Cum să devii un avocat de muzică

Ca avocat muzical, numit uneori avocat de divertisment, sunteți responsabil pentru gestionarea unui sortiment de probleme juridice pentru clienții care lucrează în industria muzicală. În această carieră, veți ajuta clienții dvs. cu probleme juridice variind de la drepturile de autor pentru a contracta legalitatea la probleme de marcă. Mulți avocați muzicali au un fundal în muzică sau un interes puternic în industria muzicală, împreună cu o cunoaștere extinsă a legii.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea educației necesare
  1. Imaginea intitulată Deveniți un avocat de muzică Pasul 1
1. Înțelegeți abilitățile necesare pentru a fi un avocat de muzică. Ca avocat muzical, veți reprezenta muzicieni în industria muzicală. Veți fi responsabili pentru elaborarea de acorduri și pentru a facilita negocierile contractuale și veți lucra și cu alți muzicieni, etichete de înregistrare, promotori de evenimente și alte partide industriale care doresc să angajeze clientul dvs. De asemenea, ar trebui să fiți bine pregătiți în domeniul protecției drepturilor de autor și al dreptului de proprietate intelectuală.
  • S-ar putea să fiți angajat pentru o negociere contractuală unică sau puteți fi pe lângă un anumit artist, etichetă sau altă parte din industria muzicală.
  • Începând cu anul 2013, venitul median pentru un avocat de divertisment a fost de 131.990 de dolari. Probabil veți fi plătit în mod orar.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 2
    2. Aflați despre industria muzicală. În plus față de certificarea de diplomă de drept și a consiliului de administrație, ar trebui să aveți cunoștințe intime despre industria muzicală și o rețea puternică în industria muzicală să fie un avocat de muzică de succes. De fapt, mulți avocați muzică au un fundal în muzică înainte de a practica legea. Este posibil să aveți experiență anterioară Gestionarea și rezervarea unor trupe sau artiști sau puteți avea experiență ca muzician, oferindu-vă o experiență de primă mână cu privire la modul de succes în industrie. Pentru a reprezenta cel mai bine clienții dvs. de muzică, ajută dacă sunteți conștient de problemele legale pe care le-ar putea să le abordeze în industrie și cum să negocieze cea mai bună ofertă pentru clientul dvs.
  • Puteți obține experiență în lumea reală prin voluntariat la evenimentele muzicale locale sau oferirea de a reprezenta trupa sau act a unui prieten. Ar trebui să încercați să căutați mentori în industria muzicală, mai ales când aveți în vedere prima parte a unei cariere în dreptul de divertisment.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 3
    3. Luați în considerare majoritatea într-un domeniu conex pentru gradul dvs. de licență. O diplomă de licență într-un domeniu conexe, cum ar fi afacerea cu o specializare în muzică, producția media sau relații publice vă poate ajuta să solicitați stagii în industria muzicală. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă pregătiți pentru cursurile dvs. în dreptul de divertisment în timpul școlii de drept.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 4
    4. Frecventați școala de drept și trecerea examenului de bar al statului dvs. Va trebui să participați la școala de drept și să câștigați diploma de doctor Juris. Va trebui apoi să transmiteți examenul de bară de stat pentru a practica legea în statul dvs. Cele mai multe examene de bare de stat necesită o cunoaștere extinsă a sistemului juridic, cu examene scrise care acoperă atât legea, cât și etica. De asemenea, este posibil să fie necesar să demonstrați caracterul moral în unele state pentru a practica, cum ar fi o verificare clară a fundalului și referințe bune ale caracterului.
  • Luați în considerare școli de drept în zone cu o industrie muzicală puternică. Activitatea muzicii este încă amplasată în locuri precum New York City, Los Angeles și Nashville. Poate doriți să luați în considerare școlile din aceste orașe sau școli care au programe puternice de drept de divertisment. Căutați zone în care există o concentrație de etichete muzicale sau agenți muzicali.
  • În timp ce la școala de drept, ar trebui să luați cursuri de specialitate în dreptul de divertisment. Aceste cursuri se vor concentra asupra unor domenii specifice ale procesului juridic față de industria de divertisment. De asemenea, ar trebui să luați cursuri ca legea industriei muzicale, legea artelor, precum și legea privind impozitarea și proprietatea intelectuală.
  • Partea 2 din 2:
    Pornirea carierei tale
    1. Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 5
    1. Faceți un stagiu sau un mentorat în timp ce încă în școala de drept. Multe programe de școală de drept vor avea programe de stagiu sau de mentorat în cazul în care puteți învăța de la avocații muzicale actuale. Configurarea interviurilor informaționale cu avocații muzicale este adesea cea mai bună atunci când sunteți încă studenți și nu puteți accelera clienții de la alți avocați.
    • Vorbiți consilierului dvs. la Școala de Drept pentru mai multe informații despre posibilele stagii sau mentorile în timpul gradului dvs. Dacă ați absolvit deja școala de drept și ați trecut examenul de bar, ajungeți la foștii dvs. profesori sau colegi pentru posibilitățile potențiale de stagiu sau de mentorat în statul sau zona dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 6
    2. Rețea la evenimentele industriei muzicale. Extindeți-vă cercul de contacte din industrie prin rețele la evenimentele industriei muzicale din zona dvs., oraș sau oraș. Noul hub-uri pentru industria muzicală sunt situate în Los Angeles, Nashville și New York, deci dacă locuiți aproape de oricare dintre aceste orașe, luați în considerare participarea la evenimente muzicale sau conferințe la rețea în aceste zone.
  • De asemenea, puteți participa la festivalurile industriei muzicale precum SXSW în Austin, Texas, unde insiderii din industrie și alți avocați muzicali se pot întâlni și se pot reuni între ele, precum și printre artiștii și muzicieni emergenți.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 7
    3. Aplicați pentru pozițiile la firmele de avocatură. Poate fi dificil să se aterizeze un loc de muncă la o firmă de avocatură direct din școala de drept. Multe firme caută candidații care au câștigat experiență în domeniu prin stagii sau mentori. De asemenea, va ajuta aplicația dvs. dacă puteți utiliza un contact de rețea la o firmă pentru a acționa ca o referință. Apelarea la rece sau trimiterea de aplicații fără contacte în acea firmă particulară poate duce la o poziție, totuși, va trebui să fiți persistenți și răbdători.
  • Interviul informațional este o modalitate importantă de a intra în acest domeniu. Configurați întâlniri cu persoane care lucrează la firme care vă interesează să vă construiți rețeaua.
  • De asemenea, este important să acordați atenție oricăror oportunități care ar putea duce la primul dvs. client sau la un client suplimentar pentru a adăuga la baza dvs. de clienți. Un avocat de divertisment bine cunoscut a aterizat primul său client, citind un interviu cu soția artistului HIP Hop, care a fost supărată de plăți restante de redevențe. Avocatul a ajuns apoi prin e-mail și a oferit serviciile sale. Artistul HIP Hop a devenit primul său client și a condus la o poziție la o firmă de avocatură stabilită.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat de muzică Pasul 8
    4. Luați cursuri de învățământ juridic continuu în dreptul de divertisment. Aceste programe, numite programe CLE, vă pot ajuta să vă conectați la alți avocați muzicali din zona dvs. Încercați să le obligați cu un avocat mai înalt și să-i atrageți pentru a vă vedea ca pe un coleg. Avocatul senior vă poate ajuta să vă păstrați clienții, să vă angajați să faceți muncă contractuală și să vă oferiți îndrumări în timp ce începeți cariera.
  • Cele mai multe cursuri de educație juridică continuă sunt sponsorizate de Asociația Baroului de Stat. Contactați asociația de bare de stat pentru a afla mai multe despre programele CLE oferite în zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar