Cum să curățați o pompă de combustibil

Cele mai moderne vehicule folosesc pompe sigilate, mai puțin cu ecrane la pickup și un filtru de-a lungul liniei de combustibil. Aceste pompe sunt proiectate să nu aibă nevoie de întreținere și vor trebui înlocuite dacă nu reușesc. Dacă autovehiculul dvs. are o pompă de combustibil electric, puteți utiliza un sistem de curățare a sistemului de combustibil pentru a șterge orice acumulare sau blocare a sedimentelor. Dacă aveți un manual (de obicei găsită în vehiculele mai vechi), puteți deschide de fapt pompa pentru a șterge resturile din filtrul său intern, deși nu este o opțiune în majoritatea vehiculelor moderne.

Pași

Metoda 1 din 3:
Observând semnele unei pompe de combustibil înfundateSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 1
1. Urmăriți-vă pentru motorul "sputtering" sau împiedicați. Cel mai frecvent simptom al unei pompe de combustibil înfundat este o pierdere intermitentă de putere cauzată de pompa care nu reușește să împingă suficientă combustibil la injectoare pentru a menține motorul în mod corespunzător. Dacă motorul dvs. sputters sau chiar tarabe Când luați piciorul de pe gaz, poate exista o problemă cu pompa de combustibil sau filtrul.
  • Dacă motorul se tara, dar apoi se va rula din nou după câteva minute, este posibil din cauza construirii sedimentelor în filtrul de combustibil sau pompa. După cum se stabilește sedimentul, blocajul se curăță și că combustibilul va începe să curgă până când se dezvoltă din nou.
  • De asemenea, ar trebui să luați în considerare Înlocuirea filtrului de combustibil.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 2
    2. Ascultați un clic sau plâns de pompă atunci când mașina este inactivă. O clog în pompa de combustibil va forța să funcționeze mai greu pentru a împinge combustibilul, care îl poate face să ardă. Dacă auziți un zgomot sau zgomot din zona din jurul rezervorului de gaz (partea din spate a mașinii), șansele sunt motorul electric din pompa de combustibil care începe să eșueze.
  • Curățarea pompei și înlocuirea filtrului poate rezolva această problemă dacă îl prindeți devreme, dar dacă permiteți-i să continue prea mult timp, acesta va arde pompa de combustibil și va înceta să funcționeze funcționarea.
  • Nu este neobișnuit ca pompa să facă clic o dată când rotiți cheia, dar nu ar trebui să continuați să faceți clic după aceea.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 3
    3. Căutați o picătură în RPMS în timp ce conduceți. Dacă călătoriți pe drum la o viteză consistentă și vehiculul încetinește brusc sau rpms scade semnificativ pe tahometrul dvs. (când este echipat), poate fi un semn că pompa de combustibil se luptă să livreze suficient combustibil la motor. RPMS sunt numărul de revoluții pe care motorul le face pe minut, deci o scădere a RPM-urilor reprezintă o scădere a cât de repede motorul dvs. se rotește și puterea pe care o poate produce.
  • Căutați lumini de avertizare pe tabloul de bord, care pot indica alte probleme potențiale pentru a explica pierderea de putere. O lumină cu baterie, de exemplu, poate sugera o problemă electrică sau o lumină de control intermitentă indică faptul că motorul este greșit.
  • În absența acestor indicatori, pierderea bruscă (temporară) este un semn bun că există o problemă cu pompa dvs. de combustibil.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 4
    4. Luați în considerare dacă executați adesea vehiculul cu combustibil redus. Benzina tinde să fie groaznică și că sedimentul se colectează în rezervorul de combustibil. Cu un rezervor plin de gaz, murdăria din rezervorul dvs. este dispersată printr-un volum mai mare de fluid, dar când nu există prea mult combustibil în rezervor, sedimentul reprezintă o porțiune mai mare a combustibilului. Imaginați-vă un rezervor de pește: Când pietrișul din partea de jos este doar o mică parte din ceea ce este înăuntru, dar când rezervorul este aproape gol, pietrișul și puțină apa care au rămas în același spațiu.
  • Dacă conduceți în mod regulat cu combustibil scăzut, există o probabilitate mai mare ca pompa și filtrele dvs. de combustibil să fie înfundate.
  • Utilizați această determinare împreună cu celelalte simptome enumerate mai sus pentru a determina dacă există o problemă cu pompa de combustibil.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea unui sistem de curățare a sistemului de combustibilSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 5
    1. Citiți instrucțiunile de pe sticlă. În timp ce majoritatea sistemelor de alimentare cu combustibil lucrează în aproximativ aceleași modalități, există diferențe de la brand la marcă. Citiți instrucțiunile de pe agentul de curățare a sistemului de combustibil pe care îl achiziționați cu atenție pentru a vă asigura că urmați pașii potriviți.
    • Puteți achiziționa agentul de curățare a sistemului de combustibil la multe magazine de vânzare cu amănuntul, precum și toate magazinele de piese auto.
    • Achiziționați mai curat sistem de combustibil, nu Injector Cleaner. Aceste produse sunt similare, dar servesc scopuri diferite.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 6
    2. Rulați motorul până când nu sunteți aproape de combustibil. Majoritatea agenților de curățare a sistemului de combustibil sunt meniți a fi turnați într-un rezervor gol de combustibil, astfel încât să se poată amesteca cu combustibilul pe care îl adăugați după. Rulați motorul până când ecartamentul de combustibil citește ca gol sau "e."
  • Rezervorul nu trebuie să fie complet gol și fără combustibil. Trebuie doar să fie cât mai puțin posibil.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 7
    3. Se toarnă conținutul agentului de curățare a sistemului de combustibil în rezervorul de gaz. Deschideți flaconul și puncționați etanșarea din plastic sub capacul. Apoi introduceți gura de curățare a sistemului de combustibil în gâtul de umplere a gazului, la fel ca în mod normal, cu o pompă de gaz.
  • Majoritatea agenților de curățare a sistemului de combustibil vin suficient pentru un tratament. Dacă dvs. este cu mai mult decât atât, citiți instrucțiunile pentru a determina cât de multă sticlă pentru a adăuga în rezervor.
  • Mănușile nu sunt necesare pentru această sarcină, dar poate doriți să le purtați pentru a păstra orice sistem de curățare a sistemului de combustibil să se obțină pe mâini.
  • Dacă primiți oricare dintre sistemele de alimentare cu combustibil pe mâini, spălați-le cu săpun și apă.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 8
    4. Umpleți rezervorul cu gaz de pompare. Noul gaz pe care îl pompezi în rezervorul de combustibil se va amesteca cu agentul de curățare a combustibilului deja prezent. Acest lucru se va asigura că agentul de curățare este dispersat corespunzător pe întregul combustibil și va ajuta, de asemenea, pompa să înceapă să ridice combustibilul cu cel mai curat în el imediat.
  • Umpleți rezervorul tot drumul cu gazul nou.
  • Utilizați același combustibil octan pe care îl utilizați întotdeauna.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 9
    5. Porniți motorul și lăsați-l să pătrundă câteva minute. Cleanerul sistemului de combustibil va curge prin pompa de combustibil și se filtrează pe drumul spre motorul în care va arde împreună cu gazul. După cum trece, va începe să descompune depozitele de sediment în pompa de combustibil și pe tot parcursul sistemului.
  • Mulți agenți de curățare a combustibilului recomandă lăsarea motorului inactiv timp de zece sau cincisprezece minute pentru a începe să lăsați combustibilul și curățarea curge prin sistem înainte de a începe să conduceți din nou mașina din nou.
  • După acea etapă inițială, puteți conduce vehiculul ca normal, deoarece vă curăță sistemul de combustibil.
  • Metoda 3 din 3:
    Filtre de pompare mecanică de curățare mecanicăSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 10
    1. Deconectați terminalul negativ de pe baterie. Localizați bateria în bayul sau trunchiul motorului autovehiculului. Va arăta ca o cutie neagră cu două posturi care se scot din ea. Localizați postările pozitive (+) și negative (-) și utilizați cheia de dimensiuni corecte pentru a slăbi piulița care ținea cablul la postarea negativă. Apoi glisați cablul oprit.
    • Terminalele vor fi etichetate cu simboluri pozitive (+) și un negativ (-).
    • Deconectarea bateriei este deosebit de importantă atunci când lucrați cu combustibil pentru a vă asigura că nimic din interiorul vehiculului poate produce o scânteie.
    • Puneți cablul negativ la partea laterală a bateriei pentru a se asigura că nu vine în contact cu terminalul accidental.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 11
    2. Localizați pompa de combustibil. Pompele de combustibil mecanice sunt de obicei găsite pe motor, mai degrabă decât în ​​rezervorul de combustibil, deoarece se bazează pe arborele cotit pentru a le alimenta. Consultați un manual de reparare sau service specific aplicației pentru a vă ajuta să identificați și să localizați pompa de combustibil mecanic în vehiculul dvs. special, deoarece acestea pot varia foarte mult în aspect și locație.
  • Cele mai multe pompe de combustibil mecanice vor avea o porțiune care arată ca un cerc metalic cu o duză care iese din partea de sus sau de jos.
  • Pompele mecanice de combustibil sunt de obicei găsite numai în vehiculele mai vechi.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 12
    3. Plasați un container sub vehicul pentru a prinde orice combustibil scurgeri. În funcție de modul în care este montat pompa de combustibil, există o probabilitate ridicată încât să vărsați cel puțin un combustibil în acest proces. Glisați un container sub vehicul direct sub pompa de combustibil veți lucra la pentru a prinde orice scurgere a combustibilului pe măsură ce lucrați.
  • Asigurați-vă că recipientul pe care îl utilizați este evaluat pentru combustibil. Benzina se poate topi prin unele tipuri de plastic.
  • Containerele evaluate pentru a ține benzina vor fi etichetate ca atare. Dacă recipientul dvs. nu este etichetat, nu presupuneți că poate conține benzină.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 13
    4. Îndepărtați toate liniile de combustibil numai dacă sunt în cale. Vor exista două linii de combustibil pe pompă (o intrare și o ieșire). Dacă este posibil, lăsați-le în poziție pe măsură ce deschideți pompa de combustibil, dar dacă trebuie să îndepărtați unul sau la ambele pentru a accesa filtrul intern asupra vehiculului dvs. specific, faceți acest lucru fie prin deșurubarea liniilor, fie prin slăbirea clemelor de furtun care le țin în siguranță pe duzele lor. Odată ce clemele sunt libere, trageți linia înapoi din duza.
  • Asigurați-vă că orice combustibil care se scurge din linie se încadrează în recipientul pe care l-ați alunecat sub masina.
  • Dacă aveți legături zip, puteți zip legați liniile cu deschiderea orientată în sus pentru a împiedica orice combustibil de la turnarea. Va trebui să rupeți sau să tăiați legăturile zipului atunci când reconectați liniile.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 14
    5. Scoateți șurubul central sau piulița din partea superioară a carcasei pompei de combustibil. Va exista o piuliță sau un șurub care iese din partea superioară a pompei mecanice de combustibil care deține capacul peste filtrul de combustibil. Găsiți-o și apoi utilizați cheia de dimensiuni corecte pentru ao elimina, astfel încât să puteți accesa filtrul din interior.
  • În unele pompe, poate exista o carcasă cu filtru cilindrică pe partea de sus pe care o puteți deșurubați cu mâna, în loc de un șurub sau piuliță.
  • Alții pot folosi clemele de țeavă pentru a ține capacul în poziție. Slăbiți șuruburile care le fixează sau trageți cu clești, în funcție de tipul de clemă.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 15
    6. Curățați filtrul cu o perie fără ao scoate. Uită-te la pompa de combustibil pentru a vedea filtrul, care va arăta ca un ecran. Nu încercați să scoateți filtrul, ci să utilizați o perie de vopsea curată pentru a îndepărta orice resturi de blocare a filtrului. Puteți să scufundați peria de vopsea în benzină nouă pentru a facilita resturile să rămână la periile periei.
  • Utilizați o perie de vopsea de dimensiuni medii pentru a îndepărta biții mari și mici de resturi. Peria nu trebuie să fie mai largă decât corpul pompei de combustibil.
  • Multe filtre de combustibil intern pentru aceste pompe nu pot fi îndepărtate.
  • În unele vehicule, totuși, puteți scoate filtrul și înlocuiți-l dacă este necesar. Consultați un manual de reparare specific al vehiculului pentru a vă ajuta să determinați dacă acesta este cazul mașinii sau camionului dvs.
  • Imagine intitulată Curățați o pompă de combustibil Pasul 16
    7. Reasamblați pompa de combustibil. Puneți capacul înapoi pe pompa de combustibil și apoi fixați-l în poziție folosind șurubul sau piulița pe care ați eliminat-o înainte. Reconectați toate liniile de combustibil pe care le-ați deconectat și folosiți cleme pentru furtunuri pentru a vă asigura că sunt strânse.
  • Puteți achiziționa cleme de furtun de înlocuire la magazinul local de piese auto dacă aveți nevoie de ele.
  • Cele mai multe cleme de furtun pot fi strânse fie cu o șurubelniță cu cap Phillips, fie cu o cheie mică.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Sistemul de alimentare cu combustibil
    • Deschideți chei termoded sau soclu
    • Container pentru a prinde combustibil

    Avertizări

    Lucrul cu combustibilul poate fi extrem de periculos. Păstrați scântei și deschideți flăcări departe de zona de lucru până când tot combustibilul a fost curățat.
  • Utilizați numai recipiente care sunt evaluate pentru a ține combustibilul și asigurați-vă că le-ați etichetat corespunzător.
  • Purtați protecția ochilor și mănușile ori de câte ori vin în contact cu combustibilul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar