Cum să curățați o lentilă a camerei

Este ușor pentru lentilele camerei pentru a se murdări, de la amprente digitale, praf și alte particule, dar curățarea obiectivului este importantă pentru imagini clare. Principalele instrumente de curățare sunt un suflantă de lentile, o perie de păr de cămilă pentru lentile, șervețele de lentilă pre-umezită și pulverizarea lentilelor folosite cu o cârpă microfibră. Suflarea și periajul ar trebui să fie întotdeauna prima alegere, deoarece este mai bine să păstrați orice contact cu obiectivul la minimum.

Pași

Partea 1 din 4:
Folosind un suflantă de lentileObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 1
1. Cumpărați o suflantă de lentile. Mergeți la o cameră foto sau electronică Stocați sau comandați suflanta online. Suflantele de lentile sunt mici, suflante de stoarcere din cauciuc, care trag un puf de aer pe lentilă. Giottos este un brand cumpărat în mod obișnuit, dar alte mărci de fabricare, de asemenea, suflante de lentile.
  • Acest lucru poate părea ca o risipă de bani când ai putea să sufli pe lentilă cu gura. Experții recomandă în mod specific împotriva suflării lentilelor, deoarece de multe ori veți sufoca saliva pe lentilă, făcând-o mai murdară decât înainte.
  • Nu utilizați aer comprimat, ceea ce poate dăuna obiectivului camerei foto. Suflantele manuale sunt cea mai sigură opțiune de curățare pentru obiectivul camerei dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv al camerei 2
    2. Strângeți suflanta departe de lentilă de câteva ori. De fiecare dată când utilizați suflanta lentilei, stoarceți câteva pufuri de aer înainte de ao folosi pe lentilă. Acest lucru va șterge orice praf care poate fi în interiorul suflantei. Dacă nu faceți acest lucru, ați putea sufla mai mult praf pe lentilă.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 3
    3. Utilizați suflanta pentru a puf de peste suprafața obiectivului. Poziționați suflanta cât mai aproape de lentilă, astfel încât să nu suflați contaminanții din aer pe lentilă. Țineți vârful la un unghi ușor față de lentilă. Strângeți câteva pufuri pe lentile, vizând fiecare puff spre o altă parte a obiectivului.
  • Țineți punctul suflantei în centrul lentilei și un unghi ușor spre exteriorul obiectivului.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 4
    4. Depozitați suflanta într-o pungă sigilată. Când ați terminat cu ajutorul suflantei, puneți-l într-o baggie de plastic pentru depozitare. Acest lucru ajută la menținerea suflantei curată și liberă de contaminanți externi. Sigilați sacul de plastic și păstrați-l cu restul camerei de curățare a camerei în sacul de cameră.
  • Este important să îl păstrați într-o pungă de plastic sigilată, deoarece orice tip de pungă de pânză va permite praful să treacă prin țesătură și să intre în suflantă.
  • Sfat de experți
    Heather Gallagher

    Heather Gallagher

    Photojurnalist și fotographerHeather profesional Gallagher este un fotojurnalist și fotograf cu sediul în Austin, Texas. Ea își desfășoară propriul studio de fotografie numit "Heather Gallagher Fotografie" care a fost votat cel mai bun fotograf de familie al lui Austin și primii 3 fotografi de naștere în 2017, 2018 și 2019. Heather se specializează în fotojurnalismul familial și are peste 15 ani de experiență care documentează indivizi, familii și întreprinderi din întreaga lume. Clienții ei includ Delta Airlines, Oracle, Texas lunar, iar munca ei a fost prezentată în Washington Post și a Austin American Stateman. Ea este membră a Asociației Internaționale de Fotografi de naștere profesioniști (IAPBP).
    Heather Gallagher
    Heather Gallagher
    Photojurnalist profesionist & fotograf

    Expert truc: Pentru a vă proteja obiectivul camerei, păstrați-l departe de nisip și apă cât mai mult posibil. De exemplu, puteți înfășura camera cu adevărat strâns pentru ao proteja, lăsând o gaură deschisă în jurul obiectivului, astfel încât să puteți trage.

    Partea 2 din 4:
    Folosind o perie de lentileObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 5
    1. Cumpărați o perie special pentru lentilele camerei. LensPen este una dintre cele mai recomandate branduri, dar multe altele sunt disponibile. O perie de lentile de cameră utilizează părul de păr moale de cămilă, care sunt blânde pe lentilă. Nu folosiți niciodată o perie care nu este proiectată pentru lentile, deoarece părul pot zgâria paharul.
    • Cele mai multe perii au un capac pentru a le menține curat și altele sunt retracute.
    • Nu atingeți niciodată părul periei, deoarece veți lăsa uleiurile cu degetul și peria nu își va face treaba.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 6
    2. Se învârte cu ușurință peria în jurul lentilei. După ce ați suflat praful, apăsați pe părul periei ușor pe lentilă. Răsuciți peria înainte și înapoi în cercuri pentru a îndepărta particulele din lentilă. Unele perii au, de asemenea, un tampon moale pe celălalt capăt care ajută la îndepărtarea uleiurilor de pe suprafața lentilă.
  • Asigurați-vă că nu blocați părul împotriva obiectivului. Veți deteriora peria și veți curăța obiectivul eficient.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 7
    3. Depozitați peria cu un capac sau într-o pungă de plastic sigilată. Este important să păstrați peria curată sau nu va fi utilă. Puneți întotdeauna capacul când ați terminat cu peria. Dacă peria nu are un capac, păstrați-l într-o pungă de plastic sigilată pentru ao menține de la praf.
  • Partea 3 din 4:
    Folosind șervețele de lentileObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 8
    1. Cumpărați șervețele lentilelor camerei cu o singură utilizare. Șervețele de lentile pre-umezite sunt cea mai bună opțiune pentru curățarea murdărilor încăpățânate sau a petelor murdare pe lentilă. Zeiss și Pec-pad sunt branduri de încredere pentru șervețele non-abrazive, fără scame. Nu utilizați șervețele de curățare care nu sunt etichetate special pentru utilizarea pe lentilele camerei.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 9
    2. Ștergeți din centrul lentilului într-o spirală exterioară. Luați o ștergere de la pachet și apăsați-o împotriva centrului lentilei. Deplasați ștergerea într-o mișcare circulară, spirală încet spre exterior. Încercați să nu ștergeți obiectivele de mai multe ori în același loc sau pur și simplu veți deplasa particulele de murdărie în jur.
  • Dacă este necesară oa doua trecere a obiectivului, utilizați o porțiune curată de ștergere sau utilizați unul nou.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 10
    3. Aruncați ștergerea utilizată. Aceste șervețele de lentile nu sunt menite să fie reutilizate, deci aruncați-le după ce le folosiți. Folosind șervețele vechi vor transfera un murdar înapoi pe lentilă, și acest lucru poate ajunge la zgârierea geamului.
  • Dacă ștergerea este încă umedă și o secțiune a acestuia este curată, utilizați-o pentru a șterge o altă piesă mai puțin fragilă a echipamentului dvs. de cameră înainte de a le arunca.
  • Partea 4 din 4:
    Folosind spray lentile cu o cârpă de microfibrăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 11
    1. Alegeți un spray de curățare pentru lentilele camerei. Vizitați un magazin de fotografii, un magazin electronic sau comanda lentile de curățare spray online. Zeiss, Ror și Nikon fac soluții de curățare a lentilelor care sunt foarte eficiente. Nu folosiți niciodată respirația, curățătorul de sticlă sau orice tip de curățător chimic pe obiectivul camerei dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 12
    2. Spray o cârpă microfibră cu soluția de curățare. Găsiți o cârpă microfibră și utilizați-o numai pentru camera dvs. Nu folosiți niciodată tricoul dvs. sau nici o cârpă care nu este o cârpă microfibră, deoarece alte țesături sunt prea abrazive și pot zgâria lentila. Pulverizați soluția pe cârpă și niciodată direct pe lentilă.
  • Puteți găsi cârpe de microfibră care sunt, de asemenea, concepute special pentru a fi utilizate pe lentile.
  • Imagine intitulată Curățați o lentilă de cameră Pasul 13
    3. Ștergeți lentila din centru spre exterior. Apăsați ușor cârpa umedă până la mijlocul lentilei și începeți să o ștergeți în mișcări circulare. Ștergeți lentila într-o spirală, deplasându-se spre exteriorul obiectivului. Asigurați-vă că nu apăsați prea tare. Ștergeți lentilele o singură dată, dacă este posibil. Cel mai bine este să minimalizați contactul cu obiectivul.
  • Imagine intitulată Curățați un obiectiv de cameră Pasul 14
    4. Păstrați cârpa într-o pungă. Când ați terminat folosind cârpă, păstrați-l într-o pungă, astfel încât acesta rămâne curat. Clătiți cârpa cu apă curată și rece după fiecare trei utilizări. Nu utilizați detergenți comerciali pentru a spăla cârpa, deoarece acestea ar putea să ajungă la obiectivul dvs.
  • sfaturi

    Țineți degetele de pe lentilă, deoarece uleiurile de deget pot deteriora obiectivul. Amprentele digitale necesită, de asemenea, cea mai mare lucru pentru a curăța, deci este mai bine să nu atingeți lentilele dvs.
  • Puneți capacele lentilelor de fiecare dată când terminați folosind obiectivul.
  • Curățați sacul de cameră ocazional. Sacul tău va deveni praf, care va transfera pe lentilă. Utilizați un vid pentru a suge contaminanții în sac.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar