Cum să găsiți valoarea monedelor vechi

Colectarea monedei este un hobby distractiv, dar colectorii doresc în mod natural să cunoască valoarea monedelor lor. Acest lucru poate fi în afara curiozității sau pentru că sunt interesați de monede în scopuri de investiții. Oricare ar fi motivul pentru colectare, începeți să vă imaginați exact ce tip de monedă aveți, precum și starea acestuia. Puteți apoi să trimiteți aceste informații împotriva listelor de valoare online și de imprimare. Dacă doriți să obțineți o valoare exactă pentru monedele specifice, lucrați cu o organizație de numismatică și un evaluator profesionist.

Pași

Metoda 1 din 2:
Face cercetări
  1. Imaginea intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 1
1. Puneți originea și data monedei. Va trebui să știți exact ce monedă vă uitați să determinați valoarea sa specifică. Monedele moderne vor include o dată de eliberare imprimată pe partea din față sau din spate a monedei în sine. Probabil vor numi și țara de origine. Unele au, de asemenea, alte informații utile, cum ar fi o marcă de mentă (o literă mică tipărită undeva pe moneda care indică locul în care a fost minat).
  • Dacă informațiile tipărite pe monedă sunt tipărite într-o limbă pe care nu o puteți citi, consultați o carte sau un site web de referință pentru monedele mondiale. Acestea vor include imagini care vă vor ajuta să vă potriviți moneda.
  • Aceste ghiduri pot fi, de asemenea, utilizate pentru a vă ajuta să determinați cât de vechi sunt monede fără o dată tipărită.
  • Dacă nu găsiți moneda într-o carte din cauza lipsei de identificatori, încercați să determinați zona generală (i.E. Sinosfera, țările islamice, Core african). Lărgirea căutării dvs. mai întâi vă poate ajuta să restrângeți în țara corectă.
  • Imaginea intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 2
    2. Inspectați moneda pentru a determina starea acestuia. Valoarea unei monede este foarte afectată de starea sa. Monedele de calitate superioară sunt, în general, mai valoroase decât cele care sunt defecte sau murdare.
  • Monedele care nu au fost utilizate niciodată sunt cunoscute ca necirculate.
  • Monedele sunt evaluate de la "menta" (perfectă), tot drumul până la "sărac" (murdar sau deteriorat).
  • Dacă aveți o monedă pe care credeți că ați putea fi rară sau valoroasă, nu încercați să o curățați singuri. Ia-o la un expert pentru a fi curățat fără a le deteriora și a-și reduce valoarea. Apelul de ochi nu este ceea ce contează
  • Dacă o monedă este grav afectată, s-ar putea să merite valoarea metalului în sine.
  • Imagine intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 3
    3. Verificați listele de valoare monetară online. Unele site-uri web vor face valori pentru unele monede disponibile în mod liber. Verificați cu o organizație profesională, cum ar fi Guild-ul Numismatics Professional. Uitați-vă moneda în funcție de data și originea sa și este posibil să găsiți valoarea actuală.
  • Un număr de factori (inclusiv condiție și cererea curentă) impactul sumei O monedă poate fi de fapt vândută, deci utilizați valoarea pe care o găsiți online numai ca o figură de parcul.
  • Imaginea intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 4
    4. Consultați o carte de valoare monetară. Dacă nu găsiți valoarea monedei dvs. online, consultați o referință cum ar fi Catalog standard al monedelor mondiale, sau Cartea Ghidului Statelor Unite Monede. Aceste referințe sunt deosebit de utile deoarece pot enumera mai multe valori pentru o anumită monedă:
  • Valoarea "carte" (o valoare general acceptată a monedei)
  • Valoarea "cumpăra" (ceea ce un dealer ar plăti pentru a cumpăra moneda de la dvs.)
  • Valoarea cu amănuntul (ceea ce un dealer ar vinde o monedă pentru un client)
  • Valoarea cu ridicata (ceea ce un dealer ar putea vinde moneda unui alt dealer, mai ales atunci când mai multe monede sunt vândute împreună)
  • Imagine intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 5
    5. Contul de orice factori speciali. Valoarea monedelor poate merge în sus și în jos, deoarece acestea sunt conduse de interese care se pot schimba. Când o mulțime de oameni doresc să cumpere un anumit tip de monedă, valoarea poate merge în sus. Monedele sau monedele rare în stare neobișnuit de fină sunt adesea mai valoroase decât cele obișnuite. În cele din urmă, monedele comemorative (problema specială) pot fi, de asemenea, deosebit de valoroase.
  • Luați în considerare aceste valori la calcularea valorii monedei dvs. De exemplu, este posibil să aveți un tip de monedă care nu este deosebit de rară. Cu toate acestea, dacă este în stare de menta, iar majoritatea monedelor de tip nu sunt, valoarea sa poate fi mai mare decât valoarea normală "carte".
  • Metoda 2 din 2:
    Lucrul cu un evaluator
    1. Imagine intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 6
    1. Alăturați-vă unui grup numismatics. Studiul monedelor și al altor bani este cunoscut sub numele de numismatică. Dacă aveți o mulțime de monede pe care doriți să o evaluați sau dacă lucrați frecvent cu monede, luați în considerare aderarea la un grup profesional dedicat acestei zone. Aceste grupuri vor împărtăși listele de prețuri și alte informații speciale care vă pot ajuta să determinați valoarea monedelor dvs.
    • Căutați un grup profesionist recunoscut în zona dvs., cum ar fi Asociația Americană Numismatică sau Guild-ul de numismatică profesională.
    • Site-urile web cum ar fi Moneda de astăzi și lumea monedei vă pot permite, de asemenea, să vă înregistrați pentru a accesa informații speciale.
    • Multe grupuri de monede vă pot ajuta, de asemenea, să determinați valoarea altor tipuri de obiecte, cum ar fi banii de hârtie rară, jetoanele sau medalioanele.
  • Imagine intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 7
    2. S-au evaluat oficial moneda. Evaluatori profesioniști de monede vă pot oferi cea mai exactă valoare, actualizată a monedei dvs. Ei își vor baza aprecierea asupra opiniei lor de specialitate a stării monedei. Ei vor lua, de asemenea, în considerare ce monede similare au fost vândute în ultima vreme.
  • Calitatea de membru într-un grup numismatics ar trebui să vă ofere, de asemenea, accesul unui director de dealeri, astfel încât să puteți găsi unul în zona dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți valoarea monedelor vechi Pasul 8
    3. Du-te la un spectacol de numismatică. Grupurile de monede pot deține convenții regulate în care vânzătorii pot afișa monede pentru cumpărătorii interesați. Dealerii pot fi, de asemenea, interesați să cumpere monede de la participanți. Indiferent dacă sunteți sau nu interesați de vânzarea de fapt a monedei, puteți folosi acest lucru ca o oportunitate de a determina valoarea "cumpăra".
  • Discutați cu niște dealeri. Arătați-le monedele pe care le aveți și întrebați-le dacă sunt interesați să cumpere.
  • sfaturi

    Materialul pe care se face o monedă poate avea un impact asupra valorii sale. De exemplu, multe monede de argint mai vechi, cum ar fi 1964 kennedy jumătate de dolar, merită mult mai mult decât valoarea lor față de astăzi - chiar dacă nu luați în considerare factori precum starea și colectarea lor.
  • O raritate, condiție, aspect general și nivelul de cerere pe piața monedelor sunt factori importanți în determinarea cât de valoroasă este. De exemplu, monedele vechi care sunt comune și în stare proastă ar putea fi în valoare de mult mai puțin decât o monedă mai recentă, care este limitată, în condiții de mentă sau este în cerere ca element colector.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar