Cum să umpleți gazul în canada

Oh nu - este lumina redusă de combustibil! Cum chiar pompați gazul în Canada? Dacă nu ați mai făcut-o niciodată, vă puteți întreba exact cum funcționează. Vestea bună este că funcționează destul de mult în același mod în care se întâmplă în SUA și în multe alte țări. Cele mai multe stații de benzină din Canada sunt autoservire, adică trebuie să pompezi singur gazul. Dar nu vă faceți griji. Este de fapt un proces destul de simplu.

Pași

Partea 1 din 2:
Parcare și plată
  1. Imagine intitulată Gazul de umplere în Canada Pasul 1
1. Căutați o stație de benzină când rezervorul dvs. este în jur de jumătate complet. Păstrați un ochi pe gabaritul dvs. de combustibil pentru a vedea cât de mult gaz ați lăsat. Începeți să căutați o stație de benzină atunci când rezervorul dvs. este de aproximativ jumătate plin, astfel încât să aveți o șansă să faceți cumpărături pentru cea mai bună afacere și nu sunteți îngrijorat de faptul că eventual eșecul de combustibil.
  • Verificați câteva dintre posturile din jurul dvs. și alegeți cea mai bună opțiune.
  • Există, de asemenea, aplicații de urmărire a gazului, cum ar fi Buddy Gas, Waze și Asociația Canadian Automobile (CAA), că stațiile de listă din jurul dvs., precum și prețurile acestora.
  • Imagine cu titlu de gaz de umplere în Canada Pasul 2
    2. Parcați lângă o pompă și opriți motorul vehiculului. Căutați o pompă deschisă la benzinărie și conduceți-o până la el. Parcul, astfel încât rezervorul de gaze cu care se confruntă pompa și apoi opriți motorul vehiculului. Dacă nu sunteți sigur în ce direcție este pornit rezervorul de gaz, uitați-vă în apropierea gabaritului de gaz de pe tabloul de bord al autovehiculului. Există o săgeată în formă de triunghi care indică partea laterală a mașinii în care se află rezervorul de gaz.
  • Oprirea motorului asigură că nu există nici un pericol de incendiu sau siguranță în timpul realimentării.
  • Dacă călăriți o motocicletă sau motocicletă, răsuciți-vă kickstandul după ce ați dezactivat motorul și dezactivați complet de la bicicletă, astfel încât să puteți alimenta în siguranță și ușor bicicleta.
  • Imagine cu titlu de gaz de umplere în Canada Pasul 3
    3. Lăsați telefonul în vehiculul dvs. și evitați fumatul. Nu fumați în apropierea unei pompe în timp ce vă umpleți, astfel că nu există un pericol de incendiu. În plus, telefoanele mobile sunt dispozitive electrice și ar putea fi o sursă potențială de aprindere pentru gazele de gaze, deci păstrați-l depozitat în timpul pompei.
  • De obicei durează doar câteva minute pentru a umple, deci da pompei dvs. atenția. Puteți verifica întotdeauna telefonul când ați terminat!
  • Imagine intitulată Gazul de umplere în Canada Pasul 4
    4. Introduceți cardul de credit sau de debit dacă doriți să plătiți la pompă. Dacă doriți să mergeți mai departe și plătiți doar pentru gazul dvs. la pompă, scoateți cardul dvs. de credit sau de debit și glisați-l în slotul corespunzător. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul de plată și pentru a activa pompa.
  • Rețineți că nu puteți plăti anticipat o sumă stabilită la pompă. Va trebui să opriți pomparea dvs. sau așteptați până când pompa se oprește pe cont propriu odată ce rezervorul de gaz este plin.
  • Imagine intitulată Gazul de umplere în Canada Pasul 5
    5. Plata anticipată sau plătiți cu numerar prin plata în interiorul stației de benzină. Dacă plătiți cu numerar sau doriți să plătiți o anumită sumă pentru gaz, capul în interiorul benziniei. Discutați cu grefierul și spuneți-le cât de mult gaz doriți și ce pompă doriți. Apoi, puteți utiliza un card de credit, un card de debit sau bani pentru a plăti pentru aceasta.
  • De exemplu, ați putea spune ceva de genul "pot obține 20 de dolari pe pompa 3, vă rog."
  • Trebuie să plătiți o sumă specifică dacă plătiți pentru gazul dvs. în interior.
  • Partea 2 din 2:
    Pomparea gazului
    1. Imagine cu titlu de gaz de umplere în Canada Pasul 6
    1. Deschideți capacul de gaz ai vehiculului. Localizați capacul care ascunde capacul de gaz ai vehiculului, care este de obicei pe o parte a spatelui vehiculului. Deschideți capacul și deșurubați capacul de gaz, astfel încât să puteți pompa gazul în rezervor.
    • Este posibil să fie necesar să eliberați capacul capacului de gaz din interiorul vehiculului. Dacă este cazul, verificați lângă ușa laterală a șoferului pentru o pârghie cu un simbol de gaz pe el (arată ca o pompă de gaz).
    • Unele vehicule moderne au capace de gaz care se deschid când deschideți capacul. Deci nu este nimic de deșurubat.
  • Imagine intitulată Gazul de umplere în Canada Pasul 7
    2. Ridicați duza și selectați gradul de combustibil. Apucați mânerul duzei de gaz și ridicați-l din pompă. Apoi, apăsați un buton pentru a selecta tipul de combustibil pe care doriți să-l umpleți vehiculul cu.
  • Există de obicei 3-4 tipuri de gaz: Premium (cel mai scump), Midgrade, Regular și, uneori Diesel. Cele mai multe mașini folosesc gaz regulat doar bine, dar unele mașini sport și SUV-uri au nevoie de Midgrade sau Premium (capacul de gaz ai vehiculului dvs. ar trebui să vă spună ce tip de gaz de utilizat).
  • Dacă aveți un motor diesel, trebuie să utilizați motorină sau puteți deteriora motorul.
  • Imagine cu titlu de gaz de umplere în Canada Pasul 8
    3. Stați lângă pompă în timp ce reîncărcați. Glisați duza în deschiderea rezervorului de gaz după ce ați selectat tipul de combustibil. Strângeți mânerul pentru a începe pomparea gazului în vehiculul dvs. Păstrați pomparea până când ați pompat suficient gaz sau până când vehiculul dvs. este plin. Dacă ați preluat în interior, pompa va încetini și se oprește pe cont propriu. Nu mergeți departe de pompă până când ați terminat să împiedicați orice potențiali de vărsare sau accidente.
  • Unele pompe au un zăvor pe care le puteți folosi pentru a menține gazul care curge fără a fi nevoie să țineți mânerul.
  • Imagine intitulată Gazul de umplere în Canada Pasul 9
    4. Înlocuiți duza și închideți capacul de gaz când ați terminat. Glisați duza din rezervorul de gaz și înlocuiți-o înapoi pe pompă. Înșurubați capacul de gaz înapoi, închideți capacul până când acesta se închide și sunteți setat!
  • Dacă capacul de gaz nu înșurie, trebuie doar să închideți capacul de gaz și sunteți bine să mergeți.
  • Odată ce înlocuiți duza, pompa va imprima o chitanță dacă ați utilizat un card de credit sau de debit pentru a plăti la pompă.
  • sfaturi

    Avertizări

    Benzina poate irita și arde pielea. Dacă vă vărsați pe cineva, spălați-l cât mai curând posibil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar