Cum de a alege jucăriile care îmbunătățesc dezvoltarea copilariei

Multe abilități esențiale, de la cum să meargă, să fugă, să stea și să stea la cum să dețină obiecte mici la modul de a procesa lumea și oamenii din jurul lor, sunt învățați de copilul dvs. prin joc. Furnizarea de jucării care îmbunătățesc dezvoltarea copilului dvs. o va ajuta să-și folosească energia în moduri pozitive, să comunice cu ceilalți în jurul ei și să o învețe cum să-și proceseze emoțiile. Ca părinte, ar trebui să participați la jocul copilului dvs. pentru ao încuraja să vadă jocul ca o experiență pozitivă și plină de satisfacții.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea jucăriilor pentru abilitățile motorii brute
  1. Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 1 a copilului
1. Fiți conștienți de importanța abilităților motorii brute. Abilitățile motorii brute sunt abilități cum ar fi agilitatea, echilibrul și postura. Copilul dvs. trebuie să utilizeze grupuri musculare mari pentru a-și îmbunătăți abilitățile motorii brute, adesea atunci când este în picioare, mersul pe jos, alergând sau schimbă greutatea în timp ce stă în picioare. Având abilități bune de motor brut vă va asigura că copilul dumneavoastră are o coordonare adecvată a brațelor și picioarelor și un bun simț al echilibrului.
  • Abilitățile motorii brute reprezintă un element major al dezvoltării fizice puternice la un copil, adesea prin mișcări și mișcări repetitive care necesită agilitate și echilibru. Copilul dvs. poate lucra abilitățile motorii brute prin alergarea și mersul pe jos, dar jucăriile pot permite, de asemenea, să le lucreze în moduri mai mici și mai ușor de gestionat.
  • Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 2 a copilului
    2. Căutați bile în diferite forme și dimensiuni. Bile de spumă, bile goale și bilele Bouncy sunt mari pentru dezvoltarea abilităților motorii brute, mai ales dacă copilul dvs. tinde să fie mai activ. Asigurați-vă întotdeauna că bilele nu sunt suficient de mici pentru a fi înghițite de copilul dvs., mai ales dacă copilul dvs. este un copil. Copiii și preșcolarii posedă adesea abilitățile motorii pentru a arunca și sări bilele cu colegii lor de jucători.
  • Copiii beneficiază de bile senzoriale cu diferite modele și texturi. Aceste bile vor păstra atenția copilului pentru mai mult timp și îi încurajează să se miște.
  • O altă opțiune este de a obține copilul dvs. mici jucării tactile ca bilele modelate sau discuri tactile. Discurile tactile vin într-un set de cinci sau zece discuri cu texturi diferite pe care copilul dumneavoastră le poate atinge, ridica și se mișcă pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 3 a copilului
    3. Obțineți copilul dvs. un tunel sau cutii pentru a forma un tunel. Puteți găsi tuneluri de nylon pentru copii la magazinul dvs. de jucărie locală sau online. De asemenea, puteți cumpăra casete de spumă sau nailon pe care copilul dvs. se poate mișca pentru a forma un tunel. Tunelurile și corturile sunt excelente pentru coordonarea și echilibrul clădirii, mai ales dacă sunteți în căutarea unui spațiu interior pentru a promova dezvoltarea pozitivă în copilul dumneavoastră.
  • Încurajați-vă copilul să se târască prin tunel sau cort. Ajutați-o să mute cutiile pentru a face tuneluri sau un curs de obstacol în care trebuie să se târască, să stea și să-și folosească greutatea pentru a muta cutiile.
  • Plasați jucăria lor preferată la celălalt capăt al tunelului ca momeală.
  • Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 4 a copilului
    4. Ia în considerare o bicicletă sau un cal de lemn. Un mic triciclu din plastic făcut pentru copii mici sau un cal de rocă din lemn sunt atât de mare pentru dezvoltarea abilităților motorii brute. Căutați un triciclu împingător, fără pedale, deoarece acest lucru vă va forța copilul să-și folosească picioarele pentru a se împinge înainte și înapoi pe triciclu. Aceste tipuri de jucării ajută copilul să-și construiască abilitățile de coordonare și abilitățile de distribuție a greutății.
  • Practicați-vă că o bicicletă sau un cal de lemn vă poate pregăti și copilul pentru a echilibra pe o bicicletă reală sau un cal adevărat. Asigurați-vă că bicicleta sau calul este robust înainte de a permite copilului dvs. să se joace pe el. Aceste jucării sunt cele mai bune pentru copii doi ani și peste, sau copii care au început să meargă pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 5 a copilului
    5. Ia copilul tău un camion de plastic mare sau o jucărie. O jucărie împinsă este bună pentru sugari (naștere-18 luni) și pentru copii mici (18 luni-35 de luni), deoarece încurajează dezvoltarea abilităților de coordonare și abilități de distribuție a greutății. Ați putea să vă aduceți copilul un camion de plastic mare pe care să-l poate împinge sau o altă jucărie împingă ca o mașină de tuns iarba de plastic sau un cărucior de plastic de plastic.
  • Căutați o jucărie care nu este prea mare sau prea mică pentru copilul dvs. Copilul dvs. ar trebui să poată mișca jucăria împingă când este în picioare și când stai, deoarece nu vrei să o forțezi să-și folosească picioarele tot timpul.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 6 a copilului
    6. Cumpărați o trambulină interioară sau un diapozitiv de plastic. Dacă căutați o jucărie mai mare, care este mai mult de o investiție, puteți lua în considerare o trambulină interioară sau un diapozitiv de plastic mare. Aceste jucării sunt bune pentru copii mici și preșcolari care merg și încep să se simtă confortabil cu abilitățile lor de greutate și de coordonare.
  • Supravegheați-vă copilul cu atenție atunci când utilizați diapozitivul sau trambulina.
  • Căutați o trambulină care are o plasă de siguranță în jurul ei, astfel încât copilul dvs. nu se rănește pe trambulină. Puteți lăsa apoi copilul să se joace cu alte jucării de îndemânare motorie brută, cum ar fi bilele bouncy pe trambulină.
  • Diapozitivul din plastic ar trebui să aibă, de asemenea, laturi mari, astfel încât copilul dvs. nu poate cădea din diapozitiv cu ușurință. Așezați covoarele moi în jurul diapozitivului, astfel încât copilul dvs. are o aterizare moale dacă ea alunecă pe diapozitiv. Încercați să nu lăsați să folosească diapozitivul nesustervizat și să se joace cu ea pe diapozitiv, ținând-o dacă este necesar.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutați jucării pentru abilități motorii fine
    1. Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 7
    1. Înțelegeți importanța abilităților motorii fine. Copilul dvs. își dezvoltă abilitățile motorii fine prin mișcări repetitive, deoarece acest lucru își construiește memoria musculară. Abilitățile motorii fine sunt abilități care sunt efectuate cu grupuri musculare mai mici, cum ar fi degetele, încheieturile și mâinile. Aceste tipuri de jucării vă vor ajuta, de asemenea, copilul să-și îmbunătățească coordonarea ochilor și să fie mai precisă cu mișcările corpului.
    • Ar trebui să încurajați dezvoltarea abilităților motorii fine în copilul dvs. la o vârstă fragedă, de la un infantian în preșcolar. Consolidarea abilităților motorii fine vă va permite copilului să se obișnuiască cu mișcările mici și să-și dea abilități puternice de agilitate.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 8 a copilului
    2. Lăsați copilul să se joace cu Cheerios când este un copil. Jocul cu obiect mic comestibil este o modalitate mare și ușoară de a îmbunătăți abilitățile motorii fine la sugari, mai ales că sunt predispuși să pună aproape orice în gură.
  • Dă-ți copilul Cheerios și alte alimente mici, masticabile pe care le poate juca în scaunul ei înalt sau când se află pe o podea curată. Să o încurajeze să-și mute Cheeriosul în jur și să-i iau și să le pună în gură. Puteți pune mâncarea într-un castron și le puteți ridica din castron sau pe o foaie cookie cu margini ridicate, astfel încât să poată juca cu ei fără să facă o mare mizerie.
  • Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 9 a copilului
    3. Permiteți copilului dvs. să rupă hârtia de resturi. Hârtia de imprimare a resturilor poate acționa ca o jucărie utilă utilă utilă, deoarece permite copilului dvs. să-și folosească mâinile și brațele. Evitați ziarul, deoarece nou-născutul poate fi murdar și ajunge peste tot. Copilul tău ridică hârtia în bucăți și apoi numărați piesele împreună pentru a practica numerele cu ea.
  • Asigurați-vă că hârtia este acidă liberă și sigură pentru utilizare pentru copii. De asemenea, puteți utiliza piese simțite, tăiați în bucăți mici dacă sunteți îngrijorat de copilul dvs. care pune hârtia în gură.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa de dezvoltare a copilului
    4. Dați copilului dvs. o tastatură mică. Oferind copilului dvs. un instrument muzical făcut pentru piesa de copii va permite copilului dvs. să utilizeze toate cele cinci simțuri. Redarea unei tastaturi, chiar și prost, vă poate ajuta copilul să-și îmbunătățească coordonarea ochilor și controlul ei asupra mișcărilor degetului.
  • Încercați să o învățați cum să atingeți cheile în mod corespunzător și să-i folosească degetele în mod corespunzător pe tastatură. De asemenea, puteți învăța acordurile de bază preșcolare sau melodiile de bază, cum ar fi "Twinkle Twinkle Little Star" pe tastatură pentru a-și îmbunătăți abilitățile de ascultare și de a juca.
  • O altă opțiune este să-ți aduci copilul un set de tobe de jucărie, astfel încât să le poată lovi cu mâinile și să-și îmbunătățească coordonarea ochilor. Un xilofon este un alt instrument muzical de jucărie popular pentru copiii care este bun pentru dezvoltarea abilităților motorii fine.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc pasul de dezvoltare a copilului 11
    5. Ia copilul tău o cutie de jucărie. O cutie de jucărie de țesătură este, de obicei, o cutie mică făcută din cârpă care conține jucării din plastic mai mici. Copilul dvs. poate învăța să deschidă caseta de pe ea și să ia jucăriile mai mici pentru a juca cu ei. Acest lucru îi va permite să lucreze la abilitățile sale fine motorii și să înțeleagă cum să deschidă și să închidă cutiile. Apoi poate fi învățată, de asemenea, să pună articolele înapoi în cutie în timpul curățării timpului.
  • Puteți adăuga jucării mai mari sau mai complexe la cutia de jucărie pe măsură ce copilul crește mai în vârstă. Puteți decide să includeți piese de puzzle sau jucării care necesită gândire critică pentru a-ți provoca copilul în anii ei mai în vârstă.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa de dezvoltare a copilului
    6. Căutați jucării stackabile. Aceasta ar putea fi o piramidă plastică făcută din bucăți stackabile sau jucării de animale stackable. Jucăriile stackable permit copilului dvs. să învețe cum să construiască o structură și să pună împreună bucăți pentru a forma un întreg.
  • De asemenea, puteți da copilului dvs. LegoS ca o modalitate de a-și îmbunătăți abilitățile motorii fine și de a învăța cum să puneți bucăți mici împreună.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa de dezvoltare a copilăriei 13
    7. Obțineți copilul dvs. un joc de recunoaștere a modelului. Acesta ar putea fi un set de piese colorate care vin în perechi potrivite sau cărți tipărite care necesită copilul dvs. să se potrivească cu un animal la sunetul animalului pe care îl face. Aceste tipuri de jocuri permit copilului dvs. să-și îmbunătățească coordonarea ochilor și abilitățile sale de gândire critice în același timp.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea jucăriilor pentru dezvoltarea emoțională și cognitivă
    1. Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 14
    1. Fiți conștienți de importanța dezvoltării emoționale și cognitive la copii. Jocul este esențial pentru dezvoltarea emoțională și cognitivă la copii, deoarece jocul permite copiilor să-și practice comunicarea verbală și nonverbală și limba corpului lor. Dezvoltarea cognitivă este capacitatea copilului dvs. de a procesa informații, emoții, rațiune și memorie. Având abilități cognitive puternice este, de asemenea, un element esențial pentru dezvoltarea unor abilități de gândire critică puternică.
    • Copiii pot procesa, de asemenea, emoții prin joc și pot câștiga încrederea în sine, deoarece jocul cu alții impune copiilor să răspundă la sentimentele altora. Jocul sănătos în copilărie va duce adesea la un adultal sănătos, în special în ceea ce privește mecanismele de procesare emoțională și de coping pentru emoții puternice.
    • Vorbiți cu copilul dvs. empatic și roleplay cât de diferite personaje simt în situații diferite.
  • Imagine intitulată Alegeți jucăriile care îmbunătățesc etapa 15 a copilului
    2. Lăsați copilul să aleagă o păpușă sau un animal mic umplute. Având o păpușă specială sau un animal umplute pentru a avea grijă de vă puteți ajuta copilul să dezvolte abilități emoționale mai puternice. Ea poate folosi păpușa pentru a explora relațiile și emoțiile într-un mod sănătos și sigur. Permiteți copilului să-și aleagă propoziția sau animalul umplute, deoarece acest lucru va face să se simtă mai mult ca și cum îi aparține.
  • Există multe tipuri de păpuși disponibile în prezent pe piață, de la păpuși americane de fată la păpuși Barbie. Căutați o păpușă care arată ca copilul dvs. sau lăsați copilul să-și aleagă propria păpușă.
  • Animalele umplute pot fi, de asemenea, bune pentru dezvoltarea emoțională, deoarece acestea permit copilului dvs. să prezinte abilități de îngrijire și îngrijire față de animalul umplut. Asigurați-vă că animalul umplute este făcut pentru copii și nu are nici o piesă care poate fi înghițită sau toxică pentru copii.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 16 a copilului
    3
    Faceți marionetele de deget Pentru copilul tău. Păpușele de deget pot fi făcute din șosete, cârpă sau simțite. Puteți trage apoi fețe cu emoții diferite pe păpușile degetului și le folosiți pentru a efectua o scenă sau pentru a juca pentru copilul dumneavoastră. De asemenea, puteți să o arătați cum să utilizați pe sine. Acest lucru îi va permite să joace cu emoții și relații într-un mod pozitiv, exploratoriu.
  • Păpușele cu degetul, de asemenea, permite copilului dumneavoastră să acceseze imaginația ei și să-și extindă vocabularul în timp ce creează voci pentru marionete. Păpușele îi pot ajuta să-și dezvolte capacitatea de a gândi abstracte și de a-și îmbunătăți coordonarea ochilor.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 17
    4. Obțineți o playhouse pentru copilul dvs. Încurajați-vă copilul să dezvolte abilități cognitive prin joc într-o păpușă sau într-o piesă de joc. Copilul dvs. poate acționa pe scene pe care la urmărit ca adulții să facă deja sau alte scene din imaginația ei. De asemenea, puteți obține playhouse cu accesorii pentru ao face să se simtă mai realist.
  • O altă opțiune este de a obține copilul dvs. o mini-bucătărie unde se poate preface că pregătește și gătește mese. Acest tip de jucărie este mare pentru abilitățile sale cognitive și abilitățile sale fine.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa 18
    5. Permiteți copilului dvs. să joace îmbrăcămintea. Lăsați-i copilul să-i exploreze imaginația jucând îmbrăcămintea cu îmbrăcămintea dvs. sau cu un trunchi de costume și accesorii. Îmbrăcați-vă cu copilul dvs. și acționați o scenă dintr-o mică audiență a membrilor de familie sau lăsați-vă copilul să vă direcționeze într-o etapă imaginară. Aceste tipuri de activități vă vor permite copilului să-și folosească imaginația și să se simtă liber să-și exprime emoțiile prin joc.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc dezvoltarea copilariei Pasul 19
    6. Practicați cardurile de activitate cu copilul dvs. Cardurile de activitate sunt adesea făcute din plastic și sunt pline de imagini luminoase și mari. Seturile de carduri de activitate se pot concentra pe diferite reacții emoționale, vocabular, sunete sau acțiuni. Practicați aceste cărți împreună cu copilul dvs. pentru a-și construi conștiința de sine și stima de sine. Ele sunt, de asemenea, excelente pentru consolidarea abilităților lingvistice și conștientizarea senzorială.
  • Imagine intitulată Alegeți jucării care îmbunătățesc etapa de dezvoltare a copilului
    7. Obțineți cărți simțite pentru copilul dvs. Cărțile reprezintă o modalitate excelentă pentru ca copilul dvs. să numească și să învețe obiecte și cuvinte, mai ales la începutul dezvoltării lor. Căutați cărți groase cu pagini ușor pentru copilul dvs. să transforme sau să simtă cărți care au calități tactile care vă vor încuraja copilul să le țină și să se uite la ele. Puteți citi cărțile la copilul dvs. sau puteți încuraja copilul să citească cu dvs. și să asculte sunetul cuvintelor pe măsură ce citiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar