Cum să încurajați copiii să iubească știința

Încurajarea copiilor să iubească știința nu ar trebui să fie greu.Creați un mediu de domiciliu care alimentează ancheta științifică cu cărți, programare și experimente științifice.Discutați cu copiii dvs. despre subiecte științifice de interes și să demonstreze un respect pentru știință și oameni de știință.Expuneți-vă copiii într-o varietate de științe cum ar fi ingineria, astronomia, chimia și ecologia.Încurajați-i să-și dezvolte propriile explicații și să-și pună propriile întrebări despre fenomenele naturale și procesele științifice.

Pași

Metoda 1 din 4:
Vorbind cu copiii tăi
  1. Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 1
1. Cereți copiilor întrebări despre subiectele științifice.Știința este procesul de a pune întrebări despre lume și de a gândi la răspunsuri rezonabile.Pentru a ajuta copiii dvs. să înceapă această cale și să vină să se bucure de creativitatea pe care o implică, să le ofere întrebări, nu răspunsuri.Acest lucru le va face să-și dezvolte propriile răspunsuri și îi vor ajuta să iubească procesul de investigație care este atât de importantă în domeniul științei.
  • De exemplu, în loc să-i spună copiilor dvs. de ce cerul este albastru, le puteți întreba de ce cred că cerul este albastru.Ascultați cu atenție răspunsul lor, apoi întrebați-i cum au ajuns la acest răspuns.Ajutați copilul să localizeze resursele pentru a descoperi dacă sunt sau nu dreptate.
  • Căutați momente științifice. De exemplu, dacă copilul dvs. se joacă cu blocuri și se prăbușesc, încercați să vă întrebați de ce credeți că s-au întâmplat, cum ar fi "Ce credeți că a cauzat blocurile să cadă?"Și" De ce credeți că?"
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 2
    2. Arătați-i copiilor știința în spatele intereselor lor.Chiar și copiii care nu sunt pasionați de știință pot învăța să o iubească dacă le arătați cum influențează interesele lor mai imediate.De exemplu, dacă copiii dvs. iubesc baseball, ați putea împărtăși unele videoclipuri care explică fizica în spatele modului în care Baseballs călătorește prin spațiu și cum gravitatea afectează cursul bilei.Dacă copiii dvs. iubesc jocurile video, discutați cu ele despre semnalele electrice și codul necesar pentru a programa sistemul de jocuri și software-ul.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 3
    3. Să fie persistente atunci când încurajați copiii dvs. să iubească știința.Dragostea și aprecierea științei vine adesea mai târziu în viață, deoarece copiii dvs. dobândesc expunerea la diferite tipuri de știință.Dar dacă ați pus o bază solidă pentru a înțelege principiile și procesele științifice, acesta va fi mai ușor pentru ei să dezvolte acea pasiune pe măsură ce cresc.
  • Oferă încurajări ori de câte ori copilul dvs. arată interesul unui subiect științific.
  • Ajuta la clarificarea ideilor științifice dacă copilul vă întreabă despre ele.
  • Încurajați-vă copilul să pună întrebări și să lucrați cu copilul dvs. pentru a găsi răspunsurile la întrebările lor. Căutați împreună la internet și căutați răspunsuri.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 4
    4. Demonstrează un interes în știință.Copiii iau de multe ori după părinții lor și, dacă aveți o atitudine pozitivă față de știință, copiii dvs. probabil vor fi, de asemenea.Când citiți ceva interesant care se referă la știință, împărtășiți-l cu copilul dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Încurajând explorarea
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 5
    1. Expuneți-vă copiii într-o varietate de științe.Știința nu este o entitate monolitică.Există multe tipuri de știință, deci dacă copiii dvs. nu sunt în biologie, nu fiți descurajați.Introduceți-le la astronomie în schimb.Dacă nu le pasă de astronomie, încercați să împărtășiți în schimb o geologie.Faceți un efort pentru a vă expune copiii într-o mare varietate de științe.
  • Imagine intitulată Încurajează copiii să iubească știința Pasul 6
    2. Încurajați copiii să ia lucrurile în afară.Instinctul științific de a diseca și dezmembra obiectele comune poate fi puternic.Permițând copiilor dvs. să acționeze pe acest instinct, îi va ajuta să iubească știința (chiar dacă nu știu că o fac).Când copiii dvs. vor să demonstreze un computer vechi, să-i ajute și să le încurajeze să facă acest lucru.Dacă doresc să scoată petalele de pe o floare, nu insistă că îi distrug.Efectuarea procesului de distracție Discovery este o modalitate importantă de a ajuta copiii să iubească știința.
  • Copiii dvs. ar putea avea, de asemenea, discul disecție mai complexe organisme.Broaștele moarte, de exemplu, sunt ușor de obținut de la companii care oferă kituri științifice pentru copiii de casă.Peletele OWL sunt o altă oportunitate comună de disecție pe care copiii le bucură.
  • Asigurați-vă că curiozitatea naturală a copiilor dvs. se manifestă într-un mod sigur și, de exemplu, să-i conducă la lipirea cuțitelor în soclul electric.
  • Învățați-vă siguranța copiilor dvs., insistând întotdeauna că nu ar trebui să experimenteze sau să dezmembreze lucrurile fără aprobarea și supravegherea dvs.În plus, învățați-le să utilizeze mănuși izolate și ochelari de protecție la manipularea pieselor electrice.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 7
    3. Oferiți oportunități de explorare.Dați copiilor dvs. timp să respectați animalele și viața sălbatică, luându-le la parcurile locale și centrele de recreere.Dacă locuiți lângă un lac mare sau lângă ocean, luați-le la țărm pentru a vedea ce fel de cochilii și creaturi ciudate pe care le pot găsi.Ele ar putea fi atrase de anumite bug-uri, plante sau animale.De acolo, curiozitatea naturală a copiilor dvs. va prelua.
  • Când vizitați aceste habitate naturale, implicați-vă copiii în conversație.Cereți-i să descrie ceea ce văd și oferă explicații pentru ceva neobișnuit.
  • S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, la achiziționarea unui kit fluture sau o fermă Ant pentru a oferi oportunități pentru copilul dvs. să învețe și să exploreze.
  • Metoda 3 din 4:
    Ajutând copiii să se identifice ca oameni de știință
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 8
    1. Explicați că oricine poate fi un om de știință.Din cauza unor tendințe istorice și sociale, bărbații sunt reprezentați în mod disproporționat în câmpurile stem și în mediul academic.Pentru a contracara aceste tendințe, spuneți copiilor dvs. că ambii băieți și fete pot fi oameni de știință.
    • Încurajați-vă fetele să participe la organizații științifice, cum ar fi fetele care codifică și le oferă kituri științifice cum ar fi domeniul galben.
    • Învățați-vă copiii despre oamenii de știință renumiți, precum și cei renumiți oameni de știință de sex masculin.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 9
    2. Introduceți-vă copiii la oamenii de știință.Dacă copiii nu au niciun contact direct cu oamenii de știință, ideea că știința este o întreprindere că oamenii reale participă vor rămâne o noțiune îndepărtată și abstractă.Pentru a ajuta copiii dvs. să învețe să iubească știința, să le ia la centrul local de științe sau la Muzeul de Istorie Naturală, unde pot vorbi cu oamenii de știință profesioniști și văd cum funcționează.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 10
    3. Conduce experimente științifice la domiciliu.Dacă copiii pot face știință, ei sunt mai probabil să-l iubească.Există nenumărate cărți și site-uri web enumerarea experimentelor de știință pe tine și pe copiii dvs. puteți face acasă.Alternativ, cumpărați un kit de experiment științific preparat, ambalat cu experimente pe care ar putea să nu le puteți executa folosind materiale pe care le-ați mințit în mod normal despre casă.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 11
    4. Nu oferiți recompense pentru știința învățării.Când recompensați copiii pentru a citi o carte științifică sau pentru a efectua un experiment de știință la domiciliu, vă ocupați de valoarea experienței de învățare, făcându-l mai mult despre recompensă decât despre ceea ce au făcut sau au învățat.De asemenea, trimite un mesaj subtil că știința este un fel de coruri, și merită doar pentru a face pentru că la sfârșitul acesteia, obțineți o recompensă.
  • Metoda 4 din 4:
    Crearea unei case de știință prietenoase
    1. Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 12
    1. Oferiți copiilor dvs. cărți care sărbătoresc știința.Există multe cărți care ar putea încuraja știința iubirii copilului.De exemplu, Ada Byron Lovelace și mașina de gândire de la Laurie Wallmark sau băiatul care a folosit vântul: Crearea curenților de energie electrică și speranță de William Kamkwamba și Bryan Mealer ar putea să-i inspire pe copilul dvs. pentru a afla mai multe despre munca importantă pe care oamenii de știință au contribuit la societate de-a lungul istoriei.
    • Copilul dvs. s-ar putea bucura, de asemenea, de oferte fictive, cum ar fi Rosie Revere, Inginer.
    • Copiii mai în vârstă s-ar putea distra pe biografii adecvate în vârstă.
    • Pe măsură ce copiii dvs. cresc, ar putea aprecia periodicile științifice adecvate de vârstă precum "Nat Geo Kids" sau "Zookbooks".
  • Imagine intitulată Încurajează copiii să iubească știința Pasul 13
    2. Arătați programarea științifică a copiilor dvs.Arată ca Bill Nye tipul de știință și sid copilul științific poate obține copiii dvs. s-au revizuit despre știință.Dacă copiii dvs. sunt puțin mai în vârstă, ar putea dori să vizioneze CSI sau un spectacol similar care demonstrează cât de științific legal funcționează.
  • Imagine intitulată Încurajați copiii să iubească știința Pasul 14
    3. Dați jucăriilor dvs. de copii care se referă la știință.Știința de cuplare cu distracție este cea mai ușoară modalitate de a vă încuraja copiii să iubească știința.Dați jucăriilor copiilor dvs. ca Magna-Placi, mici plăci magnetice conectabile care ar putea inspira curiozitatea cu privire la modul în care funcționează magneții.S-ar putea să se bucure, de asemenea, de seturi de clădiri Goldieblox care încurajează fetele să se uite la tulpină ca un efort distractiv.
  • Mai multe jucării generice care ar putea conduce copiii dvs. pentru a vă iubi știința includ ochelari de lupă, mașini controlate la distanță și chit prostie.Aceste jucării ar putea conduce copiii să întrebe cum funcționează sau cum sunt făcuți.Direcționați atenția copilului la aceste întrebări ori de câte ori este posibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar