Cum de a fixa o mașină care se tara

Există multe lucruri care ar putea provoca o mașină să se încadreze, cu soluții variind de la simplu la complex. Încetarea este cauzată de o pierdere de aer, combustibil sau electricitate în timp ce motorul funcționează. Prin identificarea dvs. de a vă repara problema, este posibil să îl reparați sau cel puțin să știți ce tip de reparații va trebui să urmăriți. Ca frustrant ca o masina de intimitate poate fi, fixarea poate fi de fapt destul de usoara.

Pași

Metoda 1 din 3:
Verificarea sistemului de alimentare cu combustibil
  1. Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 1
1
Înlocuiți filtrul de combustibil Dacă este înfundat. Filtrele de combustibil sunt de obicei situate în apropierea spatelui vehiculului de-a lungul liniei de combustibil care rulează de la rezervorul de gaz la motor. Ele arata adesea ca buteliile cu un mamelon care se extinde din fata si spate. Filtrele de combustibil tind să se blocheze în timp, forțând motorul să se blocheze. Dacă autovehiculul se taie și nu va începe din nou, dar apoi începe fără probleme după ședință pentru câteva minute, poate fi un filtru de combustibil înfundat. Filtrele de combustibil trebuie, de obicei, înlocuite la fiecare 40.000 de mile, dar deoarece filtrul este problema cea mai ușoară și cea mai puțin costisitoare de adresat, este adesea un loc bun pentru a începe.
  • Scoateți clemele de plastic ținând liniile de combustibil în partea din față și din spate a filtrului, apoi deșurubați suportul care îl ținea în poziție.
  • Instalați noul filtru prin conectarea liniilor de combustibil și introduceți-o în suport.
  • Asigurați-vă că plasați un recipient sub filtrul de combustibil pentru a prinde orice combustibil scurgeri și a fi extrem de atent atunci când lucrați cu benzină.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină care tastează pasul 2
    2. Verificați fisurile din linia de combustibil. Există o linie care rulează de la rezervorul de gaz la motorul vehiculului care permite benzinei să călătorească de unde este stocat unde este necesar. Dacă ați executat ceva recent, linia de combustibil poate fi deteriorată, permițând combustibilului să se scurgă înainte de a ajunge la motor. Dacă vă scurgeți combustibilul, probabil că veți miroși.
  • Să fie extrem de precaut atunci când se ocupă de o linie de combustibil scurgeri. Nu conduceți niciodată un vehicul cu o linie de combustibil scurgeri.
  • Dacă linia de ruptură este cauciuc, scoateți pur și simplu clemele de furtun la fiecare capăt și înlocuiți acea întindere a liniei de cauciuc. Dacă este o linie de oțel, este posibil să aveți nevoie de un mecanic profesionist pentru a repara scurgerea.
  • Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 3
    3
    Vedeți dacă pompa de combustibil trebuie înlocuită. Dacă filtrul de combustibil nu rezolvă problema de blocare, problema poate fi cu pompa dvs. de combustibil. Siguranța care poate fi înlocuită sau puteți conecta un manometru al combustibilului la montarea testului de pe șina de combustibil a motorului. Aveți un prieten revie la motor și comparați citirile de pe ecartament la specificațiile vehiculului furnizate de repararea sau manualul producătorului.
  • Dacă citirea nu corespunde specificațiilor vehiculului dvs., pompa de combustibil va trebui înlocuită.
  • Dacă citirea pare grozavă, atât pompa de combustibil, cât și filtrul funcționează corect.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină care tastează pasul 4
    4. Eliminați orice apă din combustibil. Dacă apa și-a făcut calea în rezervorul de combustibil, se va baza în partea de jos, care este în cazul în care pompa de combustibil. Puteți adăuga o sticlă de consum de combustibil alcool într-un rezervor plin de gaz pentru a scăpa de cantități mici de apă, dar dacă există o mare de apă în gaz, rezervorul va trebui să Scurgeți complet rezervorul.
  • Dacă mașina a stat pentru o vreme, condensarea ar fi putut cauza apă să se formeze în interiorul rezervorului de gaz.
  • Apa din gaz poate duce, de asemenea, la o performanță inconsecventă a motorului (provocând șuruburi bruște sau făcându-l ocazional să se simtă sub-dowered).
  • Metoda 2 din 3:
    Fixarea problemelor de aer și de evacuare
    1. Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 5
    1. Utilizați un scaner de cod la Identificați codurile de eroare ale motorului. Când se taie vehiculul, un motor de verificare se aprinde de obicei pe tabloul de bord al mașinii. Localizați portul OBDII sub linia mașinii (un dop de plastic deschis găsit sub volanul) și conectați-l un scaner de cod pentru a citi și a identifica codurile de eroare care au determinat lumina motorului de verificare.
    • Cele mai multe aspecte legate de combustibil, debitul de aer sau la electricitate vor determina un cod de eroare specific care va fi o literă urmată de numere. Dacă scanerul nu vă oferă descrierea în limba engleză, puteți găsi o listă de coduri și descrierile lor corespunzătoare într-un manual de reparare specifice vehiculului.
    • Puteți achiziționa un scaner de cod la multe magazine de piese auto, deși ar putea să vă scaneze vehiculul gratuit.
  • Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 6
    2. Localizați senzorul de debit de aer de masă. Vehiculele injectate cu combustibil Utilizați un senzor de debit de aer de masă pentru a urmări cât de mult se curge aerul în motor. Dacă senzorul devine înfundat sau merge rău, acesta poate da informații greșite computerului motorului, determinând-o să se oprească. Puteți găsi senzorul de debit de aer în masă în majoritatea vehiculelor imediat după filtrul de aer, la sfârșitul aportului de aer.
  • Majoritatea vehiculelor au o cutie de aer în jurul filtrului de aer cu un tub de plastic asemănător, care duce până la el.
  • Senzorul de debit de aer de masă este, de obicei, un dop fixat în caseta de aer cu două șuruburi cu fire care conduc în ea.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină care tastează pasul 7
    3. Verificați sau înlocuiți senzorul de debit de aer de masă. Odată ce ați găsit senzorul de debit de aer de masă, o inspectați vizual pentru semne de deteriorare sau de înfundare. Dacă s-ar fi cedat cu murdărie sau resturi, curățați-l și vedeți dacă mașina nu se oprește. Dacă nu, ar putea fi necesar să fie înlocuit.
  • Utilizați informațiile VIN ale vehiculului, anul, efectuați și modelați informații pentru a achiziționa un senzor de înlocuire dacă este deteriorat.
  • Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 8
    4. Înlocuiți senzorul de oxigen pe evacuare. Ca și senzorul de debit de aer de masă de la consumul vehiculului, senzorul de oxigen (sau O2) de pe evacuare este, de asemenea, utilizat pentru a gestiona raportul Air / Combustibil utilizat de computerul motorului pentru a menține funcționarea fără probleme. Dacă senzorul O2 este deteriorat, va trebui înlocuit.
  • Localizați senzorul de oxigen pe evacuarea autovehiculului (va fi singura componentă a eșapamentului cu cablajul), deșurubați și deconectați-l, apoi instalați înlocuirea.
  • În anumite circumstanțe, puteți fi pur și simplu Curățați senzorul O2 în loc să îl înlocuiască.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină care tastează pasul 9
    5
    Puneți într-un nou convertor catalitic Dacă este înfundat. Convertorul catalitic face parte din sistemul de evacuare al mașinii care filtrează elemente dăunătoare înainte de a scăpa prin eșapament. Dacă se înfundă, motorul va trebui să muncească mai mult pentru a împinge evacuarea și poate fi predispusă la oprire. Un convertor catalitic înfundat va solicita adesea un cod de eroare specific OBDII pentru a vă ajuta să determinați dacă este problema.
  • În unele vehicule, puteți scoate șuruburile de pe flanșele convertorului catalitic și lăsați-l să-l înlocuiască. În altele, este posibil să fie nevoie să o tăiați folosind un hacksaw.
  • Montați noul convertor catalitic utilizând cleme de evacuare pentru a preveni scurgerile.
  • Metoda 3 din 3:
    Repararea problemelor electrice
    1. Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 10
    1
    Schimbați bujii. Bujii sunt utilizați pentru a aprinde amestecul de aer și benzină în motor în momentul precis a fost comprimat de cilindru. Bujii vechi, uzate pot să nu reușească să se aprindă, provocând o greșeală sau chiar făcând ca stâlpul motorului. Deconectați firele de conectare și utilizați o priză de bujie pentru a scoate prizele și înlocuiți-le.
    • De asemenea, puteți lua în considerare înlocuirea firelor de buji.
    • Asigurați-vă că ați reconectat aceleași fire de bujie la aceleași cilindri când ați terminat.
  • Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 11
    2. Verificați conexiunile acumulatorului. Pentru a rula, motorul dvs. are nevoie de o aprovizionare constantă de energie electrică furnizată de alternator și baterie. Dacă unul dintre terminalele bateriei este acoperit în murdărie sau au fost libere, conexiunea nu poate fi consecventă. Când puterea se taie, motorul se va opri.
  • Asigurați-vă că conexiunile la baterie sunt strânse și fără murdărie. Curățați terminalele dacă aveți nevoie.
  • Poate doriți Test bateria pentru a fi sigur că nu este o problemă.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină care tastează pasul 12
    3. Deconectați alarma mașinii. Multe alarme de mașini sunt echipate cu o funcție care va opri motorul dacă crede că vehiculul este furat. Dacă defecțiunile de alarmă, poate ucide motorul chiar și atunci când alarma nu este angajată. Este posibil să puteți deconecta pur și simplu alarma, dar poate necesita o servire specializată dintr-o dealere.
  • Deoarece multe alarme de mașini vor face o mașină imobilizată dacă sunt deconectați, poate doriți să vă înscrieți ajutorul unui profesionist pentru a testa și a repara alarma mașinii.
  • Alarmele auto pot fi extrem de complicate pentru a lucra la
  • Imagine intitulată Fix o mașină care tastează pasul 13
    4. Comparați RPM-urile motorului cu motorul de control inactiv deconectat. Motorul de control inactiv al autovehiculului trebuie să păstreze motorul care rulează într-un inactiv consistent, stabilit de producător pentru a limita emisiile și pentru a îmbunătăți economia de combustibil, dar se poate provoca vehiculul atunci când luați piciorul de pe gaz. În primul rând, luați notă de rpms motorul dvs. inactiv în căutarea la tahometru, apoi utilizați un manual de reparații specifice vehiculului pentru a vă găsi Motorul de control inactiv și deconectați-o.
  • Dacă acesta este în măsură, la aceeași viteză după ce ați deconectat motorul de control inactiv, ceea ce înseamnă că nu a fost niciodată deloc lucrat.
  • Dacă nu funcționează, va trebui înlocuită.
  • Avertizări

    Nu încercați să vă reparați vehiculul pe partea laterală a unui drum aglomerat.
  • Nu lucrați niciodată sub un vehicul fără a utiliza Standurile Jack.
  • Fi extrem de precaut atunci când lucrați cu benzină. Nu lucrați în spații închise, purtați mănuși și protecția ochilor și asigurați-vă că nu există surse de aprindere (cum ar fi flăcările deschise) în jur.
  • Deconectați bateria vehiculului înainte de a încerca orice reparații.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar