă este posibil, astfel încât să puteți obține cea mai bună lectură.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 9
    2. Puneți 2 degete chiar deasupra cresterii cotului și simțiți o bătaie. Mutați ușor indicele și degetul mijlociu în jurul brațului superior al copilului din zona, chiar deasupra fosa cubitală până când simțiți o bătaie. Bataie va fi foarte ușoară, așa că lucrați încet pentru a vă asigura că nu pierdeți-o.
  • Imaginea intitulată Găsiți Pulsul Brachial Pasul 10
    3. Comprimați-vă cu grijă degetele pentru a obține o citire a pulsului. Odată ce credeți că ați găsit zona arterei brahiale, comprimați-vă ușor degetele, astfel încât să puteți simți pulsul complet. Ar trebui să fiți suficient de comprimat pentru a renunța la abia pielea bebelușului.
  • Găsirea pulsului pe un copil este greu de făcut. Încercați să fiți liberi de distragere și să vă concentrați doar pe bătăi.
  • Dacă nu sunteți sigur de cât de greu de apăsat, adresați-vă pediatruului dvs. data viitoare când vă luați copilul pentru o întâlnire. Ele vă pot arăta cum să verificați în mod corespunzător un impuls.
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 11
    4. Măsurați pulsul timp de 10-15 secunde dacă aveți nevoie de o rată de impuls. Adesea, atunci când verificați pulsul unui copil, verificați doar să vă asigurați că este prezentă o bătăi de inimă. Dacă vă luați rata pulsului, utilizați un ceas, urmăriți sau cronometru și numărați numărul de bătăi pe care le simțiți pentru cel mult 10 secunde.
  • Dacă nu este o urgență, puteți să vă luați timpul și să faceți o citire mai lungă (e.G., 30 de secunde).
  • Imagine intitulată Găsiți Pulsul dvs. brahial Pasul 12
    5. Înmulțiți numărul dvs. pentru a obține un puls de 60 de secunde. Dacă ați măsurat pulsul timp de 10 secunde, înmulțiți numărul dvs. de 6. Dacă ați măsurat pulsul timp de 15 secunde, înmulțiți numărul dvs. de 4. Acest lucru vă va oferi bătăile aproximative pe minut.
  • De exemplu, dacă ați numărat 15 bătăi în 10 secunde, veți multiplica 15 cu 6 pentru a obține o rată de impuls de 90.
  • Dacă ați numărat 21 de bătăi în 15 secunde, veți multiplica 21 cu 4 pentru a obține o rată de impuls de 84.
  • sfaturi

    O ritm normal de odihnă pentru adulți este de 60-100 bătăi pe minut. Pentru sugari, un impuls normal este de 70-160 bătăi pe minut. Pentru copiii sub vârsta de 10 ani, o gamă normală este de 80-110 bătăi pe minut.
  • Dacă pulsul dvs. este în afara domeniului normal, consultați imediat un profesionist medical.
  • Găsiți pulsul într-un loc liniștit, astfel încât să nu aveți distragere.
  • Avertizări

    Dacă nu găsiți un impuls, asigurați-vă că persoana este conștientă sau respirați prin încercarea de a le trezi treaz.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar