Cum se aplică pastă termică

Managementul căldurii este important să se ia în considerare la construirea sau întreținerea computerului. Prea multă căldură poate scrie moartea pentru componentele dvs. sensibile și, dacă sunteți overclocking, este și mai mult o problemă. Știind cum să aplicați corect pasta termică este una dintre fundațiile de răcire adecvată a computerului.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea suprafeței
  1. Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 1
1. Alegeți o pastă termică bună. Majoritatea unsoarelor termice de bază conțin oxid de silicon și zinc, în timp ce compușii mai scumpi conțin conductori de căldură, cum ar fi argintul sau ceramica. Unsoare termică de argint sau ceramică facilitează o transmisie mai eficientă a căldurii. Cu toate acestea, grăsimea termică de bază va umple suficient nevoile pentru majoritatea aplicațiilor.
  • Dacă intenționați să overclocking computerul, încercați să obțineți pastă termică compusă în principal din argint, cupru sau aur. Acestea sunt cele mai conductive metale utilizate în mod obișnuit în pasta termică.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 2
    2. Curățați suprafețele CPU și radiatorului. Ștergeți suprafața ușor cu o minge de bumbac sau o tampon de bumbac umezită cu alcool izopropilic. Cu cât este mai mare procentul de alcool cu ​​atât mai bine. 70% sunt bune, dar 90% sunt mai bune (dacă îl puteți găsi).
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 3
    3. Nisip radiator și suprafețele procesorului, dacă este necesar. În mod ideal, cele două suprafețe atinse vor fi perfect plate, ceea ce ar elimina complet nevoia de pastă termică. Dacă baza de radiator este dură, puteți să-l umezi cu hârtie fină de hârtie sau o cârpă de emeer pentru a face mai fină. Acest lucru nu este necesar decât dacă urmărește ultimul în performanța de răcire.
  • Pasta termică este concepută pentru a completa golurile și imperfecțiunile pe suprafețele pe care le vă alăturați. Deoarece tehnicile moderne de producție nu pot face suprafețe fără imperfecțiuni, pasta termică va fi întotdeauna necesară.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea pastă termică la răcitoarele pe bază de circulare
    1. Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 4
    1. Plasați o picătură mică de pastă termică în centrul bazei mai răcire. Margele de pastă ar trebui să fie mai mică decât un bb sau un bob de orez. Dacă ați citit că ar trebui să fie "deasupra", că este prea multă pastă și veți ajunge cu pastă pe placa de bază.
    • Nu este nevoie să se răspândească pasta pentru răcitoare circulare, deoarece presiunea de a fi aplicată va răspândi uniform peste suprafață.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 5
    2. Atașați radiatorul la procesor. Montați chiuveta de căldură cu o presiune chiar din toate laturile, iar margele pe care le-ați plasat pe suprafață se va răspândi pe întreaga suprafață de contact. Acest lucru va crea un strat subțire, uniform, care va umple orice lacune, dar evită excesul de acumulare.
  • Deoarece se aplică căldura, pasta va deveni mai subțire și se răspândește mai mult spre margini. Acesta este motivul pentru care utilizarea unei cantități mici de pastă este importantă, deoarece un pic merge mult.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 6
    3. Evitați scoaterea radiatorului după instalarea acesteia. Poate fi dificil să verificați dacă pasta dvs. a fost aplicată corect. Dacă rupeți sigiliul care este creat atunci când instalați chiuveta de căldură, va trebui să reporniți procesul, să curățați mai întâi pasta veche și apoi să-l aplicați.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 7
    4. Reconectați ventilatorul la placa de bază. Sârma de ventilator CPU trebuie să fie conectată la priza ventilatorului CPU deoarece are cea mai mare parte funcția PWM care permite computerului să regleze automat viteza ventilatorului fără a schimba tensiunea.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 8
    5. Porniți sistemul. Verificați dacă ventilatorul se rotește. Introduceți BIOS-ul apăsând tasta F1 sau DEL în timpul postării. Verificați dacă temperatura este normală, temperatura CPU trebuie să fie sub 40 de grade Celsius când este inactiv, același pentru GPU.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea pastă termică la răcitoarele pe bază de pătrate
    1. Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 9
    1. Aplicați pastă la baza răcitorului. Aplicarea pastă la un răcitor pătrat este un pic mai dificil decât unul rotund, deoarece pur și simplu plasarea unui punct și aplicarea presiunii nu va avea ca rezultat o acoperire completă. Există abordări diferite că oamenii pretind argumentate, deci vom acoperi câteva dintre cele mai populare:
    • Metoda liniilor - puneți două linii subțiri de compus termic pe baza răcitorului. Liniile ar trebui să fie paralele și distanțate astfel încât acestea să fie plasate o treime din lățimea procesorului. Liniile în sine ar trebui să fie, de asemenea, aproximativ o treime din lățimea procesorului în lungime.
    • Metoda încrucișată - aceasta este foarte asemănătoare cu metoda anterioară, dar liniile sunt traversate într-un model "X" în loc de paralel. Lungimea și grosimea liniilor trebuie să fie aceeași cu metoda anterioară.
    • Metoda de răspândire - aceasta este una dintre cele mai populare și mai eficiente metode, dar are nevoie de un efort mai mic. Plasați o cantitate mică de pastă termică pe baza răcitorului. Folosind un protector cu degetul din plastic sau o pungă de plastic, utilizați degetul pentru a răspândi pasta uniform peste suprafață. Asigurați-vă că acoperiți întreaga suprafață care va fi în contact cu procesorul și asigurați-vă că nu aplicați prea gros. În majoritatea cazurilor, pasta ar trebui abia să ascundă metalul dedesubt.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 10
    2. Instalați chiuveta de căldură. Dacă utilizați oricare dintre metodele de linie, aplicați chiar presiune la radiator, deoarece îl instalați pentru a vă asigura că pasta acoperă întreaga suprafață. Dacă utilizați metoda de răspândire, trebuie să instalați chiuveta de căldură la un unghi ușor pentru a preveni formarea bulelor. Acest lucru se datorează faptului că pasta este de obicei răspândită prea subțire pentru a compensa bulele după aplicarea presiunii.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 11
    3. Reconectați ventilatorul la placa de bază. Sârma de ventilator CPU trebuie să fie conectată la priza ventilatorului CPU deoarece are cea mai mare parte funcția PWM care permite computerului să regleze automat viteza ventilatorului fără a schimba tensiunea.
  • Imagine intitulată Aplicați paste termică Pasul 12
    4. Porniți sistemul cu totul. Verificați dacă ventilatorul se rotește. Introduceți BIOS-ul apăsând tasta F1 sau DEL în timpul postării. Verificați dacă temperatura este normală, temperatura CPU trebuie să fie sub 40 de grade Celsius când este inactiv, același pentru GPU.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pasta termică subțire este ideală, în timp ce pasta termică groasă scade rata de transfer de căldură. Pastă termică este pentru umplerea decalajului dintre cip și radiator, de asemenea, micul în sus și în jos pe ele.
  • Dacă mănușile de latex sunt utilizate pentru a răspândi pasta termică pe suprafața desemnată, asigurați-vă că acestea sunt tipul de pulbere liberă. Dacă se combină pulbere și pastă termică, chiuveta de căldură va fi degradată sever.
  • După curățarea suprafeței cu alcool, nu atingeți suprafața cu degetul gol. Degetul are uleiuri proprii care vor deteriora suprafața și vor afecta răcitoarele.
  • Țineți minte, de multe ori pasta termică are ceea ce este denumit ca a "ardere" în care pasta devine mai eficientă și continuă să scadă temperaturile. Uneori, această perioadă este foarte scurtă, dar de multe ori ar putea fi atâta timp cât 200 de ore.
  • Avertizări

    Utilizarea curățătorilor pe bază de ulei pentru a vă curăța suprafețele vă va distruge performanța răcitorilor. Ei vor umple prematur și permanent spațiile pe care pasta termică este destinată, fără a permite pastei să-și facă treaba. Dacă se utilizează curățătorul pe bază de ulei și pasta termică este plasată în partea de sus a acestuia, răcitoarele nu vor funcționa niciodată eficient.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar