Cum să evitați înșelătoriile de muncă

Căutând un nou loc de muncă este suficient de stresant, dar cerisirea prin angajatori falsi și postările pot fi la fel de epuizante. Oferindu-ți informațiile personale unui scammer vă poate pune banii și identitatea în pericol, deci este important să fii atent. Am compilat o listă cu câteva modalități prin care puteți evita înșelătoriile de angajare pentru a căuta un nou loc de muncă, păstrând în același timp informațiile dvs. în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 11:
Căutați locuri de muncă pe site-uri web reputate.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 1
1. Majoritatea site-urilor de ocupare a forței de muncă își vede postările de locuri de muncă. Site-uri cum ar fi într-adevăr, Glassdoor, LinkedIn, Monster, CareerBuilder, Google pentru locuri de muncă și simpli sunt locuri minunate pentru a începe căutarea dvs. de locuri de muncă. Listele de locuri de muncă sunt aproape întotdeauna legitime, deci nu trebuie să vă faceți griji cât de mult despre ei.
  • Găsirea locurilor de muncă pe site-uri precum Craigslist sau Facebook Marketplace este bine, dar ar trebui să verificați întotdeauna că nu sunt înșelătorii înainte de a aplica. Verificați site-ul companiei sau găsiți listarea în altă parte pentru a vă asigura că postul este legit.
Metoda 2 din 11:
Stați departe de locuri de muncă cu titluri atrăgătoare.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 2
1. Titlurile vag, dar captivante, sunt de obicei înșelătorii. Fraze precum "lucrul la domiciliu", "nici o experiență necesară", "face 1000 de dolari pe săptămână" și "lucrează la doar o oră pe săptămână" sunt folosite de escrocii foarte mult. Dacă listarea are oricare dintre aceste fraze, s-ar putea să nu fie legitimă.
  • Acest lucru este valabil mai ales dacă este greu să dai seama ce este de fapt slujba. Dacă nu puteți spune exact ce ați făcut de la postarea locului de muncă, utilizați precauție când aplicați.
Metoda 3 din 11:
Evitați să faceți clic pe Link-uri în e-mailuri.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 3
1. O companie vă va trimite aproape niciodată o ofertă de muncă direct. Dacă primiți un e-mail de la o companie care pretinde a fi legitimă, nu faceți clic pe nici un fel de linkuri. În schimb, du-te la site-ul direct și căutați prin slujba lor acolo.
  • Un e-mail de la un site de domeniu gratuit, cum ar fi Yahoo.com, gmail.com sau hotmail.COM poate indica, de asemenea, că oferta de muncă este o înșelătorie.
Metoda 4 din 11:
Nu aplicați pentru locuri de muncă care par prea bune pentru a fi adevărate.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 4
1. Gutul tău îți spune că ceva e în neregulă. Dacă un loc de muncă oferă un salariu imens pentru o sarcină foarte ușoară sau susține că puteți face mii de dolari doar de lucru câteva ore pe săptămână, probabil că este falsă. Orice lucru care nu pare a fi o ofertă reală de locuri de muncă este un semn de avertizare.
  • Postările de locuri de muncă care se concentrează exclusiv pe banii care urmează să fie făcuți în locul sarcinilor efective de muncă sunt suspecte și, probabil, nu sunt legitime.
  • Lucrările de la locurile de muncă la domiciliu sunt mai susceptibile de a fi înșelătorii decât orice alte locuri de muncă.
Metoda 5 din 11:
Căutați numele companiei.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 5
1. Dacă nu găsiți un site web, continuați cu prudență. Unii escroci vor crea chiar site-uri pentru companiile false, astfel încât să puteți căuta numele "înșelătorie" sau "fraudă" pentru a vedea dacă cineva a postat despre ei online. Dacă găsiți informații suspecte despre ele, este cel mai probabil o ofertă înșelătorie.
  • De asemenea, puteți căuta pe Biroul de afaceri mai bun pentru a vedea dacă societatea are plângeri depuse împotriva lor. Căutați site-ul lor vizitând https: // bbblasvv.Org.
Metoda 6 din 11:
Nu acceptați cecuri de la potențialii angajatori.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 6
1. Angajatorii nu vă vor trimite niciodată un cec și vă vor cere să le numerați pentru ei. Escrocii vor trimite adesea verificări ale persoanelor și vor cere oamenilor să le plătească înapoi cu numerar sau cărți cadou. După aceea, cecul va sări și veți rămâne fără banii dvs.
  • De asemenea, scammers vor plăcea, uneori, pentru un loc de muncă și vă vor cere să fiți în exces banii în altă parte. Aceasta este o altă înșelătorie care vă va costa bani și poate fi foarte dificil să vă aduceți banii înapoi.
Metoda 7 din 11:
Împărtășiți-vă informațiile personale dacă știți că compania este legitimă.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 7
1. Păstrați-vă informațiile până când ați verificat cu atenție. Uită-te la site-ul companiei, discutați cu angajatorul la telefon și obțineți o ofertă de muncă în scris înainte de a le da ceva. Numele, adresa, ID-ul, numărul de securitate socială și informațiile despre cont bancar pot fi folosite pentru a vă fura identitatea.
  • Locurile de muncă legitime vor avea nevoie de aceste informații de la dvs. în cele din urmă, dar numai după ce ați trecut prin procesul de aplicare și interviu.
Metoda 8 din 11:
Nu acceptați o ofertă de muncă fără un interviu.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelăciunile de angajare Pasul 8
1. Angajatorii, de obicei, veți trece printr-un proces de interviu. Dacă cineva vă angajează pe baza rezumilului dvs., este un semn rău. În timp ce este posibil să aveți o istorie impresionantă de locuri de muncă, companiile legitime vor dori totuși să vorbească mai întâi înainte de a vă angaja.
  • Chiar și în timpul sezonului de vârf, majoritatea companiilor vor dori totuși să vorbească prin telefon sau prin apel video.
Metoda 9 din 11:
Obțineți un contract și detalii în scris.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 9
1. Dacă nu vă pot oferi acest lucru, este probabil o înșelătorie. Asigurați-vă că obțineți documentația a ceea ce implică locul de muncă, cât de mult veți fi plătit și când data de începere este. Dacă nu ați semnat nimic, nu faceți nici o lucrare pentru companie.
  • Dacă un potențial angajator ezită să trimită un document, acesta este un pavilion roșu imens. Faceți mai multe investigații despre companie pentru a vedea dacă este legit sau nu.
Metoda 10 din 11:
Nu plătiți niciodată pentru a obține un loc de muncă.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 10
1. Ofertele legitime de locuri de muncă nu vor cere să plătiți pentru ei. Dacă un loc de muncă vă întreabă pentru un depozit sau insistă că aveți nevoie să cumpărați un pachet sau o formare, nu este reală. Un loc de muncă legitim nu vă va cere niciodată să plătiți fie să aplicați.
  • Unele escrocheri, cum ar fi schemele de marketing pe mai multe niveluri, vă rugăm să achiziționați produse pe care le puteți vinde pentru un profit. Aceste locuri de muncă nu sunt, de asemenea, legitime și există o probabilitate ridicată încât nu veți putea să vă faceți banii înapoi.
Metoda 11 din 11:
Nu începeți să lucrați până când nu sunteți angajat oficial.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de angajare Pasul 11
1. Dacă nu ați semnat un contract, nu faceți nici o muncă. Locurile de muncă care promite să vă plătească "mai târziu" sau după ce ați finalizat o sarcină sunt cu siguranță înșelători. Începeți să lucrați după ce ați primit o ofertă de muncă și ați semnat un contract.
  • Chiar și locurile de muncă care necesită instruire vă vor semna mai întâi un contract.

sfaturi

Dacă credeți că ați dat bani unui scammer, sunați-vă imediat la bancă. Ele vă pot ajuta să vă dați seama ce să faceți în continuare și (sperăm) obțineți banii înapoi.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar