Cum de a spăla fluidul de servodirecție

Fluidul de servodirecție a energiei electrice se referă la procesul de circulație a fluidului într-un sistem de direcție al unui automobil pentru a asigura funcționarea corespunzătoare. La viteze lente, servodirecția vă permite să transformați cu ușurință roțile mari, grele pe mașină - atâta timp cât aveți suficient lichid de direcție. Procedura nu este dificilă, iar cu puțină cunoaștere, chiar și pe cineva cu o experiență minimă de experiență în mecanică poate îndeplini această sarcină pe cont propriu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Știind când să spălați servodirecția
  1. Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 1
1. Verificați manualul de utilizare pentru programul recomandat de spălare a servodirecției. Sistemul dvs. de servodirecție este de fapt remarcabil la șederea curată. Care a spus, de-a lungul timpului, uzura naturală vor cauza biți de cauciuc, plastic și murdărie pentru a intra în fluid și acest lucru poate provoca probleme la întregul sistem dacă fluidul nu este spălat. Fiecare mașină are propriul interval sugerat, după care ar trebui să schimbați lichidul, așa că căutați cadrul de timp al modelului dvs.
  • Pentru mașinile high-end, ar trebui să luați în considerare înlocuirea fluidului la fiecare 35-40 de mii de kilometri.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 2
    2. Verificați rezervorul fluidului de servodirecție lunar pentru a verifica scurgerile. Nivelul fluidului dvs. de servodirecție ar trebui să se schimbe abia de la o lună la o lună. Dacă se schimbă, atunci probabil că aveți o scurgere și ar trebui să vă aduceți mașina la un magazin auto cât mai curând posibil.
  • Rezervorul dvs. are de obicei un capac marcat sau o imagine a unui volan. Dacă aveți probleme cu localizarea acestui rezervor de plastic semi-transparent, verificați manualul proprietarului.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 3
    3. Verificați culoarea și consistența fluidului dvs. de servodirecție. Deschideți rezervorul și utilizați o lanternă pentru a fi în jos în fluid. Coerența, culoarea și mirosul vă va spune dacă trebuie sau nu trebuie să vă schimbați lichidul:
  • Spălați lichidul Dacă miroase ars, arată maro închis sau negru, și / sau are biți strălucitori, metalici în ea.
  • Actualizați lichidul Dacă este colorat în întuneric, manualul proprietarului îl recomandă, și / sau dacă efectuați remorcare frecventă sau conducere în greutate ridicată.
  • Fluidul tău este bine Dacă este ușor colorat, întuneric fără biți metalici sau bucăți sau a fost înlocuit în ultimii doi până la trei ani.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 4
    4. Aduceți-vă mașina la mecanic dacă auziți un zgomot de plângere sau geamați când întoarceți-l. Acest lucru ar putea fi semnul unor probleme mai grave și mai scumpe, de servodirecție. Cu cât mai devreme aveți grijă de această problemă, cu atât mai ușor și mai ieftina va fi reparația.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtarea fluidului
    1. Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 5
    1. Ridicați vehiculul folosind o mufă și asigurați-vă că roțile din față sunt ridicate la o înălțime suficientă, permițându-vă să glisați cu ușurință sub mașină. Deoarece veți roti volanul, sunt recomandate suporturi Jack pentru a permite libera circulație a anvelopei.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 6
    2. Localizați și scoateți tava de captură în sistemul de servodirecție. Unele mașini nu vor avea o tavă de captură. Dacă confuzi, verificați manualul proprietarului. Dacă există vreun lichid în această tavă, probabil că aveți o scurgere și ar trebui să aduceți mașina la un mecanic.
  • Plasați o tavă de unică folosință sub locația tăvii de captură pentru a captura lichidul pe măsură ce îl spălați.
  • Dacă sunteți o savurie suplimentară, asigurați-vă că deconectați linia care trece de la suportul de servodirecție la rezervor. Deși nu este strict necesar, acest lucru va elimina mai mult lichid și va duce la o culoare mai bună.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 7
    3. Scurgeți fluidul de servodirecție prin deconectarea furtunului de presiune scăzută de la pompa de direcție la cel mai mic punct. Vor fi mai multe subțiri (1 / 2-1" Gross) Furtunuri care rulează de la servodirecția dvs. Cu tigaia dvs. de dedesubt, scoateți acest furtun și scurgeți fluidul vechi.
  • Fiți pregătiți ca lichidul să curgă cât mai curând posibil. Mănuși, protecția ochilor și mâneci lungi sunt recomandate.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 8
    4. Deșurubați capacul la rezervorul de servodirecție și adăugați aproximativ 1/2 din cantitatea recomandată de fluidul de servodirecție al producătorului. Pentru a spăla complet sistemul, va trebui să scoateți bulele de aer și să împingeți restul fluidului în furtunuri. Umpleți-l aproximativ la jumătatea drumului înainte de a vă deplasa.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 9
    5. Întoarceți mașina și adăugați mai mult lichid, menținând rezervorul pe jumătate plin. Este adesea mai ușor să ai un prieten să transforme mașina în timp ce se toarnă. Vrei să-ți păstrezi ochii pe lichidul de scurgere, precum și la nivelul actual al rezervorului. Când lichidul de scurgere este în mod clar un fluid nou, închideți mașina.
  • Prietenul tău întoarce roata înainte și înapoi pe măsură ce se toarnă. Acest lucru va ajuta la eliminarea aerului din linii.
  • Fluidul va fi probabil bubble pe măsură ce îl umpleți. Acest lucru este bun, deoarece reprezintă aerul care este spălat din sistem.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 10
    6. Reatașați linia de servodirecție după ce ați pornit mașina. Fluidul de servodirecție nu este gros, deci nu ar trebui să fie greu să închideți linia odată ce ați terminat de lucru. Odată ce lichidul este spălat, închideți mașina și reatașați totul cum ați găsit-o.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 11
    7. Umpleți rezervorul până la nivelul recomandat și închideți-l. Odată ce ați luat aerul și linia închisă, umpleți rezervorul la nivelul recomandat.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 12
    8. Porniți motorul și rotiți volanul dintr-o poziție blocată la altul timp de cinci minute. Ascultați un sunet de buzare care indică faptul că există aerul prins în sistem. Continuați să rotiți volanul până când lichidul este difuzat corespunzător pe tot parcursul sistemului, eliberând orice aer rămas.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 13
    9. Opriți mașina și rotiți rezervorul cu mai multă fluidă. Mai probabil decât nu, nivelul fluidului va părea să scadă după ce testați volanul. Acest lucru se datorează faptului că fluidul este extras din rezervor și în linii. De sus în afara rezervorului cu lichid de servodirecție mai mare pentru a termina lucrarea.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 14
    10. Verificați dacă volanul funcționează corect când greutatea vehiculului este pe anvelope. Întoarceți mașina și rotiți volanul înainte și înapoi. Asigurați-vă că roțile se pot întoarce ca normal. Dacă nu, sângerăm din nou sistemul și reumpleți-l.
  • Metoda 3 din 3:
    Reîmprospătarea fluidului tău
    1. Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 15
    1. Recunoașteți că servodirecția puterii de spălare nu este neapărat esențială. Multe manuale de proprietari nu menționează nici măcar lichid de direcție și, în ciuda îndeplinirii unor mecanici, există un dezacord în creștere că o culoare completă este într-adevăr necesară pentru majoritatea mașinilor. Dacă lichidul nu miroase ars și nu există biți metalici în fluid, puteți obține cu un mai simplu "culoare."
    • Dacă lichidul dvs. este întunecat sau pierdeți somnul îngrijorat de mașina dvs., această procedură simplă vă va reîmprospătați lichidul pentru viitorul previzibil.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 16
    2. Localizați rezervorul de fluid de servodirecție pe motorul dvs. Acesta este, de obicei, etichetat cu o pictogramă a volanului pe capac.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Etapa 17
    3. Marcați nivelul actual și starea fluidului de servodirecție. Rețineți culoarea și consistența fluidului. Dacă miroase arse sau are biți de metal în el, va trebui să faceți o culoare completă a sistemului. Rețineți nivelul actual al fluidului.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 18
    4. Utilizați un concurs de curcan pentru a aspira vechiul lichid din rezervor. Acest lucru va dura ceva timp și nu veți obține totul, dar acesta este un mod simplu și ușor de a obține fluid vechi fără o culoare complicată.
  • Imagine intitulată Flush fluidul de servodirecție Pasul 19
    5. Reumpleți rezervorul la nivelul prealabil cu fluid proaspăt. Această procedură simplă vă va proteja mașina, ieftin și este la fel de eficientă o metodă ca o spălare completă dacă nu aveți alte probleme. Sistemul de servodirecție este, relativ vorbind, destul de curat și simplu. Spre deosebire de alte fluide, cum ar fi uleiul, sistemul de servodirecție nu are nevoie nici de un filtru. Acest rapid "Refresher" este probabil tot ce va trebui să faceți pentru a vă menține roțile ușor.
  • Multe mașini nu recomandă nici măcar schimbarea acestui fluid - veți fi în fața jocului dacă faceți acest lucru chiar.
  • Imagine intitulată Flush fluidul servodirecției Pasul 20
    6. Repetați procesul Câteva săptămâni mai târziu pentru a reîmprospăta complet lichidul. Conduceți mașina în jur, recirculând lichidul și repetați câteva săptămâni mai târziu dacă doriți ca un deplin "culoare." Acest lucru nu va face totul, dar mai mult decât suficient pentru a vă menține mașina să funcționeze fericit.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În timpul procesului de curățare a aerului, este imperativ să nu depășiți rezervorul. Umplerea acestuia la punctul de mijloc între nivelurile minime și maxime este ideală.
  • În scopuri de siguranță, asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte adecvată și ochelari de protecție atunci când efectuați această operație.
  • Va dura, în general, șase cicluri separate pentru a finaliza un fluid de servodirecție.
  • Efectuarea unui fluid de servodirecție Flush pe un program predeterminat este o componentă integrală în conservarea funcționalității vehiculului.
  • Dacă, după ce ați spălat două litri de lichid prin sistem, încă auziți un buzzing atunci când rotiți volanul, este posibil să fie necesar să scoateți rezervorul de lichid pentru a expulza întregul aer.
  • Aruncați întotdeauna orice lichid purjat într-un mod responsabil cu mediul.
  • Deoarece vehiculele variază în funcție de anul, marca și modelul, este întotdeauna recomandabil să consultați manualul proprietarului dvs. cu privire la detaliile specifice privind orice procedură de întreținere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar