Cum să vă verificați mașina înainte de o călătorie rutieră

Planificați să mergeți în curând? Înainte de a face acest lucru, ar trebui să vă verificați mașina pentru a vă asigura că este în stare bună și funcționați bine. Dacă vă petreceți puțin timp pregătirea vehiculului pentru călătoria în prealabil, puteți evita cele mai multe probleme care ar putea să vă distrugă distracția de-a lungul drumului.

Pași

Lista de verificare

Cum să vă verificați mașina înainte de o călătorie rutieră

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Inspectarea autovehiculului
  1. Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie de drum 2
1. Vedeți dacă ștergătoarele dvs. de parbriz trebuie înlocuite. Ca orice parte a unei mașini, ștergătoarele de parbriz se pot purta de la utilizare. Ei pot, de asemenea, să se usuce și să se spargă în timp. Testați ștergătoarele de parbriz și asigurați-vă că pot deplasa în mod eficient apa. Dacă nu, vor trebuie înlocuite.
  • Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie de drum 3
    2. Asigurați-vă că anvelopele sunt umflate corespunzător. Conducerea pe anvelopele subinflate poate crește șansele ca să aveți o explozie, provocând deteriorarea peretelui lateral al anvelopei. De asemenea, vă va răni kilometrajul de gaz. Pe anvelopele instalate de fabrică, puteți găsi presiunea corectă a anvelopei în manualul de utilizare, dar puteți găsi, de asemenea, ratingul de presiune al anvelopei imprimat pe partea fiecărei anvelope.
  • Verificați presiunea anvelopei în timpul vremii ușoare sau în mijlocul zilei. Modificări de presiune pe baza temperaturii. Pentru a obține o citire precisă, verificați presiunea atunci când temperatura exterioară este ușoară în loc de căldură sau rece extremă.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 4
    3. Testați toate luminile exterioare și cornul. Având farurile de lucru și stopurile de lucru sunt importante pentru conducerea în condiții de siguranță pe timp de noapte. Asigurați-vă că semnalele de întoarcere funcționează și verificați și lumina plăcuței de licență. Porniți farurile, lămpile de parcare și rotirea semnalelor, apoi verificați pentru a vă asigura că fiecare este iluminat așa cum ar trebui să fie. În timp ce testezi luminile, a onorat cornul de câteva ori pentru a vă asigura că funcționează prea.

    Luminile înfricoșătoare pot fi periculoase în timp ce ceilalți șoferi din jurul dvs. nu veți putea ști ce intenționați să faceți în timp ce conduceți, cum ar fi să faceți o întoarcere sau să puneți frânele. De asemenea, o lumină spartă vă poate scoate trasați, ceea ce vă poate lăsa cu un bilet scump care să plătească.

  • Imaginea intitulată Verificați-vă mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 5
    4. Inspectați suprafața de rulare pe anvelope. Anvelopele de baldă pot fi mai predispuse la explozii și pot reduce cantitatea de tracțiune pe care o are vehiculul dvs. atunci când drumurile sunt umede. Căutați semne de deteriorare pe părțile laterale ale anvelopei, apoi utilizați "Testul Penny" pentru a vedea dacă există suficientă rulare pe anvelopă.
  • Așezați banii cu susul în jos în canelura anvelopei și vedeți cât de mult din capul lui Lincoln puteți vedea. Dacă puteți vedea mai departe capul lui Lincoln decât fruntea lui, anvelopele trebuie înlocuite.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie de drum 6
    5. Verificați centurile pentru starea și etanșeitatea. Uită-te la centurile serpentine sau accesorii din motorul dvs. (de obicei localizați pe față sau pe partea laterală) și asigurați-vă că nu există nici o geam (pete strălucitoare) sau crăpare. Dacă există, centura va trebui înlocuită. Apoi, strângeți centura cu degetul mare și arătătorul și mutați-l în sus și în jos la Verificați tensiunea.
  • Imaginea intitulată Verificați-vă mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 7
    6. Asigurați-vă că filtrul de aer nu este înfundat. Majoritatea vehiculelor pot merge zeci de mii de kilometri fără a fi nevoie să înlocuiască filtrul de aer, dar este bine să verificați starea dvs. de a vă înainte de a ieși pe o călătorie. Filtrul de aer este de obicei localizat în cutia de aer atașată până la capătul unei țevi de plastic aspect adesea numit adesea aportul.
  • Cele mai multe casete de aer sunt ținute închise cu clipuri. Scoateți-le pentru a deschide caseta și a privi filtrul de aer.
  • Filtrul trebuie să fie lipsit de resturi și de obicei alb. Dacă pare deosebit de murdar, înlocuiți-l înainte de a închide caseta de aer din nou.
  • Partea 2 din 3:
    Abordarea problemelor care pot apărea
    1. Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 8
    1. Rezolva orice lumini de avertizare de pe tabloul de bord. Dacă lumina motorului dvs. de verificare este aprinsă pe tabloul de bord, puteți Utilizați un scaner OBDII Pentru a afla ce cod de eroare a determinat-o. Odată ce știți ce sa întâmplat, puteți face un plan pentru ao repara.
    • Conectați scanerul în portul conectorului din plastic deschis, sub tabloul de bord de pe partea șoferului.
    • Dacă scanerul nu furnizează o descriere în limba engleză cu codul de eroare, puteți găsi descrierea corespunzătoare într-un manual de reparare specific vehiculului sau adesea pe site-ul producătorului.
  • Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 9
    2. Verificați uleiul și adăugați mai mult sau modificați-l, dacă este necesar. Începeți Verificarea uleiului prin îndepărtarea dipstick-ului, ștergându-l cu o cârpă, reintroduceți-o și scoateți-o din nou. Uită-te la nivelul uleiului a ajuns pe baston în comparație cu notchul de jos (limită scăzută) și notch (limită superioară). Dacă este scăzut, va trebui fie să adăugați unele sau să schimbați uleiul.
  • Uleiul care este în stare bună va fi translucid și ușor galben sau chiar verzui în culoare.
  • Pentru a schimba uleiul, glisați un recipient sub tava de ulei care poate capta uleiul de scurgere, apoi deșurubați dopul de evacuare (șurubul de jos al panoului de ulei). Odată ce uleiul a drenat complet, înlocuiți ștecherul și scoateți filtrul de ulei. Instalați un nou filtru de ulei și apoi adăugați tipul corect și cantitatea de ulei pentru vehiculul dvs., pe baza informațiilor din manualul de utilizare.
  • Imaginea intitulată Verificați-vă mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 10
    3. De sus în afara oricăror alte fluide care ar putea avea nevoie de ea. Cele mai multe vehicule se bazează pe un număr de fluide și lubrifianți diferite pentru a rula, variind de la răcire pentru a opri motorul de supraîncălzire la fluidul de spălare a parbrizului pentru a ajuta la spălarea bug-urilor. Utilizați manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru a vă spune unde rezervorul este pentru lichidul de spălare a parbrizului și lichidul de frână, adăugarea unică dacă nivelul este sub marcajul inferior pe fiecare rezervor, indicând punctul său de umplere scăzut.
  • Fluid automat de transmisie este unul dintre cele mai importante pentru a verifica înainte de o călătorie lungă. Utilizați manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru a vă spune unde să găsiți dipstick-ul, apoi verificați-l ca și cum ați motor.
  • Asigurați-vă că ați făcut-o radiatorul este acoperit De asemenea, comparând linia de umplere la linia de limită inferioară vizibilă pe rezervor.
  • Răcitorul de răcire va împiedica motorul să se încălzească prea mult atunci când conduceți pentru perioade lungi de timp, deci asigurați-vă că ați oprit-o înainte de a pleca.
  • Imagine intitulată Verificați mașina înainte de o excursie de drum 11
    4. Îndepărtați orice coroziune pe bornele bateriei. În timp ce poate fi dificil să se semneze că o baterie poate merge rău, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că bateria are o conexiune puternică la sistemul electric al mașinii. Căutați o acumulare de coroziune pe terminalele bateriei și, dacă este necesar Curățați terminalele bateriei cu un amestec de 1 lingură de sodă de copt și 1 cană (250 ml) de apă. Se amestecă cele două într-un castron, apoi utilizați o periuță de dinți pentru a curăța combinația în terminale.
  • Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 12
    5
    Înlocuiți plăcuțele de frână daca este necesar. Dacă frânele dvs. au fost scoase sau au fost mai mult de 50.000 de mile (80.000 km), deoarece ați schimbat-le, poate doriți să le înlocuiți înainte de a ieși pe o călătorie lungă a drumului. Accesați plăcuțele de frână prin scoaterea roților, apoi cele două șuruburi care fixează etrierele de frână la vehicul. Glisați șaiba de frână de pe rotor, apoi scoateți plăcuțele de frână din etrier.
  • Partea 3 din 3:
    Pregătindu-se să plece
    1. Imaginea intitulată Verificați mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 13
    1. Curățați gunoiul din mașină. Mergând pe o călătorie rutieră înseamnă că veți petrece o mulțime de timp în vehiculul dvs. și veți avea nevoie de spațiu pentru a stoca lucrurile variind de la bagaje la gustări. Curățarea mașinii dvs. nu numai că va face ca plimbarea mai confortabilă, dar vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți organizați atunci când aveți nevoie pentru a găsi lucruri.

    Încercați să evitați ambalarea lucrurilor peste anvelopa de rezervă sau kitul de urgență dacă puteți. Stabilirea cu o mașină curată și organizată vă poate oferi o pace a minții.

  • Imagine intitulată Verificați-vă mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 14
    2. Asigurați-vă că documentele dvs. sunt actualizate. Pentru a conduce în mod legal în Statele Unite, va trebui să aveți cel puțin o licență de conducere valabilă și o înregistrare de vehicule actualizate. Majoritatea statelor necesită, de asemenea, dovada asigurării. Aflați ce sunt cerințele în care veți călători și asigurați-vă că le cunoașteți.
  • Conducerea fără documentația corespunzătoare poate duce la amenzi sau chiar la mașina dvs. a fost impusă.
  • Păstrați aceste documente importante undeva puteți accesa cu ușurință în cazul în care vă retrageți.
  • Imaginea intitulată Verificați-vă mașina înainte de o călătorie rutieră Pasul 15
    3. Asamblați un kit de urgență. Cel puțin, ar trebui să aveți instrumentele de care aveți nevoie pentru a schimba o anvelopă plană (mufa de urgență, fier de anvelope și anvelopă de rezervă), dar poate doriți să vă pregătiți și pentru alte situații de urgență potențiale. Alte lucruri pe care le doriți sunt cabluri de jumper, rachete rutiere, pături suplimentare, apă, alimente, unelte de ploaie sau o lanternă.
  • Este, de asemenea, o idee bună să purtați a trusă de prim ajutor.
  • Poate doriți să adaptați unele consumabile de urgență pentru familia sau timpul anului. De exemplu, poate doriți să purtați așternut de pisici pentru a ajuta pe drumurile alunecoase în timpul iernii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă conduceți în zone îndepărtate, asigurați-vă că aveți o mulțime de combustibil în rezervor, o mulțime de apă potabilă îmbuteliată și asigurați-vă că cineva știe cât timp vă așteptați să plecați.
  • Puteți obține cele mai multe facilități de schimbare a uleiului comercial pentru a face toate acestea pentru dvs. la un cost rezonabil (semi) rezonabil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar