Cum de a construi încredere cu un câine abuzat

Animalele sunt abuzate de oameni în fiecare zi și acest abuz poate lăsa cicatricile fizice și emoționale de-a lungul vieții pe animalele care o supraviețuiesc. Animalele care au fost abuzate au nevoie de ajutor pentru a ieși din aceste situații, dar au nevoie și de case noi pentru a merge după ce sunt salvate. Dacă sunteți în căutarea de a adopta un animal de companie și aveți mult timp să o acordați, luați în considerare adoptarea unuia care a supraviețuit abuzului. Veți avea nevoie de o mulțime de răbdare și de a oferi o mulțime de îngrijire, dar construirea încrederii cu un câine abuzat poate fi o experiență în schimbare de viață pentru tine și pentru animal.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndeplinirea nevoilor de bază ale câinelui
  1. Imaginea intitulată Construirea încrederii cu un câine abuzat pas 1
1. Asigurați-vă că câinele dvs. are identificarea pe ea. Dați câinii dvs. un guler cu o etichetă de nume și numărul dvs. pe acesta. Asigurați-vă că se potrivește confortabil pe gâtul câinelui tău. Un câine abuzat poate fi speriat sau scăpat de dvs. și doriți să vă asigurați că dacă se îndepărtează de dvs., acesta poate fi identificat.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 2
    2. Hraneste cainele. Dați-i mâncarea preferată în momente regulate în timpul zilei. Se recomandă ca un câine să fie hrănit de două ori pe zi.
  • De asemenea, ar trebui să oferiți câinelui accesul deschis la apă în orice moment.
  • Hrănirea, plimbările, jocul și îngrijirea ar trebui să se întâmple în momente previzibile în fiecare zi, deoarece având o rutină va construi un sentiment de securitate pentru câinele dvs.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 3
    3. Dați câinelui un spațiu propriu. Aceasta este de obicei o cutie sau un pat pe care câinele se simte confortabil. Există o mare varietate de perne de câine și coșuri în magazinele de animale pe care le puteți cumpăra pentru el.
  • Spațiul câinelui ar trebui să servească ca un loc în care poate lua o pauză. Dacă câinele dvs. se simte copleșit sau înfricoșător, asigurați-vă că lăsați câinele să se întoarcă în spațiul său sigur și să o lase singură.
  • De asemenea, puteți da câinelui jucării pentru a juca pe cont propriu. Majoritatea câinilor nu vor ca fiecare jucărie pe care îi dați, dar în schimb va alege un favorit și ignorați pe alții complet.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 4
    4. Dați câinelui un nume și învățați-l să răspundă la ea. Apelați întotdeauna câinele după numele său și încercați să nu o schimbați. Schimbarea numelor vor confunda doar câinele.
  • Având un nume pe care câinele dvs. îl va răspunde, vă va ajuta să vă legați de câine. Utilizați un ton fericit și optimizat de voce când numiți câinele după nume. Acest lucru va ajuta la construirea unei voințe bune între voi și câine.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 5
    5. Cumpărați tratamente pe care le puteți folosi pentru a instrui câinele. Încercați o mulțime de diferite tratamente până când găsiți preferatul. Dați-i gustări când este bine, urmează o comandă sau face un truc.
  • Metoda 2 din 3:
    Arătând dragostea câinelui
    1. Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 6
    1. Pet câinele delicat. Mulți câini care au fost abuzați sunt timizi de mână, ceea ce înseamnă că ei se tem că sunt abordați de mâini. Pet câine cu palma în sus sub cap, nu peste cap sau pe capătul spate al câinelui. Nu este o mișcare ofensivă dacă folosiți palma.
    • Vrei să te asiguri că câinele te vede că vii înainte să-l petreci. În timp ce vă puteți apropia de un câine înfricoșător, ascunzându-vă, nu veți construi încredere în acest fel și ați putea fi mușcați din cauza fricii.
  • Imaginea intitulată Construirea încrederii cu un pas de câine abuzat 7
    2. Exercițiu și jucați cu câinele. Trebuie să construiți încredere cu un câine abuzat, deci încă o dată trebuie să fii delicat cu jocul tău la început. După aproximativ o lună, câinele dvs. ar trebui să înceapă să aibă încredere în tine. Joacă fotbal, captură, curse și orice altceva câinele dvs. se bucură să facă.
  • Cele mai multe plimbări pe care le dați, cu atât mai mult încredere veți obține.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 8
    3. Dați câinelui o atenție deosebită, dar nu-l sufli. Trebuie să mergeți la linia dintre a da atenția câinelui și dați libertatea câinelui. Păstrați puțin timp în fiecare zi pentru a juca cu câinele dvs. Cu toate acestea, atenția dvs. poate fi stresantă pentru un câine care nu este neîncrezant față de dvs. Dați-i o pauză din atenția dvs. dacă devine prea mult pentru câine.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 9
    4. Socializați câinele cu prudență. Câinele dvs. are nevoie să construiască încredere cu alte persoane și câini, în plus față de dvs. Acest lucru poate fi dificil de realizat dacă câinele a fost grav abuzat. Începeți încet, lăsând câinii să vadă alți câini sau oameni la distanță. Apoi, foarte treptat, lăsați câinele să se apropie. Probabil că veți dori să obțineți un voluntar pentru a fi străin pe care îl introduceți câinele dvs., deoarece nu doriți să sperie un străin cu un câine eventual agresiv.
  • Odată ce și câinii tăi sunteți aproape colegii de suflet, ați putea dori să luați în considerare un alt câine în considerare. Dacă nu o puteți descurca, pur și simplu luați câinele pentru mai multe plimbări, astfel încât să se poată întâlni pe alți câini.
  • Câinii care nu au fost socializați în mod corespunzător, dar nu au fost abuzați, pot apărea ca și cum ar fi fost abuzați. Socializați orice câine care are probleme de socializare, deoarece chiar poate ajuta câinii care nu au fost abuzați.
  • Metoda 3 din 3:
    Formarea câinelui
    1. Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 10
    1. Utilizați recompense în loc de pedeapsă. Doriți să întăriți comportamentul pozitiv în loc de pedeapsă, deoarece majoritatea câinilor înțeleg mai clar legătura dintre acțiuni și recompense mai clar decât ceea ce sunt pedepsiți.
    • Nu a lovit niciodată un câine. Dacă nu vă place ceva, câinele face un simplu și calm "Nu" sau Uh-uh va fi de obicei suficientă.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 11
    2. Utilizați contra condiționarea. Contra condiționarea va fi de ajutor dacă câinele dvs. are temeri specifice. Funcționează prin condiționarea câinelui pentru a se apropia și mai aproape de lucrurile pe care le temeți prin faptul că îl apropiați de ceva pe care îl iubește.
  • De exemplu, dacă câinele dvs. este frică de biciclete, plasați jucăria preferată a câinilor sau un tratament aproape de o bicicletă. După ce câinele ia momeala, tu treptat (peste zile sau săptămâni) mutați tratamentul sau jucăria mai aproape de elementul temut.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 12
    3. Antrenează-ți câinele Comenzi de bază. Acest lucru poate merge încet dacă tocmai ați adoptat un câine abuzat. Amintiți-vă că dacă construiți suficientă încredere între dvs. și câine, va dori în cele din urmă să urmați comanda.
  • Începe cu "sta" și "Veniți" comenzi. Acestea vor stabili fundația pentru formare ulterioară, cum ar fi "toc," "stau," și o mare varietate de alții.
  • Imaginea intitulată construi încredere cu un câine abuzat pas 13
    4. Fii răbdător. Un câine abuzat a trecut printr-o mulțime de traume și merită ceva timp și răbdare de la dvs. Este bine să aveți anumite așteptări de comportament, dar nu fi nerealist. Câinele nu are nici un motiv să aibă încredere în tine, deoarece ar fi avut relații strict rele cu oamenii. Dă-ți puii ceva timp și arătați-l în fiecare zi că sunteți de încredere.
  • sfaturi

    Nu se știe câți câini sunt abuzați în fiecare an. Cu toate acestea, ASPCA lucrează la construirea unei baze de date pentru a urmări abuzul pe animale, care ne va oferi o imagine mai bună în viitorul apropiat.
  • Lăudați-vă câinele și le dați cuvinte încurajatoare împreună cu tratamentele.
  • Avertizări

    Nu dați câinelui prea multă libertate la început, deoarece ar putea fugi dacă se sperie sau se tem de tine.
  • Nu lăsați câinele să scape cu totul. Asigurați-vă că vă urmează regulile. Poate doriți ca câinele să vă placă, dar vă va plăcea mai mult pe termen lung dacă ați stabilit unele limite. În timp ce nu vă puteți aștepta ca câinele să se comporte perfect de pe lilieci, vă puteți aștepta să nu vă rupeți casa sau să răniți pe nimeni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar