Cum să clarificați șaibele de parbriz înfundate

Jeturile ștergătoarelor de parbriz sunt destul de comune.De obicei, ceara de automobile sau poloneză creează un blocaj în partea superioară a jetului, împiedicând pulverizarea fluidului pe parbriz. Contaminarea rezervorului cu apă murdară, praful care intră printr-un capac lipsă, poate conecta duzele, precum și fluidul cald al spălării climatice în vreme foarte rece. Deși incomod, poate fi destul de ușor de rezolvat.Dacă nu puteți șterge blocajul, înlocuirea jetului poate fi la fel de simplă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezghețând jeturile de fluid de spălare
  1. Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 1
1. Ascultați pompa fluidului de spălare.Înainte de a încerca să dezlănțim jeturile de fluid de spălare, să le porniți și să ascultați zumul scăzut al pompei fluidului de spălare.Dacă jeturile sunt înfundate, veți auzi pompa în ciuda pulverizării fluidelor. În vremea foarte rece, verificați pentru gheață în rezervorul de lichid de spălare, puteți încerca să utilizați un uscător de păr cald pentru a dezgheța pompa de fluid de spălare și rezervorul sau pulverizarea parbrizului în rezervorul de lichid de spălare.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă pompa este activată, cereți unui prieten să asculte din afara vehiculului de lângă capotă.
  • Dacă nu auziți pompa, puteți încerca să deconectați conectorul de alimentare pentru pompa fluidului de spălare și verificați tensiunea la conector, dacă tensiunea este prezentă atunci când încercați să activați pompa, atunci pompa trebuie probabil înlocuită.
  • Dacă bănuiți că rezervorul este contaminat și poate provoca blocarea, este mai bine să o curățați cu apă proaspătă care circulă dintr-un furtun în rezervor.Săpunul de vase din rezervor poate ajuta, de asemenea, dislocarea murdăriei și particulelor.Clătiți până când apa rulează clar orificiul de umplere, iar săpunul a dispărut.După aceasta, este o idee bună să deconectați furtunurile de alimentare de la pompă și din duzele și să suflați aerul prin furtunuri.După aceea, reconectați furtunurile la pompă și executați apă prin linii pentru a le spăla în continuare.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 2
    2. Inspectați jeturile pentru blocajele externe.Localizați jeturile din partea de sus a capotei dvs. lângă parbriz și căutați semne că ceva le-a blocat.Adesea, ceara de automobile sau poloneză pot pune în sus la priza pentru jeturi, împiedicând fluidul să pulverizeze corect.
  • Ștergeți orice ceară sau poloneză care a înfundat sfârșitul jetului.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 3
    3. Utilizați un știft pentru a șterge blocaje mai profunde.Dacă ștergerea blocajelor nu elimină în mod suficient jeturile pentru a permite lichidul de spălare să se pulverizeze, încercați să utilizați un știft sau un ac pentru a șterge găurile.Apăsați un știft în fiecare gaură de pe jet, apoi scoateți-l și ștergeți orice clog care ies cu ea.
  • Apăsați numai codul PIN în măsura în care îl puteți elimina în siguranță.
  • Nu apăsați acul prea tare în partea din spate a jetului, deoarece puteți rupe acul sau jetul.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 4
    4. Rulați un fir prin jet.Dacă un PIN nu penetrează destul de adânc pentru a șterge înfundarea în jet, deconectați furtunul din partea inferioară a jetului de sub capotă.Apoi rulați un fir subțire prin partea inferioară a jetului, în sus prin duza de sus.Dacă duza are mai multe deschideri, este posibil să doriți să rulați firul prin mai multe ori până când vă ștergeți ambele găuri.
  • Corzile de chitară vor funcționa bine pentru acest lucru deoarece oferă rigiditatea necesară pentru a trece prin jet.
  • De asemenea, puteți utiliza un fir electric stripat.
  • De asemenea, puteți utiliza piksters dinți dinți - cea mai mică dimensiune (0) - este posibil să aveți nevoie să nick foarte vârful firului pentru a le face să se potrivească în gaura de jet, deoarece sunt atât de ușor mai mari la vârful piksters pentru unii jeturi. Le introduceți prin orificiul de jet unde apa iese din partea inferioară așa cum este descris mai sus pentru fir - înseamnă nici o dezasamblare necesară și funcționează pentru jeturi care au o îndoire de 90 de grade în conexiunea de alimentare cu apă - ca în Mazdas. Avantajul lor este că au o perie pentru a distruge murdăria - doar să le rotești în aceeași direcție atunci când introduceți și retrageți astfel încât să nu lăsați părul de pe pikster în gaura jetului, fiind prea dur - deși sunt atât de subțiri și mici Apa este probabil să le curățească. Cel mai bine pentru a introduce mai întâi apoi porniți șaiba în timp ce rotiți și îndepărtați. Este posibil să trebuiască să repetați de mai multe ori și să utilizați câteva piksters pentru toate jeturile.
  • Metoda 2 din 3:
    Înmuierea sau înlocuirea jeturilor de apă
    1. Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 5
    1. Deconectați furtunul din partea de jos a jetului.Furtunul de cauciuc de pe partea inferioară a jetului este ținut numai prin presiune, furtunul exercită duza, astfel încât să fiți capabil să-l scoateți cu ușurință relativă.
    • Pur și simplu stoarceți furtunul cu degetul arătător și degetul mare lângă duză și trageți înapoi pentru al scoate.
    • Dacă furtunul este blocat, utilizați o pereche de clești pentru al răsuci înainte și înapoi pentru ao sparge.Încercați să trageți în linie cu fitingul - este plastic și nu va lua prea multă îndoire.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 6
    2. Utilizați clește pentru a elimina jetul de la capotă.Jeturile de spălare a parbrizului sunt ținute în loc de dopuri din plastic.Luați o pereche de clești și strângeți dopurile în jet, apoi apăsați-l în sus.
  • Jetul va împinge drept din gaură din capotă cu dopurile presate în.
  • Dacă înlocuiți jeturile, este bine să rupeți dopurile, altfel aveți grijă să nu le deteriorați.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 7
    3. Trageți jeturile din capotă.Coborâți din nou capota și trageți jetul direct în sus și în afara gaurii din capotă.Cu clemele deja, fiecare jet ar trebui să alunece din gaură cu o rezistență foarte mică.
  • Dacă jetul se blochează, deschideți capota din nou și strângeți clipurile cu cleștii dvs. pentru a le elibera din nou.
  • Aveți grijă să nu deteriorați vopseaua pe capotă în timp ce trageți jeturile afară.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 8
    4. Înmuiați jeturile într-un castron de oțet.S-ar putea să fiți în măsură să eliminați orice gropi în jeturi, permițându-le să se înmoaie într-un castron de oțet pentru o vreme.Deplasați jeturile în jurul valorii de oțet un pic pentru a vă asigura că pătrunde în blocaj.După câteva minute, scoateți jeturile din oțet și clătiți-le.
  • Odată ce jetul este clătit, puteți încerca să suflați prin ea pentru a vedea dacă blocajul este clar.
  • Dacă jetul este neclarizat, reinstalați-l pe vehicul.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 9
    5. Instalați jeturi de fluid noi de spălare.Indiferent dacă ați achiziționat noi jeturi de fluide de spălare sau reinstalați cele vechi pe care le-ați șters, procesul este același.Introduceți jetul prin orificiul din partea superioară a capotei cu orificiile orientate spre parbriz.Odată apăsat tot drumul, clemele din plastic se vor extinde și vor ține fiecare avion în poziție.Dacă utilizați duzele post-piață (de la un magazin de piese auto, de exemplu).Postmarketnozzle poate avea fire și o piuliță de plastic pentru a le fixa pe capotă sau alt tablă metal.Dacă acest lucru este cazul, aveți grijă atunci când strângeți piulița, deoarece duzele din plastic pot fi făcute din plastic destul de fragil, care va avea tendința de a se desprinde, chiar sub corpul duzei, dacă este strâns prea mult.De asemenea, poate preveni ruperea dacă utilizați garnitura de cauciuc furnizată între duză și tabla metalică.
  • Conectați linia fluidului de spălare a parbrizului la jetul o dată în poziție.
  • Porniți vehiculul și testați noile jeturi pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea și repararea liniilor de spălare
    1. Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 10
    1. Inspectați vizual liniile din rezervor.Dacă jeturile de spălare a parbrizului nu pulverizează fluidul de spălare pe parbriz, se poate datora unui furtun tăiat sau înclinat care rulează din rezervorul de lichid de spălare a parbrizului la jeturi.Uitați-vă peste liniile pentru semne de blocaje sau deteriorări.
    • Începeți la rezervor și urmați liniile până la jeturile atașate la capotă.
    • Căutați semne de scurgere, înclinare sau alte forme de daune.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 11
    2. Curățați furtunurile înfundate cu un compresor de aer.Dacă furtunurile par a fi intacte, problema poate fi o înfundare în interiorul uneia dintre linii.Trageți furtunul de pe duza la jet, precum și duza de la rezervor, apoi utilizați un compresor de aer sau o cutie de aer pentru a forța aerul prin linie și îndepărtați orice blocaj.
  • Dacă aerul nu poate trece prin linia pentru ao dezvălui, va trebui să îl înlocuiți.
  • Dacă aerul trece prin linia, reinstalați-l.
  • Imagine intitulată Șaibe de parbrize clare Pasul 12
    3. Înlocuiți furtunurile de lichid de spălare deteriorate.Dacă nu puteți să ștergeți un blocaj în furtun, va trebui să instalați un înlocuitor.Este posibil să puteți achiziționa înlocuiri directe la magazinul local de piese auto, altfel luați furtunul înfundat cu dvs. și găsiți un furtun de cauciuc cu același diametru interior.Achiziționați o lungime de furtun care se potrivește cu cea pe care trebuie să o înlocuiți.
  • Pur și simplu atașați noul furtun la aceleași duze pe care le-ați scos din vechiul.
  • Testați-vă jeturile încă o dată după înlocuirea furtunului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar