Cum de a repara tendonita lui ahile

VIDEO

Tendoanele sunt țesutul care atașează mușchii la oasele care fac mișcări posibile. Tendoanele tale Ahilele conectează mușchii din vițeii tăi la oasele călcâi din picioarele inferioare. Achilles tendinita (sau tendinopatia) este o afecțiune în care Tendonul Ahile devine inflamate și dureroase. Condiția este cel mai adesea cauzată de excesul de tendon sau stres repetitiv din cauza activităților cum ar fi mersul pe jos, alergând și sărituri. Vă puteți îngriji de cele mai multe cazuri de tendinită Achilles acasă, dar ar trebui să vedeți încă un medic cu privire la pașii exacți care sunt potriviți pentru vătămarea dumneavoastră.

Pași

Metoda 1 din 2:
Tratarea tendonitei Achilles
  1. Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 1
1. Vizitați medicul dumneavoastră. Înainte de a începe să încercați să vă tratați cu tendonita lui Ahile, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Ea va face diagnosticul corect și va dezvolta un plan de tratament individualizat pentru vătămarea dumneavoastră specifică.
  • Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre orice activitate fizică recent crescută care implică picioarele inferioare, deoarece aceasta este probabil sursa rănirii. Medicul vă va oferi, de asemenea, o idee despre cât timp ar trebui să vă abțineți de la activitate.
  • Dacă durerea asociată cu tendonul dvs. Ahile este severă sau dacă aveți o dizabilitate bruscă cu flexia piciorului, apoi vedeți un medic imediat. Ați putea avea de fapt un tendon Achilles rupt sau rupt, care este un diagnostic mult mai serios.
  • Simptome mai frecvente ale tendonitei Achilles care pot justifica o excursie la medic includ dureri ușoare la moderate în partea din spate a piciorului sau deasupra călcâiului, mai ales după o activitate sportivă sau exerciții fizice. Puteți experimenta în plus sensibilitate sau rigiditate în zonă, care este cel mai frecvent simțit primul lucru dimineața.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 2
    2. Odihniți tendonul. Unul dintre primele lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă mențineți rănirea este de a da tendonului o mulțime de odihnă. Nu trebuie să stați pe jos în întregime, dar ar trebui să evitați alergarea, alpinismul și alte surse de stres de mare impact la tendon.
  • În funcție de severitatea tendonitei, este posibil să fie nevoie să odihniți tendonul oriunde de la câteva zile la luni. Ascultați corpul și reintroduceți lent activitățile cu impact.
  • În timp ce vă odihniți Tendonul Achilles, treceți la opțiuni de exerciții cu impact redus, cum ar fi ciclismul, exercițiile eliptice și înotul.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 3
    3. Gheață vițelul pentru a reduce durerea. Nu numai că gheața va amorți zona, dar va contribui la reducerea umflăturii în zonă, care va reduce și durerea. Plasați un pachet de gheață pe vițelul dvs. la locul durerii timp de aproximativ cincisprezece minute. Puteți repeta acest lucru după cum este necesar pe parcursul zilei ori de câte ori durerea este prezentă.
  • Dacă anticipați durerea după un exercițiu, puteți, de asemenea, gheața vițelului rănit după un exercițiu.
  • Puteți îngheța zona timp de până la douăzeci de minute, dar trebuie să vă opriți întotdeauna să lăsați pielea să se încălzească dacă începeți să simțiți pielea.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 4
    4. Iau ameliorator de durere nonprescripție. Puteți lua acetaminofen sau medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum ar fi ibuprofen sau naproxen pentru a reduce durerea și umflarea asociată cu tendonita lui Ahile. Urmați întotdeauna cu atenție instrucțiunile și nu luați mai mult decât direcționarea fiecărui medicament.
  • Încercați un curs scurt de șapte până la 10 zile.
  • Chiar și atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor, cele mai multe amelioratori de durere nu sunt destinate utilizării zilnice. Consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua un medicament OTC pentru prejudiciul dvs. pentru mai mult de o lună.
  • Dacă medicul dumneavoastră vă scrie o rețetă pentru o eliberare mai puternică a durerii, asigurați-vă că îl luați întotdeauna conform instrucțiunilor.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 5
    5. Utilizați WRAPS sau Bandaje de compresie. Înfășurați piciorul și piciorul inferior cu bandaje elastice sau împachetări de compresie. Compresia ajută la reducerea umflăturii și a mișcării în tendonul afectat.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 6
    6. Ridicați piciorul deasupra nivelului pieptului pentru a reduce umflarea. Menținerea tendonului rănit deasupra nivelului inimii dvs. va contribui, de asemenea, la reducerea umflăturii. Dacă puteți găsi o poziție confortabilă pentru a face acest lucru, luați în considerare dormirea cu piciorul ridicat, de asemenea.
  • De asemenea, puteți utiliza o brățară gleznă sau o cizmă pneumatică. Acestea vă vor ajuta să vă restricționați glezna de la îndoire, ceea ce vă va oferi tendonului timp să se vindece.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 7
    7. Evitați fumatul și alte produse din tutun. Fumatul încetinește vindecarea prin scăderea alimentării cu sânge și prin încetinirea reparării țesuturilor. Vă puteți ajuta să vă reduceți timpul de timp, evitând toate produsele din tutun în timp ce vă vindecați rănirea.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 8
    8. Purtați încălțăminte care protejează tendonul. Pantofi atletici care vă sprijină pe arcuri și amortizați că tocurile dvs. pot ajuta la reducerea durerii și promovarea vindecării. În plus, pantofii care sunt mai moi în partea din spate a călcâiului vor reduce iritarea inutilă la tendon.
  • În unele cazuri, medicul sau terapeutul fizic poate recomanda, de asemenea, un anumit tip de inserție de ortotici. Aceste dispozitive intră într-un pantof pentru a crește suportul pe o anumită zonă a piciorului.
  • Dispozitivele ortotice ajută în mod obișnuit o tendonită Achilles inserțională (mai mică în picior în care tendonul se introduce în călcâie), deoarece zona este mai probabil să fie iritată de anumite încălțăminte.
  • Dacă durerea dvs. este severă, medicul dumneavoastră poate recomanda, de asemenea, o boot de recuperare pentru a menține piciorul flexat și pentru a împiedica tendonul. Acesta este, de obicei, un pas pe termen scurt, deoarece utilizarea prelungită a unui boot poate slăbi mușchii de vițel.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 9
    9. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre injecțiile de cortizon. Cortizonul este un medicament antiinflamator eficient. Injecțiile de cortizon sunt comune pentru multe utilizări pentru a reduce durerea și umflarea. Cu toate acestea, datorită riscului crescut de deteriorare a tendonului cu injecția, medicul dumneavoastră nu poate recomanda această opțiune până când nu ați epuizat alte tratamente posibile.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 10
    10. Consultați-vă medicul cu privire la opțiunile chirurgicale. Dacă o combinație de tratamente și opțiuni de terapie fizică nu vă îmbunătățește durerea timp de șase luni sau mai mult, atunci medicul dumneavoastră poate decide să discute câteva opțiuni chirurgicale. Unele dintre aceste opțiuni includ:
  • Recesiunea Gastrocnemius - această intervenție chirurgicală prelungește mușchii de vițel pentru a lua stres suplimentar de pe tendonul dvs. Achilles.
  • Debridare și reparații - această operație elimină porțiunea deteriorată a Tendonului Achilles și este de obicei numai pentru tendoane cu mai puțin de 50% daune.
  • Debridarea cu transferul de tendon - pentru tendoane cu mai mult de 50% daune, tendonul de la degetul mare este transferat la Tendonul Achilles atunci când porțiunea deteriorată este deplasată pentru a menține tendonul suficient de puternic pentru a funcționa.
  • Metoda 2 din 2:
    Forța de construcție în tendon
    1. Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 11
    1. Consultați un terapeut fizic. Pentru cazurile severe de tendonită Achilles, ar trebui să consultați un terapeut fizic pentru a veni cu un regim de consolidare pentru a se potrivi cu vătămarea individuală. Un terapeut fizic va fi probabil să începeți cu exerciții mai ușoare și să vă construiți la cele care pun o întindere mai mare pe tendon.
    • Chiar și pentru cazuri ușoare în care un terapeut fizic nu este necesar, țineți cont de faptul că opțiunile de întărire și întindere sunt întotdeauna recomandate la vindecarea unui tendon.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 12
    2. Efectuați întinderile de la picioare. Pentru a efectua acest exercițiu, stați într-un scaun cu călcâiul pe podea. Așezați-vă în jos și trageți-vă marele picioare în sus și înapoi spre dvs. Țineți poziția timp de aproximativ cincisprezece secunde când începeți exercițiul, dar crește treptat timpul la treizeci de secunde.
  • Puteți face acest exercițiu pentru până la patru repetări la un moment dat și de cinci ori pe zi.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 13
    3. Efectuați se întinde fascia de vițel plantat. Pentru a efectua acest exercițiu, stați pe podea sau pe un covor cu picioarele întinse și genunchii drepte. Buclă un prosop în jurul piciorului pe piciorul rănit, astfel încât să treacă chiar sub degetele de la picioare. Trageți înapoi pe prosop cu ambele mâini pentru a vă întinde piciorul spre tine. Țineți poziția timp de 15-30 de secunde.
  • Puteți efectua acest exercițiu pentru până la patru repetări la un moment dat și de cinci ori pe zi.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 14
    4. Efectuați exerciții stretch de vițel. Acest exercițiu de bază este excelent pentru întinderea mușchilor de vițel și a Tendonului dvs. Achilles. Plantați un picior în spatele tău cu călcâiul tău plat pe pământ. Înclinați pe un perete cu ambele mâini și plasați greutatea pe piciorul îndoiți, înainte. Împingeți încet șoldurile spre perete în timp ce păstrați piciorul din spate plantat. Țineți poziția timp de zece secunde. Veți simți o tragere puternică în vițelul piciorului din spate.
  • Puteți repeta acest exercițiu până la douăzeci de ori pe fiecare picior zilnic.
  • Puteți găsi instrucțiuni suplimentare pentru acest exercițiu de stretch de vițel la: Cum să vă întindeți vițeii
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 15
    5. Efectuați picături bilaterale. Picăturile de călcâi sunt exerciții excentrice, ceea ce înseamnă că strângeți un mușchi ca o alungită, făcându-i grozav pentru întindere. Pentru a efectua, stați cu jumătatea din față a ambelor picioare pe o scară, și apoi ridicați călcâiele în sus înainte de a le coborî cât mai jos. Din moment ce jumătatea din spate a picioarelor voastre va închide scara, ar trebui să le puteți scădea mai departe decât restul picioarelor. Efectuați acest exercițiu într-un mod lent și controlat pentru douăzeci de repetiții.
  • Pe măsură ce construiți forță, puteți începe să țineți greutăți pentru a crește întărirea în timp ce efectuați acest exercițiu.
  • De asemenea, puteți efectua picături unice de călcâi, care sunt în principiu același exercițiu, dar numai pe un picior. Începeți întotdeauna cu picături bilaterale și consultați terapeutul fizic înainte de a încerca scaderea unică a călcâiului, deoarece acestea pot provoca o deteriorare suplimentară a tendonului.
  • Imagine intitulată Fix Achilles Tendonită Pasul 16
    6. Ia măsuri pentru a preveni viitoarele tendonită Ahile. Puteți lua mai mulți pași în ceea ce privește exercițiul pentru a preveni rănirea din nou a tendonului (sau în primul rând). Tu ar trebui:
  • Începeți încet și creșteți nivelul de activitate treptat în ceea ce privește exercițiile și sporturile
  • Întindeți zilnic
  • Concentrați-vă pe exercițiile musculare a vițelului
  • Alternativ între exerciții de înaltă și cu un nivel scăzut de impact
  • Expert Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Va vinde tendința lui Ahile, doar prin odihnă de picior?
      Chris M. Matsko, MD
      Chris M. Matsko, Md
      Medicul medicului de familie
      Dr. Chris M. Matsko este un medic pensionat cu sediul în Pittsburgh, Pennsylvania. Cu peste 25 de ani de experiență în domeniul cercetării medicale, dr. Matsko a fost acordat Premiul de conducere al Universității Pittsburgh Cornell pentru excelență. El deține BS în știința nutrițională de la Universitatea Cornell și un MD de la Școala de Medicină a Universității Temple din 2007. Dr. Matsko a obținut o certificare de scriere a cercetării de la Asociația American Medical Writers (AMWA) în 2016 și o certificare medicală de scriere și editare de la Universitatea din Chicago în 2017.Chris M. Matsko, MD
      Chris M. Matsko, Md
      Medicul medicului de familie
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Dacă este o lacrimă mică, s-ar putea vindeca singură și nu necesită chirurgie - cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, o lacrimă Ahile necesită o intervenție chirurgicală imediată a unui ortopedist.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 25helpful 23
    • Întrebare
      Ce cauzează tendonita lui Ahile?
      Miguel Cunha, DPM
      Miguel Cunha, DPM
      Podiatrist certificat de bord
      Dr. Miguel Cunha este fondatorul lui Gotham Footcare și este un podiatrist cu sediul în Manhattan, New York. Dr. Cunha este un chirurg de picior și gleznă cu experiență care tratează o gamă largă de condiții de picior și gleznă de la probleme minore la un picior reconstructiv complex și chirurgie gleznă. Dr. Cunha și-a primit DPM-ul de la Școala Universității Temple de Medicină Podiatrică și și-a încheiat rezidența în calitate de șef de locuitor la Centrul Spitalului din Washington și Universitatea Georgetown, unde sa specializat în traume de extremitate inferioară, salvarea membrelor diabetice și chirurgia reconstructivă a piciorului și a gleznei. Dr. Cunha este membru al Asociației Medicale Podiatrice Americane, Asociația Medicală Podiatrică din New York, Colegiul american de chirurgi de picior și gleznă și este certificată în medicina podiatrică.Miguel Cunha, DPM
      Miguel Cunha, DPM
      Podiatrist certificat de bord
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Tendonita lui Achilles se întâmplă de obicei la persoanele care au viței strânși. Practic, se întâmplă atunci când Tendonul Achilles devine iritat din cauza stresului repetitiv, de obicei de la mers pe jos, alergând sau activități care implică sărituri, cum ar fi baschetul.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 4
    • Întrebare
      Ce pot face dacă primesc tendonita lui Ahile?
      Miguel Cunha, DPM
      Miguel Cunha, DPM
      Podiatrist certificat de bord
      Dr. Miguel Cunha este fondatorul lui Gotham Footcare și este un podiatrist cu sediul în Manhattan, New York. Dr. Cunha este un chirurg de picior și gleznă cu experiență care tratează o gamă largă de condiții de picior și gleznă de la probleme minore la un picior reconstructiv complex și chirurgie gleznă. Dr. Cunha și-a primit DPM-ul de la Școala Universității Temple de Medicină Podiatrică și și-a încheiat rezidența în calitate de șef de locuitor la Centrul Spitalului din Washington și Universitatea Georgetown, unde sa specializat în traume de extremitate inferioară, salvarea membrelor diabetice și chirurgia reconstructivă a piciorului și a gleznei. Dr. Cunha este membru al Asociației Medicale Podiatrice Americane, Asociația Medicală Podiatrică din New York, Colegiul american de chirurgi de picior și gleznă și este certificată în medicina podiatrică.Miguel Cunha, DPM
      Miguel Cunha, DPM
      Podiatrist certificat de bord
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Evitați activitatea cu impact ridicat și implementați un protocol de orez, care reprezintă odihnă, gheață, comprimare și altitudine. În plus, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aceștia recomandă o brățară de gleznă sau un cizme pneumatice pentru a vă ajuta să vă restricționați glezna de la îndoire, ceea ce vă poate oferi tendonului timp să se vindece.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 0
    Pune o intrebare

    WikiHow Video: Cum să remedieze tendonita lui Ahile

    Ceas

    sfaturi

    Dacă vă treziți dimineața cu durerea Tendonului lui Ahile, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o bretele de noapte pentru a păstra piciorul îndoit în timp ce dormiți.
  • Încercați să vă masați vițeii pentru a vă ajuta să desființați țesutul cicatricial care ar fi putut fi format pe Tendonul dvs. Achilles.
  • Avertizări

    Acest articol oferă informații privind un anumit prejudiciu, dar nu constituie sfaturi medicale. Ar trebui să vă vedeți întotdeauna medicul cu privire la și să vătămați și să consultați un terapeut fizic înainte de a efectua regim de reabilitare.
  • Obțineți tratament medical imediat dacă aveți dureri grave abrupte în zona tendonului sau nu puteți pune greutatea pe piciorul afectat. De asemenea, trebuie să căutați ajutor dacă nu puteți îndrepta piciorul afectat în jos. Ambele sunt semne ale unui tendon rupt, mai degrabă decât o tendonită.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar