Cum să disciplinați copiii din clasă

Când sunteți responsabil de o clasă de copii, poate fi o provocare pentru a satisface nevoile fiecărui elev și pentru a menține un nivel de control. Mulți profesori au dezvoltat modalități alternative de a disciplina și de a gestiona studenții, inclusiv stabilirea unor norme de clasă la începutul anului școlar și menținerea acestor reguli pe tot parcursul anului școlar. O altă tehnică de disciplină populară, disciplină pozitivă, utilizează o armare pozitivă pentru a încuraja elevii să se comporte, mai degrabă decât o consolidare negativă, cum ar fi pedeapsa corporală sau umilința. În cele din urmă, mulți profesori susțin utilizarea de rezolvare a problemelor și implicarea clasei într-un litigiu de clasă, astfel încât elevii să-și simtă că opiniile sunt auzite și pot învăța valoarea de conștientizare de sine și de încredere de sine pentru a rezolva problemele sau problemele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea și menținerea regulilor clasei
  1. Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 1
1. Decide cu privire la regulile de clasă de bază. Alegeți cel puțin patru până la cinci reguli simple pentru sala de clasă și le scrieți în jos. Veți folosi aceste reguli pentru a gestiona sala de clasă și pentru a stabili limitele în rândul studenților dvs.
  • Regulile dvs. pot include: Toți elevii trebuie să vină la clasă la timp și sunt gata să învețe, toți elevii trebuie să fie pregătiți să asculte și să pună întrebări prin ridicarea mâinii, iar toți elevii trebuie să fie conștienți de consecințele clasei lipsă sau să se întoarcă cu întârziere.
  • Ați putea, de asemenea, să aveți o regulă despre jucați corect cu ceilalți în sala de clasă și ascultați respectuos altora atunci când vorbesc. Asigurați-vă că aveți cel puțin una la două reguli care abordează direct disciplina și comportamentul față de ceilalți din sala de clasă.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 2
    2. Distribuiți aceste reguli și așteptări cu clasa în prima zi a școlii. Începeți anul școlar pe piciorul drept prin tipărirea regulilor și predarea acestora tuturor studenților. De asemenea, le puteți posta pe tablă sau le puteți pune pe bordul de mesaje online ", astfel încât acestea să fie disponibile în întregul an școlar. Explicați elevilor dvs. că vă așteptați ca toți să respecte aceste patru până la cinci reguli și să aplice aceste reguli între ele.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 3
    3. Discutați despre consecințele negative și consecințele pozitive ale regulilor. Ar trebui să fii clar despre consecințele negative ale comportamentului perturbat în clasă. Dacă un student vorbește asupra unui alt student când vorbește, de exemplu, acest lucru ar putea fi considerat disruptiv și consecința ar putea fi o mustrare de la dvs. De asemenea, dacă un student refuză să împărtășească un articol cu ​​un alt student, acest lucru ar putea fi considerat o încălcare a regulilor și ar putea duce la punctele deduse din gradul său de participare. Explicați posibilele situații care pot fi considerate disruptive sau împotriva regulilor clasei.
  • De asemenea, trebuie să discutați consecințele pozitive ale urmării regulilor clasei, cum ar fi lauda verbală sau introducerea unei tombole de clasă pentru un premiu. De asemenea, puteți utiliza sistemul Star, unde un student care urmează regulilor primește o stea de aur de lângă numele său sau de un semn de verificare. Recompensele de grup pot fi eficiente, în cazul în care ați pus o marmură într-un borcan de fiecare dată când grupul interacționează bine și urmează regulile și când marmura ajunge la o anumită înălțime în borcan, întreaga clasă este permisă să meargă într-o călătorie specială sau eveniment.
  • Odată ce ați explicat regulile și așteptările clasei, ar trebui să aveți ca clasa să fie de acord verbal cu regulile sau să ridicați mâinile pentru a arăta că înțeleg regulile. Acest lucru va acționa ca un angajament față de regulile clasei de către toată lumea din cameră.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 4
    4. Dați o copie a regulilor părinților în prima săptămână de școală. A face acest lucru va asigura că părinții sunt conștienți de regulile clasei dvs. și să înțeleagă cum vă veți disciplina pe elevi. Părinții ar putea avea nevoie să fie implicați în problemele de clasă dacă au ieșit din control, deci va fi utilă împărtășirea regulilor clasei în prima săptămână de clasă.
  • De asemenea, puteți cere părinților să treacă regulile cu copiii lor acasă, astfel încât regulile să fie clare. Acest lucru va semnala, de asemenea, copiilor că părinții lor aprobă regulile clasei.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 5
    5. Revizuiți regulile în mod regulat. Copiii răspund la un comportament echitabil, consistent și vor conduce adesea prin exemplu. Asigurați-vă că revizuiți regulile și așteptările pentru clasă cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât elevii să-i poată aminti.
  • De asemenea, este important să întrebați studenții dvs. dacă au întrebări sau preocupări legate de reguli. Unii studenți pot simți o anumită regulă trebuie să fie mai specifică sau să fie ajustată. Fiți deschisi la o discuție despre regulile clasei și permiteți-i elevilor să-și exprime opiniile. Deși puteți decide să nu schimbați sau să ajustați nicio regulă, acest lucru va arăta elevilor că respectați opinia lor și indicați că se gândesc critic cu privire la reguli.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 6
    6. Pune regulile în acțiune. În cazul unei probleme sau a unei probleme în sala de clasă, se bazează pe regulile și așteptările stabilite pentru studenți. Nu vă fie frică să fiți stricți în legătură cu regulile, deoarece acesta este singurul mod în care vor fi aplicați în sala de clasă. Fi pregătit să dea pedepse adecvate, dar evitați să strigați sau să vă supărați pe elevi. În schimb, folosiți pedepse care încurajează conștientizarea și discuția, mai degrabă decât umilința sau jena.
  • De asemenea, trebuie să încercați să mențineți consecințe pozitive pe tot parcursul anului școlar când un student sau clasa respectă regulile. Acest lucru va reaminti clasei că regulile sunt făcute pentru a recompensa, precum și a disciplinei.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicarea disciplinei pozitive în sala de clasă
    1. Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 7 Pasul 7
    1. Înțelegeți diferența dintre pedeapsă și disciplina pozitivă. Disciplina pozitivă este un tip de disciplină care utilizează alternative pozitive și metode non-violente pentru a respecta și recompensa copiii atunci când se comportă bine și pentru a corecta orice comportament negativ. Spre deosebire de pedeapsă, disciplina pozitivă nu susține utilizarea rușinii, ridiculizării, agresiunii sau violenței pentru corectarea comportamentului elevilor. Acest tip de disciplină susține că elevii răspund mai bine la abordările pozitive, cum ar fi alegerea, negocierea, discuția și un sistem de recompense.
    • Ca profesor, veți avea și mai mult control asupra sălii de clasă folosind disciplina pozitivă, deoarece veți pleda pe elevi să facă alegeri și decizii pentru ei înșiși decât să încerce să le forțeze să acționeze corect. Acest tip de disciplină poate duce, de asemenea, la pace pe termen lung în sala de clasă, deoarece elevii vor învăța cum să fie corectă și cum să vină cu soluții sau probleme între ele.
    • Concentrați-vă pe redirecționarea comportamentelor, mai degrabă decât să le pedepsiți.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă Pasul 8
    2. Observați cele șapte principii ale disciplinei pozitive. Disciplina pozitivă se bazează pe șapte principii-cheie, care pot acționa ca reguli de clasă pentru dvs. în rolul dvs. ca profesor sau lider. Cele șapte principii sunt:
  • Să respecte demnitatea copilului.
  • Să dezvolte un comportament pro-social și să încurajeze auto-disciplina.
  • Pentru a maximiza participarea copilului la discuții de clasă.
  • Să respecte nevoile de dezvoltare ale copilului și calitatea vieții.
  • Să respecte motivarea și viziunile vieții copilului.
  • Pentru a asigura corectitudinea și justiția prin egalitate și nediscriminare.
  • Pentru a promova solidaritatea în rândul studenților din clasă.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 9 Pasul 9
    3. Urmați cele patru pași de disciplină pozitivă. Disciplina pozitivă se bazează pe un proces în patru etape care a recunoscut comportamentul adecvat în sala de clasă și recompensează comportamentul. Puteți aplica acești pași unui student individual sau la clasă ca un întreg.
  • În primul rând, descrieți comportamentul adecvat pe care îl așteptați de la individ sau de la clasă. De exemplu, dacă încercați să obțineți clasa să se stabilească, puteți spune: "Clasa, vă rog să vă liniștiți acum."
  • Apoi, oferă motive pentru care acest comportament este adecvat. De exemplu: "Vom începe lecția noastră de engleză și este important să vă ascultați cu toții îndeaproape."
  • Cereți recunoaștere din clasă cu privire la comportamentul adecvat. De exemplu: "Vei vedea cu toții de ce quieting în jos este atât de important?"
  • Consolidați comportamentul corect cu contactul cu ochii, un semn sau un zâmbet. De asemenea, puteți întări comportamentul bun de clasă cu cinci minute suplimentare de timp de joc sau o altă marmură în borcanul de recompensă. Dacă consoliciți comportamentul individual, puteți oferi studenților puncte suplimentare de credit sau puneți o stea prin numele său.
  • Oferiți întotdeauna o recompensă pentru un comportament bun imediat și clar. Doriți să faceți ca elevii să se simtă că sunt în echipa câștigătoare și să laude studenților individuali pentru a fi un bun membru al echipei.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 10 Pasul 10
    4. Aplicați disciplina pozitivă în sala de clasă. Când utilizați discipol pozitiv, urmați raportul 4: 1. Aceasta înseamnă că ar trebui să încercați să prindeți un student sau de clasă făcând ceva corect patru timp pentru fiecare dată când le găsiți că fac ceva inadecvat. Fiți în concordanță cu acest raport, deoarece acest lucru va arăta elevilor dvs. sunteți mai interesați de recompense și recunoașteți acțiunile adecvate, mai degrabă decât pedeapsa.
  • Țineți minte disciplina pozitivă poate eșua este elevul sau clasa nu este recompensată destul de repede și suficient de clar. Asigurați-vă că întotdeauna veți urma cu o recompensă pentru un comportament adecvat.
  • Accentuați întotdeauna sarcina, mai degrabă decât comportamentul. Concentrați-vă asupra unor sarcini pozitive, cum ar fi să vă liniștiți și să fiți atenți la alții, mai degrabă decât comportamente ca nici o discuție sau nici un strigăt. De exemplu, puteți utiliza un comentariu de confirmare cum ar fi: "Este important să ne liniștim în jos, astfel încât să putem fi atenți la ceea ce trebuie să spună ceilalți", mai degrabă decât un comentariu de recunoaștere cum ar fi: "Este important să nu mai vorbiți și să vă concentrați."
  • Nu luați prostituții de comportament personal. Elevii nu sunt roboți - au uneori emoții puternice și trebuie să învețe cum să facă față celor.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind rezolvarea problemelor și implicarea clasei
    1. Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 11 Pasul 11
    1. Creați o carte de agendă și o carte de soluții. Obțineți două notebook-uri goale și etichetați una cartea de agendă și o carte de soluții. Cartea de Agendă va fi pentru orice probleme sau probleme în sala de clasă, iar cartea de soluții va fi pentru orice soluții sau răspunsuri la problemele sau problemele. Veți colabora cu clasa pentru a aborda orice probleme menționate în ordinea de zi și pentru a lucra împreună pentru a scrie soluții posibile în cartea de soluții.
    • Această formă de disciplină, cunoscută sub numele de disciplină democratică, va contribui la consolidarea gândirii critice în sala de clasă și pentru a obține studenții dvs. implicați activ în găsirea de soluții la probleme sau probleme. Ca profesor, veți facilita aceste discuții și veți face sugestii, dar vă veți baza pe elevi pentru a oferi idei și feedback.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în sala de clasă 12
    2. Explicați scopul agendei clasei în prima zi a școlii. În prima zi de școală, prezentați cele două cărți la clasă. Începeți prin a explica că sala de clasă va fi un spațiu în care toți elevii sunt respectați și opiniile lor sunt auzite. De asemenea, puteți consolida că veți depinde de clasă pentru a veni cu soluții la problemele sau problemele care apar în cursul anului școlar. Veți ajuta să ghidezi aceste discuții, dar doriți, de asemenea, elevii să simtă că pot discuta și crea soluții pe cont propriu.
  • Apoi puteți să arătați clasa o problemă sau o problemă din anul trecut că ați scris în cartea de agendă. De exemplu, puteți discuta problemele care au apărut în timpul liniei pentru prânz. În linie, unii studenți au fost supărați sau răniți când alți studenți le-au tăiat sau le-au împins în timp ce încercau să intre în linie.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 13 Pasul 13
    3. Lăsați clasa să vă ajute să veniți cu soluții la o problemă de exemplu. Adresați-vă clasei pentru sugestii despre cum să vă aliniați într-un mod respectuos. Deoarece studenții încep să ofere soluții posibile, să le scrieți pe tablă. Notați soluția fiecărui elev, chiar și soluții care par prost sau improbabile.
  • De exemplu, este posibil să aveți soluții cum ar fi apelarea elevilor în ordine alfabetică pentru a se alinia, permițând băieților să se alinieze mai întâi, având elevii să ruleze cât de repede pot în fața liniei sau să numească fiecare masă în ordine aleatorie pentru a se alinia.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 14 Pasul 14
    4. Analizați soluțiile posibile. Apoi, veți spune clasei că pentru că aceasta este problema dvs., veți analiza avantajele și dezavantajele fiecărei soluții și veți alege unul pentru a încerca o săptămână. Explicați clasei că: "Oricine are problema ajunge să aleagă soluția."Analizați fiecare soluție cu voce tare, astfel încât clasa să vă poată asculta raționamentul.
  • De exemplu, ați putea începe cu: "Dacă aleg băieții înaintea fetelor, atunci fetele vor fi lăsate afară și nu vrem asta. Dar dacă numesc numele în ordine alfabetică, A este întotdeauna primul. Rularea rapidă la linie ar putea duce la răniri sau mai mulți studenți răniți. Deci, cred că voi alege apelul pe fiecare tabel în opțiunea de comandă aleatorie."
  • Utilizați soluția pentru săptămâna următoare când elevii se aliniază la prânz și întreabă clasa înainte de a se alinia ", care își amintește soluția noastră pentru masa de prânz?"Sau" Ridicați mâna dacă vă amintiți cum am decis să vă aliniem."Acest lucru va consolida decizia și va arăta elevilor că sunteți dispus să puneți soluția aleasă în practică.
  • Imagine intitulată Copiii disciplinei în clasa 15 Pasul 15
    5. Utilizați cartea de agendă și cartea de soluții pe tot parcursul anului școlar. Acum că ați stabilit cum să utilizați cartea de agendă și cartea de soluții studenților, să le încurajați să folosească cărțile pentru a înregistra probleme și pentru a discuta soluțiile posibile cu clasa. Verificați cartea de agendă în fiecare zi și abordați orice problemă din carte.
  • Adresați-vă elevului care a scris problema pentru a solicita clasei pentru posibile soluții pentru această problemă. Odată ce elevul are trei până la patru soluții posibile, îndrumați-l ca el / ea decide ce soluție să încerce o săptămână. Recunoașteți soluția solicitând clasei să vă spună soluția convenită pe parcursul săptămânii și să se refere la elevul care aleg soluția după nume.
  • La sfârșitul săptămânii, verificați-vă cu elevul și cereți-i să spună clasei cât de bine sau nu atât de bine, soluția a funcționat. Dacă descoperă că soluția funcționează bine, îl puteți întreba pentru a decide dacă aceasta este soluția pe care o va folosi de acum. Dacă soluția nu a funcționat atât de bine, lucrați cu el / ea să vină cu o soluție mai bună sau să ajustați soluția pentru ao face mai bine.
  • Acest lucru va permite elevilor să-și creeze propriile soluții și să lucreze prin probleme care utilizează gândirea critică și conștientizarea de sine. De asemenea, vă va permite să disciplinați studenții într-un mod deschis și productiv și să obțineți elevii să vadă fiecare problemă ca având mai multe soluții potențiale.
  • sfaturi

    Dacă un student are o izbucnire în clasă, împărtășiți-o cu părinții studenților și cu alți profesori care lucrează cu student, astfel încât să puteți lucra împreună pentru a face studentul mai reușit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar