Cum să disciplineze un cal fără a folosi agresiunea

Lucrul cu caii de formare poate fi o experiență foarte plină de satisfacții, dar nu este o sarcină ușoară. Este important să învățați cum să corectați și să vă învățați calul într-o manieră eficientă, fără amenințări. Caii sunt conștienți și sunt foarte sensibili la limbajul corpului celor din jurul lor. Folosind disciplina fizică pentru a corecta comportamentul unui cal, cum ar fi strigând sau lovire, poate provoca rău calului fizic și mental. Un antrenor talentat poate controla, disciplina și recompensa un cal folosind limbajul corporal care nu amenință. Folosit cu judecată, pricepere și calendar, disciplina adecvată poate favoriza o relație pozitivă între cal și formator.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reacționarea imediat la comportamentul nedorit
  1. Imagine intitulată disciplina un cal fără a folosi agresiunea Pasul 1
1. Reacționează imediat. Când calul dvs. participă la un comportament nedorit, este important să reacționați în 2-3 secunde. Caii sunt conștienți doar de reacțiile imediate, în momentul în care disciplinarea calului dvs. mai târziu nu va ajuta calul să înțeleagă că comportamentul său nu a fost nedorit.
  • Imaginea intitulată disciplina un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 2
    2. Utilizați metoda de presiune și eliberare. Utilizarea metodei de presiune și eliberare descrie aplicarea metodică a presiunii pentru a promova comportamentul ascultător și este un mod neagresiv de a vă corecta calul. Presiunea trebuie aplicată cu scopul și cu un rezultat specific în minte, iar cheia cunoaște când să elibereze presiunea. Ar trebui să eliberați imediat când calul încearcă să-și corecteze comportamentul. Calul va vedea acest lucru ca o recompensă pentru a asculta comanda dvs.
  • În timp ce în șa, puteți aplica presiune cu picioarele. Dacă calul dvs. nu vrea să se oprească, mișcați-vă ușor picioarele în spatele locului în care se odihnesc de obicei și aplică o presiune ușoară cu ambele genunchi pentru a vă opri calul.
  • Dacă un cal nu vrea să meargă în jos pe o cale, să aplice presiune cu piciorul drept. Caii se vor îndepărta de partea în care se simte presiunea. În acest caz, calul va începe să se îndrepte spre calea stângă.
  • Un cal ar trebui să răspundă calm atunci când metoda de eliberare este utilizată corect. Cu timpul, calul va deveni mai receptiv și dorește să asculte comenzile dvs.
  • Imagine intitulată disciplină un cal fără a folosi agresiunea Pasul 3
    3. Stai pe poziții. Utilizați limbajul corpului și poziția de a lăsa calul să știe că comportamentul său este inacceptabil. Stați în față în fața calului și uitați-vă în ochi. Acest lucru va afirma că sunteți alfa, liderul calului. Rămâneți calm, astfel încât calul să răspundă la comportamentul dvs. într-o manieră pozitivă.
  • Imagine intitulată disciplină un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 4
    4. Folosește-ți vocea. Când calul tău trebuie să fie disciplinat, să rămână calm, și să spună o simplă, dar fermă ", nu."Nu strigă la cal. Utilizați această comandă în mod consecvent, iar calul va începe să înțeleagă că acest lucru înseamnă că trebuie să se comporte. Caii sunt foarte receptivi la tonul dvs. și astfel puteți folosi acest lucru ca un instrument eficient de instruire.
  • Imagine intitulată Disciplina Un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 5
    5. Au calul se mișcă înapoi. Plasați-vă mâna pe pieptul calului și cereți-l liniștit să se miște înapoi. Caii nu-i plac mersul înapoi, iar folosirea mișcării pentru a obține controlul calului dvs. este o formă de disciplină.
  • Pentru a vă face calul să se deplaseze înapoi, trebuie să strângeți fie depresia în pieptul calului, unde punctul umărului întâlnește mușchii pectorali. Aplicarea ușoară a presiunii aici vă va face ca calul să se întoarcă, ceea ce întărește că sunteți în control fără a fi violenți. Dacă calul dvs. vă provoacă sau afișați un comportament nedorit, faceți-o înapoi atâta timp cât este nevoie pentru ca calul dvs. să vă recunoască ca fiind responsabil.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind armarea în loc de pedeapsă
    1. Imagine intitulată Disciplina Un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 6
    1. Creați o atmosferă pozitivă. Demonstrează calului că este într-o atmosferă pozitivă și că sunteți demn de încredere. Tragând pe frâu, lovind partea calului, ridicându-ți vocea, sau folosind spurul tău doar va învăța calul că nu este plăcut să fii în jurul tău. Calul va fi mai puțin probabil să răspundă comenzilor dvs. și eforturilor de instruire într-o manieră favorabilă dacă sunteți ostil, reactiv și aspru.
    • Fii calm și consecvent. Dacă vorbiți cu calul într-o manieră calmă, nu vă plimbați calul când sunteți stresați și practicați consistența în comenzile pe care le dați, calul se va relaxa și, în cele din urmă, relaxarea va crește în încredere.
  • Imagine intitulată Disciplina Un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 7
    2. Formați comportamentul calului. Modelarea este o tehnică care este utilă pentru cai care nu știu ce răspunsul pe care îl căutați. Dacă depășiți ceea ce este incorect, nivelul de entuziasm al calului va crește, ceea ce va interfera cu capacitatea sa de a gândi și de a completa comanda sau exercițiul. Când utilizați această tehnică, influențați treptat calul pentru a finaliza comportamentul dorit, recompensând-o cu laudă de fiecare dată când se apropie de finalizarea sarcinii. Ușor accentuați una dintre indicii dvs. pentru a reaminti calului a ceea ce cereți-l să facă. Această tehnică va minimiza confuzia și suferința calului.
  • Tehnica de modelare este utilă atunci când vă predați calul o nouă sarcină. Dacă o instruiți pentru a intra într-o remorcă, de exemplu, recompensați calul pentru a lua câțiva pași spre el. În următorul du-te, ai recompensa calul pentru a merge pe rampă. În cele din urmă, recompensați calul când calul intră în remorcă. Acest sistem incremental de recompense va ajuta calul să înțeleagă așteptările dvs.
  • Dacă ajungeți la un punct în timp ce modelul în care calul pare să ajungă la un perete și nu face în mod continuu ceea ce cereți, atunci opriți sesiunea de antrenament pentru ziua și reluați-o într-un alt moment, când calul este calm.
  • Păstrați sesiunile de antrenament scurt, 10 - 15 minute, astfel încât calul dvs. să rămână concentrat și motivat.
  • Imagine intitulată Disciplina Un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 8
    3. Practicați coerența. Consistența este esențială în formarea unui cal și a stabili un comportament bun. Asigurați-vă că nu vă trimiteți semnalele mixte de cai prin schimbarea frecventă a tehnicii, indiciilor sau așteptărilor dvs. Dacă vă împiedicați calul pentru un anumit comportament, asigurați-vă că o corectați în mod constant la fiecare ocazie. Dacă l-ați lăsat să alunece o dată, calul dvs. poate pierde din vedere imaginea de ansamblu și lecțiile vor fi pierdute.
  • Imagine intitulată disciplina un cal fără a folosi agresiunea Pasul 9
    4. Recompensa calul pentru un comportament bun. Dacă calul dvs. completează corect o sarcină și face ceea ce cereți, dați-i o recompensă. În cele din urmă, calul va învăța că este benefic și merită să vă ascultați comenzile. Calul trebuie să creadă că îți pasă de ea și de nevoile sale înainte de a-și îndeplini sarcinile pe care le cereți.
  • Recompensați un cal prin mângâierea sau zgârierea gâtului sau laturilor, lăudându-l, sau oferindu-i o mică bucată de fructe sau legume ca tratament.
  • Metoda 3 din 3:
    Controlul limbii și emoțiilor corpului
    1. Imagine intitulată disciplina Un cal fără a folosi agresiunea Pasul 10
    1. Rămân calm. Poate fi frustrant atunci când un cal este în mod constant greșit, dar este important să rămâi calm și constant. Caii vor putea să simtă când sunteți tensionați, stresați sau anxios. Asigurați-vă că umerii dvs. sunt relaxați și că poziția dvs. nu este rigidă cu tensiune.
    • Dacă calul dvs. este mușcat sau înălțând, este important să vă controlați respirația pentru a vă ajuta să eliberați orice anxietate și frică. Stabili respirația prin numărarea la 10 pe măsură ce respirați și ieșiți. Respirația profundă vă va ajuta să vă controlați emoțiile, să vă ajute să rămâneți calm și vă va pune calul într-un stat liniștit, de asemenea.
    • Dacă vă simțiți tensionați în timpul călătoriei, faceți niște întinderi în timpul șa. Eliberați-vă umerii și ridicați încet și coborâți coapsele din șa. Când calul sa oprit în mișcare, întindeți-vă înapoi spre cornul de șa și înapoi și asigurați-vă că vă flexați gleznele.
    • Dacă simțiți că vă pierdeți răbdarea fie în timpul călătoriei, fie a antrenamentului de la sol și simțiți ca și cum nu faceți niciun progres, acestea sunt semne că ar trebui să vă opriți pregătirea pentru această zi și să reveniți încă o dată. Dacă vă simțiți nerăbdători și frustrați, este probabil că calul tău este prea.
  • Imagine intitulată disciplina Un cal fără a folosi agresiunea Pasul 11
    2. Vorbiți cu calul tău într-o voce calmă. Vorbind într-o voce plăcută, blândă, are o influență calmă asupra corilor. Un sunet pupa, s-a dovedit a crește ritmul cardiac al unui cal și provoacă primejdie. Asigurați-vă că ați vorbit cu calul dvs. într-o manieră calmă și prietenoasă pentru a păstra ritmul inimii calului în jos și pentru a crea un mediu sigur și plăcut.
  • Imagine intitulată disciplina Un cal fără a utiliza Agresiunea Pasul 12
    3. Să se abțină de la interacțiunea cu un cal dacă sunteți stresat. Dacă sunteți supărat sau stresat, probabil că nu este cel mai bun moment pentru a lucra cu calul dvs. Calul tău va ridica starea ta de spirit și va reacționa negativ. Înțelegerea și controlul propriilor dvs. reacții, emoții și dispoziții vor beneficia atât de cal, cât și pe cal.
  • Înainte de a lucra cu un cal, imaginați-vă plasarea tuturor stresului și a aspectelor rele ale zilei într-un colț, unde vor rămâne în timpul restului călătoriei voastre. Această tehnică de vizualizare vă poate ajuta să vă relaxați mental, astfel încât să vă puteți concentra atenția asupra calului dvs. Cu timpul și consistența, această tehnică vă va ajuta să vă îmbunătățiți călătoria și va oferi o scăpare din stresul vieții de zi cu zi.
  • 4. Citiți pe comportamentul calului și limba corpului. Este esențială pentru a avea o bună înțelegere de bază a limbajului corpului calului și cum comunică astfel încât să puteți înțelege mai bine semnalele pe care le vă oferă calul tău. Acest lucru va ajuta la obținerea unui sentiment mai bun în ceea ce privește modul în care disciplina, recompensa și strategiile generale de formare profesională. Există videoclipuri și cărți care vă pot ajuta să înțelegeți relația cu cai-umană.
  • sfaturi

    Verificați halterul calului, bit și șaua și asigurați-vă că toți se potrivesc bine. Calul tău poate acționa deoarece este incomod.
  • Amintiți-vă că caii sunt animale de pradă și reacționează la cele mai multe situații într-o luptă sau în mod de zbor.
  • Dacă calul este în durere sau este incomod, nu este nevoie de disciplină.
  • Acordați atenție limbii corpului calului. Un cal nu ar trebui să fie niciodată disciplinat atunci când se simte nervos sau speriat. Într-o stare emoțională sporită, disciplina fără agresiune și antrenament va deveni ineficientă. Să fie în căutarea unor semne subtile de frică sau nervozitate înainte de a vă disciplina calul.
  • Consultați-vă cu formatorii locali sau ajungeți la tabere de instruire pentru sugestii despre cum să lucrați cu cai dificili. Ei pot avea sfaturi și trucuri suplimentare pentru corectarea comportamentului nedorit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar