Cum să stați în siguranță când conduceți în deșert

Indiferent dacă luați în sfârșit călătoria respectivă la Las Vegas sau faceți unele obiective turistice prin ieșirea australiană, este important să știți ce intri în. Între condițiile prăfuite și căldura extremă, deșertul poate fi un loc periculos pentru a conduce dacă nu sunteți pregătit pentru călătorie. Asigurați-vă că achiziționați livrările necesare înainte și obțineți vehiculul dvs. inspectat înainte de a vă asigura că călătoria dvs. distractivă nu se transformă într-un dezastru. Atâta timp cât sunteți pregătiți, vă pregătiți pentru câteva peisaje frumoase și bucurați-vă de plimbare! Dar notați că poate fi foarte periculos.

Pași

Partea 1 din 3:
Înainte de unitate
  1. Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 1
1. Obțineți vehiculul dvs. inspectat de un mecanic înainte de călătoria dvs. Dacă vă îndreptați într-un deșert vast, luați vehiculul la un mecanic pentru a obține o inspecție și pentru a rezolva orice probleme potențiale. Temperaturile și temperaturile ridicate au pus o mare presiune asupra vehiculului dvs. și ar putea să se descompună dacă totul nu este în stare de funcționare. Adresați-vă mecanicului să inspectați următoarele:
  • Sănătatea anvelopelor și presiunea anvelopei (temperaturi ridicate au pus presiune suplimentară asupra benzii de rulare).
  • Bateria dvs. (căldura pune uzura și se rupe pe bateria, așa că poate muri dacă este deja slabă).
  • Nivelurile dvs. de lichid (niveluri adecvate de lichid de frână, lichidul de răcire, lichidul radiatorului, lichidul de transmisie și uleiul de motor sunt esențiale pentru o plimbare sigură).
  • Sistemul dvs. de climatizare (dacă dă afară, vă puteți lupta să se răcească în vehicul).
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 2
    2. Ambalați un kit de urgență în cazul în care orice lucru merge prost pe drum. Poptați trunchiul și treceți prin lista de verificare de urgență pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie. Trebuie să fiți pregătiți pentru cel mai rău scenariu, chiar dacă sunteți extrem de puțin probabil să intrați în probleme pe drum. Asigurați-vă că aveți următoarele elemente înainte de timp:
  • Cabluri jumper.
  • O lanterna.
  • Rularea drumurilor.
  • Un kit de prim ajutor.
  • O anvelopă de rezervă, jack și cheie.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 3
    3. Umpleți rezervorul de gaz până înainte de a vă îndrepta în deșert. Pe măsură ce vă apropiați de deșert, opriți-vă de o stație de benzină și umpleți rezervorul de gaze până la capăt. Stațiile de benzină pot fi greu de găsit în funcție de locul în care conduceți și este posibil să nu întâlniți ceva de ceva timp. Păstrarea rezervorului de gaz umplut va asigura, de asemenea, că vehiculul dvs. are o mulțime de suc pentru a continua să funcționeze eficient.
  • Ori de câte ori întâlniți o stație de benzină în călătoria dvs., trageți peste și deasupra rezervorului. Niciodată nu știți când următoarea stație va apărea la orizont și acest lucru dă vehiculului dvs. câteva minute să se răcească. Este, de asemenea, o scuză bună pentru a apuca niște gustări și băuturi!
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 4
    4. Rochie pentru căldură și nu uitați ochelarii de soare. După cum știți, deșertul are tendința de a deveni destul de fierbinte și strălucitoare. Purtați pantaloni cu mâneci lungi și o cămașă cu mânecă completă pentru a vă proteja pielea de la lumina soarelui, strălucind prin ferestre. Aruncați pe protecție solară cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși în afara vehiculului și nu uitați ochelarii de soare!
  • O pălărie mare este, de asemenea, o idee bună, deși nu veți avea nevoie să o purtați în vehiculul dvs.
  • Acest lucru este mai puțin important dacă conduceți printr-un deșert în timpul iernii sau cădeți și nu va fi super cald în afara, dar ar trebui să aduceți încă ochelari de soare și să purtați protecție solară.
  • De asemenea, ambalați pentru frigul de noapte. Temperatura într-un deșert poate să scadă noaptea. Dacă sunteți pregătiți numai pentru căldură, atunci ați putea fi arzătoare când devine prea întunecată.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 5
    5. Aduceți cât mai multă apă pe măsură ce puteți transporta în mod rezonabil în vehicul. Nu numai că veți fi mai confortabil dacă aveți o mulțime de apă pentru a rămâne hidratate, dar toată apa suplimentară va veni la îndemână dacă vehiculul se descompune și sunteți blocat pentru câteva ore înainte de a ajunge la ajutor. De asemenea, veți avea nevoie de multă apă pentru a reîncărca radiatorul vehiculului dacă se apropie vreodată de supraîncălzirea.
  • Nu puneți apă rece în motorul dvs. dacă este fierbinte. Schimbarea abruptă a temperaturii poate deteriora vehiculul. Dacă nu știți cum să răciți radiatorul, o urgență de deșert nu este timp să înveți. Trageți peste, pop capota și apelați și așteptați ajutor.
  • Aduceți cel puțin 15 ani.5 cani (3.7 litri) de apă pentru fiecare persoană din vehicul pentru a bea o zi. Deci, dacă vă aflați într-o mașină de 2 zile cu 3 persoane în mașină, păstrați cel puțin 5 ani.8 galoane (22 l) de apă în vehicul în orice moment.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 6
    6. Încărcați telefonul înainte de a pleca și împacheta o baterie de rezervă. Dacă ceva merge prost pe o lungă întindere a drumului deșert, va trebui să apelați pentru ajutor. Încărcați acel telefon la 100% înainte de a intra în vehicul și aduceți un acumulator de rezervă pentru a încărca în mișcare. Nu uitați încărcătorul obișnuit și un adaptor pentru a încărca telefoanele în vehicul dacă nu are portul USB sau stația de încărcare.
  • Dacă conduceți printr-o porțiune deosebit de îndepărtată a deșertului, împachetați un telefon prin satelit. Este posibil să nu puteți obține recepția celulară pe telefonul dvs. regulat, în funcție de locul în care vă aflați.
  • Imaginea intitulată unitatea în pasul deșertului 7
    7. Aduceți un telefon prin satelit și PLB dacă sunteți în afara drumului în zonele îndepărtate. Dacă tot ceea ce poate merge prost, mergeți greșit, veți avea nevoie de o modalitate de a semnala serviciile de urgență. Achiziționați și aduceți un telefon prin satelit care poate efectua apeluri dacă nu aveți nici o recepție celulară. De asemenea, trebuie să aduceți un Beacon Personal Beacon (PLB) pentru a semnala automat serviciile de poliție și de urgență și pentru a le spune unde vă aflați.
  • Un telefon prin satelit va costa 600-1.700 $. Un PLB va rula $ 350-600. Acest lucru poate fi o mulțime de bani în față, dar acestea sunt obligatorii dacă intenționați să faceți orice aventură în zonele îndepărtate. Costul merită!
  • De obicei trebuie să înregistrați un PLB în care locuiți astfel încât să poată semnala serviciile de urgență din țara dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Pe drum
    1. Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 8
    1. Păstrați aerul condiționat pentru a rămâne confortabil în timpul unității. Da, este incredibil de evident, dar este, de asemenea, super important. Păstrați aerul condiționat în timp ce conduceți astfel încât toată lumea să rămână confortabilă. De asemenea, va fi mai sigur pentru șofer, deoarece este mai ușor să se concentreze și să rămână atent dacă nu transpirați prin cămașa ta.
    • Puteți aduce câțiva fani suplimentari portabili pentru a menține aerul care circulă în vehiculul dvs. dacă doriți.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 9
    2. Stick la drumurile principale și nu se transformă în bănci de nisip sau zone neasfaltate. Dacă conduceți un vehicul normal, praful poate să se ridice în motor și să blocheze transmisia. Pentru a minimiza uzura vehiculului, rămâneți pe suprafețe pavate și nu luați ocoluri pitorești prin zone nepavate. De asemenea, poate fi extrem de greu de pornit pe o suprafață de nisip sau moale, astfel încât să puteți bloca dacă trageți în ambele zone nepavate.
  • De asemenea, este de obicei ilegal să luați un vehicul de pe șosea în deșert. Nu numai că este periculos, dar este rău pentru mediul înconjurător. Doar stați pe drum dacă nu sunteți într-o zonă de teren desemnată.
  • Imaginea intitulată unitatea în pasul deșertului 10
    3. Frânați și accelerați încet pentru a evita eliminarea sau rotirea. Când devine extrem de fierbinte, asfaltul de pe drum se poate înmuia în timp ce se coace în soare. Acest lucru poate crea ceva cunoscut sub numele de "gudron de sângerare."Dacă întoarceți sau frânați brusc pe gudronul de sângerare, autovehiculul dvs. poate să scadă sau să alunece ca și cum ar fi fost pe gheață. Rămâneți sub limita de viteză, mișcați încet când faceți rotiri și nu faceți o tona de mișcări abrupte pe drumul pentru a rămâne în siguranță.
  • Conducerea prea repede va pune, de asemenea, o tona de presiune asupra motorului. Vehiculul dvs. este mai probabil să se descompună sau să se supraîncălzească dacă aveți pedala la metalul din deșert.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 11
    4. Trageți și închideți ferestrele dacă întâmpinați o furtună de praf. În funcție de locul în care locuiți și când conduceți prin deșert, puteți intra într-o furtună de praf. Aici vânturile înalte au pus suficientă praf și nisip la vizibilitate. Dacă o furtună de praf se culcă pe orizont, trageți-vă, întoarceți-vă blinkers-ul, închideți ferestrele și așteptați-l afară.
  • Veți ști dacă vine o furtună de praf. Veți vedea că plimele uriașe de murdărie maro și bronz care zboară prin aer.
  • Furtunile de praf pot fi destul de mari și înfricoșătoare, dar nu au tendința de a dura deosebit de mult timp. Încercați să nu vă panicați - veți reveni pe drum în cel mai scurt timp.
  • Imaginea intitulată unitatea în pasul deșertului 12
    5. Deflați-vă pneurile un pic dacă sunteți în afara drumului pentru distracție. Dacă faceți ceva în afara drumului într-o zonă nepavată, lăsați un pic de aer din anvelope înainte de a începe. Doar deschideți supapa pe fiecare anvelopă și utilizați o șurubelniță, tasta sau un deflator de anvelope pentru a apăsa centrul tijei supapei pentru a lăsa un pic de aer. Acest lucru vă va menține vehiculul de la ieșirea de pe suprafețe neuniforme și va reduce șansele pe care le-ați deteriorat anvelopele.
  • Folosește o manometru să verificați dublul presiunii anvelopei înainte de a scoate. Mai trebuie să stați în presiunea recomandată a anvelopei. Deci, dacă presiunea dvs. maximă este de 35 psi, probabil că doriți să fotografiați pentru 28-30 psi.
  • Partea 3 din 3:
    Ce să eviți
    1. Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 13
    1. Stick cu autovehiculul dvs. dacă se descompune și nu se rătăcește. Dacă ceva merge prost pe drum, nu decupați pentru acea stație de service pe care ați trecut-o la 5 mile (8.0 km) înapoi. Ați putea experimenta cursa de căldură, pierdeți-vă sau pierdeți șansa de a șterge ajutorul pentru vehiculul dvs. Rămâi cu autovehiculul și sunați la un camion de remorcare sau un mecanic pentru a veni la ajutorul dvs.
    • Dacă nu puteți contacta un camion de remorcare sau mecanic, apelați servicii de urgență pentru a trimite ajutor.
    • Dacă nu puteți obține recepție, stați cu autovehiculul dvs. și fixați următorul vehicul care conduce pentru a obține ajutor.
    • Poptați capota pentru a lăsa motorul să se răcească și să picătură un drum în jos în spatele vehiculului pentru a avertiza viitoarele șoferi.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 14
    2. Rămâneți în zone desemnate dacă sunteți în afara drumului în deșert. Dacă sunteți în afara drumului, trebuie să conduceți în zonele defavorizate desemnate. Nu doar trageți la o bancă de nisip interesantă și începeți să conduceți în nisip. Nu numai că este de obicei ilegală pentru off-road în zonele nedorite, dar vehiculul dvs. poate deteriora ecosistemul deșertului și poate pune viața sălbatică la risc.
  • Nu plecați în afara drumului într-un sedan standard sau hatchback. Trebuie să utilizați un vehicul proiectat pentru conducere off-road, ca un ATV, Dune Buggy sau un camion sau SUV de la distanță cu 4 roți.
  • Nu mergeți în afara drumului sau cu un singur vehicul. Dacă ceva nu merge bine, veți avea nevoie de ajutor - mai ales dacă sunteți într-o zonă îndepărtată în care nu puteți obține recepția.
  • Imagine intitulată unitatea în pasul deșertului 15
    3. Conduceți în jurul valorii de grade abrupte, apă în picioare și teren accidentat. Nu conduceți prin orice apă dacă nu cunoașteți adâncimea, nu abordați unghiurile abrupte și direcționați un teren periculos. Urmați regulile drumului și rămâneți pe traseul off-road dacă abordează un curs de agrement. Atâta timp cât faceți decizii sensibile în spatele volanului, nu există niciun motiv pentru care nu puteți avea un timp minunat în afara drumului în deșert!
  • Dacă sunteți într-un vehicul cu o transmisie manuală și trebuie să conduci un drum care este o grad mai abruptă, asigurați-vă că mașina este în prima treaptă de viteză. Dacă sunteți într-un automat, motorul ar trebui să schimbe echipamentul propriu, dar ar trebui fie D sau D1.
  • Traseele off-road sunt concepute pentru a fi directoare, dar peisajul înconjurător nu poate fi sigur. Rămâi pe curs și nu te pune într-o situație periculoasă prin rătăcire.
  • Dacă trebuie să parcați undeva pe o înclinație, mutați foarte încet și păstrați-vă piciorul pe frână tot timpul. Utilizați frâna de mână pentru a împiedica mașina să se rostogolească pe deal.
  • sfaturi

    Dacă intenționați să conduceți prin deșert noaptea și veți fi într-o zonă temperată, aduceți o haină! Multe deserturi sunt surprinzător de frig pe timp de noapte.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cabluri jumper
    • Lanternă
    • Rularea drumurilor
    • Trusă de prim ajutor
    • Mancare care nu se strica
    • Apă
    • Ochelari de soare
    • Sunscreen
    • Îmbrăcăminte cu mâneci lungi
    • Pălărie
    • Telefon
    • Incarcator de telefon
    • Baterie de rezerva
    • Telefon prin satelit
    • Localizatorul personal Beacon
    • Manometru
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar