Cum se schimbă un lanț de sincronizare

Lanțul de distribuție de pe autovehiculul dvs. este legătura dintre arborele cotit și arborele cu came. Lanțul de distribuție este o piesă crucială de echipamente care, atunci când funcționează corect, determină deschiderea și închiderea supapelor la intervale foarte specifice în raport cu poziția pistoanelor pentru o funcționare optimă a motorului. Lanțurile de sincronizare uzură cu timpul, care pot afecta funcționarea motorului. Este posibil să găsiți nevoia de a înlocui lanțul de sincronizare la un moment dat, cu instrumentele potrivite, un manual de service și un know-how mecanic, puteți face singur. Doar fiți conștienți că acesta este un loc de muncă major și poate avea consecințe grave pentru motorul dvs., dacă este făcut în mod incorect.

Pași

Partea 1 din 8:
Pregătirea pentru munca motorului
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 1
1. Localizați manualul proprietarului. Vei avea cel mai probabil nevoie de ea pentru a dezasambla și a reasambla diferite părți. Verificați, de asemenea, că modelul dvs. este echipat cu un lanț de distribuție și nu a curea de distribuție. Aceste două părți îndeplinesc aceeași sarcină, dar înlocuirea acestora poate fi destul de diferită. Această procedură este doar pentru înlocuirea unui lanț de sincronizare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 2
    2. Curățați motorul cu degresorul adecvat înainte de a începe. Având motorul curat vă permite să găsiți mai bine orice scurgeri sau piese uzate. De asemenea, face ca locul de muncă să fie mai puțin dezordonat. Nu curățați niciodată sau lucrați la motorul dvs. în timp ce este fierbinte.
  • Rețineți că degresant și uleiurile pe care le spălați de motorul dvs. vă pot ucide iarba și reprezintă o amenințare de mediu. Acest lucru ar trebui făcut undeva care este bine stabilit pentru a scurge și a filtra substanțele chimice utilizate.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 3
    3. Determinați comanda de ardere a mașinii. Aceasta poate fi ștampilată direct pe motor (fie pe capul cilindrului, capacele supapei, fie pe galeria de admisie) și uneori enumerate în specificațiile manuale ale proprietarului. De asemenea, puteți utiliza un manual de service pentru a determina comanda de ardere. Acest lucru va fi necesar să știți, deoarece mai târziu va trebui să vă verificați cilindrul numărul unu (cel care intră mai întâi în ordinea de ardere).
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 4
    4. Deconectați cablurile acumulatorului. Nu trebuie să lucrați la motorul dvs. cu acumulatorul conectat. Scoateți mai întâi cablul de sol (terminalul negativ) și apoi scoateți terminalul pozitiv.
  • Partea 2 din 8:
    Deconectarea radiatorului
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 5
    1. Scoateți capacul radiatorului. Acest lucru va permite scurgerea lichidului de răcire din sistem.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 6
    2. Deschideți cocoșul de scurgere pentru a scurge lichidul de răcire. Cock-ul de scurgere este situat în apropierea fundului radiatorului și este un șurub de plastic sau trageți capacul pe care îl puteți elibera. Lichidul de răcire al motorului este un amestec de apă și antigel. Este foarte toxic și trebuie depozitat într-un recipient din plastic cu un capac cu șurub. O sticlă veche antigel este ideală.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 7
    3. Scoateți furtunurile radiatorului. Urmărește Furtunuri radiator de la radiator înapoi la motor. Strângeți clemele de furtun cu clești și glisați-le înapoi pe furtun. Împingeți furtunul pentru a-l elibera și a ieși din cale.
  • Nu este nevoie să eliminați radiatorul. Furtunurile trebuie să fie slăbite și lichidarea lichidului de răcire în scopul îndepărtării pompei de apă într-o etapă ulterioară.
  • Partea 3 din 8:
    Scoaterea componentelor curelei de antrenare
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 8
    1. Localizați o diagramă de rutare. Acest lucru poate fi găsit de obicei postat sub capota mașinii dvs. sau în manualul de service pentru curele de serpentine (curele S). Dacă conduceți o mașină mult mai veche, este posibil să aveți un design multi-centură (cu centură). Oricum, dacă nu găsiți o diagramă de rutare, trebuie să faceți o fotografie sau să trageți unul înainte de a scoate centura (centurii).
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 9
    2. Eliberați tensiunea pe centură. Pentru centurile serpentine acest lucru se face prin comprimarea dispozitivului de tensionare încărcat cu arc.Unele tensionări pot fi comprimate cu unelte de mână simple, cum ar fi o cheie, iar altele pot necesita un instrument special. Curelele V pot fi îndepărtate prin ajustarea poziției unuia dintre scripeții lor pentru a elibera tensiunea.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 10
    3. Scoateți centura. Odată ce tensiunea este eliberată, centura trebuie să alunece cu ușurință cu celelalte scripeți.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 11
    4. Scoateți furtunurile încălzitorului din pompa de apă. Dacă modelul dvs. are furtunuri de încălzire atașate la pompa de apă, slăbiți clemele de furtun cu o șurubelniță și glisați-le înapoi pe furtun. Împingeți furtunul și trageți-l din pompa de apă.
  • Imagine intitulată Schimbați un lanț de distribuție Pasul 12
    5. Scoateți pompa de apă. Scoateți șuruburile care țin pompa de apă la motor. De obicei, există trei până la cinci șuruburi pentru a le elimina. Odată ce șuruburile sunt îndepărtate, ar trebui să puteți scoate pompa cu mâinile.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 13
    6. Scoateți scripetele arborelui cotit (Balancer armonic). Scoateți șurubul și șaiba în centrul scripetei. Puneți șurubul înapoi în gaura bolțului și utilizați un instrument de eliminare a echilibrului armonic. Instrumentul nu trebuie să fie un instrument tip al maxilarului, ci ar trebui să aplice toată forța de îndepărtare a centrului ansamblului. Aceasta protejează inelul de cauciuc în balanța armonică.
  • Partea 4 din 8:
    Scoaterea lanțului de distribuție
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 14
    1. Scoateți capacul lanțului de distribuție. Deblocați capacul lanțului de distribuție din blocul motorului. Rețineți că șuruburile sunt diferite lungimi, astfel încât să aveți un sistem care să-și amintească ce șurub merge acolo când puneți capacul înapoi. O metodă bună este să le puneți înapoi în găurile lor adecvate în capacul lanțului de distribuție și fixați-l în partea laterală.
  • Imagine intitulată Schimbați un lanț de distribuție Pasul 15
    2. Localizați semne pe unghiul tău arborelui cotit și arborele cu came. Aceste unelte sunt conectate prin lanțul de distribuție, astfel încât poziția pistonului (conectat la arborele cotit) se corelează direct la deschiderea supapelor de combustibil și de evacuare (operate de arborele cu came) pentru a menține motorul să funcționeze fără probleme. Aceste unelte ar trebui să fie marcate pentru a vă ajuta să vă referiți la poziția lor relativă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 16
    3. Localizați marcajele sau legăturile "luminoase" în lanțul dvs. de distribuție. Aceste legături sunt mai luminoase decât celelalte link-uri și sunt folosite pentru a alinia motorul.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 17
    4. Setați motorul la centrul de vârf. Pentru a obține motorul dvs Centrul de top mort, Liniați legăturile luminoase de pe lanțul de sincronizare cu semnele de pe arborele cu came și pe uneltele arborelui cotit. Amintiți-vă că arborele cotit poate fi setat la centrul celui mort atât pe compresie, cât și pe cursele de evacuare ale pistonului. Vrei un centru mort de top pentru cursa de compresie, astfel încât să puteți introduce
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 18
    5. Scoateți lanțul de distribuție. Acest lucru se poate face prin slăbirea vitezei de tensiune cu o cheie sau cu clichet. Următorul glisați lanțul de pe angrenajele.
  • Partea 5 din 8:
    Instalarea noului lanț de distribuție
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 19
    1. Lubrifiant angrenajul înainte de a instala noul lanț. Folosind un ulei de unelte mic, acum vă va ajuta să vă asigurați că lanțul și echipamentul dvs. funcționează optim pentru cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 20
    2. Plasați lanțul nou pe unelte în timp ce aliniați cu marcajele. Vrei legăturile luminoase de pe noul lanț să se alinieze exact cu semnele de pe uneltele la fel ca și lanțul vechi. Acest lucru vă va permite să localizați Centrul de Top Dead dacă aveți vreodată nevoie.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 21
    3. Strângeți lanțul în funcție de specificațiile manualului mașinii. Unele lanțuri sunt tensionate prin reglarea fie a angrenajului arborelui cotit, fie a angrenajului arborelui cu came, în timp ce altele au un dispozitiv de tensionare automată. Acest lucru va varia în funcție de marca și modelul mașinii dvs. Lucrul important este să vă asigurați că centura de distribuție este la fel de strânsă cum ar trebui să fie.
  • Partea 6 din 8:
    Înlocuirea sigiliului arborelui cotit
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 22
    1. Scoateți etanșarea arborelui cotit cu un ciocan și un pumn. Aceasta este garnitura de cauciuc din jurul arborelui cotit și capacul de sincronizare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 23
    2. Atingeți noua etanșare a arborelui cotit în capacul de sincronizare. Sigiliul trebuie așezat în locul corect de pe capacul de sincronizare. Se va sigila când capacul este înșurubat pe motor.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 24
    3. Acoperi sigiliul cu ulei. Este necesar să acoperiți sigiliul cu ulei pentru a asigura funcționarea corectă atunci când etanșarea este comprimată.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 25
    4. Reinstalați capacul lanțului de distribuție. Șuruburile sunt diferite lungimi. Amintiți-vă sistemul pe care l-ați configurat pentru a urmări șuruburile care au mers unde și asigurați-vă că utilizați șurubul corespunzător în locația corespunzătoare.
  • Partea 7 din 8:
    Reasamblarea componentelor curelei de acționare și a sistemului de răcire
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 26
    1. Șurub pe balanța armonică. Există doar un bolț din centru care fixează echilibrul armonic. Verificați manualul sau serviciul de service al proprietarului pentru specificațiile corespunzătoare cuplului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 27
    2. Reinstalați pompa de apă. Înlocuiți șuruburile care fixează pompa de apă la blocul motorului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 28
    3. Atașați furtunurile încălzitorului la pompa de apă. Dacă ați eliminat furtunurile de încălzire din pompa de apă, va trebui să le glisați înapoi pe pompa de apă. Odată ce furtunul este pe pompă, puteți stoarce în jos clema furtunului cu clești și glisați-o peste unde furtunul și pompa se conectează.Dacă clema are un șurub de strângere, strângeți-l cu o șurubelniță. Aceasta va fixa furtunul la pompă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 29
    4. Înlocuiți furtunurile radiatorului. Dacă furtunul radiatorului inferior este încă îndepărtat sau dacă ați îndepărtat furtunul superior din orice motiv, puneți-le înapoi pe radiator acum. Odată ce furtunul a fost alunecat pe radiator, utilizați o pereche de clești pentru a deplasa clemele până la furtunul la locul unde se întâlnesc furtunul și radiatorul. Acest lucru va fixa furtunul la radiator.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 30
    5. Umpleți radiatorul cu lichid de răcire conform specificațiilor. Dacă lichidul de răcire pare murdar sau dacă a fost mai mult de un an de când ați modificat ultima dată lichidul de răcire în vehiculul dvs., utilizați răcire nou. Se diluează lichidul de răcire așa cum este specificat în manualul de utilizare sau în ghidul de service al proprietarului și completați marcajul care spune "Cool" sau "Cold" pe rezervor. Dacă lichidul de răcire este curat și relativ nou, puteți să turnați răcitorul vechi înapoi în radiator.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 31
    6. Reluați centura de acționare (e). Ar trebui să utilizați diagrama de rutare ștampilată pe capota sau tipărită în manualul proprietarului pentru a vă asigura că centura este rulată corect.Scripetele cu caneluri sunt destinate să îndeplinească partea canelată a centurii, dar unele scripete plate sunt menite să fie conduse de partea din spate a centurii.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 32
    7. Strângeți centura.Acest lucru se poate face prin eliberarea dispozitivului de tensionare într-un design serpentin.Dacă lucrați cu un design cu centură V, atunci va trebui să tensionați centura manuală. O regulă bună a degetului mare este că centura ar trebui să aibă un maxim de /2 Inch (1.3 cm) de mișcare în mijlocul celui mai lung al centurii. Verificați manualul vehiculului pentru mai multe informații. Dacă aveți îndoieli, consultați un mecanic.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 33
    8. Verificați ultima oară pentru a vă asigura că toate centurile și furtunurile sunt conectate. Nu doriți să porniți motorul fără toate accesoriile corespunzătoare conectate. Luați o al doilea aspect peste tot și asigurați-vă că totul este cu bunăvoință înainte de a vă deplasa.
  • Partea 8 din 8:
    Înfășurarea lucrării
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 34
    1. Reconectați-vă acumulatorul. Conectați mai întâi cablul pozitiv și apoi conectați cablul de sol.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 35
    2. Porniți motorul mașinii. Rotiți cheia și porniți motorul.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 36
    3. Verificați dacă scurgerile sau scurgerile. Uită-te sub capota ta și sub mașina ta pentru a vă asigura că nici un fluid nu se scurge sau scurgeri. Dacă eliminați lichidul de răcire, verificați dacă toate furtunurile sunt conectate corespunzător la radiator și pompa de apă. Dacă vă scurgeți uleiul, ar trebui să înlocuiți din nou sigiliul arborelui cotit.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui lanț de distribuție Pasul 37
    4. Verificați momentul cu o lumină de sincronizare. Acest lucru asigură că toți buteliile ard în timpul corect și că supapele se deschid și se închid corespunzător în funcție de poziția pistonului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unele semne de probleme ale lanțului de sincronizare sunt că vehiculul inteles aproximativ, este lent, înapoi sau are schimbări de performanță sau există zgomot care vine de la frontul motorului.

    Avertizări

    Să fiți conștienți întotdeauna de părțile fierbinți ale motorului sau materialele ascuțite sau periculoase și să luați măsurile de precauție necesare.
  • Lucrați întotdeauna la o suprafață plană și suportați vehiculul dvs. cu Standuri Jack - Nu lucrați niciodată pe o suprafață care nu este greu.
  • Nu încercați această reparație dacă nu sunteți informat mecanic. Este o reparație extinsă care implică multe dintre vehiculele dvs. componente vitale. Chiar și o greșeală aparent mică ar putea duce la o factură majoră de reparații și poate însemna chiar înlocuirea motorului în întregime.
  • Asigurați-vă că aveți instrumentele adecvate pentru a face treaba pentru a evita rănile din instrumente necorespunzătoare care alunecă sau ruperea.
  • Nu lăsați niciodată lichid de răcire a radiatorului într-un recipient deschis care nu este nesupravegheat.Lichidul de răcire este otrăvitor pentru animale.Conțin și aruncați corect răcitorul. Dacă nu sunteți sigur de proceduri, sunați la biroul de refuz al județului pentru sfaturi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Chei de combinare
    • Socket Set
    • Cheie de cuplu
    • Balancer armonic (arbore cotit)
    • Gear de transmisie
    • Șurubelnițe
    • Ciocan și pumn
    • Garnitura de garnitură
    • Lumină de timp
    • Silicon de etanșare
    • Lubrifiant / ulei
    • Motor degresant
    • Set de garnitură de acoperire a lanțului de distribuție
    • Noi lanț de sincronizare și unelte
    • Tava de scurgere
    • Antigel
    • Jack
    • Jack Stands
    • Prosoape de hârtie sau cârpe
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar