Cum să verificați legile privind zonarea

Legile privind zonarea sunt adoptate de orașe sau județe pentru a restrânge modul în care proprietatea poate fi utilizată în anumite zone. Scopul acestor legi este de a menține întreprinderile să aibă un impact negativ asupra cartierelor rezidențiale - de obicei, să scadă traficul și congestia, precum și să asigure că oamenii au locuri în siguranță și pașnice de a trăi. De asemenea, asociațiile proprietarului casei controlează utilizarea proprietății într-o anumită dezvoltare planificată. Indiferent dacă doriți să vă reparați casa sau să începeți o afacere de origine, trebuie să verificați mai întâi legile zonelor pentru a vă asigura că utilizarea dvs. propusă este permisă.

Pași

Partea 1 din 3:
Verificarea ordonanțelor orașului și județene
  1. Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 1
1. Determinați care legi se aplică proprietății dvs. În funcție de locul în care se află proprietatea, este posibil să trebuiască să evaluați legile județene sau de zonare a orașului.
  • Legile privind zonarea orașelor care depășesc în mod obișnuit legile județene dacă proprietatea este situată în limitele orașului.
  • În plus față de ordonanțele zonării, asigurați-vă că vă uitați la alte legi care s-ar putea aplica utilizării dvs. particulare. De exemplu, dacă vă gândiți să rulați o zi de zi din casa dvs., este posibil să trebuiască să respectați codurile de sănătate și salubritate, de siguranță sau coduri de incendiu.
  • Verificați la cel mai mic nivel și lucrați în sus. Va trebui să vă conformați cu toate acestea, deci este mai eficient să începeți în partea de jos. De exemplu, dacă închiriați și proprietarul dvs. nu va aproba utilizarea dvs., nu contează dacă este permisă în conformitate cu reglementările privind zonarea orașului.
  • Mai ales dacă vă gândiți la începerea unei afaceri la domiciliu, fiți conștienți de faptul că utilizarea locuinței dvs. pentru un scop comercial vă poate supune alte reglementări comerciale care nu se aplică în mod obișnuit la reședințe.
  • Majoritatea statelor permit anumite întreprinderi bazate pe domiciliu, deși legile privind zonarea pot restrânge numărul de angajați pe care îl puteți avea sau dacă clienții sau clienții pot veni la domiciliu.
  • Asociația Small Business are o listă a permiselor și a licențelor necesare pentru a opera o afacere bazată pe domiciliu în fiecare stat la https: // Sba.gov / conținut / ce-stat-licențe-and-permit-do- dvs.-business-nevoie.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 2
    2. Căutați ordonanțele orașului sau județului pentru a afla utilizările permise pentru proprietatea dvs. Multe jurisdicții au întregul cod de zonare disponibil online sau poate fi necesar să faceți o vizită la biroul grefierului județean sau municipal, Biblioteca sau Biroul Avocatului orașului.
  • Majoritatea orașelor sunt organizate în general în categoriile de zonare. Categoria proprietății în care se află casa dvs. este prima informație de care aveți nevoie. De exemplu, dacă cartierul dvs. este o zonă rezidențială și comercială cu utilizare mixtă și intenționați să deschideți o afacere de origine, probabil că nu trebuie să vă uitați mai departe - sunteți în mod clar permis să operați o afacere în acea zonă.
  • Cu toate acestea, păstrați-vă că lucrurile vor fi rareori simple. Casa dvs. poate fi localizată într-o zonă de utilizare mixtă, dar pot exista restricții suplimentare cu privire la tipul de afacere pe care l-ați putea avea sau în orele în care afacerea ar putea fi deschisă.
  • Zonele rezidențiale pot fi, de asemenea, subdivizate în funcție de tipurile de locuințe și niveluri de ocupare permise. De exemplu, dacă ați planificat să închiriați apartamentul peste garajul dvs. pentru un venit suplimentar, acea utilizare ar putea să nu fie permisă dacă casa dvs. se află într-o zonă rezidențială cu o singură familie.
  • O ordonanță de zonare poate permite anumite tipuri de întreprinderi bazate pe domiciliu, dar specificitatea va fi diferită. Unii pot fi atât de vagi încât nu puteți obține prea multe îndrumări din ea, caz în care ar trebui să sunați pe cineva în Departamentul de Planificare Municipal pentru clarificare.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 3
    3. Sunați la Departamentul de Planificare Municipal sau Clădire. Departamentul de planificare execută în mod obișnuit legile privind zonarea pentru o anumită locație.
  • Chiar dacă credeți că înțelegeți cum funcționează legile în zona dvs., este întotdeauna cel mai bine să sunați și să obțineți o opinie oficială cu privire la proprietatea specifică înainte de a vă baza pe ea.
  • Rețineți că legile privind zonarea nu oferă întotdeauna un răspuns clar la întrebările privind întreprinderile de origine sau alte utilizări ale proprietății. De exemplu, dacă lucrați acasă, dar nu aveți clienți sau clienți care vin în casa dvs. și nu crește traficul în cartier, probabil că nu ar fi nici o problemă cu utilizarea dvs.
  • În același timp, uneori poate fi o greșeală de a atrage atenția asupra utilizării planificate înainte de a determina dacă este permisă. Dacă sunteți îngrijorat de atragerea unei atenții nejustificate la proprietatea dvs., luați în considerare obținerea unui prieten pentru a vă apela sau a evita adresa exactă a străzii nimănui din birou.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 4
    4. Cercetarea utilizărilor anterioare ale proprietății. Dacă un proprietar anterior a fost capabil să obțină o variație sau o excepție de la lege, este posibil să puteți face același lucru.
  • Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să țineți cont de faptul că doar pentru că un proprietar anterior a pus proprietatea la anumite utilizări nu înseamnă că veți putea să faceți același lucru. Vecinii voștri s-ar fi putut schimba sau reglementările pot deveni mai stricte, deoarece proprietarul a trăit pe proprietate.
  • Atunci când se adoptă o lege privind zonarea, activitățile anterioare sunt excluse în mod obișnuit. Cu toate acestea, în cazul în care proprietarul sa mutat și ați cumpărat proprietatea, trebuie să urmați toate legile zonelor care se aplică în prezent acestei proprietăți.
  • Dacă proprietarul anterior a reușit să obțină o variație sau o excepție la aceeași lege de zonare care vă împiedică să faceți ceva ce doriți, puteți avea o șansă mai bună de a obține o variantă.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 5
    5. Luați în considerare consultarea unui avocat. Dacă aveți întrebări sau preocupări, este posibil să doriți să discutați cu un avocat de utilizare a terenurilor locale.
  • Dacă sunteți interesat să cumpărați o casă, agentul imobiliar va avea, de asemenea, informații despre reglementările locale de zonare care vă pot ajuta. Doar asigurați-vă că sunteți sincer cu agentul dvs. despre ceea ce intenționați să faceți cu proprietatea pe care o cumpărați.
  • Dacă aveți întrebări cu privire la o ordonanță de zonare vagă formulată sau altă restricție asupra proprietății dvs., un avocat vă poate ajuta să analizați limba și să determinați dacă utilizarea dvs. ar fi permisă.
  • De asemenea, un avocat imobiliar vă poate familiariza cu cerințele locale de zonare și vă poate ajuta să vă determinați opțiunile.
  • Partea 2 din 3:
    Verificarea legăturilor, condițiilor și restricțiilor
    1. Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 6
    1. Participați la întâlnirea de asociere a proprietarului. Mersul la o întâlnire vă va oferi o șansă de a vă familiariza cu membrii asociației și de a afla cine puteți vorbi despre situația dvs.
    • Dacă nu ați achiziționat încă proprietatea, este posibil să doriți să participați la o întâlnire înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil cu procedurile și oamenii responsabili.
    • Întâlnirea de asociere a proprietarului dvs. de obicei vă va oferi o oportunitate de a discuta problemele sau întrebările pe care le aveți cu ofițerii asociației.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 7
    2. Obțineți o copie a regulilor de dezvoltare planificată. Comentariile, convingerile și restricțiile unei dezvoltări (CC & R) vor reglementa în mod obișnuit utilizarea proprietății mult mai strict decât reglementările zonelor municipale.
  • Dacă nu ați achiziționat deja proprietatea, asigurați-vă că ați citit cu atenție CC & RS înainte de a cumpăra. Dacă aveți o utilizare planificată pentru proprietatea dvs., care este interzisă de CC & RS, este posibil să aveți mai mult sens să găsiți o casă în altă parte.
  • Rețineți că, de obicei, trebuie să respectați regulile de zonare a orașului în plus față de CC & RS, deci chiar dacă utilizarea dvs. nu este interzisă în mod explicit de CC & RS, este posibil să nu fie permisă în conformitate cu reglementările privind zonarea orașului.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 8
    3. Contactați asociația proprietarului casei. Dacă proprietatea dvs. este situată într-o comunitate planificată, utilizarea terenurilor este de obicei guvernată de asociația proprietarului casei, mai degrabă decât departamentul de planificare municipală.
  • Rețineți că asociațiile proprietarului casei tind să-și aplice CC & RS mult mai strict decât birourile de planificare a orașului sau județului, și poate fi mai dificil pentru dvs. să obțineți o scutire.
  • Dacă locuiți într-o zonă guvernată de CC & RS, trebuie să contactați asociația casei de proprietar cât mai curând posibil cu privire la utilizarea planificată - în mod ideal înainte de a vă stabili planurile în mișcare.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 9
    4. Vorbește cu vecinii tăi. Dacă legămintele care guvernează proprietatea dvs. interzic utilizarea pe care o aveți în minte, vecinii dvs. vă pot ajuta să obțineți o excepție.
  • De exemplu, CC & RS poate interzice întreprinderile bazate pe domiciliu. Cu toate acestea, dacă știți că nu veți întâlni clienți la casa dvs. și veți avea puține livrări, aceste detalii ar putea ajuta la convingerea vecinilor că afacerea dvs. la domiciliu nu va fi perturbatoare în vecinătate sau nu vor afecta valorile proprietății.
  • Partea 3 din 3:
    Căutând o variație
    1. Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 10
    1. Căutați formulare. Cele mai multe orașe și asociații ale proprietarului au formulare Puteți completa dacă aveți nevoie de o variație sau o excepție de la restricțiile de pe proprietatea dvs.
    • Verificați formularul de cerere pentru orele dvs. poate fi depus și termenele limită pentru depunerea oricărei informații sau documentații necesare pentru a fi trimise împreună cu aplicația.
    • Este posibil să fie necesar să atașați o descriere a metelor și o descriere a proprietății dvs. cu cererea dvs. Această descriere de obicei va fi găsită pe fapta dvs.
    • Când căutați o variație, în general, trebuie să dovediți consiliului de zonare sau asociației casei de case că varianța este necesară pentru dvs. și că utilizarea dvs. propusă nu va schimba caracterul cartierului sau încalcă drepturile de proprietate ale vecinilor dvs.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 11
    2. Cereți o audiere. Când vă întoarceți în formularul dvs., aflați procedura de a solicita o audiere.
  • Notificarea publică a ședinței va fi adresată vecinilor dvs. și celorlalți în zona generală din jurul proprietății, iar auzul dvs. va fi deschis publicului.
  • De obicei, veți fi taxați pentru a depune o cerere sau o cerere pentru o variație. Aceste taxe variază foarte mult între orașele, județele și asociațiile proprietarului casei. Dacă sunteți preocupat de taxă, apelați înainte și aflați cât de mult este înainte de a vă depune formularul.
  • Procesul variază foarte mult între orașele și județele. În unele locații, un ofițer de departament Zoning face o decizie cu privire la cererea dvs. Numai dacă el sau ea neagă cererea dvs. pentru o varianță Aveți posibilitatea de a fi auzit de Consiliul de Zonare completă.
  • Rețineți că pot exista costuri suplimentare, deoarece procesul continuă. Tot a spus, puteți plăti câteva mii de dolari doar aplicând pentru o variație - și cererea dvs. poate fi încă refuzată.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 12
    3. Adună informații. Pregătiți-vă pentru auzul dvs. prin colectarea de documente și informații despre utilizarea pe care o aveți în minte pentru proprietatea dvs. și impactul său potențial asupra cartierului dvs.
  • Gândiți-vă la scopul restricției sau reglementării specifice. Dacă nu sunteți sigur ce scop intenționat a fost intenționat, poate doriți să vă uitați înapoi în istoria regulamentului și puteți afla de ce a fost propus pentru prima dată.
  • Dacă vă puteți dovedi că utilizarea dvs. nu va provoca problemele care ar fi trebuit să prevină regulamentul, de obicei va fi mai probabil să obțineți o variantă.
  • Dacă solicitați o excepție de la un CC & R, țineți cont de faptul că majoritatea acestor reguli sunt create în scopul îmbunătățirii valorii proprietății. Astfel, informațiile dvs. privind utilizarea planificată ar trebui să se concentreze asupra modului în care nu vor afecta valoarea casei dvs. sau a casei din jurul acestuia.
  • În mod tipic, cu atât mai puțin, utilizarea dvs. va afecta valoarea locuințelor și cartierul înconjurător - inclusiv aspectul exterior și fluxul de trafic - cu atât mai mare șansele dvs. de a avea o variație aprobată.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 13
    4. Obțineți scrisori de la vecinii voștri. Dacă deja angajați într-o utilizare care încalcă restricțiile de zonare, vecinii dvs. ar putea fi dispuși să scrie scrisori în numele dvs. dacă utilizarea nu le deranjează.
  • Dacă știți vecinii dvs. în mod rezonabil, discutați cu ele despre utilizarea dvs. propusă pentru proprietatea dvs. Atâta timp cât sunt bine cu ea, cereți-i să scrie scrisori pentru a detalia aprobarea lor și modul în care nu anticipează utilizarea dvs. care vă influențează viața.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 14
    5. Participați la audierea dvs. Cererea dvs. pentru o variație va fi concediată dacă nu vă apar la audierea dvs. și să vă argumentați cazul.
  • Veți primi ocazia de a explica de ce aveți nevoie de variația și să demonstrați ce se va întâmpla dacă vă veți acorda varianța. Dacă aveți vecini care vă susțin, ei pot veni în mod obișnuit la audierea și mărturisesc în numele dvs.
  • Oricine a văzut anunțul public al ședinței și obiectelor la variația dvs., va avea, de asemenea, posibilitatea de a-și exprima obiecțiile față de consiliul de administrație.
  • Imagine intitulată Verifică legile privind zonarea Pasul 15
    6. Apel o decizie negativă. Dacă asociația proprietarului casei sau consiliul de zonare nu conduce în favoarea dvs., de obicei puteți apela la o autoritate superioară.
  • În mod obișnuit, o decizie de planificare sau de zonare poate fi atacată consiliului dvs. local sau consiliului de supraveghere județene. Deși poate fi dificil să obțineți aprobarea în apel, va contribui la susținerea de la vecinii dvs.
  • Chiar dacă consiliul vă acordă o variație, oricine se opune, de asemenea, are posibilitatea de a face apel la decizie. Dacă cineva sa opus varianței dvs., ei au o anumită perioadă de timp pentru a depune un apel, ceea ce înseamnă că este posibil să așteptați înainte de a putea acționa în funcție de variația dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    De asemenea, puteți verifica regulamentele Zoning dacă aveți îngrijorări cu privire la vecinii dvs. Dacă fac ceva care vă deranjează - nimic de la păstrarea găinilor la pictura turcoazului casei și roz - puteți contacta departamentul de planificare a orașului și aflați dacă încalcă reglementările zonelor din zona dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar