Cum să găsiți donații de valoare a pieței corecte

În U.S., Proprietatea personală pe care o dați la o organizație caritabilă calificată poate fi dedusă din impozitele de venit federal dacă detaliați deducerile la programul A din formularul 1040. Îmbrăcăminte, articolele și vehiculele de uz casnic sunt cele mai comune donații. În general, valoarea de piață echitabilă la data donării proprietății este utilizată pentru a determina cantitatea de deducere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea îmbrăcămintei sau a articolelor de uz casnic
  1. Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târgului Pasul 1
1. Utilizați surse disponibile online pentru a seta valoarea de piață echitabilă. Pentru a deduce valoarea elementelor donate, trebuie să revendicați valoarea de piață corectă. Acesta este prețul pe care l-ați putea aștepta pe cineva să plătească pentru element dacă ați oferit-o spre vânzare. Unele dintre cele mai importante piețe de donare, armata de salvare și fondul comercial, de exemplu, au site-uri care oferă valori rezonabile de piață pentru o gamă largă de articole.
  • De exemplu, site-ul de evaluare a armatei salvării, HTTPS: // SATRUCK.Org / Home / DonationVuideGuide, Setează valorile recomandate pentru astfel de elemente diverse ca aparate de aer condiționat, ustensile de bucătărie și o serie de articole de îmbrăcăminte clasificate după vârstă și sex.
  • Craigslist.com este o altă opțiune pentru determinarea evaluării articolelor de uz casnic, cum ar fi aparatele și mobilierul.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 2
    2. Faceți cea mai bună estimare bună a valorii. Site-urile de evaluare online oferă, în general, o valoare "scăzută" și o "înaltă" pentru fiecare element din lista lor. Este treaba dvs. ca proprietar să decidă unde pe acea scară pentru a stabili valoarea. Dacă credeți că articolele sau îmbrăcămintea dvs. sunt în stare excelentă, trebuie să selectați o valoare în apropierea sfârșitului "High". Dacă credeți că elementele sunt în stare săracă sau echitabilă, selectați o valoare în apropierea sfârșitului "Low".
  • Decizia dvs. nu este probabil să fie pusă la îndoială de oricine. Odată ce donarea a fost făcută, există puține șanse de revizuire a elementelor dvs. particulare. Sunteți practic pe onoarea dvs. pentru a face o evaluare corectă și cinstită.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare de piață echitabilă Pasul 3
    3. Utilizați un program software fiscal pentru a determina o valoare de piață echitabilă. Dacă depuneți taxele utilizând un program software comercial, cum ar fi TurboTax, H & R Block sau Taxact, vi se va solicita de programul privind orice donații caritabile. Software-ul vă va cere să identificați elementele pe care le-ați donat și starea lor (bună, corectă sau săracă). Programul va atribui apoi o valoare rezonabilă donațiilor dvs.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 4
    4. Cercetare Articole comparabile în magazinele locale care vând îmbrăcăminte folosită și articole de uz casnic. Înainte de a vă face donațiile, puteți vizita magazine locale care comercializează articole similare. Căutați lucruri care sunt similare în calitate de a voastră. Notați prețurile pe care le găsiți și păstrați aceste note ca înregistrare. Includeți data și locația vizitei dvs., doar în cazul în care vreodată trebuie să vă justificați evaluările.
  • Magazinele de expediere sunt o resursă bună pentru a determina valoarea articolelor de îmbrăcăminte cu prețuri mai mari, cum ar fi haine, costume de afaceri, rochii și rochii de seară.
  • Vizitați magazinele de aventură pentru a determina valoarea îmbrăcămintei cu prețuri mai mici și a articolelor de uz casnic.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 5
    5. Obțineți o evaluare profesională pentru articole de îmbrăcăminte valoroase. Dacă aveți o singură bucată de îmbrăcăminte sau un articol de uz casnic care merită mai mult de 500 de dolari și este în mai puțin de "bun" Condiție, trebuie să obțineți o evaluare profesională a elementului înainte de a le dona. Nu este nevoie să atașați evaluarea la declarația dvs. fiscală, dar ar trebui să o păstrați pentru înregistrările dvs. în cazul în care donarea dvs. este pusă la îndoială.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare pe piața târgului Pasul 6
    6. Raportați evaluările dvs. de piață echitabilă la IRS. Păstrați o înregistrare a tuturor donațiilor pe care le faceți în cursul anului. Când vă pregătiți declarația fiscală, completați formularul IRS 8283 și atașați-l să formeze 1040 dacă valoarea de piață corectă a donațiilor non-în numerar depășește 500 USD.
  • Metoda 2 din 3:
    Determinarea valorii autoturismelor sau a altor vehicule
    1. Imagine intitulată Figura Donații de valoare a pieței târzii Pasul 7
    1. Utilizați un ghid de reputație folosit pentru a seta valoarea. Internetul are numeroase ghiduri de evaluare a mașinilor pe care le puteți utiliza pentru a determina valoarea de piață echitabilă pentru majoritatea mașinilor. Există, de asemenea, mai multe ghiduri de evaluare a mașinilor imprimate pe care le puteți găsi în secțiunea de referință a bibliotecii locale. Selectați un ghid sau încercați mai multe surse diferite, pentru a compara valorile atribuite pentru vehiculul dvs.
    • Unul dintre ghidurile cele mai populare și universale referitoare este cartea albastră Kelley (sau KBB).
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare de piață echitabilă Pasul 8
    2. Căutați mașina dvs. pe un model și un an. Ghidurile de evaluare a autoturismelor, fie online, fie în imprimare, sunt organizate cu mașina și model și listate după an. Găsiți potrivirea exactă cu mașina pe care o dați.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 9
    3. Faceți ajustări după cum este necesar la valoarea atribuită. Ghidurile de evaluare oferă în general o serie de valori, de la scăzut la înălțime. Coborâți valoarea de piață corectă dacă vehiculul dvs. donat are un kilometraj mai mare decât media sau este în stare proastă. De asemenea, trebuie să reduceți valoarea de piață corectă dacă vehiculul nu este operațional, are deteriorarea exterioară sau interiorului sau are uzură excesivă pe anvelope sau alte părți.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare pe piața târgului Pasul 10
    4. Obțineți o "recunoaștere" scrisă dacă donarea dvs. este în valoare de mai mult de 500 de dolari. Pentru a solicita o donație de mai mult de 500 de dolari pentru un singur vehicul, trebuie să obțineți o confirmare scrisă de la organizația donetă în momentul donării dvs. Această declarație scrisă trebuie să includă o descriere a mașinii și evaluarea convenită de organizare. Va trebui să atașați această recunoaștere la declarația dvs. fiscală.
  • Dacă valoarea de piață echitabilă a vehiculului este mai mare decât baza sau reglată, valoarea de piață echitabilă poate fi redusă pentru a determina donarea.
  • Cu toate acestea, atunci când valoarea de piață echitabilă este mai mare decât baza sa, va rezulta un câștig, și reducerea arbitrar a valorii de piață echitabilă pentru a scăpa de câștig este o idee proastă.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 11
    5. Raportați valoarea corespunzătoare cu depunerea dvs. fiscală. Când trimiteți declarația dvs. fiscală, sunteți eligibil să deduceți fie valoarea convenită a mașinii, așa cum se arată în declarația de recunoaștere a donetului, fie în suma pe care o primește mai târziu atunci când revinde mașina, oricare dintre acestea este mai mică.
  • Dacă mașina nu este vândută, dar este utilizată de organizația caritabilă, puteți deduce valoarea estimată de piață.
  • Dacă valoarea vehiculului este de 500 $ sau mai puțin, nu este nevoie să deduceți un preț de vânzare. Puteți deduce valoarea estimată de piață corectă.
  • Metoda 3 din 3:
    Raportarea valorii donațiilor mai mari de 5.000 de dolari
    1. Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târgului Pasul 12
    1. Grupați împreună toate donațiile de articole similare pentru anul. Dacă efectuați mai multe donații sau chiar o singură donație constând din multe elemente separate, IRS vă cere să calculați valoarea totală a elementelor similare ca o donație. De exemplu, articolele de mobilier individuale sunt în general evaluate într-o gamă de 50 de dolari până la 1.000 $, în funcție de calitate. Luate individual, acest lucru nu ar necesita o apreciere. Cu toate acestea, dacă donați multe articole, totalul poate depăși 5.000 de dolari. Dacă da, ar trebui să obțineți o apreciere a articolelor pe care le dați.
    • Pentru scopuri de evaluare, puteți clasifica elementele în astfel de grupuri ca picturi, fotografii, cărți, îmbrăcăminte, bijuterii, mobilier, echipamente electronice, aparate de uz casnic, jucării, bucătărie de zi cu zi, China, cristal sau argint. Limita de 5.000 de dolari s-ar aplica fiecărui grup separat.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare de piață echitabilă Pasul 13
    2. Obțineți o evaluare de la un evaluator calificat. IRS solicită să obțineți o apreciere cu cel mult 60 de zile înainte de data donării dvs. Evaluatorul trebuie să fie cineva care a fost recunoscut de o organizație profesională sau care efectuează evaluări profesionale.
  • Aparatul va completa formularul IRS 8283 pentru fiecare grup de articole donate care apreciază peste 5.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 14
    3. Faceți fotografii sau obțineți altă documentație a calității elementelor donate. Dacă este posibil, faceți fotografii pentru a vă ajuta să fundamentați valorile pe care le plasați pe proprietatea dvs. IRS permite deduceri numai pentru proprietatea care este donată în formă bună sau utilizabilă. Dacă donarea dvs. este pusă la îndoială, fotografiile vă pot ajuta să vă dovediți condiția.
  • Imagine intitulată Figura Donațiuni de valoare a pieței târzii Pasul 15
    4. Revendicați deducerea dvs. și furnizați documentele corespunzătoare. Când depuneți declarația dvs. fiscală, trimiteți formularul IRS 8283 cu formularul dvs. 1040. Dacă ați donat mai mult de un grup de articole care depășesc valoarea de 5.000 $ în valoare, trimiteți un formular separat 8283 pentru fiecare grup.
  • Avertizări

    Nu puteți deduce donațiile caritabile făcute persoanelor fizice sau organizațiilor necalificate. Nu puteți deduce donațiile dacă primiți un beneficiu în schimb.
  • IRS stabilește limite pe suma pe care o puteți deduce pentru contribuțiile caritabile. Aceste limite sunt prezentate în publicația IRS 526.
  • Articolele de îmbrăcăminte și de uz casnic evaluate la mai puțin de 500 de dolari trebuie să fie în stare bună pentru a fi deduse.
  • IRS vă cere să completați formularul 8283 pentru proprietatea evaluată de peste 500 de dolari. Secțiunea B este pentru vehiculele apreciate și proprietatea evaluată de peste 5.000 de dolari.
  • Pentru active mari, contribuția trebuie să fie completă pentru a fi luată pentru o deducere. Interesul parțial, unde păstrați un drept de a utiliza proprietatea, nu este eligibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar