Cum de a diagnostica vitiligo

Vitiligo este o tulburare care provoacă melanocitele dvs. să nu mai producă pigment, ceea ce poate provoca pielea dvs. să dezvolte pete mai ușoare. Este posibil să aveți doar o mică zonă cu depigmentare sau pete mai mari care cresc în timp. Deoarece Vitiligo are multe în comun cu alte boli ale pielii, medicul dumneavoastră va trebui să vă examineze cu atenție pentru a face un diagnostic. Ei ar putea, de asemenea, să comande o încercare de sânge sau un test de ochi pentru răspunsuri definitive. Apoi, odată ce ați fost diagnosticat, puteți lucra cu medicul dumneavoastră pentru a crea un plan de tratament.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea simptomelor vitiligo
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 1
1. Urmăriți o pierdere de pigmentare în ochii sau părul. Vitiligo afectează în mod obișnuit pielea, dar poate, de asemenea, să scurgă pigmentul departe de alte părți ale corpului, în special părul sau ochii tăi. Dacă părul începe să meargă gri prematur sau devine gri în câteva luni, atunci faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră.
  • În general, medicii spun că părul merge gri înainte de vârsta de 35 de ani se califică drept "prematur."
  • Este chiar mai puțin frecventă pentru ca ochii tăi să schimbe maturitatea din trecut. Cu Vitiligo, ochii dvs. pot estompea de la culori mai luminoase la cele mai dezvăluite.
  • Vitiligo poate schimba, de asemenea, culoarea genelor, sprâncenelor și părului facial.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 2
    2. Verificați pentru spoturile paralele sau grupate de depigmentare. Cu Vitiligo generalizat, veți obține zone depigmentate pe părțile paralele sau pe pete ale corpului. Acestea pot crește mai mari pe măsură ce trece timpul. Cu Vitiligo segmental, veți avea un singur patch de depigmentare sau o colecție de pete într-o zonă a corpului.
  • Vitiligo generalizat este mai frecvent decât segmental. Majoritatea oamenilor dezvoltă vitiligo înainte de vârsta de 20 de ani.
  • Unii oameni dezvoltă, de asemenea, vitiligo ocupațional de a fi expuși anumitor substanțe chimice sau procese de producție. În aceste cazuri, pierderea pigmentării este adesea concentrată în acele zone care au fost în contact cu substanțele chimice.
  • Spoturile de vitiligo sunt cele mai frecvent găsite pe gât, axile, mâinile, genunchii, coatele sau fața. Pierderea culorii în interiorul gurii sau nasului poate fi, de asemenea, un simptom.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 3
    3. Monitorizați și dezvăluiți orice istorie personală sau familială cu tulburări ale pielii. Dacă vizitați medicul și suspectează Vitiligo, atunci vă vor pune probabil o serie de întrebări despre istoricul medical al familiei dvs. Încercați să răspundeți la toate întrebările ca și cum puteți. În special, unele dovezi arată că având alți membri ai familiei cu tulburări ale pielii vă sporesc șansele de a obține vitiligo.
  • De exemplu, dacă tatăl sau mama suferă de eczeme, mergeți mai departe și menționați acest lucru medicului dumneavoastră.
  • Șansele dvs. de dezvoltare a vitiligo crește, de asemenea, dacă ați suferit de tulburări, cum ar fi eczema.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 4
    4. Traceți începutul Vitiligo înapoi la o traumă recentă a pielii. Dacă ați suferit de la o arsuri solare în ultimele 2-3 luni, este posibil ca acest lucru să fi ajutat la declanșarea unui episod de vitiligo. În mod similar, dacă ați avut o erupție cutanată inexplicabilă, spuneți-i medicului dumneavoastră despre asta. Acest lucru ar putea indica vitiligo sau o altă boală.
  • Nu există nici o cauză medicală exactă pentru motivul pentru care unele celule ale pielii încep să-și piardă pigmentarea rezultată în vitiligo. Cu toate acestea, alte probleme de piele oferă semne de avertizare în unele cazuri.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea unui diagnostic medical
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 5
    1. Lăsați-vă medicul să vă examineze cu o lampă ultravioletă (UV). Acest dispozitiv mic, deținut manual este adesea numit "Lampa din lemn."Medicul dumneavoastră va trece lampa de la 4 la 5 inci (10 până la 13 cm) peste piele și va urmări orice reacție. Dacă aveți vitiligo, patch-urile de piele mai ușoare vor apărea și mai definite sub razele UV.
    • Aceasta este o modalitate excelentă pentru ca medicul dumneavoastră să excludă alte condiții, cum ar fi infecțiile fungice, care pot apărea la fel de expuse la lampă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 6
    2. Consimțământul la o examinare oculară. În unele situații, Vitiligo poate afecta structura și pigmentul ochilor tăi. Un practician general ar putea străluci o lumină strălucitoare în ochii tăi pentru a vedea dacă există probleme vizibile. Sau, s-ar putea să vă facă trimitere la un optometrist care vă va inspecta ochii pentru inflamație, numită și uveită.
  • Lăsați-i medicul să știe dacă ați suferit de orice durere oculară, mâncărime sau uscăciune. Acestea sunt toate semnele de uveită sau deteriorarea posibilă a ochilor.
  • Optometristul vă poate dila ochii folosind picături pentru a verifica uveita.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 7
    3. Testați-vă sângele.Dacă medicul dumneavoastră ia o probă de sânge, atunci ei ar putea să restrângă orice afecțiuni posibile. O simplă remiză de sânge poate dezvălui dacă numărul de celule sanguine a fost sau nu de boală. De asemenea, poate indica dacă funcția tiroidiană este afectată, ceea ce ar putea indica o condiție autoimună.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 8
    4. Sunt de acord cu o biopsie a pielii dacă diagnosticul este incert. Dacă medicul dumneavoastră nu vă poate determina diagnosticul pe baza unui examen fizic, atunci pot sugera o biopsie a pielii. În majoritatea cazurilor, veți primi anestezie locală și un mic eșantion de piele va fi îndepărtat cu un ac. Această probă va fi apoi examinată pentru a vedea dacă pierderea pigmentului este consistentă și dacă există o absență de melanocite în piele, ceea ce indică vitiligo.
  • Dacă nu sunteți confortabil, consimțându-vă la o biopsie, o altă opțiune este să vizitați un specialist, de obicei un dermatolog, pentru a doua opinie sau examinare.
  • Un dermatolog poate trage sânge pentru a testa anticorpi antinucleari, care sunt adesea prezenți la pacienții cu vitiligo.
  • Partea 3 din 3:
    Tratarea vitiligo
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 9
    1. Tratați orice deficiențe de nutrienți subiacente. Medicul dumneavoastră poate dori să vă testeze pentru deficiențele nutritive, deoarece deficitul de nutrienți vă poate predispune la vitiligo. Dacă aveți deficiențe în ceva, atunci este posibil să fie nevoie să faceți un supliment pentru a obține nivelurile dvs. de nutrienți înapoi la normal. Urmați instrucțiunile medicului pentru completare. Unele deficiențe care pot contribui la dezvoltarea vitiligo includ:
    • Vitamina D
    • Vitamine antioxidante, cum ar fi A, C și E
    • Zinc
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 10
    2. Aplicați produsele cosmetice pentru a minimiza diferențele cutanate. Folosind coloranți de piele, machiaj sau chiar produse de bronzare pot ajuta la camuflarea oricăror patch-uri de vitiligo. Aceasta este o opțiune mai ieftină care face posibilă evitarea oricăror preocupările legate de luarea medicamentelor. Cu toate acestea, aplicarea acestor produse poate avea o cantitate bună de timp și practică de masterat.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 11
    3. Frecați o cremă medicină. Corticosteroizii sunt medicamente topice cele mai frecvent prescrise pentru vitiligo. Când sunt aplicate zilnic, aceste loțiuni pot ajuta la adăugarea culorii pielii în zonele ușoare. Din cauza posibilelor efecte secundare grave, inclusiv fragilitatea pielii, doar un medic poate prescrie aceste creme.
  • Medicamentele aplicate topic nu sunt la fel de eficiente în toate zonele corpului, cum ar fi picioarele.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 12
    4. Luați în considerare terapia cu lumină dacă aveți vitiligo larg. Acesta este un tip de tratament care are loc la un spital sau la un cadru medical profesionist. Fiecare sesiune va implica expunerea pielii pentru a concentra lumina UVA de două ori pe săptămână pentru o perioadă de 12 luni sau mai mult. Când este combinat cu medicamente, terapia cu ușurință poate restabili cu succes pigmentul în anumite zone.
  • Evitați expunerea la soare și terapia excesivă de lumină dacă aveți un diagnostic de vitiligo. Prea multă soare poate pune pielea cu risc de deteriorare și accentuare a anomaliilor. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre cât de multă terapie ușoară este sigură pentru dvs.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 13
    5. Tratați orice boală autoimună curentă. Dacă suferiți de o boală autoimună, cum ar fi boala lui Hashimoto, lucrați cu un endocrinolog sau cu practicianul dvs. general pentru a dezvolta un plan de tratament. Va trebui probabil să luați medicamente pentru a vă stimula sistemul imunitar. Acest lucru poate scădea probabilitatea de a dezvolta vitiligo.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea vitiligo Pasul 14
    6. Alăturați-vă unui grup de asistență Vitiligo. Discutați cu medicul dumneavoastră despre participarea la un grup local, local de persoane care suferă de condiții autoimune sau de piele, cum ar fi vitiligo. Dacă nu există grupuri în apropiere, uitați-vă la aderarea la o organizație online, cum ar fi Vitiligo Support International. Aceste grupuri sunt, de asemenea, mari resurse pentru schimbul de informații privind diagnosticarea și tratamentul.
  • Deși unele locuri pot dispărea pe cont propriu, Vitiligo este, de obicei, o condiție de-a lungul vieții.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că utilizați protecția solară în fiecare zi. Acest lucru vă va proteja pielea și poate chiar să ajute la împiedica un episod de vitiligo sau să minimalizeze răspândirea sa.

    Avertizări

    Vitiligo nu este de obicei dureros. Dacă aveți dureri împreună cu modificările pielii, este și mai important să vă vedeți medicul cât mai curând posibil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar