Cum să rezolvăm un motor de eroare

Un motor de eroare se întâmplă atunci când unul dintre cilindrii din motorul dvs. nu funcționează corect. Când aveți o greșeală, motorul va elimina echilibrul, creând o vibrație puternică prin corpul mașinii, iar cantitatea de energie pe care motorul îl poate produce va scădea semnificativ. Poate fi dificil să determinați ceea ce provoacă o greșeală, dar odată ce identificați problema, soluțiile pot fi adesea destul de simple. În unele cazuri, totuși, fixarea unei incendii poate necesita reparații în profunzime.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea unui motor de eroare
  1. Imagine intitulată Fix un motor de eroare Etapa 1
1. Căutați un motor de verificare intermitentă. Lumina motorului de verificare de pe tabloul de bord al autovehiculului vă va informa când computerul identifică o problemă cu funcționarea motorului. În timp ce aveți nevoie de obicei un scaner OBDII pentru a citi codurile de eroare care determină o lumină a motorului de verificare, o eroare a motorului este singurul lucru care va face lumina și oprirea luminii.
  • Lumina motorului de verificare va clipi în timp ce motorul se scurge, dar se poate opri dacă se oprește și nu se oprește.
  • Dacă indicatorul dvs. de verificare a motorului nu clipește, dar vedeți alte semne ale unei incidente, motorul poate fi în continuare greșit.
  • Imagine intitulată Fix un motor de eroare de eroare Pasul 2
    2. Scanați codurile de eroare ale motorului. Odată ce sunteți încrezător că vehiculul dvs. are o greșeală, încercând să conectați un scaner de cod OBDII în port pentru el sub tabloul de bord de pe partea șoferului. Acesta va arăta ca un dop deschis în formă de trapezoid, cu margini rotunjite. Rotiți cheia la setarea accesoriilor de pe contact și porniți scanerul Pentru a citi codurile de eroare ale motorului.
  • Scanerul vă va oferi un cod care este alcătuit din numere și litere. Dacă nu oferă o descriere în limba engleză, le puteți găsi într-un manual de reparare specific al vehiculului sau pe site-ul producătorului.
  • Scanerul vă va oferi o eroare specifică unei greșeli de cilindru, fie o eroare generică de eroare în toate cilindrii.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare pasul 3
    3. Simțiți-vă pentru o vibrație puternică din partea motorului. Motoarele sunt concepute pentru a fi echilibrate pe măsură ce rulează, astfel încât echilibrul său va fi aruncat dacă un cilindru se oprește la ardere. În timpul unei incidente, motorul va începe să se agită violent și de multe ori, că agitarea se va traduce în vibrații de-a lungul restului mașinii.
  • Deșeurile nu se întâmplă întotdeauna în mod consecvent, astfel încât vibrația poate veni și poate merge în diferite condiții de conducere.
  • Dacă se simte ca motorul este înșelător, asigurați-vă că luați notă de ce fel de conducere ați făcut în acel moment (așezat la o lumină de oprire, care conduce pe autostradă etc.).
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 4
    4. Ascultați pentru pulverizare. O greșeală rea poate să sune foarte mult ca vehiculul dvs. să se stabilească și, în unele cazuri, poate. Sunetele de pulverizare provenite din motor sau din conducta de evacuare a vehiculului dvs. este un indicator solid pe care unul dintre cilindri este greșit.
  • Numai sprumteringul poate însemna alte aspecte în afară de o incendiu, inclusiv o pierdere de combustibil sau flux de aer în motor, deci căutați și alte semne de incendiu.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 5
    5. Verificați dacă kilometrajul dvs. de combustibil se înrăutățește. Dacă un cilindru din motorul dvs. nu funcționează, poate funcționa combustibilul necheltuit prin evacuare. Că nu numai că înseamnă o pierdere de putere, ci și o economie de combustibil redusă. Dacă kilometrajul de gaz a vehiculului devine brusc mult mai rău, este probabil un semn al unei incidente.
  • Resetați kilometrația de călătorie pe tabloul de bord, când vă completați rezervorul de gaz pentru a vedea câte mile îl faceți înainte de a avea nevoie de o altă umplere. Împărțiți acest număr de numărul de galoane pe care le puneți pentru a obține kilometrajul.
  • Comparați kilometrajul la evaluarea kilometrajului vehiculului dvs. în manualul de utilizare dacă nu sunteți sigur de ceea ce este în mod normal.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 6
    6. Verificați temperaturile cilindrilor cu un contor de temperatură în infraroșu. Dacă scanarea codurilor de eroare nu vă ajuta să identificați ce cilindru este înșelător, puteți verifica, de asemenea, utilizând un termometru infraroșu pentru a vedea temperaturile cilindrilor. Galeria de evacuare (e) din motorul dvs. va avea un port care vine din fiecare cilindru. Indicați contorul de temperatură la fiecare individual cu motorul care rulează și scrie citirile de temperatură. Dacă un cilindru nu arde, va fi mult mai rece decât ceilalți.
  • Există o gamă largă de citiri acceptabile de temperatură pentru acest test, deci ceea ce contează cel mai mult identifică cilindrul care se evidențiază ca fiind la fel de fierbinte ca și ceilalți. De exemplu, dacă trei cilindri au citit 190 ° F (88 ° C) și una arată ca 80 ° F (27 ° C), cea scăzută este problema.
  • Acest lucru va funcționa numai în timp ce motorul este înșelător. Dacă vine în mod greșit și merge, asigurați-vă că faceți acest test în timp ce se întâmplă.
  • Metoda 2 din 3:
    Fixarea deșeurilor de aer și de combustibil
    1. Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 7
    1. Utilizați coduri de eroare independente pentru a ajuta la restrângerea cauzei. Când utilizați un scaner de cod pentru a vedea dacă există coduri de eroare specifice cilindrului, puteți vedea și altele pop-up. Acestea nu pot fi legate de misfire, dar cu siguranță ar putea fi. Dacă un cod de eroare apare în ceea ce privește livrarea combustibilului (injectoare, pompă), senzorul de debit de aer de masă sau senzorul de oxigen, acestea pot fi din probleme care cauzează focul.
    • Dacă necorespunderea nu este specifică unui cilindru, este posibil ca motorul să nu primească suficient aer sau combustibil pentru a rula corect. Care ar putea fi din cauza unei părți eșuate a sistemului de combustibil.
    • Dacă senzorul de debit de aer de masă sau senzorul de oxigen nu reușesc, aceștia ar putea da date incorecte calculatorului motorului, provocând o greșeală.
    • Luați notă de codurile de eroare pentru a vă ajuta în timp ce vă deplasați în diagnosticarea problemei.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 8
    2. Găsiți și sigilați orice scurgeri de vid. O linie de vid spart poate provoca motoare injectate de combustibil să se descurce, așa că priviți în jurul valorii de motor pentru orice separat sau deteriorat Linii de cauciuc provenite din galeria de admisie a motorului (de obicei, în partea de sus a motorului, cu aportul care duce în ea).
  • Înlocuirea unei linii de vid rău poate rezolva misfire sau poate face ca motorul să funcționeze mai bine.
  • Imagine intitulată Fix un motor de eroare Etapa 9
    3
    Deconectați injectorii de combustibil unul câte unul și căutați o schimbare. Dacă încă mai aveți probleme cu găsirea cilindrului greșit, puteți deconecta puterea la injectorii de combustibil unul câte unul pentru a vedea ce efect are asupra motorului. Localizați conectorul în care se atașează la partea din spate a injectorului de combustibil. Dacă aveți probleme cu localizarea injectoarelor de combustibil, consultați un manual de reparare specific al aplicației pentru a vă ajuta să le găsiți.
  • Dacă motorul începe să funcționeze mai rău cu un injector deconectat, reconectați-l și treceți la următoarea.
  • Dacă deconectați un injector de combustibil și comportamentul motorului nu se schimbă deloc, înseamnă că cilindrul nu ardea și nu este sursa problemei dvs.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 10
    4
    Testați-vă sistemul de alimentare cu combustibil Dacă injectorii par bine. Atașați un manometru al combustibilului de testare a pompei de combustibil la capătul șinei de combustibil de pe motor. Găsiți specificațiile de presiune adecvate pentru vehiculul dvs. în manualul de reparații și apoi comparați-l cu citirile pe care le obțineți atunci când motorul care rulează într-un inactiv și apoi la RPMS specificat în Manualul de reparații.
  • Dacă presiunea combustibilului este scăzută sau inconsecventă, sistemul de combustibil înainte de calea ferată de combustibil provoacă misfire.
  • Va trebui fie să Înlocuiți filtrul de combustibil sau pompa de combustibil dacă este cazul.
  • Înlocuirea pompei de combustibil ar putea necesita scoaterea acestuia din rezervorul de combustibil, astfel încât să doriți să solicitați asistență de la un mecanic profesional.
  • Imaginea intitulată Fix un motor de eroare Etapa 11
    5. Înlocuiți injectorul de combustibil Dacă nu funcționează. Conectați o lumină de testare la terminalul negativ al bateriei vehiculului, apoi apăsați sonda în firul care duce în fiecare injector de combustibil. Dacă se aprinde lumina de testare, puterea curge la fiecare injector. Dacă nu, există o problemă electrică undeva care va avea nevoie de o tehnică profesională de abordare. Dacă aveți un cod de eroare specific injectorului dvs. de combustibil, înlocuind acest lucru ar trebui să rezolve problema.
  • S-ar putea să fiți în stare Curățați injectorii de combustibil În loc să le înlocuiți prin turnarea unui sistem de curățare a sistemului de combustibil cu un rezervor complet de gaz.
  • Imaginea intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 12
    6. Înlocuiți fluxul de aer de masă sau senzorii de oxigen dacă au erori. Dacă scanerul dvs. de cod a indicat că au existat probleme cu senzorul de debit de aer de masă sau senzorul de oxigen, acestea pot fi cauza focului dvs. Senzorul de debit de aer de masă este situat pe conducta de admisie, de obicei chiar lângă filtrul de aer. Senzorii de oxigen, pe de altă parte, se găsesc pe evacuarea vehiculului, de obicei înainte de convertorul catalitic.
  • Scoateți senzorul de debit de aer de masă prin îndepărtarea celor două șuruburi care îl țin în locul aportului vehiculului și deconectați cablajul care duce în ea.
  • Puteți scoate senzorul de oxigen prin deconectarea firelor și deșurubându-l cu o priză senzor de oxigen.
  • Asigurați-vă că ați conectat noii senzori folosind firele pe care le-ați deconectat de la cele vechi, apoi fixați-le în poziție utilizând același hardware de montare.
  • Metoda 3 din 3:
    Abordarea deșeurilor electrice sau mecanice
    1. Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 13
    1. Inspectați bujii pentru semne de deteriorare. Odată ce ați determinat ce cilindru este înșelător, deconectați firul de conectare în bujia cilindrului. Utilizați o priză de bujie pentru a scoate ștecherul astfel încât să puteți obține o privire bună la ea. Daunele pe care le vedeți vă vor ajuta să determinați cauza focului de eroare. Dacă bujia este doar veche, înlocuirea acestuia poate rezolva problema. Asigurați-vă că ați înlocuit și în mod corespunzător bujii noi.
    • O bujie care arată negru sau carbon a murdărit la sfârșit, înseamnă că motorul era bogat (prea mult combustibil).
    • Un dop care este umed cu benzină sau ulei înseamnă că regulatorul de combustibil poate fi eșuat sau că există probleme interne grave în blocul motorului.
    • Dacă ștecherul arată bine, verificați decalajul dintre metalul lipind din capătul ștecherului și al bazei. Comparați acest decalaj în decalajul specificat din manualul de reparare a vehiculului. Dacă decalajul este prea mare, poate împiedica arderea amestecului de aer / combustibil.
    • De asemenea, este posibil să fie necesar să înlocuiți firul care livrează scânteia de la bobina de aprindere la bujia.
  • Imaginea intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 14
    2. Utilizați un multimetru pentru a testa pachetul de bobină. Bujii de protecție aprinde amestecul de aer și combustibil utilizând curentul transmis din ambalajul bobinei, astfel încât unul defect poate duce la o eroare greșită. Multe vehicule vor oferi un cod de eroare specific dacă o bobină este rea, dar puteți testa o bobină prin deconectarea firelor bujiei și conectarea unui ohmmetru la primele două pini. Comparați rezistența pe care o vedeți pe citirea lui Ohmmetru la rezistența pentru vehiculul dvs. specific. Dacă nu se potrivește, pachetul de bobină trebuie înlocuit.
  • Puteți găsi ratingul de rezistență corect în manualul de reparații ale vehiculului dvs.
  • Găsiți pachetele de bobină prin rularea mâinilor de-a lungul firelor de bujie care se îndepărtează de la bujii.
  • Dacă bobina trebuie înlocuită, deconectați pur și simplu restul cablajului și dezvăluiți-l din suport. Introduceți o nouă bobină și reconectați-o la fel ca cea veche.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare pasul 15
    3. Faceți un test de compresie dacă aerul, combustibilul și scântei par să fie în ordine. Scoateți siguranța care alimentează pompa de combustibil (utilizați manualul proprietarului pentru ao localiza dacă nu sunteți sigur). Apoi îndepărtați una din bujii și înșurubați un ecartament de compresie în locul său. Rotiți cheia și lăsați motorul să se întoarcă de patru ori, apoi verificați citirea pe ecartament, va rămâne la cel mai înalt punct pe care la atins.
  • Repetați acest proces pentru fiecare cilindru. Asigurați-vă că ați reintrodus bujii după scoaterea gabaritului de fiecare dată.
  • Ca și testul de temperatură, toate cilindrii ar trebui să aibă figuri similare, cu excepția unuia, dacă incidența este cauzată de o lipsă de compresie.
  • Dacă numerele sunt aceleași peste bord, problema nu este legată de compresie.
  • Dacă numerele sunt scăzute în două cilindri aproape unul lângă celălalt, probabil că garnitura capului este rău în acea zonă. Va trebui să scoateți capul cilindrului din motor pentru a înlocui garnitura capului.
  • Imagine intitulată Fix un motor de eroare Etapa 16
    4
    Înlocuiți garnitura capului Dacă cilindrii din apropiere nu au compresie. Dacă se întâmplă infectarea în două cilindri aproape unul lângă celălalt, este probabil cauzată de o garnitură de cap. Alte semne ale unui garnitură capului suflos includ găsirea lichidului de răcire în ulei (fluid verde strălucitor sau roz), culoarea de fum de eșapament albastră și o scurgere de ulei în care capul cilindrului (jumătatea superioară) a motorului îndeplinește blocul (capătul inferior).
  • Înlocuirea unei garnituri de cap este o lucrare destul de implicată care necesită instrumente specializate în multe aplicații.
  • Dacă credeți că garnitura de cap de cilindru a eșuat, este posibil să doriți să luați vehiculul la un tehnician de reparații certificați.
  • Imagine intitulată Fixați un motor de eroare Pasul 17
    5. Au capătul inferior al motorului reconstruit dacă există o lipsă gravă de compresie. În cele mai extreme cazuri, un motor de eroare poate fi cauzat de inelele de piston eșuat sau de cilindri deteriorați sau de tije de legătură. Dacă bujul dvs. a fost acoperit de ulei, s-ar fi putut fi datorită faptului că inelele de piston au eșuat, permițând uleiului să se deplaseze liber prin intermediul cilindrului și eliminând compresia în acel cilindru. Dacă acest lucru este cazul, arborele cotit, tijele de conectare și cilindrii vor trebui scoase din motor pentru a înlocui componentele deteriorate.
  • Reconstruirea capătului de jos al unui motor este un proces complicat și dificil cel mai bine la profesioniști.
  • sfaturi

    Chiar dacă nu aveți instrumentele pentru a repara cauza incendiului, puteți economisi bani prin identificarea problemei înainte de a lua vehiculul la un mecanic.
  • Deoarece există atât de multe lucruri care pot provoca o greșeală, este posibil să fie necesar să încercați mai multe metode pentru a identifica cilindrul nenorocit și pentru a determina cauza.
  • Dacă nu aveți acces la un scaner de cod, majoritatea magazinelor de piese auto vor scana vehiculul gratuit.
  • Avertizări

    Deconectați bateria când lucrați la autovehicul (scoateți firul care duce la terminalul negativ) pentru siguranță.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar