Cum să distingeți dreptul internațional din dreptul municipal

Dreptul internațional, un termen construit în jurul anului 1800 de filosoful Jeremy Bentham, se referă la corpul deciziilor, regulilor și obiceiurilor juridice care reglementează discursul dintre națiuni (e.G., Drepturile omului, intervenția militară și preocupările globale, cum ar fi schimbările climatice). Dimpotrivă, legea municipală reglementează acțiunile persoanelor fizice și a entităților comerciale în cadrul frontierelor statelor suverane (e.G., Coduri civile și statutele penale).

Pași

Partea 1 din 4:
Revizuirea de bază a dreptului internațional
  1. Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 1
1. Înțelegeți conceptul de drept internațional public. Atunci când apar întrebări și conflicte în relațiile dintre națiunile suverane, ele sunt rezolvate în conformitate cu regulile dreptului internațional public. Acest corp de drept constă în tratate și deciziile legale care interpretează aceste tratate.
  • Dreptul internațional presupune că toate părțile, ca state suverane, sunt egale.
  • Conflictele care decurg din dreptul internațional public pot fi soluționate fie prin negocieri diplomatice, fie în Curtea Internațională de Justiție. Aceasta este Curtea Națiunilor Unite. Cincisprezece judecători, aleși de Adunarea Generală a ONU, utilizează precedentul juridic internațional pentru a emite avize consultative și a rezolva litigii legale între guverne.
  • Curtea Internațională de Justiție are jurisdicție în două tipuri de cazuri. Primul este locul în care cele două țări sunt de acord să prezinte conflictul instanței. Al doilea este atunci când un tratat specifică instanța ca autoritate juridică asupra litigiilor.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 2
    2. Diferențiază dreptul internațional privat din partea publicului. Atunci când cetățenii diferitelor state au un litigiu legal, există adesea o întrebare despre ce lege se aplică. Această alegere a legii în probleme civile, variind de la contractele la dreptul familiei, este discutată în cadrul Conferinței de la Haga privind dreptul internațional privat.
  • În general, instanțele vor amâna mai întâi la orice clauze de contract sau de acord care identifică ce instanțe vor avea jurisdicție. În absența alegerii explicite a limbii legale, Curtea va examina circumstanțele globale ale contractului, comportamentul părților în crearea contractului (numit dovezi de parol) și dacă părțile pot conveni asupra competenței.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 3
    3. Examinați sursele dreptului internațional. Legea internațională obișnuită este codificată în Convenția de la Viena privind Legea tratatelor. În cadrul acestui obicei, statele respectă în mod constant anumite practici în afara obligației istorice și legale.
  • Partea 2 din 4:
    Examinând preceptele legii municipale
    1. Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 4
    1. Definiți legea municipală. În utilizarea comună, în special în Statele Unite, municipale sau municipale, se referă la un oraș sau un oraș. Cu toate acestea, în domeniul dreptului internațional, municipale se referă la orice entitate suverană, inclusiv țări, state, județe, provincii, orașe și orașe. Pe scurt, municipale se referă la legea internă a unui guvern suveran.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 5
    2. Familiarizați-vă cu elementele de bază ale legii municipale. Există două forme primare de municipale sau de drept intern. Prima este legea civilă, compusă din Legea și regulamentele statutare pentru administrarea acestor legi. Statutul sunt transmise fie de organele legislative ale statului, fie de vot popular. Dreptul intern este, de asemenea, format din Legea comună, care este legea pronunțată de instanțele inferioare și superioare ale țării.
  • Tipurile comune de drept municipal sunt statutele penale, legile privind traficul și reglementările guvernamentale. Practic, legea municipală reglementează relația cetățenilor cu guvernul.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 6
    3. Să înțeleagă mecanismele de aplicare a legii municipale. Legea civilă și comună sunt aplicate în moduri foarte diferite. De exemplu, agențiile de aplicare a legii, variind de la poliția locală la ramurile federale de investigație, au jurisdicție asupra statutului criminal civil. Pe de altă parte, cea mai mare lege comună, adesea numită lege judecătorească, este menționată în timpul problemelor juridice, cum ar fi legea contractelor sau litigiile dintre întreprinderile interne.
  • Partea 3 din 4:
    Distingerea dreptului internațional și municipal
    1. Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 7
    1. Uită-te la modul în care au fost create legile. Nu există statute internaționale. Organizația Națiunilor Unite este de acord cu convențiile că națiunile membre pot alege să ratifice și să respecte, dar nu există un organism guvernamental internațional. Dreptul internațional este creat prin tratat, prin obicei și prin acorduri între națiuni. Acest lucru este în contrast puternic cu procesul legislativ care creează legile municipale interne ale națiunilor și statelor.
    • Tratatele internaționale sunt acorduri obligatorii din punct de vedere juridic între națiuni. Într-o națiune precum Statele Unite, un tratat este un acord ratificat de Congres. Odată ce a fost ratificat, acesta deține același statut ca și legislația federală (i.E., statute). Prin urmare, tratatele pot însemna lucruri diferite în funcție de națiune sau de organismul internațional care să le discute. Un exemplu de tratat este Tratatul de la Versailles, care a fost așezarea de pace semnată după primul război mondial.
    • Acordurile internaționale sunt, de obicei, mai puțin formale decât tratatele, deși comunitatea internațională îi vede adesea la același nivel ca tratatele. În Statele Unite, nu trebuie să fie ratificat un acord internațional de către Congres și sunt aplicabile numai în dreptul intern (i.E., ele nu sunt aplicabile în sine). Un exemplu de acord internațional este protocolul de la Kyoto, care stabilește reducerea emisiilor internaționale cu speranța de a reduce schimbările climatice.
    • Vamă internațională sunt create atunci când o națiune, în general, aderă în mod constant la o anumită practică datorită unui sentiment de obligație legală. Ele nu sunt neapărat scrise și sunt cele mai puțin formale din toate sursele de drept internațional.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 8
    2. Studiați modul în care sunt aplicate legile. Nu există o agenție de poliție cu competență internațională completă. Chiar și INTERPOL, organizația cu 190 de țări membre, acționează numai ca agenție de coordonare, transmiterea informațiilor și formării forțelor municipale de poliție. Atunci când există o dispută între națiuni, dreptul internațional este pus în aplicare prin tratate, Convenții Națiunilor Unite și ICJ.
  • În dreptul municipal litigiile juridice, cazul va fi decis bazat fie pe legile civile, sub forma statutului, fie de organul de drept comun în statul Forum.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 9
    3. Studiu despre cine sunt părțile și cum sunt afectate. Dacă cele două părți în litigiul juridic sunt națiuni suverane, puteți să presupunem că se vor aplica legile internaționale, metodele de executare și soluționarea litigiilor. În schimb, dacă ambele părți sunt cetățeni ai aceleiași națiuni, aplicarea legii municipale, sistemele jurisdicționale și regulile jurisdicționale vor fi utilizate pentru soluționarea litigiului.
  • Atunci când cetățenia este amestecată, cum ar fi indivizii din diferite țări sau un individ într-un litigiu cu un guvern de o altă suveranitate, instanțele vor examina orice tratate, convenții ale ONU sau contracte care pot arunca o lumină asupra jurisdicției înainte de a fi de acord să accepte jurisdicția.
  • Partea 4 din 4:
    Evaluarea relației dintre legea internațională și municipală
    1. Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 10
    1. Analizați relația de la "dualist" perspectivă. Mulți oameni din comunitatea internațională văd legea internațională și municipală ca două entități separate. Acești oameni ar spune că fiecare sistem reglementează problemele separate și fiecare există în propria sa sferă. Ei ar spune că legea internațională reglementează comportamentul statelor și interacțiunile lor unul cu celălalt. Pe de altă parte, ei ar spune că legea municipală reglementează comportamentul persoanelor într-un stat suveran.
    • Dacă sunteți un dualist, probabil că ați spune că cele două abia interacționează deloc. Cu toate acestea, dacă o fac, de obicei, ar fi atunci când legea municipală recunoaște și încorporează regulile dreptului internațional. Prin urmare, legislația națională ar avea supremație asupra dreptului internațional. În caz de conflict între dreptul internațional și municipal, o instanță națională va aplica legea municipală.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 11
    2. Verificați conexiunea de la "monist" perspectivă. Monistii cred ca dreptul international si dreptul municipal fac parte dintr-un sistem juridic. Pentru ei, ambele legi se bazează pe aceeași premisă, care reglementează comportamentul oamenilor și a lucrurilor.
  • Dacă sunteți un monist, dreptul internațional va atrage dreptul municipal, chiar și în instanțele naționale.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 12
    3. Determinați modul în care națiunile trebuie să se conformeze legislației internaționale. În timp ce națiunile sunt sub o obligație generală de a urma dreptului internațional, există, de obicei, o mare cantitate de libertate în modul în care ei aleg să facă acest lucru. Națiunile sunt, în general, libere să decidă cum încorporează dreptul internațional în legea municipală. În timp ce diferite națiuni se ocupă de această problemă în diferite maniere, poziția predominantă pare a fi dualistă. Prin urmare, majoritatea națiunilor necesită integrarea oficială a dreptului internațional prin trecerea unei legi municipale.
  • Imaginea intitulată distinge dreptul internațional din dreptul municipal Pasul 13
    4. Evaluați modul în care legea internațională interacționează cu legea municipală. În sfera internațională, dreptul internațional câștigă asupra dreptului municipal. Cu toate acestea, legea municipală este o dovadă utilă a legii obișnuite internaționale și principii generale de drept. În plus, dreptul internațional lasă adesea întrebări să răspundă de legislația proprie a unei națiuni. Prin urmare, dacă v-ați găsit în instanța internațională, ați putea folosi legea municipală pentru a vă ajuta să decideți dacă a existat o încălcare a dreptului internațional. O instanță internațională poate chiar să analizeze dreptul municipal pentru a le ajuta să interpreteze dreptul internațional.
  • În municipal (i.E., National) Sfera, interactiunea este mai greu de evaluat. În general, acordurile și obiceiurile internaționale mai puțin formale sunt acceptate și urmate atât timp cât nu există un conflict cu legea municipală. Dacă există un conflict, legea municipală va câștiga de obicei. Cu toate acestea, tratate mai formale, atât timp cât sunt auto-executive (eu.E., operează în mod automat în cadrul unei națiuni), sunt considerate de obicei ca fiind în conformitate cu legea municipală. Cu toate acestea, unele națiuni iau vederi diferite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar