Cum se creează un portofoliu de carieră

Résumé dvs. vă poate fi de la un interviu, dar o dată în interviu, doriți să vă asigurați că vă aflați într-adevăr. Un portofoliu de carieră vă oferă o oportunitate de a vă prezenta realizările și eșantioanele produsului dvs. de lucru pentru a oferi potențialilor angajatori o idee mai bună despre ceea ce aduceți la masă. În timp ce vă poate lua puțin timp și efort pentru a vă pregăti portofoliul, acest lucru ar putea plăti dacă portofoliul dvs. vă ajută să aterizați loc de munca din visele tale.

Pași

Ajutați la construirea unui portofoliu de carieră

Portofoliul de carieră Lista de verificare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Pagina de titlu pentru portofoliu

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

TOC pentru portofoliul de carieră

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Popularea portofoliului dvs.
  1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 1
1. Începeți cu o copie actualizată a CWSUMÉ. Résumé dvs. este unul dintre cele mai de bază și, probabil, documente, documente din portofoliul dvs. Acest document rezumă educația și experiența dvs. și ar trebui să fie întotdeauna în portofoliul dvs., chiar dacă ați trimis-o deja separat potențialului angajator.
  • Poate doriți să păstrați mai multe exemple de CV-ul dvs. în portofoliul dvs., în cazul în care un potențial angajator dorește unul.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 2
    2. Creați liste de abilități și calificări. Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le puteți face și faceți o listă. Dacă aveți abilități într-o varietate de zone diferite, este posibil să doriți să le clasificați sau să creați pagini de competențe separate, astfel încât să puteți adăuga sau să scadă după cum este necesar pentru a vă face portofoliul relevant pentru postul pentru care intervievați.
  • Includeți abilitățile oamenilor, cum ar fi capacitatea de a negocia, conduce sau de a comunica bine. Puteți include referințe sau exemple în portofoliul dvs. pentru a sprijini aceste abilități în sus.
  • Simțiți-vă liber să includeți abilități de auto-învățare. În portofoliul dvs. aveți loc pentru a oferi eșantioane care arată că știți cum să faceți ceva, chiar dacă nu aveți o certificare formală pentru aceasta.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 3
    3. Includ dovada licențelor, gradelor și certificărilor. scanați sau să facă copii ale licențelor de hârtie și de certificate pentru a include în portofoliul dvs. Pentru grade, puteți include transcrieri și evidențiați cursurile relevante.
  • Dacă includeți transcrieri, scanați-o astfel încât să puteți face mai multe copii. S-ar putea să solicitați locuri de muncă diferite pentru care ați evidențiat diferite cursuri.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 4
    4. Obțineți scrisori de recomandare. Scrisorile de recomandare de la persoanele cu cunoștințe despre abilitățile și etica muncii pot convinge potențialii angajatori. Dacă altcineva a avut o experiență bună care lucrează cu dvs., acesta oferă un potențial angajator o idee despre ceea ce se pot aștepta.
  • Foștii angajatori sunt surse bune pentru recomandări, cu condiția să vă lăsați în termeni buni și ați avut o relație bună cu șeful sau supraveghetorul dvs. Cereți scrisori de recomandare de la cineva care te-a supravegheat direct și a observat munca ta.
  • Profesorii sau instructorii sunt și surse bune pentru recomandări, în special dacă au învățat un curs care este relevant pentru cariera dvs. De exemplu, dacă căutați să lucrați ca un designer web, ați putea obține o recomandare de la instructorul clasei dvs. de dezvoltare din față.
  • De asemenea, nu ar trebui să ignorați liderii comunității sau la figurile politice, cu condiția să vă cunoască personal și să aveți o experiență care să lucreze cu dvs. sau să vă respectați etica de muncă.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 5
    5. Colectați eșantioane ale muncii dvs. Alegeți mostrele care sunt recente, vă arată abilitățile și, în general, vă faceți să arătați bine. Dacă începeți doar să începeți, este posibil să doriți să includeți eșantioane din proiecte școlare, mai degrabă decât ceva la care ați produs la locul de muncă.
  • Puteți crea exemple de lucru doar pentru portofoliul dvs., dar nu mergeți peste bord. Potențialii angajatori vor fi mai impresionați de ceva pe care l-ați creat pentru un fost angajator sau într-o clasă, unde ați fost în timp de constrângeri de timp, iar munca dvs. a fost evaluată de un supraveghetor sau instructor.
  • Cu probele de lucru, includeți orice feedback pe care îl obțineți de la ei. De exemplu, ați putea include faptul că ați primit un "A" Pe proiect pentru o clasă sau că supraveghetorul dvs. vă recomandă pentru o promovare după ce ați terminat proiectul.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 6
    6. Evidențiați premiile și realizările. Portofoliul dvs. este locul pentru a vă lăsa să strălucească, deci doriți, de asemenea, să includeți informații despre tot ce sunteți mândru - chiar dacă nu este neapărat legată de cariera dvs. Angajatorii, în general, cum ar fi de a avea un nivel ridicat de muncă care lucrează pentru ei.
  • De exemplu, dacă echipa dvs. de rugby a câștigat campionatul de stat, prin toate mijloacele includeți că în portofoliul dvs.
  • Onoruri atletice și premii de conducere comunitară au cu siguranță un loc în portofoliul dvs. În general, lăsați onorurile care sunt politice sau religioase în natură, cu excepția cazului în care intervievați pentru un loc de muncă cu o organizație politică sau religioasă în care ar fi relevante.
  • Partea 2 din 3:
    Organizarea portofoliului dvs.
    1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 7
    1. Uită-te la tipurile de materiale pe care doriți să le includeți. Pentru majoritatea carierelor, cele mai multe, dacă nu toate conținutul dvs. de portofoliu va fi standard, hârtie de dimensiuni de litere. Cu toate acestea, pentru anumite câmpuri, vă recomandăm să includeți medii de supra-dimensiune sau digitală în portofoliul dvs.
    • Portofoliul dvs. poate include orice portabil. Documentele mai mari pot fi, de asemenea, pliate pentru a se potrivi în limitele liantului dvs.
    • Dacă vă aflați în domeniul tehnologiei, puteți crea un CD al muncii dvs. pentru a include în portofoliul dvs.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 8
    2. Cumpărați un liant cu 3 inele sau liant de prezentare și consumabile. Portofoliile fizice arată în mod obișnuit neatest într-un liant cu 3 inele. Obțineți un set de file pentru a vă ajuta să organizați secțiunile portofoliului dvs. Este posibil să aveți nevoie de alte inserții, în funcție de ceea ce ați decis să includeți.
  • De exemplu, dacă aveți o carieră în tehnologie și ați inclus un CD, puteți obține suporturi de CD care se potrivesc în lianți cu 3 inele pentru a vă asigura cu ușurință munca.
  • Puteți găsi consumabilele de care aveți nevoie online, la Magazine de Office Supply și chiar la magazinele cu discount. În general, veți găsi tot ce aveți nevoie de oriunde sunt vândute consumabilele școlare.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 9
    3. Începeți cu o pagină de titlu și cu un cuprins. Pagina dvs. de titlu ar trebui să aibă informații de bază despre dvs., inclusiv numele dvs. și informațiile de contact. Cuprins-ul dvs. stabilește secțiunile portofoliului dvs. și tipurile de documente incluse în fiecare secțiune, pentru referință rapidă.
  • Puteți cumpăra seturi de file cu o pagină încorporată de conținut, care coordonează numele fiecărei secțiuni în fila din spatele căderii acelei secțiuni.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 10
    4. Categorizați conținutul portofoliului. Categoriile dvs. pot diferi oarecum în funcție de abilitățile și câmpul de carieră. În general, cu toate acestea, cel mai simplu mod de a vă organiza portofoliul este să vă gândiți la modul în care ar fi un interviu tipic de locuri de muncă.
  • De exemplu, majoritatea intervievatorilor încep de la interviu cu o întrebare de-a lungul liniilor "Spune-mi putin despre tine." Faceți această întrebare ușor făcând "Despre mine" Prima secțiune din portofoliul dvs. Includeți CV-ul dvs., informații despre hobby-uri și interese și abilități personale, cum ar fi limbile pe care le vorbiți. De asemenea, puteți include scrisori de referință în această secțiune sau puteți crea o altă secțiune pentru ei.
  • De asemenea, puteți avea secțiuni separate pentru educație, angajare și conducere sau implicare comunitară.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 11
    5. Creați file pentru fiecare dintre diferitele dvs. secțiuni. Inserțiile cu filele din exterior vă permit să săriți rapid la secțiunea de care aveți nevoie fără a fi nevoie de degetul mare prin pagini. De asemenea, pot proteja paginile din portofoliul dvs. de prea multe daune.
  • Filele colorate cu o masă de conținut, de obicei, nu au nimic scris pe tabară în sine. În schimb, veți folosi conținutul pentru a naviga prin secțiuni.
  • De asemenea, puteți avea file cu inserții în care ați scrie titlul fiecărei secțiuni. Dacă utilizați acest tip de filă, alegeți un set în care puteți introduce numele secțiunilor de pe un computer și alimentați inserțiile printr-o imprimantă. Aceste seturi au instrucțiuni pentru formatarea aplicației de procesare a cuvântului pentru a imprima corect filele.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 12
    6. Verificați cu atenție toate documentele de portofoliu. Înainte de a pune un document în portofoliul dvs., verificați-l de mai multe ori pentru a vă asigura că este gratuit de erori de gramatică și de ortografie. S-ar putea să aveți și pe altcineva să o priviți pentru a ridica tot ce ați pierdut.
  • Portofoliul dvs. ar trebui să vă prezinte cea mai bună imagine. O eroare strălucitoare pe orice pagină a portofoliului dvs. trimite un mesaj greșit către potențialii angajatori și toată munca dvs. greu poate să se backfire.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind portofoliul dvs.
    1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 13
    1. Aduceți-vă portofoliul cu dvs. la interviuri. La interviuri, puteți face referire la portofoliul dvs. atunci când este necesar. Căutați oportunități de a lăsa intervievatorul să știe că aveți mostre de muncă și alte materiale pe care le pot privi.
    • Fiți pregătiți să vă lăsați portofoliul în urmă dacă intervievatorul dorește ceva timp să se uite după interviu. Nu aduceți-vă stăpânul sau o singură copie a documentelor dvs.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 14
    2. Personalizați portofoliul dvs. pentru fiecare oportunitate de angajare. Portofoliul dvs. de master include tot ceea ce ați putea dori vreodată un potențial angajator să vadă. Cu toate acestea, toate aceste documente nu vor fi neapărat relevante pentru fiecare ocazie pe care o aveți. Adăugați și eliminați documentele, după cum este necesar, să vizați anumiți angajatori și poziții.
  • Scrisorile de recomandare sunt un loc bun pentru a personaliza. De exemplu, dacă aveți un interviu de angajare programat și știți că intervievatorul este un absolvent al universității dvs., puteți include scrisori de la profesori mai proeminent.
  • Când vizați eșantioanele de lucru, includeți numai mostre de muncă similare cu ceea ce probabil ați face, dacă ați fi angajat de acea companie. De exemplu, dacă intervievați pentru un loc de muncă ca designer grafic, intervievatorul probabil nu va fi interesat de povestea scurtă pe care ați scris-o pentru clasa dvs. de engleză - chiar dacă a fost publicată sau a câștigat un premiu. Nu are nimic de-a face cu abilitățile tale de designer grafic.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 15
    3. Examinați portofoliul dvs. pentru a vă evalua dezvoltarea carierei. Faceți-i un obicei să vă așezați cu portofoliul dvs. de master cel puțin o dată pe an. Uită-te la fiecare document, actualizând dacă este necesar, și eliminând munca mai veche care a pierdut relevanța.
  • Privind înapoi la cariera dvs. într-o coajă de nucă, vă poate ajuta să identificați lacunele în formarea sau zonele în care ați putea avea nevoie de educație continuă pentru a rămâne la curent cu tendințele recente din domeniu.
  • De asemenea, puteți observa dezvoltarea unor noi abilități care pot deschide ușile la noi oportunități pe care nu le-ați fi luat în considerare înainte.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de carieră Pasul 16
    4. Creați o copie de rezervă digitală a portofoliului dvs. de master. Odată ce ați mers la tot ce lucrați, nu doriți să o pierdeți. Dacă aveți o copie de rezervă digitală a tuturor documentelor din portofoliul dvs., puteți să-l actualizați cu ușurință sau să o recreați dacă se întâmplă ceva cu copia dvs. fizică.
  • De asemenea, s-ar putea să vă gândiți să vă puneți portofoliul pe un site web. Puteți include un link către site-ul dvs. din CV-ul dvs. Acest lucru ar putea fi deosebit de util dacă sunteți în tehnologie sau în mass-media.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă aveți articole de ziare pentru portofoliul dvs., găsiți un PDF al paginii, articolul a fost pornit sau scanați pagina și creați un PDF. Utilizați o aplicație de editare foto pentru a bloca întreaga pagină, alta decât articolul pe care doriți să îl prezentați.
  • Evitați numerotarea paginilor portofoliului dvs. Acest lucru îl va face prea complex pentru a adăuga sau elimina paginile când trebuie să o actualizați.
  • Orice documente pe care le creați în mod specific pentru portofoliul dvs. trebuie să utilizeze tot felul de font și font, astfel încât portofoliul dvs. să pară ordonat și coerent.
  • Avertizări

    Evitați includerea produsului de lucru care poate dezvălui informații proprietare care aparține unui angajator anterior. Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă vechiului angajator pentru permisiunea de ao folosi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar