Cum să completați un proiect la timp

Finalizarea unui proiect la timp nu pare să se întâmple niciodată. Întotdeauna lucrați în ultimul moment, lucrurile se rupe în cel mai rău moment, iar oamenii care depind de uitați să-și facă treaba. Dar completarea unui proiect la timp este mai ușoară decât credeți, atâta timp cât sunteți dispus să vă faceți timp în avans pentru a vă pregăti ca un pro.

Pași

Partea 1 din 3:
Organizarea succesului
  1. Imagine intitulată Completați un proiect la pasul 1
1. Clarificarea tuturor regulilor, reglementărilor și orientărilor specifice cât mai curând posibil. Dacă aveți întrebări, nu așteptați să le întrebați. Așteptarea pentru a obține răspunsuri poate duce la o muncă redundantă sau inutilă sau, chiar mai rău, făcând o slujbă greșită la accident. Asigurați-vă că clarificați totul în față.
  • Când este posibil, obțineți aceste informații în scris, astfel încât să vă puteți întoarce la el dacă uitați.
  • Obțineți informațiile de contact ale profesorului, managerului de produse sau clientului chiar de la început și întrebați dacă există o modalitate bună de a intra în contact dacă aveți întrebări ulterioare.
  • Imagine intitulată Completați un proiect la momentul pasului 2
    2. Scoateți obiectivul dvs. general sau produsul finit înainte de începerea lucrului. Pentru a ajunge în mod eficient la sfârșitul drumului, trebuie să știți unde vă dați. Brainstorm și scrieți ceea ce privește viziunea dvs. asupra proiectului finalizat dacă este o idee de teză, o foaie de calcul organizată sau găsirea companiei dvs. un nou depozit. Acest lucru vă va ajuta să proiectați pașii necesari pentru a ajunge acolo.
  • Utilizați acest timp pentru a vă asigura planul tau este realist pentru intervalul dvs. de timp - o mare parte din finisare la timp este alegerea unui proiect pe care îl puteți termina de fapt.
  • Dacă nu știi destul de unde pleci, e în regulă. De exemplu, dacă nu ați decis subiectul unei prezentări, totuși, puteți schița în continuare obiectivele. S-ar putea să nu știți încă subiectul, de exemplu, dar știți că trebuie să mergeți la bibliotecă și să începeți să cercetați unul.
  • Ta "proiect final" se poate schimba între acum și sfârșitul - scopul nu este de a obține o idee perfectă de proiect acum, este să creați un plan de lucru pe care îl puteți lucra.
  • Imagine intitulată completează un proiect la timpul 3
    3. Faceți o listă cu toate materialele necesare, când sunt necesare și cum să le obțineți. Nu puteți completa un proiect până când nu aveți lucrurile necesare pentru a-și face treaba. Odată ce știți ce trebuie făcut, faceți o listă de maestru a lucrurilor necesare pentru a face acest lucru. Acesta poate ajuta la partajarea acestei liste cu echipa dvs., dacă aveți una, traversând consumabilele pe măsură ce le obțineți. Notă de:
  • Elementul
  • Cantitatea necesară
  • Data necesară
  • Scop
  • Cost
  • Locație / magazin pentru a cumpăra
  • Orice considerente speciale (culoare, dimensiune etc.)
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 4
    4. Spargeți întregul proiect în obiective mai mici, mai ușor de gestionat. Găsirea companiei dvs. Un nou depozit, de exemplu, nu este ceva ce doar ieșiți și faceți. Trebuie să discutați nevoile specifice ale companiei dvs., contactați un imobiliar, decideți asupra unui depozit, luați-l inspectat și apoi completați o importantă impozit, ipotecă și documente imobiliare. Indiferent dacă lucrați singur sau ca o echipă, puteți obține un timp mai bun și bani pentru aceste cinci sarcini mai mici decât una enormă.
  • Faceți-vă obiectivele măsurabile. In loc de "Aflați ce vrea șeful meu pentru depozit," Faceți obiective specifice pentru a afla locația potrivită, bugetul, dimensiunea și facilitățile esențiale.
  • S-ar putea să nu aveți nicio idee cât timp este nevoie pentru a cumpăra un depozit, dar știți că vorbirea cu șeful dvs. durează o zi, găsirea unui agent imobiliar 2-3 zile, inspecție 1-2 săptămâni etc. Este mult mai ușor timp de buget pentru obiective mai mici decât cele mari.
  • Imagine intitulată Completați un proiect la momentul pasului 5
    5. Setați datele pentru a vă completa obiectivele mai mici. Dacă proiectul dvs. este datorat pe 31 mai și aveți zece lucruri diferite de făcut, nu doriți să completați toate zece de la 31. Aflați ce lucruri pe care le puteți face până la data de 10, pe care le puteți termina până la 20 și ce trebuie să așteptați până la sfârșitul lunii până la sfârșitul lunii.
  • În general, oamenii sunt cea mai eficientă lucrează la o singură sarcină, nu 10 simultan. Verificați fiecare obiectiv unul câte unul în loc să lucrați la toate o dată pentru o eficiență maximă.
  • Majoritatea proiectelor au o muncă care nu poate fi terminată până când nu se face alte lucrări. Nu puteți, de exemplu, să scrieți un raport de carte până când nu ați citit cartea. Aflați ce lucru trebuie să se facă înainte de alții și să prioritizeze acest lucru.
  • Imagine intitulată Completați un proiect la momentul pasului 6
    6. Dă-ți mai mult timp decât crezi că vei avea nevoie. Lucrurile vor merge invariabil - un element de care aveți nevoie este în afara stocului, ceva pauze, schimbările de planuri de ultimă oră, etc. Nu vă programați astfel încât să fiți sub arma în fiecare zi de lucru. Ori de câte ori este posibil, construiți un supliment de 1-3 zile, astfel încât să puteți ajusta atunci când apar complicații.
  • Nimeni nu a fost vreodată supărat pentru a termina un proiect înainte de program. Dacă planificați pentru zile suplimentare și nu aveți nevoie de ele, pur și simplu obțineți câteva zile libere.
  • Partea 2 din 3:
    Stați pe calendar
    1. Imagine intitulată Completați un proiect la sfârșitul anului 7
    1. Începeți să lucrați cât mai curând posibil, chiar dacă planurile nu sunt complet complete. Cea mai bună modalitate de a finaliza un proiect la timp este să începeți. Mulți oameni se tem că încă nu au o idee finală sau au nevoie de tot ceea ce este perfect aliniat pentru a începe, dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Dacă există sarcini care pot fi pornite, începeți:
    • Dacă proiectați un nou logo pentru muncă, nu aveți nevoie de ideea totală de a schița și de a schița câteva prototipuri. Chiar dacă nu le folosiți, începeți să aruncați ideile și obțineți rularea cu mingea.
    • Dacă aveți un proiect de clasă, terminați toate cărțile și temele pentru acea clasă cât mai curând posibil. Ia lucrurile mici din cale, astfel încât să vă puteți concentra pe proiectul mai mare.
  • Imagine intitulată completează un proiect la pasul 8
    2. Anticipați orice probleme potențiale înainte de a se produce. Ori de câte ori începeți pe un nou segment sau o parte a proiectului, luați ceva timp să vă gândiți la tot ce ar putea merge prost. S-ar putea să vă îmbolnăviți, o carte de care aveți nevoie ar putea fi verificată, proiectul se rupe sau consumabilele se termină. Oricare ar putea fi greutățile, scrieți-i jos. Odată ce lista dvs. este completă, pornirea distractivă: imaginându-vă cum să gestionați aceste probleme dacă apar:
  • Dacă vă îmbolnăviți, există vreo lucrare pe care o puteți face din pat? Există cineva în care aveți încredere care vă poate ajuta să luați note sau să rulați comisioane?
  • Dacă cartea de care aveți nevoie este verificată, poate biblioteca dvs. să comande altul? Puteți rezerva cartea în avans?
  • Dacă proiectul dvs. este fragil, ce puteți face pentru a vă asigura că este perfect sigur. Dacă s-ar fi rupt, cât timp ar lua pentru a construi un altul? Puteți construi piese de rezervă sau alternative?
  • Dacă consumabilele se termină, există altceva pe care îl puteți utiliza acolo? Puteți cumpăra un extra 1-2 părți de esențial sau greu de găsit obiecte pentru a elimina problema?
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 9
    3. Delegați cu înțelepciune cu echipa / partenerii dvs. pentru a evita suprapunerea și economisirea timpului. Când încercați să finalizați un proiect la timp cu un grup, este rareori o idee bună pentru ca toată lumea să lucreze la aceleași lucruri deodată. În schimb, rupeți sarcini astfel încât 1-2 persoane să facă fiecare. Încercând să o facă tot ce va încetini toată lumea și să împiedice munca eficientă. Când delegați:
  • Setați așteptările devreme - lăsați oamenii să știe exact ce este dorit de la ei.
  • Da termene limită pentru a se asigura că totul este de fapt făcut atunci când trebuie să fie.
  • Lăsați toată lumea să știe scopul final al proiectului, ajutându-i pe toți să lucreze spre același lucru.
  • Postați informațiile de contact ale tuturor în cazul unor probleme sau întrebări.
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 10
    4. Revedeți progresul general în diferite puncte de control, ajustarea după caz. În timp ce lucrați la părțile individuale ale proiectului, nu pierdeți din vedere obiectivele mai mari. De exemplu, spuneți că trebuie să creați o prezentare a vieții în timpul războiului civil american și ați decis să vă rupeți proiectul în cercetare, un spectacol de diapozitive și o demonstrație cu privire la ceea ce soldații obișnuiau să mănânce. Acestea sunt toate idei bune, dar trebuie să vă asigurați că toți se potrivesc împreună în timp ce lucrează la ei:
  • În timp ce cercetarea profundă este bună, se potrivește cu totul obiectivul final? Există suficiente informații despre alimente pentru a face un proiect sau ar trebui să vă prezinți ceva asemănător cu medicamentele, armele etc?
  • Când faceți prezentarea de diapozitive, se potrivește cercetării? Este suficient de scurt pentru a se potrivi în prezentarea dvs. sau veți fi împinși pentru timp?
  • Va trebui să faceți mâncare de război civilă? Pe baza cercetării dvs., este încă posibilă, sau ar fi mai inteligent să faceți un alt tip de demonstrație?
  • Imagine intitulată completează un proiect la sfârșitul anului 11
    5. Face proiectul o prioritate în fiecare zi. Oamenii sunt ocupați și nu sunteți o excepție. Dacă nu prioritizați lucrul la proiect, nu se va termina. Faceți timp pentru proiect în fiecare zi, chiar dacă este doar un pic. Cu cât proiectul este mai mare, cu atât mai mult trebuie să mutați sau să sacrificați alte angajamente pentru a face lucrurile.
  • Un pic de muncă în fiecare zi este, în general, mai eficientă decât bucățile enorme ocazional. Dacă intenționați să lucrați în zilele de sâmbătă, dar există o urgență de familie sau o problemă de sâmbătă dimineață, tocmai ați pierdut o săptămână de lucru.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea la timp
    1. Imagine intitulată Completați un proiect la sfârșitul anului 12
    1. Construiți un plan de backup ca abordări de ședere. Spuneți, de exemplu, ați decis să construiți o catedrală de model pentru clasa de istorie medievală și sunteți o săptămână afară și încă lucrați la primul etaj. În timp ce ar trebui să încercați întotdeauna să terminați totul, nu este întotdeauna posibil. În loc să faceți o slujbă săracă pe ideea originală, veniți cu un proiect alternativ sau o idee pe care ați putea să o terminați în timp și să vă simțiți încă mândru de:
    • Modelul dvs. are nevoie de ferestre de vitraliu replica sau puteți face ceva mai simplu?
    • Dacă scrieți o hârtie lungă, există o secțiune care poate fi tăiată sau rezumată fără a compromite punctul dvs. de ansamblu?
    • Când lucrați la o afacere, există o modalitate de a extinde termenele limită? Dacă nu, puteți obține un coleg care vă ajută să completați o anumită secțiune în timp?
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 13
    2. Luați o practică cu câteva zile înainte ca proiectul să fie datorat. Chiar dacă lucrurile nu au fost încă terminate, faceți cât mai mult de un test se execută așa cum puteți acum, ținând un ochi pentru probleme, răniți și zone de îmbunătățire. Prioritățile dvs. trebuie să treacă la finalizarea unei secțiuni în avans? Există lucruri care sunt mai departe decât ați planificat? Există ceva ce puteți adăuga sau scădea pentru a face finisaje la timp mai probabil?
  • Imagine intitulată completează un proiect la sfârșitul anului 14
    3. Scopul de a vă petrece ultima zi de revizuire a proiectului pentru greșeli. Un avantaj imens de programare timp suplimentar pentru a lucra este că permite controlul calității. Indiferent dacă testezi proiectul tău de știință pentru a vedea dacă funcționează sau transformă rapoarte trimestriale de cheltuieli, petrece o zi în căutarea de bug-uri și tipos.
  • Dacă sunteți în jos la firul încercând să terminați în timp, ar trebui să renunțați încă la o oră la sfârșitul anului. Nu lăsați săptămâni de muncă grea să apară neclintiți din cauza câtorva greșeli pierdute.
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 15
    4. Organizați tot ce este necesar pentru proiect într-o singură locație cu 1-2 ore înainte de necesitate. Nu vă lăsați să vă aducă un proiect frumos, deoarece ați părăsit rucsacul la domiciliu. Chiar dacă alergi în jur pentru a termina, opriți 5 minute și respirați adânc. Utilizarea unei liste de verificare, asigurați-vă că aveți fiecare lucru necesar pentru o prezentare reușită.
  • Reveniți la lista originală a proiectului, planurilor și materialelor. Este totul acoperit?
  • Imagine intitulată completează un proiect la momentul pasului 16
    5. Examinați-vă succesul la sfârșit și găsiți modalități de îmbunătățire pentru data viitoare. Este foarte rar că un proiect merge perfect și asta este în regulă. Ceea ce este cel mai important este faptul că luați aceste greșeli și învățați de la ei. Unde ați putea fi programată mai bine? Ce riscuri sau probleme nu ați prevăzut și puteți planifica data viitoare? Proiectul final a corespuns obiectivelor dvs?
  • Nu este nevoie să revizuiți imediat după terminare. Luați 2-3 zile pentru a vă relaxa și apoi priviți înapoi la proiect cu ochi proaspeți.
  • Dacă ați lucrat cu o echipă, întrebați-i ce cred că ați putea îmbunătăți la data viitoare.
  • Dacă aveți întrebări cu privire la gradul dvs., revizuiți etc. întrebați politicos "Ce aș putea să fac mai bine data viitoare?"
  • sfaturi

    Dacă faceți un proiect partener, împărțiți sarcinile, astfel încât fiecare partener să știe ce ar trebui să facă. Nu faceți totul singur.

    Avertizări

    Vor fi întotdeauna complicații și probleme neașteptate - cel mai bun pe care îl puteți face este să gândiți și să vă pregătiți în avans cât mai mult posibil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar