Cum să vă acceptați autismul

A fi autist poate fi dur. În timp ce ați auzit lucruri negative despre autism, aceasta nu este imaginea completă. Acest articol vă va ajuta să vă întâlniți cu autismul, astfel încât să vă puteți concentra pe a fi minunata ființă umană pe care o aveți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Văzând autismul diferit

În timp ce autismul este un handicap, acesta vine și cu puncte forte și ciudățenii.

  1. Imagine intitulată laptop pe site-ul Neurodiversity.jpg
1. Aflați despre autism de la oamenii cu autism. Prea adesea, oamenii non-autism scriu despre autism fără a consulta oamenii cu autism real. Ele pot veni cu inexactități, concepții greșite sau puncte de vedere extrem de negative asupra diferențelor care nu rănesc pe nimeni. Oamenii cu autism vă pot oferi o viziune mai precisă și mai bine rotunjită.
  • Comunitatea Autistă adesea descrie autismul într-o lumină neutră sau pozitivă. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți un sentiment mai holistic al autismului, spre deosebire de a vedea doar negativele.
  • Imagine intitulată fată puternică posing.jpg
    2. Citiți despre punctele forte asociate cu autismul. Autismul este o afecțiune complexă neurologică care vine cu mai multe binecuvântări, împreună cu deficiențele sale. De fapt, există o comunitate tot mai mare de oameni cu autism care cred că este doar o formă de diversitate - nu o tulburare. Este posibil să aveți unele sau toate următoarele:
  • Interese profund pasionate. Acestea pot duce la expertiză extraordinară și, eventual, o carieră foarte reușită sau un hobby distractiv.
  • Ajutor. Oamenii cu autism, în general, au un înalt sentiment de responsabilitate socială sau dorința de a rezolva problemele și de a ajuta pe alții.
  • Precizie. Se remarcă adesea că oamenii cu autism se concentrează pe piesele mici, mai degrabă decât imaginea de mare. Acest lucru poate duce la o lucrare remarcabilă orientată spre detalii, în care o persoană neurotypică ar putea să nu se concentreze atât de clar pe aspectele individuale ale cevaului.
  • Inteligența vizuală. Oamenii cu autism au testat mai sus pe testele de informații vizuale și nonverbale.
  • Sinceritate. Oamenii autism tind să însemne ceea ce spun ei și acționează ca a "Voice de rațiune" Fără a deveni încurcat în complexități sociale. Onestitatea dvs. și spiritul autentic se pot simți răcoritoare altora.
  • Creativitate și o perspectivă unică. Oamenii cu autism pot învăța în moduri neobișnuite. Acest lucru oferă informații despre neurotypicalele nu pot realiza niciodată și pot deveni un mare avantaj în colaborare.
  • Imagine cu denumirea tânără Femeie Autisică cu Book.jpg
    3. Citiți despre oamenii cu autism de succes. O mulțime de oameni celebri au fost diagnosticați sau considerați a fi autism. Puternice interese speciale, concentrare și o perspectivă unică pot duce la inovare și creativitate.
  • Din punct de vedere istoric, Einstein, Thomas Jefferson, Emily Dickinson, Mozart, și mai mulți oameni au fost considerați autism.
  • Persoanele cu autism celebre de astăzi includ Tim Burton, Susan Boyle, Adam Young (de la Owl City), Templul Grandin și multe altele.
  • Imagine intitulată Relaxat Guy Citire.jpg
    4. Luați în considerare interesele dvs. speciale. Interesele speciale sunt un aspect clar al autismului: aveți o amintire incredibilă despre aceste fapte, focalizați intensă și abilitatea de a acționa ca o enciclopedie de mers pe jos a informațiilor ori de câte ori doriți. De asemenea, veți avea o mulțime de distracție făcând lucrurile pe care le iubiți.
  • Majoritatea oamenilor non-autism ar fi gelos de modul în care vă puteți aminti și discutați despre informații.
  • Imagine intitulată Persoana menționează dizabilități.jpg
    5. Citiți despre modelul social al dizabilității. Modelul social deține că handicapul nu este cauzat de defectele creierului sau corpului, ci prin eșecul societății de a se adapta și accepta o anumită variație.
  • De exemplu, cei mai mulți oameni nu sunt dezactivați: sunt pe deplin cazați în societate (ochelari, contacte) și au aceleași oportunități pe care le au persoane neaplicate. Corpul lor nu poate face aceleași lucruri, dar tehnologia face acest lucru, deci nu este o problemă.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajutați-vă
    1. Imagine intitulată Mâinile cu flaps de adolescent autistic în Delight.jpg
    1. Amintiți-vă că este bine să fii diferit. Dacă toată lumea era la fel ca toți ceilalți, lumea ar fi plictisitoare. QUIRKS-urile tale fac parte din ceea ce te face să fii memorabil și nu trebuie să te cenzorezi sau să încerci să te uiți "normal." Este absolut bine să fii dezactivat și să arate dezactivat în public.
    • Luați ceva timp pentru a afla despre propriile dvs. limitări și vorbiți despre cei cu oamenii din viața voastră. În acest fel, ei nu se vor aștepta să faceți lucruri pe care nu le puteți face.
  • Imagine intitulată terapeut în Green.jpg
    2. Găsi Terapii și tratamente care lucrează pentru tine. O terapie bună vă va lăsa mai bine decât ați fost înainte, și veți câștiga abilități pentru a vă ajuta să deveniți mai bine ajustați. De asemenea, puteți învăța mecanisme de coping, metode alternative de a face sarcini dificile și cum să valorificați punctele forte.
  • Opțiunile includ terapia de integrare senzorială, terapia de discuții, terapia ocupațională, diete speciale, terapia comportamentală și a vedea un psiholog pentru probleme emoționale.
  • Verificați întotdeauna cu un medic înainte de a vă modifica dieta sau încercând un tratament alternativ.
  • Fii atent la terapiile de comportament. Unele terapii se bazează pe conformități și pot afecta mai mult decât să ajute. Dacă scopul terapeutului dvs. este de a vă face mai normal (mai degrabă decât mai confortabil sau mai competent) sau dacă vă simțiți supărați și nerăbdători să le vedeți, găsiți un terapeut mai bun.
  • Imaginea intitulată Tipul evreu spune că nu 2.jpg
    3
    Încetați să încercați să faceți lucrurile care sunt prea greu. Cu mass-media încurajând în mod constant oamenii "Fă tot ce poți," Uneori oamenii uită că este bine să renunți. Nu trebuie să depuneți eforturi de 110% tot timpul - acest lucru poate duce la Burnout. Dacă ceva vă scurge energia sau adăugând o mulțime de stres în viața voastră, nu mai faceți acest lucru. Uneori spunând "Am renunțat" eliberează.
  • Handicapul nu înseamnă doar că există câteva lucruri pe care nu le puteți face. De asemenea, poate însemna că unele lucruri sunt dureroase sau extrem de drenate pentru dvs. Dați-vă permisiunea să renunțați sau să găsiți un mod alternativ.
  • Imagine intitulată Persoana iubitoare cu Hearts.jpg
    4. Concentrați-vă pe abilitățile și punctele forte ale caracterului. Acest lucru vă va ajuta să cheltuiți mai puțină energie care vă îndoiți dizabilitatea și mai multă energie pe a face lucruri pozitive și bucurați-vă de viața voastră.
  • Petreceți timp pe hobby-urile și lucrurile pe care sunteți bune la. Bucurați-vă de sentimentul de competență și expertiză.
  • Faceți o listă a trăsăturilor dvs. pozitive. Luați în considerare atât trăsăturile de personalitate, cât și abilitățile. Plasați lista undeva unde va fi ușor să vedeți când vă simțiți trist despre dvs.
  • Ajuta alte persoane. Pregătiți alimentele pentru foame, creșteți gradul de conștientizare pentru cauze importante sau scrieți despre interesul dvs. special pe WikiHow. Efectuarea unei schimbări pozitive în lume vă va distrage atenția, ajutați-i pe alții și vă va face să vă simțiți mai fericiți despre voi înșivă.
  • Imaginea intitulată Persoana și Retrieverul de Aur Luați o plimbare.jpg
    5. Practicați auto-îngrijirea. A fi dezactivat poate fi dificil, și este important să vă tratați bine. Tăiați scurgerile de energie din viața voastră, astfel încât să vă puteți concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru dvs.
  • Împingeți-vă pentru a îndeplini standardele non-autiste, va lua doar o taxă asupra sănătății dvs. Este bine să cereți cazare academică, să luați pauze suplimentare sau să renunțați la lucruri care sunt prea stresante pentru a realiza.
  • Acordați o atenție deosebită consultanței generale de sănătate: dormiți timp de cel puțin 8 ore, mâncați fructe și legume, limitați alimentele cu junk, minimizați stresul și exercițiul în mod regulat (luarea numărului de plimbări). Auto-îngrijirea este foarte importantă pentru dvs., pentru a atenua stresul și pentru a vă ajuta reduceți topiturile și închiderea.
  • Dacă aveți probleme cu auto-îngrijirea, este bine să cereți ajutor. A asistat de viață, o casă de grup, sau trăiesc cu familia ar putea fi mai bine pentru tine. Discutați cu un medic, un asistent social sau un terapeut dacă vă luptați. Nu există nici o rușine în satisfacerea nevoilor dvs. și va elibera timpul pentru lucrurile pe care le iubiți.
  • Imagine intitulată Asexual Teen și Tall Talk.jpg
    6. Obțineți un mentor (sau doi). Căutați oameni din viața voastră a căror judecată aveți încredere: părinți, frații mai mari, rude, consilieri, membrii clerului, prietenii etc. A trăi într-o lume neurotypică poate fi confuză, deci este util să avem oameni să ceară sfaturi. Puteți pune întrebări "Este acest costum bun pentru o ceremonie de premiere?" la "Această persoană mă face să mă simt îngrozitor - ce fac?"
  • Imagine intitulată Teen autistic în Finger Purple Filking.jpg
    7. Opriți scuze pentru a fi autism. Aveți dreptul să cereți cazare, stimulați în public și faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a funcționa. Tonifierea comportamentului dvs. este alegerea ta- nu ceva de împins sau de la tine. Nu vi se cere să acționați mai neurotipic doar pentru că toți ceilalți sunt obișnuiți cu ea.
  • Încercați să opriți mascarea când puteți. Mascarea este legată de riscurile de sănătate mintală. Încercați să fiți mai des.
  • Imaginea intitulată tip cu ochelari consideră lucrurile preferate.jpg
    8. Recunoaște că autismul este doar o singură bucată din cine sunteți - o ființă umană bună, grijuliu și iubită. Oamenii vă pot iubi și autismul. Te poți iubi pe tine și autismul tău. Nu sunteți o persoană mai mică.
  • Imagine intitulată console de femei nesigure prietenului autism.jpg
    9. Discutați cu cineva dacă sunteți copleșită de ura de sine. Anxietatea, depresia și problemele de stima de sine sunt, din păcate, comune în cazul persoanelor cu autism. Identificați pe cineva în care aveți încredere și explicați-i cât de groaznic vă simțiți.
  • Dacă credeți că ați putea avea anxietate și / sau depresie, încercați să programați numirea unui medic. Medicul vă poate oferi un screening și poate un medicament utile.
  • Nu sunteți egoiști sau împovărați prin împărtășirea sentimentelor negative. Oamenii pot spune, probabil, dacă vă simțiți îngrozitoare - este posibil să nu știe cum să ajute. Dacă le spui, acest lucru este de ajutor pentru ei, pentru că atunci ei pot ști ce să facă și să vă îngrijoreze mai puțin.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea comunității
    1. Imagine intitulată Diverse grup de oameni.jpg
    1. Înconjoară-te de oameni pozitivi. Căutați oamenii din viața voastră care vă construiesc și vă lasă să vă simțiți mai bine decât ați făcut-o înainte. Faceți un efort pentru a petrece mai mult timp cu ei. Întrebați dacă ar dori să obțină masa de prânz cu dvs. sau dacă ați putea reuni în acest weekend.
    • Dacă vă simțiți de obicei rău despre dvs. după ce ați petrecut timp cu cineva, acesta este un model important pentru a fi conștient de. Dați seama de ce simțiți așa și dacă relația merită menținerea.
  • Imagine intitulată mână și telefon cu conversație.jpg
    2. Faceți cunoștință cu Comunitatea Autistă. Acest lucru se poate face prin contactarea unui grup de suport prietenos sau printr-o căutare online. Aflați ce oameni autism au de spus despre ei înșiși, simptomele lor și modul în care interacționează cu lumea. Oamenii cu autism, în general, sunt foarte bineveniți la persoanele nou diagnosticate sau auto-diagnosticate.
  • Oamenii cu autism pot oferi sfaturi și sfaturi celor care au nevoie (și adesea fac acest lucru, în special online)
  • Pozitivitatea generală a comunității autism vă poate ajuta să vă simțiți mai bine atunci când vă simțiți trist sau aveți o stima de sine scăzută.
  • Imagine intitulată teenul autism sentiment inadecvat.jpg
    3. Evitați oamenii și organizațiile care vă dezumanizează. Unii oameni și grupuri cred că creșterea "Conștientizarea" Pentru autism face bine să spun lucruri oribile. Aveți sentimente și meritați să fiți tratați ca o ființă umană egală. Nu pierdeți timpul pe oameni care refuză să vă respecte.
  • Utilizați butonul Block pe social media dacă un cont afectează negativ starea de spirit sau sănătatea mintală.
  • Este bine să tăiați oamenii toxici din viața voastră, chiar dacă sunt familia. Nu aveți nevoie de negativitatea lor și sunteți mult mai bine fără ei. Nu vi se cere să susțineți că existența voastră merită și este bine să decideți să nu pierdeți timpul și energia asupra lor.
  • Dacă sunteți blocat cu acești oameni, puteți educa sau evita acest lucru. Educarea lor se poate face prin a le spune despre autism și a face apel la dorința lor de a fi o persoană bună. Dacă încercați acest lucru și eșec, sau dacă știți că nu vor răspunde la rațiune, este mai bine să evitați să petreceți timp cu ei și să evitați conversațiile legate de autism. Nu meritați să ascultați idei toxice despre existența voastră.
  • Imagine intitulată adolescenți la evenimentul de acceptare a autismului.jpg
    4. Implicați-vă cu organizații pozitive legate de autism. Ele vă vor ajuta să vă înțelegeți mai bine și să faceți o contribuție pozitivă la lume.
  • Multe grupuri de auto-advocacy autism au o prezență online. Nu trebuie să mergeți fizic unde să vă implicați.
  • Dacă nu găsiți organizații de autism în persoană care sunt bune, încercați grupurile generale de handicap. Se poate ameliora foarte mult să-și petreacă timpul cu un grup în care este dezactivat este privit ca "Norma".
  • Imagine intitulată adolescenți autism chatting.jpg
    5. Faceți prieteni autistică. Împreună cu beneficiile obișnuite ale prieteniei, puteți să împărtășiți strategii de coping, să discutați autismul împreună și să vă fie fără frică.
  • Căutați oameni autism în cadrul grupurilor de advocacy de acceptare a autismului, educație specială (dacă mergeți acolo), sau cluburi de dizabilități / autism.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că, chiar dacă autismul face parte din voi, nu vă definește întreaga existență. Autismul este o parte semnificativă a cine sunteți, dar nu este voi toți. Un diagnostic este pur și simplu o etichetă. O parte integrantă a identității dvs., dar o etichetă totuși. Sunteți mult mai mult decât autismul, astfel încât să vă îmbrățișeze și punctele forte legate de autism.

    Avertizări

    Unii oameni cred că autismul este o povară. Nu meritați să fiți dezumanizați de cineva nepoliticos sau judecător.
  • Dacă vă luptați cu sentimente persistente de furie, tristețe sau vină legate de diagnosticul dvs., spuneți cuiva. Discutați cu cineva în care aveți încredere, cum ar fi părinții dvs., un membru al familiei sau un medic sau un terapeut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar