Cum să se ocupe de o prietenie unilaterală

O prietenie sănătoasă este o stradă cu două sensuri, în care ambii membri ai prieteniei au un interes în petrecerea timpului și de a vorbi cu cealaltă. Din păcate, există mai puține prietenii sănătoase în care unul dintre prieteni este mai dispus să investească timpul și energia în relația decât celălalt prieten este. Dacă vă aflați că încercați să mențineți o prietenie cu cineva care nu pare interesat să pună în vreun efort la sfârșitul lor sau care acționează prietenos cu dvs. în anumite circumstanțe, puteți fi într-o prietenie unilaterală.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia dacă o prietenie este unilaterală
  1. Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 1.Jpeg
1. Fiți atenți la faptul că prietenul dvs. vă ascultă. Ascultarea este crucială în orice relație și necesită un angajament egal de la ambii prieteni. Dacă faceți un efort să vă ascultați prietenul, dar simțiți-vă că sunteți suflat când doriți să vă ascultați, prezintă un comportament unilateral. În prietenii sănătoase, ambii prieteni prezintă o cantitate egală de interes în viața altora.
  • De exemplu, dacă ați avut o zi grea, ar fi normal să vă ajutați prietenului dvs. și pentru ca ei să-și exprime îngrijorarea pentru bunăstarea voastră. Dacă prietenul dvs. pare indiferent sau nu are timp să audă despre ziua dvs., relația poate fi unilaterală.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 2.Jpeg
    2. Observați dacă prietenul dvs. vă arată sau nu o prietenie consistentă. Dacă prietenul tău este cald, bun și de ajutor pentru tine în fiecare zi, aveți o prietenie reciprocă! Cu toate acestea, dacă prietenul tău este bun cu tine în câteva zile și nu este atât de grozav pentru tine în alte zile, acesta este un steag roșu care ar putea însemna că sunteți într-o prietenie unilaterală.
  • Comportamentul lor schimbător sau imprevizibil vă arată că nu pun o importanță atât de importantă pe prietenia dvs.
  • Cu toate acestea, în cazul în care prietenul dvs. arată doar o inconsecvență o dată sau de două ori și este altfel un prieten bun, tăiați-le niște slăbiciune. Ei pot trece printr-un timp dur sau ocupat în viața lor și ar putea avea nevoie de sprijinul tău.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 3.Jpeg
    3. Luați în considerare dacă prietenul dvs. vă tratează cu respect. Dacă prietenul tău este rău pentru tine, te pune jos, sau de multe ori te tratează cu indiferență, mai degrabă decât prietenie, ești probabil într-o relație unilaterală. Unii prieteni falsi îi place să păstreze oamenii în jurul valorii de cine pot maltrata sau să critice pentru a se simți mai bine. Dacă aveți un astfel de prieten, relația este cu siguranță unilaterală.
  • De exemplu, dacă cereți să fiți într-o imagine cu prietenul și cercul lor de prieteni și ei spun "nu", acest probabil înseamnă că prietenul dvs. nu vrea să fiți în imagine, deoarece nu vă consideră un prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 4.Jpeg
    4. Căutați modele de comportament unilateral de la prietenul dvs. Uitați-vă cu atenție la comportamentul prietenului dvs. față de dvs., chiar dacă exprimă verbal un interes în menținerea prieteniei. Dacă prietenul tău spune în mod continuu că sunt prietenul tău, dar acțiunile lor indică altfel, probabil că ești într-o prietenie unilaterală.
  • Fac planuri cu tine și apoi anulează sau aruncați-le? Ei resping oferta de petrecere a timpului cu dvs. sau de a vorbi cu dvs. în timp ce revendicați că sunteți prieten? Ei spun că vă vor scrie sau vă vor suna, și apoi nu urmați niciodată? Acestea sunt semne ale unei prietenii unilaterale.
  • Dacă un prieten face planuri cu dvs. și apoi termină anularea o dată, acest lucru nu înseamnă că sunteți într-o prietenie unilaterală. Cu toate acestea, dacă vă vedeți o tendință constantă în care vă oferiți să vă petreceți timp cu prietenul dvs. și vă vor întoarce sau vă dau răspunsuri necommittale, puteți fi într-o prietenie unilaterală.
  • Imagine intitulată se ocupă de o prietenie unilaterală pas 5.jpeg
    5. Observați dacă prietenul dvs. vă tratează mai rău în jurul celorlalți prieteni. Dacă prietenul tău vorbește doar cu tine în mod individual când nu stau cu alți prieteni și ignoră tot ceea ce spui în conversație, este foarte probabil ca prietenul tău să nu te ia parte din cercul lor de prieteni. Ei vă pot considera un prieten mai mic în comparație cu alții care preferă să-și petreacă timpul. Acesta este un semn puternic al unei prietenii unilaterale.
  • În plus, dacă prietenul dvs. vă lasă în mod constant din activități de grup cu alți prieteni, acesta este un semn de avertizare că nu vă prețuiesc prietenia.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 6.Jpeg
    6. Notă dacă prietenul dvs. se așteaptă la atenție și mulțumire fără a le oferi în schimb. Este normal și sănătos pentru prieteni pentru a face favoruri mici unul pentru celălalt și pentru a oferi un umăr să plângă în momente de dificultate și stres. Cu toate acestea, dacă observați că prietenul dvs. pare să se aștepte la simpatie și atenție constantă de la dvs., dar nu reciprocă atenția, ei pot fi un prieten fals.
  • De exemplu, poate prietenul tău vine la tine cu orice problemă personală în viața lor și te așteaptă să asculți și să le dați sfaturi bune. Asta e bine, dar dacă prietenul tău nu are timp să-ți asculte problemele personale în schimb, s-ar putea să fii într-o prietenie unilaterală.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 7.Jpeg
    7. Adresați-vă prietenilor sau membrilor familiei dacă cred că prietenia este unilaterală. Dacă discutați cu o altă persoană despre prietenia cu o singură față, este posibil să puteți obține niște sfaturi cu privire la faptul că este unilateral sau nu. Încercați să obțineți opinii de la prieteni și de la familie.
  • De exemplu, dacă numai mama ta nu-ți place prietenul, este mai puțin indicativ pentru o prietenie unilaterală decât dacă atât părinții tăi, cât și câțiva membri ai grupului tău de prieteni spun că ei cred că așa-numitul tău prieten nu-ți place.
  • Partea 2 din 3:
    Discutarea relației cu prietenul tău
    1. Imagine intitulată se ocupă de o etapă de prietenie unilaterală 8.Jpeg
    1. Cereți să aveți o conversație privată cu prietenul dvs. Spune ceva de genul "Hi Dan, aș vrea să vorbesc cu dvs. despre prietenia noastră cândva în curând. Nu sunt sigur dacă această prietenie este sănătoasă pentru mine și a vrut să vorbească prin unele probleme. Poate ne putem întâlni la Starbucks mâine după-amiază să vorbim?"
    • Spuneți clar că doriți să discutați prietenia și că conversația va fi gravă.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 9.Jpeg
    2. Găsiți un loc privat pentru a avea conversația. Găsiți un loc public și sigur în care doar doi dintre voi puteți vorbi, cum ar fi o cafenea, parc public, cafenea sau casa dvs. după școală. Evitați conversația pe text sau media socială. Dacă nu vă puteți întâlni cu fața în față, apelați-vă prietenul și discutați cu ei despre acest apel telefonic.
  • Conversația bazată pe text este ușor de interpretat greșit, ceea ce poate provoca confuzie sau frustrare.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 10.Jpeg
    3. Ridicați-vă preocupările cu prietenia cu prietenul dvs. Nu fi prea aspru, dar fii direct și până la punct. Adresați-vă prietenului dvs. despre unele dintre problemele pe care le percep în relație. Lăsați-i să știe că sunteți preocupat de nivelul lor de implicare în relație și să clarificați că este important pentru dvs. că prietenia este echilibrată.
  • De exemplu, ai putea spune "Maddie, mă doare când cer să joc jocuri video cu tine și cu prietenii tăi și să spui întotdeauna nu și să-mi spui să plec. Acest lucru mă face să mă simt ca și cum nu mă consideri prieten și nu vrei să stai cu mine. Crezi că suntem prieteni?"
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 11.Jpeg
    4. Cereți prietenului să-și schimbe comportamentul. Face clar că, pentru ca relația să continue, vor trebui să acționeze mai mult ca un prieten pentru tine. Indicați 1 sau 2 exemple concrete de moduri în care simțiți că prietenia a fost unilaterală. Le avertizează ferm că, dacă nu se schimbă, terminați prietenia.
  • Încercați să spuneți ceva de genul: "Chris, vă apreciez ca prieten, dar mă simt ca și cum mă aruncați întotdeauna de îndată ce veți vedea pe cineva pe care ați preferat-o mai degrabă. Aș aprecia dacă ați putea să vă schimbați și să-mi arătați un respect mai mic ca prieten. În caz contrar, nu sunt sigur că putem continua să continuăm."
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 12.jpeg
    5. Dă-ți prietenului o șansă de a răspunde. Nu doriți să monopolizați conversația și este important să auziți partea prietenului dvs. a povestii. Poate sugera că ați interpretat greșit unele dintre acțiunile lor sau explicați că au trecut prin unele lupte personale și au avut mai puțin timp pentru toți prietenii lor, nu doar tu.
  • Cu orice noroc, prietenul tău își va cere scuze și va explica că vor încerca să fie un prieten mai bun în viitor.
  • Partea 3 din 3:
    Terminând o prietenie unilaterală
    1. Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 13.Jpeg
    1. Terminați relația dacă prietenul dvs. nu se schimbă. Dacă, chiar și după discuție, prietenul dvs. nu se schimbă și își continuă comportamentele problematice, sfârșesc prietenia. Tăiați persoana complet. Viața este menită să fie savurată și este atât de scurtă încât nu aveți timp să pierdeți oamenii toxici. Ei nu merită darul timpului și atenției. Stick cu curentul tău prieteni adevărați.
    • Spune ceva de genul: "Nu apreciez modul în care m-ai tratat - mă face să mă simt ca și cum fac toată munca în această prietenie. Nu ți-ai schimbat comportamentul, așa că cred că ar trebui să nu mai facem lucrurile sociale împreună."
    • Sau, dacă prietenul tău este prea ocupat pentru a avea o chat față-în-față, doar spargeți lucrurile peste text. Trimiteți un text care spune ceva de genul: "Hei Bud, nu ați auzit de la dvs. prea mult timp într-o vreme. Este probabil cel mai bine dacă ne petrecem timp cu niște grupuri de prieteni separate pentru o vreme."
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 14.Jpeg
    2. Să se ocupe de căderea relației. Dacă fostul tău prieten se simte insultat de respingerea prieteniei lor, ei pot deveni furioși și o iau pe tine. Fostul tău prieten poate răspândi bârfe sau zvonuri despre tine, sau să spună lucruri furioase și insultă în fața ta. Oricare ar fi cazul, păstrați-vă răcoarea și nu vă lăsați să vă fluturați.
  • De asemenea, concentrați-vă pe petrecerea timpului cu alți, prieteni sinceri, care vă vor putea susține și vă vor sprijini.
  • Sperăm că prietenul tău va lua spargerea prieteniei în pas și nu va trebui să vă ocupați de nici o cădere interpersonală sau socială.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 15.Jpeg
    3. Faceți noi prieteni să înlocuiască prietenia unilaterală. Dacă nu aveți alți prieteni deoparte de prietenul dvs. unilateral, acum este un moment bun pentru a ieși și Faceți niște prieteni noi. Concentrați-vă pe construirea relațiilor sănătoase în care ambii prieteni sunt în mod egal investit. Prietenii buni ar trebui să aibă încredere reciprocă și ar trebui să prezinte un interes reciproc în petrecerea timpului împreună și să vă construiți unul peste altul.
  • Uită-te la întâlniri noi la locurile sociale, cum ar fi școala, biserica sau locul de muncă. Sau întâlniți noi prieteni prin rețeaua dvs. de prietenie existentă.
  • Imagine intitulată Deal cu o prietenie unilaterală Pasul 16.Jpeg
    4. Luați timp pentru a vă procesa emoțiile. Dacă tu și prietenul tău sfârșesc împărțirea, este probabil să fie un timp dur pentru tine și nu este nevoie să pretinzi că ești fericit. Nu vă fie frică să vă exprimați emoțiile către adevărați prieteni sau familii. Nu vă fie frică strigăt, și nu vă fie frică să vă simțiți supărați. Puteți chiar să puneți sau să aruncați un element moale care nu poate fi rupt cu ușurință, cum ar fi o pernă. Emoțiile tale sunt valabile și este bine ca cineva să te facă să te simți supărat.
  • Dacă începeți să aveți gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, Ajungeți la cineva care vă poate ajuta. Nimeni nu ar trebui să te facă să te simți ca și cum ar trebui să te rănești sau să-ți sfârșești viața. Există linii de criză disponibile dacă este necesar. Sunați la linia telefonică de sinucidere națională (SUA) la 1-800-273-8255.
  • sfaturi

    Este întotdeauna cel mai bine să vă uitați la comportamentul unei persoane înainte de a le considera un prieten. Dacă cineva este în mod constant bârfă de ceilalți, de exemplu, este posibil să nu doriți să le luați în considerare pe ei un prieten. Ei ar putea fi bârfe despre tine, de asemenea.
  • Dacă este un eveniment comun pentru tine să fii blocat în prietenii unilaterale, poate doriți să încercați să căutați prieteni în altă parte.
  • Avertizări

    Dacă vă aflați în mod repetat, intrați în prietenii unice, luați în considerare vederea unui profesionist de sănătate mintală. Ei vă pot ajuta să vă dezvoltați prietenii sănătoase.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar