Cum să descoperi abilitățile copilului tău

Cu ani în urmă, copiii au fost etichetați folosind termeni care au indicat cum "prost" sau "inteligent" Se crede că sunt.O mare parte din această etichetă a avut loc în școli.Principala sursă de evaluare a școlii a fost capacitatea unui student de a efectua pe hârtie. După cum știm acum, acest tip de evaluare a avut multe probleme și limitări. Dar, la momentul respectiv, a dus la studenți care au avut abilități neobișnuit de mari, uneori, sunt etichetate ca fiind prost. Acest lucru a fost deosebit de adevărat dacă un copil avea modalități diferite de abordare, înțelegere și angajare a problemelor. Din fericire, astăzi recunoaștem că există multe tipuri diferite de inteligență și multe moduri diferite pe care copiii le pot exprima abilitățile.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea abilităților și inteligenței copilului
  1. Imaginea intitulată Încurajează obiceiurile de studiu bune într-un copil Pasul 2
1. Copilul dvs. ia un test de inteligență. Semnează-ți copilul pentru un test oficială de informații de inteligență (IQ) efectuată de un profesionist. Testele IQ sunt concepute pentru a vă oferi o idee generală despre inteligența copilului dvs. În acest sens, inteligența este definită ca abilități cognitive și rapiditatea pe care o persoană procesează informații. În mod fundamental, testele IQ ar trebui să măsoare inteligența largă, nu cunoașterea generală.
  • Dacă alegeți să aveți copilul să ia un test IQ, știind acest lucru că este doar o formă de evaluare folosit pentru a măsura abilitățile naturale și talentul.
  • Știți că testele IQ nu vă pot oferi o citire completă sau exactă a abilităților copilului dumneavoastră. Aceasta ar trebui să fie utilizată împreună cu alte metode de evaluare pentru a constata completele scopuri ale abilităților copilului dumneavoastră.
  • Înțelegeți că testele IQ au fost criticate ca părtinitoare față de anumite grupuri culturale și etnice și ar trebui să fie date în limba pe care copilul dvs. este cel mai bun.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru burse Pasul 8
    2. Semnați copilul pentru un test de aptitudini. Testele de aptitudini sunt un alt tip de evaluare formală care evaluează abilitățile și talentele naturale ale copilului. Testele de aptitudini sunt folosite pentru a măsura capacitatea unei persoane de a dezvolta abilități sau competențe într-o anumită sarcină sau zonă. În acest sens, multe teste de aptitudini sunt diferite de testele IQ prin faptul că vă vor oferi o idee mai bună despre capacitatea copilului dvs. de a stăpâni anumite subiecte, abilități sau modalități de gândire.
  • Imagine intitulată Focus pe studii Pasul 8
    3. Auditați clasele copilului. Luați ceva timp pentru a aduna gradele actuale și anterioare ale copilului și pentru a le evalua. Încercați să vă uitați la modelele de-a lungul timpului în anumite domenii cum ar fi engleza, matematica, știința și studiile sociale. Acest lucru ar trebui să vă dea o idee despre competența și capacitatea copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, atunci când ajungeți la o concluzie despre clasele copilului dvs., trebuie să vă amintiți că, în timp ce gradele vă oferă o idee de capacitate, ele reflectă și alți factori:
  • Interesul copilului dumneavoastră.
  • Capacitatea profesorului.
  • Calendarul și mediul în care este introdus subiectul.
  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    4. Discutați cu educatorii sau îngrijitorii copilului dvs. Indiferent de gradul copilului dvs. (îngrijirea copiilor, pre-K sau K-12), profesorii copilului dvs. și alte cifre de supraveghere vă pot oferi o idee minunată despre interesele și abilitățile copilului dumneavoastră. La urma urmei, profesorii și îngrijitorii (în funcție de mediu) ar putea petrece mai mult timp într-o capacitate educațională și de îndrumare cu copilul tău decât tine.
  • Programați o întâlnire cu profesorul sau îngrijitorul copilului.
  • Întrebați-le despre interesele și abilitățile copilului dumneavoastră.
  • Întrebați-le dacă cred că există un motiv pentru care copilul dvs. excelează într-o zonă sau nu excelează în altul.
  • Partea 2 din 3:
    Explorând talentul și interesele copilului
    1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 2
    1. Semnează-ți copilul pentru multe activități extracurriculare diferite. Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi abilitățile copilului dvs. este să-ți explorezi copilul și să se angajeze într-o mare varietate de activități dramatic diferite. Puteți face acest lucru prin mijloace formale sau informale. În acest fel, nu numai că veți putea vedea modul în care copilul dvs. efectuează în diferite tipuri de situații, dar veți putea vedea și ce este cel mai interesat copilul dumneavoastră.
    • Luați în considerare semnarea copilului dvs. pentru activități atletice, activități artistice și activități intelectuale.
    • Sugerează activități copilului dvs., dar dacă refuză să meargă, trebuie să reconsiderați activitatea.
    • În timp ce vă înscrieți copilul pentru multe activități extracurriculare este un lucru bun, asigurați-vă că copilul dvs. nu este prea angajat și are încă un timp pentru a fi un copil.
    • Asigurați-vă că copilul dvs. joacă cu colegi și prieteni de diferite niveluri culturale și socio-economice. Niciodată nu știți când cineva dintr-un alt fundal va introduce o activitate pe care copilul dvs. va excela la.
  • Imagine intitulată face bani cu ușurință (pentru copii) Pasul 8
    2. Observați copilul dvs. la joc. Luați timp pentru a urmări copilul dvs. Joacă și observați cum joacă copilul dvs. și ceea ce face copilul dumneavoastră. Nu presupuneți că piesa copilului dvs. este trivială sau lipsită de sens. Un copil va acționa și va juca în moduri care pot reflecta diferite interese naturale, individuale, inteligență și abilități. Când observați copilul:
  • Faceți un jurnal de lucruri interesante copilul dvs. atunci când se joacă. Ce caracterizează piesa copilului tău? Este ea atent și deliberat sau este ea dramatică și emoțională? Acest lucru vă poate oferi o mare înțelegere a abilităților sale.
  • Gândiți-vă la relevanța subiectului sau relevanța carierei a ceea ce face copilul dumneavoastră. Dacă copilul dumneavoastră îi place să-i sorteze lego-urile pe culori și își planifică clădirea până la cel mai mic detaliu, poate că are abilități organizaționale naturale.
  • Observați copilul dvs. la diferite tipuri de joc. Vedeți cum joacă și cu alți copii.
  • Imaginea intitulată Încurajarea obiceiurilor de studiu bune într-un copil Pasul 6
    3. Discutați cu copilul dvs. despre ceea ce îi place să facă și despre ceea ce crede că este bună la. De multe ori, copilul dvs. va articula cea mai bună perspectivă asupra propriilor abilități. Nu reduceți faptul că copilul dumneavoastră poate cunoaște de fapt ei și talentele ei mai bine decât oricine altcineva. Cel puțin, copilul tău își va cunoaște propriile preți și nu-i place, care sunt adesea la fel de importante ca talentele naturale.
  • Adresați-vă copilului ce subiecți academici crede că este cea mai bună la fel de bine ca și care se bucură cel mai mult. Asigurați-vă că vă diferențiați între bucurie și talentul.
  • Adresați-vă copilului dacă crede că este bună la orice sport, precum și la ce sport se bucură cel mai mult.
  • Adresați-vă copilului dacă crede că este bună la artă și dacă se bucură să facă lucruri artistice.
  • Copilul dvs. nu poate fi capabil să articuleze ceea ce este bună la. Cu toate acestea, dacă se bucură de anumite activități, acest lucru poate să indice un talent pe care nu le cunoaște.
  • Partea 3 din 3:
    Gândindu-se la diferite tipuri de inteligență
    1. Imaginea intitulată Faceți cea mai mare parte a vacanței dvs. de vară (pentru adolescenți) Pasul 8
    1. Aflați despre teoriile despre tipurile de inteligență. La începutul anilor 1980, Howard Gardner a început să schimbe lumea educației prin publicarea cărții sale intitulată "Teoria inteligențelor multiple." Teoria sa la început a înființat șapte inteligențe. El crede că fiecare persoană variază de experiența și exprimarea inteligenței în diferite zone.El a identificat zone implicate în creier prin cartografierea activității creierului și, după cum sa observat în largul acceptării culturale a abilităților sau inteligențelor variabile și distingerea reacțiilor persoanei, interesului și ușurinței de a folosi concepte legate de aceste inteligențe.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 6
    2. Luați în considerare capacitatea vizuală-spațială a copilului dumneavoastră. Gândiți-vă dacă copilul dvs. are abilități excelente vizuale și spațiale. Oamenii cu mare capacitate vizuală și spațială ar putea să nu demonstreze excelența în alte tipuri de activități, dar strălucesc atunci când se concentrează pe activități foarte vizuale. Oamenii cu acest tip de inteligență pot fi urmăriți în anumite căi de carieră în care pot fi foarte reușite. Considera:
  • Copilul dumneavoastră vă place să proiectați lucruri, să se uite la hărți, să deseneze sau la doodle?
  • Copilul dvs. ar putea să se bucure de activități care le permit să creeze modele sau diagrame.
  • Copilul dvs. ar putea avea o carieră de înmatriculare ca arhitect sau designer grafic.
  • Imaginea intitulată se distrează cu prietenii tăi adolescenți (fete) Pasul 11
    3. Gândiți-vă la abilitatea interpersonală. Inteligența interpersonală este definită ca abilitatea unui individ de a socializa și de a interacționa cu alte persoane. Nu toată lumea este înzestrată în această abilitate. În cazul în care copilul dumneavoastră are abilități interpersonale puternice, atunci s-ar putea să le descopere în programe specifice care hrănesc acest cadou. Considera:
  • S-ar putea să se bucure de eforturi de conducere sau de organizare.
  • Vedeți dacă copilul dvs. este interesat de activități extracurriculare cum ar fi modelul Națiunilor Unite sau Guvernul Studenților.
  • Copilul dvs. ar putea avea o carieră în vânzări, conducere sau politică în magazin pentru ei.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 12
    4. Examinați dacă copilul dvs. are inteligență intrapersonală. Persoanele cu inteligență intrapersonală sunt foarte bune la înțelegerea lor, motivațiile lor și adesea arată spre direcția și îndrumarea. Copiii cu inteligență intrapersonală ar putea fi mai introvertiți, mai degrabă decât extrovertiți și nu pot fi interesați de activități de grup sau de socializare la fel de mult ca și alți copii.
  • Dacă copilul dvs. demonstrează inteligența intrapersonală, ar putea fi interesați de o analiză auto-dirijată de învățare, citire și provocare și efect.
  • Copilul dvs. ar putea fi un scriitor sau gânditor talentat. Ia în considerare înscrierea lor într-un program de scriere creativă sau încurajându-i să înceapă o colecție.
  • Încercați să nu descurajați activitățile auto-direcționate ale copilului dvs. S-ar putea să-și imagineze lumea în termenii lor.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 3
    5. Determinați dacă copilul dvs. este un gânditor logic sau matematic. Gânditorii logici sau matematici sunt adesea foarte deliberat în gândirea lor. Ei motivează lucrurile afară. Ei calculează activitățile și iau în considerare consecințele. Dacă credeți că copilul dvs. este un gânditor logic sau matematic, trebuie să vă îngrijiți abilitățile. Considera:
  • Copilul tău gândește în sens abstract?
  • Copilul dumneavoastră vă place să explorați legăturile dintre lucruri și oameni?
  • Copilul dvs. ar putea dori să experimenteze lucrurile și să rezolve problemele.
  • Copilul dvs. ar putea avea o carieră în calitate de om de știință sau matematician în magazin.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 26
    6. Aflați dacă copilul dvs. este un gânditor corporal-kinesthetic. Gânditorii trupi-kinetici au un nivel ridicat de control asupra corpului lor, coordonarea ochilor mâini și gama lor de mișcare. Ei pot gestiona instrumentele și obiectele cu precizie și abilități. În plus, ia în considerare:
  • Copilul tău le place să construiască lucruri cu mâna și să-și folosească mâinile cu precizie?
  • Gânditorii trupi-kinetici comunică și învață bine prin activitatea fizică.
  • Copiii care au inteligența corporală-kinetică ar putea fi lucruri bune în care își pot folosi mâinile sau pot construi fizic lucrurile. Ar putea fi chirurgi mari, mecanici sau sculptori.
  • Imaginea intitulată face bani ca o fată adolescentă Pasul 2
    7. Luați în considerare dacă copilul dvs. are inteligență lingvistică. Oamenii cu inteligență lingvistică demonstrează o mare comandă de limbă și cuvinte. Ei pot articula idei bine, pot învăța prin ascultare și citire și de multe ori se bucură de comunicarea cu alții. Încercați să nu confundați inteligența lingvistică cu un copil supărător care vorbește înapoi. S-ar putea să încerce să învețe sau să comunice.
  • Copiii care sunt cursanți lingvistici ar putea să scrie și să recite poezia, să vorbească public sau să citească.
  • Copilul dvs. ar putea fi un politician sau poet înfloritor.
  • Cultivați cursanții lingvistici prin înscrierea lor în activități în care scriu, citi sau interpretează.
  • Imaginea intitulată face bani ca o fată adolescentă Pasul 4
    8. Evaluați dacă copilul dvs. are inteligență muzicală. Oamenii cu inteligență muzicală sunt extrem de sensibili la sunet, ritmuri și toate lucrurile aural. Ele sunt deseori atrase spre muzică și lucruri muzicale.
  • Copilul dvs. demonstrează o fascinație cu muzică?
  • Poate copilul dvs. să joace instrumente muzicale cu pricepere sau să cânte cu un pas perfect?
  • Luați în considerare înscrierea copilului în lecții de muzică sau le-ați alăturat corului sau trupei la școală.
  • sfaturi

    Acești pași nu sunt orientați spre o analiză foarte științifică sau îngustă a copilului dumneavoastră.Cu cât respectați mai mult jocul și activitățile copilului, cu atât este mai precisă evaluarea dvs.Dar, chiar și la acest lucru, să fie flexibil în concluziile voastre: deoarece acestea sunt aproximările voastre și ar trebui considerate ca Fuzzy, și de viață.
  • Abilitățile și punctele forte ale copilului vor fluctua când cresc și se dezvoltă.Încurajați expunerea adecvată a copilului dumneavoastră și dezvoltarea în toate inteligențele la nivelul lor și exprimându-i doar accente ușoare și delicate, nu insistă niciodată sau să arate multă dezamăgire (păstrați-o mai jucătoare și relaxată, mai puțin formală, până când copilul alege zonele de interese din ce în ce mai personale).
  • Avertizări

    Există și alte metode de măsurare a inteligențelor, a abilităților și în special a realizărilor comparative, care sunt adesea clasate comparativ și academic, cum ar fi cele din testarea standardizată.Nici o metodă nu trebuie utilizată exclusiv.
  • Nici o formă sau un set de inteligență nu este superioară celorlalți. Fiecare inteligență poate duce la avansare, succese și realizări dacă sunt recunoscute, acceptate, accentuate, dezvoltate și canalizate corespunzător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar