Cum să întrebați despre salariu

Este absolut normal să vă simțiți ciudați aducerea salariului cu un potențial angajator, dar nu trebuie să fie o conversație incomodă. Întrebându-se despre salariu nu este nepoliticos! Aveți dreptul să puneți întrebări despre salariul unui loc de muncă care sunteți interesat și negociați dacă credeți că meritați mai mult. Dacă nu sunteți sigur cum să mergeți, nu vă faceți griji. Acest articol vă va duce prin cum să aduceți politicos salariu și să vă oferiți sfaturi despre cum să cereți mai mulți bani dacă doriți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Practicând negocierea dvs
  1. Imagine intitulată Întrebați despre salariu Pasul 1
1. Adunați informații despre ceea ce oamenii din poziții similare câștigă. A face cercetarea vă va permite să vedeți salariul tipic pentru o poziție ca a ta. Aceste informații vă vor ajuta să vă apărați cererea de un salariu mai mare.
  • În Statele Unite, Biroul de Statistică a Muncii menține, de asemenea, o bază de date detaliată a salariului, care este defalcată pe regiune și profesie: https: // statistici.BLS.Gov / OES / Tabele.HTM.
  • Reduceți gama de salarizare tipică de locația dvs. geografică, de experiență, nivel educațional și abilități verificabile făcând clic pe profesia dvs. specifică și derularea prin datele disponibile.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 2
    2. Expresie Întrebarea, astfel încât să vă simțiți încrezători și naturali. Este complet normal să vă simțiți nervosi despre a aduce problema salariului. Puteți ușura o parte din această nervozitate prin pregătirea și practicarea întrebării înainte de timp.
  • Solicitarea directă a salariului este o modalitate de a demonstra intervievatorului că aveți abilitățile de încredere și de comunicare pentru a prospera în poziția pentru care aplicați.
  • Ai putea spune: "Care este salariul așteptat pentru această poziție?"Sau "Cât de mult mă pot aștepta să câștig pe an în acest rol?"
  • Imagine intitulată Întreabă despre salariu Pasul 3
    3. Jocul de rol cu ​​un prieten sau membru al familiei pentru a practica negocierea. Practicarea unei negocieri salariale vă va ajuta să vă construiți încrederea. Prietenul sau membrul familiei dvs. vor putea, de asemenea, să vă ofere feedback valoros cu privire la stilul dvs. de negociere.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil practicând cu altcineva, încercați să practicați în fața unei oglinzi.
  • Pe măsură ce practicați, încercați să anticipați răspunsurile managerului de angajare la solicitarea dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Discutarea salariului cu un potențial angajator
    1. Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 4
    1. Întrebați despre salariu cât mai curând posibil, astfel încât să nu pierdeți timpul. Întrebați despre gama salarială a unui loc de muncă fie atunci când discutați mai întâi cu un recrutor sau în timpul primului dvs. interviu. Dacă nu aduceți problema salariului la începutul procesului, este posibil să nu aflați ce plătește treaba până când ați oferit poziția.
    • Un moment bun pentru a aduce problema salariului este atunci când intervievatorul vă întreabă dacă aveți întrebări pentru ei.
    • Dacă nu sunteți dispus să acceptați un salariu anual sub o anumită sumă, ar trebui să faceți acest lucru clar la începutul procesului, astfel încât dvs. și recruterului se află pe aceeași pagină.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariu Pasul 5
    2. Ridicați problema folosind limba simplă și directă. În timp ce cere unui prieten sau unui vecin salariul lor ar putea fi nepoliticos în multe culturi, întrebându-se despre gama de salarizare a unui loc de muncă pentru care aplicați nu este. Majoritatea managerilor de recrutatori și angajați se așteaptă să li se adreseze această întrebare. "Care este intervalul de salarizare pentru această poziție?"Este o modalitate de a vă fraza această întrebare dificilă.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 6
    3. Încercați să evitați discutarea salariului dvs. curent sau trecut. În timpul procesului de interviu, un intervievator vă poate întreba cât de mult câștigați la poziția dvs. curentă. Ar trebui să încercați să evitați să le oferiți un răspuns direct, deoarece dacă salariul dvs. actual este considerabil mai mic decât salariul mediu al funcției, managerul de angajare poate reduce oferta lor de salarizare inițială. În schimb, încercați să deflectați întrebarea spunând intervievator așteptările salariale.
  • De exemplu, ca răspuns la o întrebare cum ar fi: "Care este salariul dvs. actual?"Evitați politicos să răspundeți spunând ceva de genul:" Caut un loc de muncă care plătește undeva în intervalul de 40.000-45.000 de dolari pe an."
  • Dacă un intervievator continuă să se rătăcească în situația dvs. financiară personală, ar putea fi un semn că compania nu prețuiește confidențialitatea angajaților săi și poate doriți să luați în considerare aplicarea unei companii diferite.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 7
    4. Aduceți un număr fără a face să pară o cerere. Dacă cineva cu nivelul dvs. de educație și experiență face de obicei între 55.000 de dolari și 60.000 de dolari în poziții precum cea pe care o aplicați, ați putea spune ceva de genul: "În conformitate cu cercetarea mea, am descoperit că oamenii cu nivelul meu de experiență face între 60.000 de dolari și 65.000 de dolari."Aducerea acestui interval de salarizare ușor mai mare pune numărul mai mare în mintea managerului de angajare fără a face să pară o cerere directă de la dvs.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul pasului 8
    5. Citează o ofertă concurențială mai mare pentru a vă justifica solicitarea dacă ați primit unul. Când contractați oferta de salarizare a companiei cu un număr mai mare de propriul dvs., intervievatorul sau managerul de angajare vă poate întreba de ce. Dacă ați primit o ofertă mai mare de la o altă companie, lăsați managerul de angajare să știe acest lucru, astfel încât cererea dvs. să pară rezonabilă.
  • Dacă mai mult de o companie încearcă să vă angajeze într-un moment, nu vă fie frică să vă ridicați așteptările salariale. Dacă o companie nu vă va oferi un salariu mai mare, puteți alege întotdeauna oferta concurențială.
  • Dacă nu aveți o ofertă concurențială de la o altă companie, vă puteți referi la informațiile disponibile publicului pentru a negocia o ofertă mai bună.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 9
    6. Întrebați despre beneficiile alternative dacă nu sunt oferite salarii mai mari. Chiar dacă angajatorul dvs. nu vă poate oferi un salariu mai mare, acestea vă pot oferi alte beneficii. Un program de lucru mai flexibil, mai multe zile de vacanță sau opțiuni de stoc pot fi de negociere.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Deoarece un salariu mai mare nu este o opțiune, ar fi posibil să se telecomunizeze ocazional?"
  • Dacă angajatorul dvs. vă oferă aceste concesii, asigurați-vă că luați ceva timp pentru a vă lua în considerare oferta lor înainte de a fi de acord cu aceasta. Comparați valoarea acestor beneficii pentru solicitarea dvs. de salariu și determinați dacă compromisul merită.
  • În timp ce valoarea monetară a unui timp suplimentar de 5 zile de vacanță ar putea fi considerabil mai puțin decât un extra $ 2.000 de dolari la salariul dvs. anual, flexibilitatea adăugată ar putea constitui diferența, în funcție de situația dvs.
  • Imagine intitulată Întrebați despre salariul Pasul 10
    7. Mulțumesc angajatorului indiferent dacă acceptați oferta. După negocierea unui salariu, este important să fii politicos și să-i mulțumesc angajatorului, indiferent de rezultatul negocierilor. Dacă nu puteți obține salariul pe care îl doriți, dar decideți să lucrați oricum pentru angajator, fiind politicos va ajuta la menținerea unei relații pozitive. Dacă vă decideți să refuzați oferta, despărțirea de termeni buni va lăsa o impresie favorabilă și vă poate pune în funcțiune pentru o oportunitate viitoare, chiar mai bună la companie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar