Cum se obține certificarea ccna

Carierele în rețeaua de calculatoare vă pot face o mulțime de bani, dar poate fi dificil să vă faceți piciorul în ușa industriei. Având un certificat Cisco Certified Network Associate (CCNA) ajută la afișarea cunoștințelor dvs. de rețele de calculatoare la un nivel profesional. Puteți fi bine pe calea dvs. de a primi certificarea dvs. CCNA prin obținerea experienței adecvate, luând examenul CCNA și lucrul pentru a vă promova cariera.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea experienței în rețelele de calculatoare
  1. Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 1
1. Obțineți o diplomă în știința informatică sau tehnologia informației pentru a servi ca fundație. Obțineți o diplomă de licență într-un domeniu care se concentrează pe rețelele de calculatoare sau într-un program care vă învață elementele de bază ale modului în care funcționează rețelele de calculatoare. În timp ce nu aveți nevoie de o diplomă de licență pentru a obține certificatul dvs. CCNA, având un fundal academic vă poate ajuta în timpul procesului de testare, cât și atunci când completați aplicațiile viitoare de locuri de muncă.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 2
    2. Aplicați pentru un loc de muncă în câmpul de rețea de calculator pentru a câștiga experiență practică. Căutați poziții în cadrul domeniului tehnologic, astfel încât să puteți obține experiența la locul de muncă cu rețelele de calculatoare. Inginerii hardware, administratorii de rețea, specialiștii de asistență tehnică de calculator și managerii de tehnologie informațională sunt toate slujbele minunate pentru a privi. Încercați și Găsiți locuri de muncă online Folosind motoarele de căutare de locuri de muncă, cum ar fi într-adevăr, sticle de sticlă și monstru sau prin verificarea site-urilor guvernamentale pentru deschiderile de locuri de muncă.
  • Cele mai multe cariere în câmpul de rețea fac cel puțin 45.000 de dolari anual.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 3
    3. Luați examenul ICND1 pentru a primi certificatul de cant. Sistemul de certificare Cisco oferă un nivel mai scăzut de certificare cunoscut sub numele de tehnicianul de rețea certificat Cisco (CCENT), care demonstrează înțelegerea abilităților de bază de rețea de bază, cum ar fi tehnologiile de rutare și întreținerea infrastructurii. Puteți obține acest certificat prin completarea examenului de interconectare a rețelelor Cisco Partea 1 (ICND1). În timp ce această certificare nu este necesară, poate fi utilă persoanelor care nu au experiență practică de rețea de calculator.
  • Această opțiune este disponibilă numai până în 23 februarie 2020. După aceasta, Cisco trece la un nou sistem în care CCNA va fi cel mai scăzut nivel de certificare.
  • Partea 2 din 3:
    Luând examenul CCNA
    1. Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 4
    1. Înscrieți-vă într-o școală de studiu pentru a vă pregăti pentru examen. Multe școli online au programe de instruire pentru a vă pregăti pentru examenul CCNA. Clasele online sunt utile, deoarece includ videoclipuri și alte resurse adaptate în mod specific la testul CCNA. Aceste clase sunt conduse de profesioniști care înțeleg materialele și doresc să vă ajute să reușiți. În timp ce timpul total de pregătire a testului variază pe persoană, clasele online sunt cel mai raționalizat și eficient mod de a pregăti.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 5
    2. Studiu pentru examenul cu testele de practică. Utilizați testele de practică pentru a vă urmări cu privire la abilitățile necesare pentru examenul CCNA. În funcție de câmpul pe care îl urmăriți (i.e, rutare și comutare, colaborare, securitate etc.), puteți fi testat pe rutare și comutare, securitate, centre de date, furnizori de servicii, operațiuni vocale și operațiuni fără fir. Dacă luați examenul general CCNA, practici pentru subiecte specifice pe care le simțiți mai puțin confortabile. Puteți lua câteva teste de practică aici: http: // Practictestbank.COM / CCNA / Teste.
  • Există teste de certificare generală și specifice CCNA. Știți ce teste sunt necesare pentru căile de carieră potențiale, verificând aici: https: // Cisco.COM / C / DAM / EN_US / EVENIMENTE / Certificări / Cale de carieră.pdf.
  • Familiarizați-vă cu echipament fizic de rețea de calculator înainte de testare. Fiți siguri că știți cum routere, strat 2 și 3 comutatoare, cabluri de alimentare, cabluri de consolă, cabluri Ethernet, cabluri crossover și alte tipuri de echipamente de lucru.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 6
    3. Înregistrați-vă online pentru a lua examenul CCNA. Mergeți online și înregistrați-vă pentru examenul CCNA prin intermediul site-ului Pearson Vue. Deoarece testele sunt oferite doar la anumite centre de examen, programați-vă testul la locația cea mai apropiată de dvs. Dacă doriți să urmăriți o carieră într-o anumită categorie, cum ar fi rutarea și comutarea sau colaborarea, vă puteți înscrie pentru un examen CCNA în aceste domenii specifice.
  • Începând cu luna iulie 2019, examenul costă 295 de dolari pentru a lua.
  • Vă puteți înregistra pentru testul de până la șase săptămâni înainte de timp.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 7
    4. Completați și treceți testul. Mergeți la locația dvs. de testare și terminați examenul. Testul în sine va avea 50-60 de întrebări și veți avea o oră și jumătate pentru a termina. În general, trebuie să primiți un scor de 85% sau mai mare pentru a trece testul.
  • Partea 3 din 3:
    Avansându-vă cariera
    1. Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 8
    1. Actualizați-vă relua sau CV Pentru a include noua dvs. certificare. Adăugați certificarea dvs. CCNA la CV-ul dvs. activ sau CV. Dacă nu aveți o secțiune de certificări, asigurați-vă că adăugați unul. Acest lucru ajută angajatorii potențiali să vă cunoască calificările pe un nivel tehnic.
    • Puteți adăuga o certificare CCNA la CV-ul dvs. astfel: "Cisco Certified Network Associate (CCNA)," urmat de anul în care ați primit certificarea (i.E, 2019).
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 9
    2. Decideți dacă doriți să obțineți certificări mai avansate. Cisco oferă mai multe opțiuni de certificare în funcție de ceea ce sunt interesele dvs. Dacă doriți să vă ridicați la nivelul Cisco Certified Network Professional (CCNP) sau Cisco Certified Network Expert (CCIE) în domenii precum securitatea, colaborarea și operațiunile wireless, continuă să studieze și să se pregătească pentru viitoarele teste de certificare.
  • De asemenea, puteți urmări alte certificări valoroase de rețea, cum ar fi rețeaua + și WCNA.
  • Certificarea CCNA durează 3 ani. După aceea, va trebui să vă înregistrați și să treceți alt examen pentru a obține recertificarea dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți certificarea CCNA Pasul 10
    3. Aplicați pentru poziții avansate în câmpul de rețea. Începeți să trimiteți CV-ul la locurile de muncă de rețea care necesită calificări mai mari, cum ar fi un dezvoltator de software sau manager IT. Cu atât mai multe calificări aveți, salariul potențial mai mare pe care îl puteți primi.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar