Cum să contestați o cerere de proprietari de case

Un dezastru natural sau altă urgență care dăunează proprietății dvs. sau proprietății personale este suficient de traumatică. Cu toate acestea, situația devine și mai gravă dacă societatea de asigurări a proprietarilor dvs. neagă cererea dvs. Deși poate dura ceva timp și efort, există pași pe care îi puteți lua pentru a obține compania de asigurări să vă dea banii pe care îi meritați pentru pierderea dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă cazul
  1. Imagine intitulată Dispută de faptul că proprietarii de case solicită pasul 1
1. Studiați-vă politica. Citiți-vă cu atenție politica în funcție de motivele pentru care a fost respinsă cererea dvs. și asigurați-vă că daunele sunt acoperite de politica dvs.
  • Multe politici au termene limită pentru depunerea cererilor, iar compania dvs. de asigurări își rezervă dreptul de a nega cererea dvs. dacă nu este depusă într-o anumită perioadă de timp după evenimentul care a dat naștere la revendicare. Căutați aceste perioade de timp și termenele limită și asigurați-vă că ați depus cererea dvs. în limitele indicate.
  • Luați note atunci când adjudecarea pretențiilor dvs. face orice comentarii cu privire la acoperirea dvs. Adjusterile dvs. de revendicări interpretează politica dvs. pentru a determina cât de mulți bani trebuie să plătească compania dvs. de asigurări, dar nu vă fie frică să întrebați interpretarea ei sau să obțineți o altă opinie.
  • Comparați motivele pentru care cererea dvs. a fost refuzată limba din politica dvs. Revendicările sunt de obicei negate pentru lipsa de acoperire, ceea ce înseamnă că ați cerut daune pe care politica dvs. nu te-a protejat împotriva. De exemplu, dacă casa dvs. este distrusă de un uragan, polița de asigurare poate acoperi daunele structurale, dar nu deteriorarea apei interioare.
  • Solicitarea dvs. poate fi refuzată de cineva din compania care nu știa politica dvs. sau nu a examinat cu atenție acoperirea dvs. înainte de a emite negarea. De asemenea, este posibil ca afirmația dvs. să fie respinsă din cauza unei erori clericale. Aceste erori simple pot fi puțin probabile, dar ar trebui să le regleți.
  • Verificați dublu modul în care compania de asigurări clasifică pierderea și asigurați-vă că este exactă. Societatea de Asigurări poate clasifica daunele ca ceva care nu este acoperit de politica dvs., atunci când politica dvs. ar fi abordat-o dacă au fost clasificați într-un alt mod.
  • De exemplu, să presupunem că casa dvs. este deteriorată într-un uragan, iar uraganul provoacă inundații. Dacă nu aveți asigurări de inundații, compania dvs. de asigurări poate nega cererea dvs. afirmând că toate daunele au fost daune legate de inundații, când, de fapt, multe dintre ele au fost cauzate de uraganul însuși.
  • Imagine intitulată Dispută de case de locuințe solicită pasul 2
    2. Documentați totul. Păstrați înregistrările exacte ale casei dvs. și inventarului toate proprietățile în interiorul acesteia, care a fost afectată de incidentul care a dat naștere la cererea dvs.
  • Păstrarea unui inventar la domiciliu este cel mai simplu mod de a documenta cu exactitate totul deteriorat sau lipsit. De exemplu, dacă casa dvs. este burglarizată, poate fi dificil să vă amintiți toate lucrurile dintr-o cameră după ce aceste lucruri lipsesc. Este posibil să nu vă amintiți ceva până la câteva săptămâni sau luni mai târziu.
  • În cazul unei pierderi totale, este posibil să trebuiască să recreați o listă a tuturor lucrurilor dvs. din memorie. În stres și după o astfel de pierdere devastatoare, poate fi dificil să vă amintiți tot ce ați deținut, în special lucrurile în depozit sau pe care nu l-ați folosit foarte des.
  • Dacă cererea dvs. a implicat pierderi din cauza unei infracțiuni precum furtul sau vandalismul, obțineți copii ale raportului dvs. de poliție și urmați poliția cu privire la acuzațiile.
  • Imagine intitulată Dispută de case de case de revendicare Pasul 3
    3. Faceți fotografii cu toate daunele. Faceți fotografii de orice proprietate deteriorată cât mai curând posibil după ce este descoperit.
  • Mergeți în interiorul și în afara casei dvs. cu o cameră foto sau cu telefonul mobil și faceți fotografii cu totul, astfel încât aveți o înregistrare a tuturor daunelor.
  • Imagine intitulată Dispută că proprietarii de case solicită pasul 4
    4. Evitați să faceți reparații permanente imediat. Cu excepția reparațiilor care sunt esențiale pentru a trăi în casa dvs., nu trebuie să reparați sau să înlocuiți nimic în revendicarea dvs. până când litigiul nu este soluționat.
  • Deși este posibil să fie nevoie să faceți unele reparații temporare pentru a vă face casa în siguranță sau pentru ao proteja de deteriorarea ulterioară, este important să păstrați scena astfel încât dispozitivul de reglare a revendicărilor să poată vedea amploarea daunelor.
  • De exemplu, puteți plasa o prelată peste o gaură în acoperiș pentru a împiedica ploaia să intre în casa dvs. și provocând deteriorarea apei suplimentare.
  • Păstrați chitanțe pentru orice reparații pe care le efectuați și adăugați sumele în revendicarea dvs.
  • Asigurați-vă că aveți cel puțin două estimări pentru toate reparațiile înainte de a fi finalizate. Compania dvs. de asigurări vă poate refuza cererea sau plătiți doar o parte din cererea dvs. dacă nu aveți mai multe estimări pentru a dovedi că nu ați plătit pentru reparații.
  • Imagine intitulată dispută că proprietarii de case solicită pasul 5
    5. Scrieți un cont despre ceea ce sa întâmplat. Scrieți tot ceea ce sa întâmplat care a condus la deteriorarea proprietății dvs., în special în orice pașii pe care ați luat-o pentru a atenua prejudiciul potențial.
  • De asemenea, păstrați o înregistrare de funcționare a notelor atunci când discutați cu oricine cu privire la revendicarea dvs. sau la evenimentul care a condus la revendicarea dvs. Acest lucru va deveni deosebit de important dacă ajungeți să discutați cu mai multe adjudecări de revendicări în timp.
  • Contactați orice martori care ar fi dispuși să vă sprijine povestea sau care au văzut evenimentul are loc.
  • Partea 2 din 3:
    Negocierea cu adjuster
    1. Imagine intitulată Dispută de case de locuințe solicită pasul 6
    1. Formați o recurs a raportului inițial. Multe companii vă oferă posibilitatea de a face apel la decizia inițială făcută de ajustator.
    • Când depuneți apelul dvs., includeți toate documentele pe care le susțineți afirmația dvs., inclusiv fotografii ale daunelor, documentelor scrise, încasărilor și declarații de la martori.
    • Includeți documentația de inspecție și întreținere pentru a vă dovedi că ați ținut-vă la sfârșitul afacerii și ați păstrat corect casa dvs. și păstrați-vă cu orice măsuri de siguranță.
    • De exemplu, dacă casa dvs. a fost distrusă într-un incendiu, produceți orice dovezi pe care le puteți avea detectoare de fum sau alte sisteme de alarmă și au funcționat corect.
  • Imagine intitulată Disputa Un proprietar de case solicită pasul 7
    2. Contactați departamentul de asigurare al statului dvs. Departamentul de Asigurare al statului dvs. reglementează companiile de asigurări care operează în statul dvs. și are resurse pentru a vă ajuta să soluționați litigiile de revendicare.
  • Departamentul de Asigurări al statului are personalul la îndemână, care poate răspunde la întrebări cu privire la procesul de reclamații și poate oferi sfaturi privind urmărirea revendicării dvs.
  • Departamentul de Asigurări al statului dvs. vă poate informa, de asemenea, despre drepturile dvs. în cadrul diferitelor legi de asigurare de stat. Legile variază între state, dar majoritatea statelor au legi care solicită companiilor de asigurări să se ocupe corect deținătorii de polițe și să furnizeze standarde pentru modul în care companiile de asigurări trebuie să se ocupe de pretenții.
  • De exemplu, majoritatea statelor solicită companiilor de asigurări să ofere un motiv care a fost respinsă.
  • Aceste departamente de asigurare investighează, de asemenea, plângerile și vă pot ajuta să vă rezolvați disputa. Dacă aveți motive să credeți că negarea cererii dvs. a încălcat legile sau reglementările statului, departamentul de asigurare de stat va examina această chestiune.
  • Imagine intitulată Disputa Un proprietar de case solicită pasul 8
    3. Scrieți o scrisoare unui manager. Dacă nu puteți ajunge nicăieri cu reglajul, este posibil să puteți scrie o formală cerere la cineva mai sus.
  • În scrisoarea dvs., explicați evenimentul care a dat naștere la cererea dvs., motivele pentru care ați primit pentru negarea cererii dvs. și de ce credeți că decizia a fost în eroare.
  • Includeți documentația sau alte dovezi care vă sprijină argumentul sau indicați că ați făcut deja informațiile disponibile companiei. Includeți numărul dvs. de politică, numărul de reclamație, informațiile dvs. de contact curente și orice alte informații pe care le considerați că ar ajuta persoana să vă rezolve mai repede disputa.
  • Imagine intitulată dispută că proprietarii de case solicită pasul 9
    4. Închiriați propriul dvs. adjuster. O adjudecare publică vă poate examina cererea și daunele dvs. și poate face o evaluare independentă pentru a vă prezenta companiei dvs. de asigurări.
  • Contactați Asociația Națională a Adjudiilor de Asigurări Publice pentru a găsi un adjuster public sau pentru a solicita un avocat de asigurări pentru o recomandare. Este important să confirmați că orice adjudecare pe care o angajați este licențiată pentru a lucra în statul dvs. și că licența ei este în stare bună.
  • Mai degrabă decât pur și simplu angajarea primului adjuster pe care îl găsiți, interviu mai multe regulatori potențiali, astfel încât să puteți afla mai multe despre acreditările și experiența lor și obțineți referințe.
  • Aflați dacă există anumite tipuri de revendicări în care fiecare adjuster este specializat. De exemplu, dacă casa dvs. a fost burglarizată, nu doriți neapărat să angajați un adjuster care este specializat în daune uraganului.
  • Rețineți că va trebui să plătiți o taxă pentru serviciile de adjuster. Deși acest lucru are sens pentru afirmațiile mai mari, angajarea unui adjuster public ar putea să nu fie în interesul dvs. de interes dacă daunele dvs. sunt relativ mici.
  • Imagine intitulată Disputa Un proprietar de case solicită pasul 10
    5. Luați în considerare soluționarea alternativă a litigiilor. Este posibil să se reducă la o înțelegere mai bună utilizând un mediator terț neutru și obiectiv.
  • Companiile independente de mediere și arbitraj oferă servicii de soluționare a litigiilor care utilizează proceduri care tind să fie mai informale și mai puțin confruntate decât procesul Curții.
  • Medierea este relativ rapidă și mai ieftină decât depunerea unui proces. Cu toate acestea, așezarea pe care ați ajuns prin mediere poate fi mai mică decât ați fi putut trece prin procesul de proces.
  • Partea 3 din 3:
    Luând asigurătorul în instanță
    1. Imagine intitulată dispută că proprietarii de case solicită pasul 11
    1. Consultați un avocat. Dacă nu puteți rezolva disputa cu compania dvs. de asigurări la satisfacția dvs. și doriți să judecați, ar trebui să luați în considerare angajarea unui avocat.
    • Dacă aveți o reclamație relativ mică - mai puțin de 10.000 de dolari în majoritatea statelor - De asemenea, puteți lua în considerare depunerea în instanța de reclamații mici. Instanțele de reclamații mici folosesc procese simplificate pentru a rezolva cererile și, de obicei, nu trebuie să angajeze un avocat.
    • Politicile de asigurare sunt contracte, iar cererile de asigurare pot implica probleme juridice tehnice pe care un avocat vă poate ajuta să înțelegeți mai ușor.
    • Dacă aveți o revendicare mai mare sau dacă sunteți intimidat de compania de asigurări, ați putea găsi că vă simțiți mai confortabil având un avocat pentru a vă reprezenta interesele. Avocații reclamantului Depunerea creanțelor de asigurare lucrează în mod obișnuit la taxele de urgență, luând o parte din reglementarea dvs. dacă câștigați cererea dvs., mai degrabă decât necesită bani în față.
  • Imagine intitulată dispută că proprietarii de case solicită pasul 12
    2. Fișier de plângere. După ce ați vorbit cu avocatul dvs., ea va întocmi plângerea de a iniția procesul dvs. în instanță.
  • Procesul dvs. poate susține că, atunci când compania de asigurări a negat cererea dvs., a încălcat contractul pentru a vă plăti banii dacă ați avut anumite tipuri de pierderi sau daune la domiciliu. În funcție de legile de asigurare ale statului dvs., de asemenea, poate argumenta că societatea a încălcat o lege privind protecția consumatorilor sau a "soarta buna" lege.
  • Imagine intitulată Dispută de case de locuințe solicită pasul 13
    3. Participați la descoperire. Înainte de proces, trebuie să împărtășiți dovezi și informații cu cealaltă parte în timpul procesului de descoperire.
  • Descoperirea scrisă poate include cereri de documente sau răspunsuri la întrebările scrise cunoscute sub numele de interogatoriu. De exemplu, puteți solicita companiei de asigurări să vă ofere o copie completă a fișierului de poliță de asigurare și a fișierului de revendicare, inclusiv note din adjuperii revendicărilor.
  • Descoperirea include, de asemenea, depuneri, care sunt interviuri cu petreceri sau martori aflați sub jurământ cu un reporter al instanței care produce o transcriere a procedurii.
  • În orice moment în timpul descoperirii, puteți primi o ofertă de decontare de la compania de asigurări.
  • Imagine intitulată dispută că proprietarii de case solicită pasul 14
    4. Continuați cazul dvs. Dacă încă nu vă puteți rezolva cererea dvs. cu compania dvs. de asigurări, cazul va proceda la proces.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar