Cum se calculează rata incidentului accidental

Administrația privind siguranța și sănătatea ocupațională (OSHA) este o agenție de reglementare a guvernului federal care asigură, pe cât posibil, că lucrătorii americani operează într-un mediu de lucru sigur. Organizația impune anumitor întreprinderi să raporteze statisticile privind accidentele, rănile și alte incidente care apar în timpul postului. Accidentele și incidentele sunt înregistrate pe o formă OSHA 300, care este de obicei urmărită pe o foaie de calcul.

Pași

Partea 1 din 2:
Determinarea dacă afacerea dvs. trebuie să raporteze incidente OSHA
  1. Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 1
1. Numărați numărul de angajați din compania dvs. Dacă compania dvs. a avut 10 ani sau mai puțini angajați în orice moment în cursul anului calendaristic precedent, atunci nu aveți nevoie să raportați incidente OSHA.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 2
    2. Determinați industria dvs. Fiecare afacere face parte dintr-o anumită industrie sau sector. Înainte de a putea determina dacă trebuie sau nu trebuie să raportați incidente OSHA, trebuie să înțelegeți ce industrie este parte din.
  • Industrii sunt de obicei definite de categorii largi ca "Constructie," "Servicii IT," "Servicii alimentare," etc.
  • Alegeți un cuvânt cheie sau două care descrie cel mai bine afacerea dvs. Veți avea nevoie de asta pentru următorul pas.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 3
    3. Obțineți NAICS pentru afacerea dvs. NAICS este clasificarea industriei nord-americane. Este un cod de 6 cifre care este folosit pentru a clasifica o afacere. Guvernul federal folosește codul pentru a menține statistici despre tipurile de întreprinderi care există în Statele Unite.
  • Vizitați site-ul de căutare NAES.
  • Introduceți un cuvânt cheie care descrie afacerea dvs. în câmp în colțul superior, din dreapta al ecranului, chiar deasupra butonului care citește "2007 Căutare NAICS". OSHA încă clasifică industriile bazate pe codurile NAICS mai vechi, deci va trebui să utilizați acea căutare în loc de căutarea mai nouă, 2012.
  • Apasă pe "2007 Căutare NAICS" buton.
  • Noua pagină care apare va fi o listă de coduri și companii NAICS. Selectați codul NAICS care descrie cel mai bine afacerea dvs.
  • De exemplu, dacă afacerea dvs. este un restaurant și ați pus "restaurant" În câmpul de căutare veți vedea o varietate de coduri cu descrieri care includ cuvântul "restaurant." Cu toate acestea, codul 722110 este utilizat pentru a clasifica restaurantele complete de servicii.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidentului Pasul 4
    4. Determinați dacă afacerea dvs. trebuie să raporteze incidente OSHA utilizând NAES. Vizitați site-ul web al OSHA pentru a obține lista de tipuri de afaceri scutite pe baza NARIS. Pentru acest pas, veți avea nevoie doar de primele patru cifre ale nazelor dvs. De exemplu, dacă nazalizarea dvs. este de 722110, aveți nevoie doar de porțiunea 7221 a codului.
  • Site-ul OSHA listează industriile scutite de NAICS, sortate în ordine numerică ascendentă. Doar derulați în jos până când vedeți unde va fi localizat codul dvs. din industrie. Dacă este acolo, atunci afacerea dvs. este scutită. În acest caz, puteți vedea că 7221 este listat și, prin urmare, restaurantele cu servicii complete nu trebuie să raporteze incidente OSHA.
  • Țineți minte, veți mai fi nevoie să raportați incidente OSHA dacă vi se solicită să faceți acest lucru de OSHA, Biroul de Statistică al Muncii sau de orice altă organizație guvernamentală care operează sub autoritatea OSHA.
  • Partea 2 din 2:
    Calculul accidentelor și rănilor angajaților
    1. Imagine intitulată Evitați utilizarea vocii pasive Pasul 7
    1. Înțelegeți formula pentru calcularea accidentelor. Formula pentru calcularea incidentelor este numărul accidentelor înregistrate în acel an multiplicate cu 200.000 (pentru a standardiza rata accidentului pentru 100 de angajați) și apoi împărțită la numărul de ore de muncă angajate lucrate. Astfel încât formula, din nou, este rata de accident = (numărul de accidente * 200.000) / numărul de ore lucrate.
    • 200.000 în această formulă reprezintă câte ore vor fi lucrate de 100 de angajați, fiecare punere în 40 de ore pe săptămână timp de 50 de săptămâni într-un an, necesită ca rata accidentului să fie exprimată ca incidente la 100 de angajați cu orele superioare de timp.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 5
    2. Trageți numărul de accidente și incidente înregistrate din jurnalul OSHA 300. Jurnalul OSHA 300 este ceea ce utilizați pentru a înregistra rănile la locul de muncă. În acest jurnal este o masă în care înregistrați incidente. Pur și simplu numărați numărul de linii pe care le-ați completat în acel tabel pentru a determina numărul de incidente care pot fi înregistrate.
  • Amintiți-vă, rata este calculată anual pentru respectarea OSHA. Deci, veți revizui datele din anul precedent pentru a obține rata.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 6
    3. Numărul total de ore lucrate de toți angajații în cursul anului în cauză. Va trebui să trageți câteva date de salarizare pentru acest pas. De exemplu, dacă aveți 20 de angajați și fiecare au lucrat 2.000 de ore pe parcursul anului, atunci numărul total de ore lucrat este de 20 x 2.000 sau 40.000.
  • Numărul total de ore va include orele suplimentare, dar nu include vacanța, concediul medical plătit sau salariul de vacanță.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 7
    4. Înmulțiți numărul de incidente înregistrabile cu 200.000. De exemplu, dacă ați înregistrat 2 incidente, atunci numărul este de 2 * 200.000 sau 400.000.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidental Pasul 8
    5. Împărțiți prin rezultatul numărului total de ore lucrate. Luați numărul de la pasul 3 și împărțiți-l cu numărul din pasul 2.
  • De exemplu, dacă ați avut un incident înregistrat din 10.000 de ore lucrate într-un an. Calculul dvs. ar fi de 1 * 200.000 / 10.000.
  • Imagine intitulată Calculați rata incidentului accidentului Pasul 9
    6. Pregătiți rata medie a incidentului mediu. Multe întreprinderi le place să urmărească rata incidentului ca o cifră lunară pentru a le ajuta în îndeplinirea obiectivelor anuale și trimestriale.
  • Ajustați calculul pentru fiecare lună pentru a reflecta orele lucrate de toți angajații numai pentru acea lună.
  • Adăugați incidentele și orele lucrate din fiecare lună și apoi calculați rata incidentului pe totaluri.
  • De exemplu, dacă ați avut un incident de la 1 ianuarie peste 10.000 de ore lucrate, atunci rata incidentului mediu din ianuarie ar fi (1 * 200.000) / 10.000 sau 20.
  • Pentru un alt exemplu, dacă ați avut opt ​​accidente de peste 400.000 de ore lucrate de angajați într-un an, ați calcula rata accidentului ca (8 * 200.000) / 400.000 sau 4.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar