Cum să fii jurnalist

Domeniul jurnalismului poate fi cu adevărat competitiv, dar este, de asemenea, important pentru societate. Dacă ați fost mușcat de bug-ul jurnalismului, atunci cu siguranță doriți să faceți tot ce este mai bun, astfel încât să puteți avea succes în câmpul dvs. Cu un pic de muncă grea și o atitudine mare, puteți fi un jurnalist bun.

Pași

Partea 1 din 4:
Îmbunătățirea abilităților de scriere
  1. Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 1
1. Scrieți în fiecare zi. Jurnalismul constă în cea mai mare parte a scrisului, fie că este un articol sau o poveste live-tweeting. Trebuie să fii un scriitor puternic care are o voce, și calea de a ajunge acolo este o practică. Zilnicul de scriere vă permite să obțineți practica dvs. și vă ajută să vă construiți încrederea, care este esențială pentru a reuși ca scriitor.
  • Păstrați un jurnal sau jurnal al activităților dvs.
  • Porniți un blog.
  • Oferiți-vă să vă ajutați prietenii și rudele dvs. prin completarea sarcinilor de scriere pentru a le ajuta cu munca sau promovarea de sine. De exemplu, creați un scurt buletin informativ pentru clubul sau biserica dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 2
    2. Construiți-vă abilitățile de gramatică. Trebuie să vă puteți corecta și să editați scrisul astfel încât să puteți produce o copie curată. Utilizați un Spellchecker pentru a evita greșelile și corectarea pentru a vă asigura că nu aveți nici o greșeală. Asigurați-vă că toate revizuirile și editările sunt efectuate la articol, dar verificați pentru a vă asigura că procesorul dvs. de text nu este configurat pentru a afișa comentarii sau modificări.
  • Verificați dublu pentru homofoane și cuvinte confuze adesea, care ar putea să nu apară pe o verificare ortografică.
  • Familiarizați-vă cu ghidul asociat de stil de presă.
  • Utilizați resursele online precum Purdue și Bytes Gramatică pentru a vă îmbunătăți gramatica.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 3
    3. Utilizați texte de probă pentru a vă ajuta să dezvoltați noi competențe. Găsiți articole care vă place și încercați să scrieți propriul dvs. articol într-un mod similar. Acest lucru se numește folosind un text de mentor. Textul dvs. de mentor servește ca model pentru modul în care ar trebui să fie scris un articol.
  • Alegeți un stil de a emula sau experimenta scriind aceeași poveste în diferite stiluri de scriere.
  • Descrieți un articol pe care îl credeți că este formatat bine și scrieți propriul articol în același format.
  • Utilizați texte de probă pentru a practica noi modalități de scriere, dar asigurați-vă că nu încercați să treceți scrisul cuiva sau stilul unic ca al dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 4
    4. Să fie rapid și precis. Jurnaliștii au un timp rapid de întoarcere între atribuire și termenul limită. Gândiți-vă cât de repede este raportată după ce se întâmplă. Pentru a fi un jurnalist bun, trebuie să vă puteți întâlni așteptările cititorilor dvs. prin producerea de muncă rapidă și exactă.
  • Practicați prin stabilirea unui termen limită pentru a completa sarcini de scriere. Când timpul dvs. este în sus, opriți scrierea, chiar dacă nu ați terminat. Evaluați performanța dvs. pentru a vedea dacă vă întâlniți obiectivele. Încercați să vă îmbunătățiți de fiecare dată când faceți exercițiul.
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 5
    5. Obțineți feedback despre scrierea dvs. Cereți oamenilor în care aveți încredere să vă revizuiți scrisul și să oferiți criticile lor. Dacă puteți obține un profesor sau un tutore pentru a vă ajuta, atunci profitați de baza lor de cunoștințe pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere. Deși ar putea fi greu să vă criticați, este necesar dacă doriți să creșteți ca scriitor.
  • Alăturați-vă unui grup de scriere care face critici regulate. Veți primi ajutor de la oamenii care știu despre ce vorbește și se întâlnesc cu alți scriitori. Căutați un grup pe social media sau http: // întâlniri.COM.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 6
    6. Ia o clasă de scris. Cea mai bună opțiune pentru îmbunătățirea scrisului dvs. este o clasă. Chiar și scriitorii realizați încă iau cursuri pentru a obține noi abilități sau pentru a se împinge pentru a încerca diferite forme de scriere. Verificați cu școala dvs., găsiți un atelier sau căutați o clasă online.
  • Puteți lua un curs de bază de bază sau unul care vizează o anumită zonă. Poate doriți să luați cursuri în afara jurnalismului pentru a vă ajuta să construiți abilități diferite.
  • Încerca https: // EDX.Org / Pentru clasele gratuite de la colegii și universități de elită.
  • Partea 2 din 4:
    Construirea abilităților interpersonale
    1. Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 7
    1. Formează relații bune cu alții. Unele dintre cele mai bune surse de informație vor fi persoane pe care le întâlniți. Fii deschis pentru a întâlni oameni noi și a auzi ceea ce au de spus. Ele pot fi o sursă sau ar putea să vă dea o idee bună despre o plumb de poveste. Cu cât mai mulți oameni sunteți conectați, cu atât va fi mai ușor să găsiți o sursă pentru povestea dvs.
    • Rămâneți aproape de mentorii, profesorii și colegii, pentru că nu știți niciodată când acea persoană vă poate ajuta cu o poveste sau o slujbă.
    • Utilizați social media, cum ar fi LinkedIn și Facebook, pentru a rămâne conectat la oameni.
    • Discutați cu oamenii pe care îi întâlniți. De exemplu, împărtășiți discuții mici cu oamenii care stau la aceeași masă pe măsură ce vă aflați într-o cafenea, împărtășiți ascensorul dvs. sau așteptați în aceeași linie ca tine. Spune: "Este prima dată când vine aici?"
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 8
    2. Rețea cu alți jurnaliști. Să învețe noi abilități și să găsească oportunități, ajungând la alți jurnaliști. Nu vă limitați doar la persoanele pe care le întâlniți. Căutați idolii dvs. jurnalist și ajungeți la ei. Puteți rețea atât în ​​persoană, cât și prin corespondență, cum ar fi e-mail sau social media.
  • Când contactați idolul, explicați că urmăriți jurnalismul și folosiți munca lor ca un exemplu de jurnalism bun. Ai putea spune: "Ca jurnalist în curs de dezvoltare, consider că munca ta să fie un model al muncii pe care o aspirez să le producă."
  • Spuneți idolului dvs. scopul dvs. pentru a le contacta astfel încât să știe că nu trimiteți doar fanmail. Ați putea spune: "Sper că, urmându-vă că vă urmăresc munca pe care o pot atinge la aceleași niveluri de succes pe care le aveți."
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 9
    3
    Dezvoltați încrederea. Când vă puneți acolo - dacă prin scrisul dvs. sau când întâlniți oameni noi - încrederea este esențială pentru a vă ajuta să aveți succes. Trebuie să vă apropiați de alții și să formați relații care vă ajută și trebuie să vă proiectați, de asemenea, că știți valoarea dvs.
  • Nu vă comparați cu alții - în schimb, concentrați-vă asupra că sunteți cine sunteți și împărțiți cu lumea.
  • Când te prindeți gândindu-vă la gânduri negative despre tine, întoarceți gândul în jur și faceți-l pozitiv. Este normal să gândiți gânduri rele despre tine uneori, așa că nu vă simțiți rău despre asta.
  • Spune-ți: "Am lucruri importante și interesante de împărțit cu lumea" sau "Sunt la fel de valoros ca oricine altcineva."
  • Partea 3 din 4:
    Fiind inventiv și angajat
    1. Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 10
    1. Mergeți peste și dincolo de ceea ce este necesar. Mergând deasupra și dincolo de mai mult decât să faci ceea ce este necesar pentru a obține o poveste. Trebuie să fii mai mult decât un scriitor bun în piața de jurnalism de astăzi. Când scrieți o poveste, nu vă opriți la minimum pentru a obține lucrarea. Gândiți-vă la ceea ce ați dori din articol dacă ați fi cititor și încercați să le dați asta.
    • Faceți-vă mai bine comercializabil prin extinderea abilităților tehnice. Știind cum să utilizați mai multe programe, să faceți codarea de bază și să utilizați software-ul creativ vă va ajuta să obțineți vocea acolo și vă va face mai bine comercializabilă.
    • Dacă este posibil, bateți termenele limită. În timp ce nu doriți să vă grăbiți munca, doriți să furnizați editorul dvs. un produs rapid, astfel încât articolul dvs. va fi în timp util.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 11
    2. Face sacrificii. Este posibil să trebuiască să renunțați la timpul liber sau să pierdeți evenimente distractive cu prietenii pentru a vă satisface obiectivele de jurnalism. Scrierea este de obicei o activitate solitară, deci poate fi un sacrificiu pentru ca tu să pierzi acel moment social. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să sacrificați potentialul sau conexiunile sociale dacă scrieți despre problemele polarizante.
  • Când te confrunți cu sacrificii, întrebați-vă ce este mai important pentru dvs. Întrebați: "Unde vreau să fiu în cinci ani? Cum va influența acest sacrificiu scopul meu de cinci ani?"
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 12
    3. Conduceți propria dvs. cercetare. Jurnaliștii primesc informații dintr-o varietate de surse, deci va trebui să știți cum să adunați, să evaluați și să organizați informații pe cont propriu. Cercetarea constă în mai mult decât a face o căutare Google. Trebuie să găsiți informațiile de care aveți nevoie în surse de imprimare, vorbind cu persoanele cu cunoștințe și prin sortarea prin materiale relevante, cum ar fi litere, memorii sau documente de fișier.
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 13
    4. Extindeți baza de cunoștințe. Fiind capabil să înțeleagă diverse subiecte, sniff out povestiri și să se uite la lucrurile din diferite perspective sunt toate necesare pentru a fi un bun jurnalist.
  • Luați în considerare obținerea unei diplometri în altceva decât jurnalismul pentru a vă face un scriitor mai informat.
  • Dacă doriți să acoperiți evenimentele lumii, luați în considerare studierea limbilor.
  • Imaginea intitulată Fii un bun jurnalist Pasul 14
    5. Rămâneți la curent cu știrile și evenimentele. Citiți sau urmăriți știrile și rămâneți conectați la politică, evenimente curente și culturi pop. Orice poate fi relevant dintr-un punct de vedere jurnalistic, deci păstrați-vă deschideți și învățați tendințele actuale. Veți produce povesti mai bune și veți obține cititorii dvs. ce vor dacă știți ce se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 15
    6. Verificați-vă sursele. Înainte de a raporta informațiile pe care le găsiți, asigurați-vă că este de la o sursă fiabilă. Când este posibil, încercați să găsiți oa doua sursă care confirmă informațiile. Dacă primiți fapte dintr-o sursă, verificați în mod independent faptul că aceste fapte se aliniază.
  • De exemplu, dacă cineva îți spune că știau subiectul povestii tale când erau în colegiu, asigurați-vă că au fost într-adevăr în colegiu împreună.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 16
    7. Mențineți independența față de sursele și subiecții dvs. În timp ce probabil veți construi relații cu unele dintre sursele dvs. sau persoanele pe care le scrieți, asigurați-vă că aceste relații nu influențează modul în care le portretizați în munca voastră. De exemplu, dacă cel mai bun prieten al tău funcționează ca ofițer de poliție, atunci obținerea informațiilor despre crimă de la ei vor fi probabil părtinitoare față de opinia prietenului tău.
  • De exemplu, nu luați plăți dintr-o sursă sau dintr-un subiect al unui articol. Dacă scrieți un articol de investigație despre o corporație, vă veți pierde independența dacă le permiteți să vă angajeze pentru munca independentă în timpul anchetei dvs.
  • Dacă aveți pe cineva care vă oferă informații în interiorul infracțiunii locale, păstrați o relație profesională cu acea persoană. Dacă începeți să obțineți prea personal, atunci puteți avea o prejudecată spre ei.
  • Dacă vă apropiați de o sursă, puteți să le cereți întotdeauna să vă ajute să găsiți unul nou, astfel încât informațiile dvs. să rămână independente.
  • Partea 4 din 4:
    Câștigând experiență
    1. Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 17
    1
    Porniți un blog. Practicați abilitățile jurnalistice prin rularea propriului blog. În plus față de a fi un loc minunat pentru a vă împărtăși vocea și pentru a vă oferi abilitățile, vă va ajuta, de asemenea, să vă promovați persoanelor care vă pot angaja sau vă pot cumpăra poveștile.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 18
    2. Fi activ pe social media. Construiți o prezență socială puternică și curată pe platforme. Asigurați-vă că postați informații semnificative în mod regulat. Ar trebui să vă puteți împărtăși mânerele cu potențial angajatori, așa că aveți grijă de ceea ce postați.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 19
    3. Aplica pentru stagii. Ambele stagiile plătite și neplătite sunt disponibile în jurnalism. Dacă nu aveți nevoie de bani, atunci un stagiu neremunerat ar putea fi o modalitate excelentă pentru a obține experiență fără o mare concurență. Stagiile plătite sunt competitive, dar veți fi plătiți să faceți ceea ce vă place.
  • Dacă vă dezactivați pentru un stagiu, contactați angajatorul să întrebi dacă puteți trimite în continuare o poveste sau două pentru examinare.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 20
    4. Alăturați-vă hârtiei școlare. Dacă sunteți în școală, luați orice poziție disponibilă, chiar dacă nu este ceea ce doriți cu adevărat să faceți. Dacă faceți o treabă bună, probabil veți obține mai multe oportunități mai bune.
  • Imaginea intitulată Fii un jurnalist bun Pasul 21
    5. Construiți un portofoliu. Includeți bio, interesele și exemplele de lucru. Dacă construiți un portofoliu online, includeți linkuri către site-uri care conțin activitatea dvs., precum și link-uri către conturile dvs. de social media.
  • sfaturi

    Fii tu însuți. Nu încercați să fiți ca și alți jurnaliști.
  • Un jurnalist bun ar trebui să fie deschis și pregătit pentru orice.
  • Încercați să descoperiți propriul stil de scriere.
  • Deoarece domeniul jurnalismului este atât de competitiv, fiind capabil să Luați și editați fotografii bune În plus față de scrierea bine este esențială pentru a vă comercializa.
  • Munca grea și atitudine merg un drum lung.
  • Începeți mici.
  • Un jurnalist trebuie să știe cum să-i atragă atenția cititorului său.
  • Pentru a fi un jurnalist bun, trebuie să fii foarte concentrat asupra abilităților tale de scriere și nu te deranjează ce spun oamenii despre tine.
  • Transportați un notebook sau un jurnal în jurul dvs., astfel încât să puteți scrie orice idei sau detalii pentru povestiri sau articole pe care le planificați.
  • Avertizări

    Nu spuneți minciuni sau neadevăruri flagrante. Acesta poate discredita serios reputația dvs. de jurnalist.
  • Luați măsurile de precauție adecvate pentru a rămâne în siguranță în străinătate și în timpul Frengiilor Media.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar