Cum să determinați cauza căderii părului

Dacă te-ai uitat în oglindă și ai observat că părul tău devine puțin subțire, nu există nici un motiv să se panică! Mulți oameni suferă de pierderea părului la un moment dat în viața lor - dar asta nu face mai ușor. Deoarece pierderea părului poate fi cauzată de o serie de factori, este important să dați seama de cauza înainte de a începe să vă tratați căderea părului. Dacă sunteți preocupat de sănătatea dumneavoastră sau pierdeți rapid părul, discutați cu un profesionist medical.

Pași

Metoda 1 din 7:
Uită-te la istoria familiei tale.
  1. Imagine intitulată Verificați dacă sunteți înregistrat la vot Pasul 4
1. Pierderea părului este adesea genetică. Dacă părinții sau bunicii tăi au experimentat căderea părului în viața lor, există o șansă bună că și tu ai gena pentru ea. Bărbații cu pierderea de păr genetică își pierd, de obicei, din fața scalpului, în timp ce femeile cu căderea genetică a părului observă, de obicei, subțierea pe partea superioară a capului.
  • Dacă vă loviți la mijlocul până la sfârșitul anilor 40, există o șansă bună căderea părului este genetică.
  • Cremele topice pot ajuta uneori la pierderea părului genetică.
Metoda 2 din 7:
Porniți dieta.
1. Biotină, fier, proteină și zinc Ajutor părul crește gros și puternic. Dacă nu obțineți suficienți acești nutrienți în dieta dvs., încercați să consumați mese mai echilibrate și urmăriți aportul. De-a lungul timpului, puteți observa căderea părului dvs. încet sau chiar opriți.
  • Încercați să obțineți biotină prin ouă, pește, carne, semințe, nuci și anumite legume (cum ar fi cartofii dulci).
  • Ia suficient fier mâncând ficat, carne roșie, fasole, nuci, fructe uscate și făină de fasole de soia.
  • Încercați să obțineți proteine ​​prin carne slabă, păsări de curte, pește, ouă, produse lactate, nuci și leguminoase.
  • Ia destul zinc prin carne roșie, păsări de curte, fasole, nuci și boabe întregi.
Metoda 3 din 7:
Opriți pătrunderea, colorarea și relaxarea părului.
1. Tratamente precum acestea pot deteriora părul în timp. Dacă v-ați dus la salon de ani de zile și obțineți tratamente chimice dure, ar putea duce la pierderea părului în timp. Încercați să vă dați părului o pauză pentru a vedea dacă crește înapoi.
  • Din păcate, căderea părului cauzată de daune poate fi permanentă.
Metoda 4 din 7:
Evitați să vă trageți părul înapoi.
  1. Imagine intitulată se uită după părul dvs. Pasul 16
1. Coafurile strânse pot deteriora foliculii și pot cauza căderea părului. Dacă vă purtați adesea părul înapoi într-un bun sau o coadă de cal, încercați să vă lăsați părul în jos sau purtați stiluri de slăbiciune. Bunuri murdare, ponei mici și panglici sunt o alternativă bună care nu vă va trage părul la fel de mult.
  • Căderea părului cauzată de tragerea părului înapoi este permanentă, dar puteți preveni orice pierdere a părului prin purtarea părului.
Metoda 5 din 7:
Luați un test de sânge.
1. Aflați dacă aveți condiții medicale subiacente. Medicul dvs. va rula unele laboratoare pentru a vă verifica tiroidul și nivelul hormonului. Dacă este o condiție medicală, puteți trata cauza care stau la baza pierderii părului.
  • Sarcina și o condiție inflamatorie poate provoca, de asemenea, căderea părului pe care medicul dumneavoastră o poate verifica.
Metoda 6 din 7:
Obțineți o biopsie scalp.
1. Pierderea părului poate fi cauzată de o infecție a scalpului. Dacă aveți pielea roșie, mâncărime sau scalabilă pe scalpul dvs., este posibil să aveți nevoie de tratament medical. Adresați-vă medicului dumneavoastră să ia un eșantion și să-l testeze pentru a vedea ce se întâmplă.
  • Cele mai multe infecții ale scalpului pot fi tratate cu creme topice.
Metoda 7 din 7:
Verificați efectele secundare asupra medicamentelor dvs.
  1. Imaginea intitulată Obțineți sânii mai mari fără chirurgie Pasul 17
1. Unele medicamente de prescripție pot provoca pierderea părului. Dacă ați început recent un medicament nou, discutați cu medicul dumneavoastră despre pierderea părului. Este posibil să puteți comuta la unul nou sau să tăiați doza dvs. pentru a opri pierderea părului.
  • Vorbiți întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a opri un medicament. Deschiderea bruscă a unei prescripții poate provoca probleme de sănătate.

sfaturi

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți vreodată îngrijorat de sănătatea dumneavoastră sau de pierderea părului.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar