Cum să citezi legi în stil harvard

Când scrieți o lucrare de cercetare, mai ales în științele sociale, ați putea dori să faceți referire la legi sau să le utilizați ca sursă. În general, acest lucru înseamnă că veți avea o citare în text care se referă la o intrare de listă de referință care include informații complete de publicare pentru lege, astfel încât cititorii dvs. să găsească legea și să le citească ei înșiși. Stilul de referință Harvard oferă un format de bază pentru introducerea listei de referință și citarea în text. Cu toate acestea, specificul pot varia între instituții, deci verificați cu instructorul dvs. pentru cerințele exacte.

Pași

Metoda 1 din 2:
Introducerea listei de referință
  1. Imagine intitulată citează legile în stilul Harvard Pasul 1
1. Începeți intrarea cu titlul actului. Deoarece guvernul este considerat, în esență, autorul unei legi, nu ați include de obicei autorul în lista dvs. de referință pentru o lege. Mai degrabă, ați oferi titlul popular al legii. Dacă legea a fost adoptată de Parlament în propria țară, italicizează titlul. Capitalizează titlul actului exact așa cum este în actul însuși.
  • Exemplu: Aboriginal și Torres Strait Islander actul
  • Imagine intitulată citează legile în stilul Harvard Pasul 2
    2. Adăugați anul și jurisdicția. Adăugați un spațiu după titlu și apoi anul. Dacă titlul actului a fost italicizat, anul este, de asemenea, italicizat. Adăugați jurisdicția în paranteze. Jurisdicția nu este italicizată. Consultați instructorul dvs. pentru abrevieri adecvate pentru jurisdicție.
  • Exemplu: Aboriginal și Torres Strait Islander Legea 2005 (CWLTH)
  • În exemplul de mai sus, o lege adoptată de Parlamentul australian utilizează "CWLTH," abrevierea pentru "Commonwealth," ca jurisdicție. "Commonwealth" poate fi, de asemenea, abreviat "Cth."
  • Imagine intitulată cita legile în stilul Harvard Pasul 3
    3. Includeți capitole sau secțiuni, dacă este cazul. În unele situații, vă referiți numai la un anumit capitol sau o secțiune a actului, mai degrabă decât actul ca întreg. Introduceți o virgulă după parazitoarea de închidere a jurisdicției, apoi adăugați capitolul ("C.") sau secțiunea ("S.") număr.
  • Exemplu: Aboriginal și Torres Strait Islander Legea 2005 (CWLTH), S. 67
  • Bacsis: Lista de referință Intrările pentru legile nu includ în mod obișnuit o perioadă (oprire completă) la sfârșit.

  • Imagine intitulată Cite Legile în stilul Harvard Pasul 4
    4. Închideți cu locul de publicare și de editor. Atunci când utilizați Harvard Referencing în Marea Britanie, este posibil să fie necesar să includeți informații suplimentare de publicare pentru lege, la fel cum ați fi cu a carte sau jurnalul articolului. Plasați o perioadă după capitolul sau numărul secțiunii, apoi adăugați locul de publicare și numele editorului. Aceste informații vor fi, de obicei, aceleași pentru toate legile adoptate de același guvern.
  • Exemplu: Legea sclaviei moderne 2015 (Marea Britanie), c. 30. Londra: biroul de papetărie.
  • Imagine intitulată citează legile în stilul Harvard Pasul 5
    5. Indicați dacă ați accesat legea online, dacă este necesar. Instituțiile din Regatul Unit se disting, de asemenea, de legile tipărite și online în intrările din lista de referință. După numărul capitolului, adăugați cuvântul "pe net" în paranteze pătrate. Plasați o perioadă în afara suportului de închidere, apoi includeți locul de locație și editor ca de obicei. Plasați o perioadă după numele editorului, apoi introduceți data accesată în paranteze pătrate, utilizând formatul zilnică-an pentru data. Nu abreviați numele de luni. Adăugați o perioadă după consola de închidere, apoi introduceți cuvintele "Disponibil de la" urmată de adresa URL.
  • Exemplu: Legea sclaviei moderne 2015 (Marea Britanie), c. 30. [Pe net]. Londra: biroul de papetărie. [Accesat 20 mai 2020]. Disponibil de la: https: // legislație.Gov.Regatul Unit/
  • Metoda 2 din 2:
    Citarea în text
    1. Imagine intitulată citează legile în stilul Harvard Pasul 6
    1. Includeți titlul actului și al anului în textul lucrării. Dacă lucrați la titlul actului și al anului a fost transmis în textul dvs., în general, nu aveți nevoie de o citare paranteză suplimentară. De asemenea, puteți utiliza pur și simplu titlul cu anul în paranteze imediat după titlu.
    • De exemplu, ați putea scrie: Legea sclaviei moderne din 2015 a fost concepută pentru a combate traficul de ființe umane, în special a fetelor tinere în comerțul cu sex.

    Bacsis: Unele instituții nu necesită o intrare de listă de referință, dacă includeți titlul actului și anul în textul lucrării.

  • Imagine intitulată citează legile în stilul Harvard Pasul 7
    2. Furnizați o citare paranteză dacă titlul nu este menționat în textul dvs. În unele contexte, nu este posibilă includerea titlului actului în textul dvs. În această situație, adăugați un parantetic cu titlul actului și al anului la sfârșitul sentinței în care discutați actul, în interiorul punctului de închidere.
  • De exemplu, ați putea scrie: Legea oferă sancțiuni rigide pentru traficanții umani, precum și sprijin guvernamental pentru victime (Legea sclaviei moderne 2015).
  • Imagine cu titlu cita legile în stilul Harvard Pasul 8
    3. Adăugați abrevierea de jurisdicție dacă este necesar. Unele versiuni ale referencingului Harvard, cum ar fi stilul folosit în instituțiile australiene, vă solicită să furnizați jurisdicția care a adoptat legea în paranteze după numele și data. Aceste informații sunt necesare chiar dacă includeți numele și data în textul lucrării.
  • De exemplu, ați putea scrie: Actul Aboriginal și Torres Strait Islander din 2015 (CWLTH) reglementează posesia și consumul de alcool în zonele de încredere aborigene.
  • sfaturi

    Avertizări

    Spre deosebire de alte stiluri de citare, Referencing Harvard nu are un ghid de stil universal. Prin urmare, formatul din instituția dvs. poate varia de la formatul prezentat aici.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar