Cum să cereți o scrisoare de recomandare

Indiferent dacă aplicați la un program academic, sunteți un absolvent recent care caută un loc de muncă în domeniul dvs. ales sau sunteți experimentat cu un CV robust care solicită o poziție în mediul academic sau de afaceri, știind cine și cum să solicite o scrisoare de recomandare vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Pași

Cerere de mostra

E-mail de eșantion solicitând o scrisoare de recomandare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cererea de eșantionare pentru scrisoarea de REC pentru loc de muncă

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cererea de eșantionare pentru scrisoarea de REC pentru școala de grad

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Găsirea recomandărilor potențiale
  1. Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 1
1. Scrieți o listă completă de posibilități. Încercați să vă gândiți la toți cei care ar putea fi dispuși să vă scrie o scrisoare pozitivă de recomandare în domeniul dvs. particular. În general, locurile care solicită scrisori de recomandare vor cere cel puțin două și nu mai mult de trei, dar este o idee bună să vă gândiți la o listă mai mare, în cazul în care oricare dintre candidații ideali nu funcționează.
  • Încercați să veniți cu cel puțin 5-7 posibilități.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 2
    2. Comandați lista. Cum alegeți să alocați "putere" la candidați vor fi relativi, dar, în general, doriți să găsiți un echilibru între familiaritatea scrisorii scrisorii cu tine și munca dvs. și scrisoarea scrisă în picioare în câmp. În timp ce s-ar putea să fi avut o relație mai bună cu un coleg sau o ta pentru una dintre clasele dvs., o scrisoare de la ei poate fi mai puțin de dorit decât de la un supraveghetor sau de un profesor care știe și munca ta, dar poate avea nevoie de niște amintiri.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 3
    3. Țintește sus. Luați în considerare colectarea profilurilor sau a portofoliilor de lucru pentru a împărtăși recomandările potențiale care pot fi mai puțin familiarizate cu dvs. și cu ceea ce faceți. Aceasta este o modalitate bună de a face contact cu o persoană de succes în domeniul dvs. și arată inițiativa. Cu cât îți faci treaba, cu atât mai probabil, candidatul va fi să-ți faci favoarea.
  • Metoda 2 din 3:
    Solicitarea scrisorilor academice
    1. Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 4
    1. Colectați toate informațiile despre instituția și aplicația pentru a vă oferi scriitorilor scrisori. Aceasta înseamnă că ar trebui să fii aproape completă cu aplicația și să poți furniza materiale suplimentare scriitorului scrisoare pentru referință. Aceasta poate include:
    • Copiați transcrierea dvs
    • Scrierea eșantionului sau a portofoliului de lucru
    • Declarație de scop sau scrisoare de intenție
    • Curriculum vitae sau reluare
    • Numele instituției
    • Programul de grad sau Fellowship Aplicarea pentru
    • Numele contactului la instituția care primește scrisoarea
    • Adresa și datele pentru trimiterea scrisorii
    • Orice formulare de litere necesare, solicită sau adresa URL pentru a completa și a încărca litera
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 5
    2. Face contact. Spuneți celor mai deiditate candidați din lista dvs. că sperați să le utilizați ca o referință, în persoană, dacă este posibil. Să le informeze despre liniile directoare generale, datorită datelor și le oferă resursele necesare în acest moment.
  • Imaginea intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 6
    3. Ecarta dorința lor. Întrebați direct dacă sunt sau nu dispuși să vă scrie o scrisoare de recomandare pozitivă. Dacă nu, sau nu sunt siguri de faptul dacă vor avea sau nu timp să o completeze, să se deplaseze la alți candidați din lista dvs.
  • Imaginea intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 7
    4. Fi în timp util. Profesorii și consilierii academici sunt, în general, fericiți să ofere recomandări și să ia în considerare făcând astfel o parte din responsabilitățile profesionale. Cu toate acestea, datorită volumului mare de cereri pe care le primesc, trebuie să solicitați cu atenție scrisoarea de recomandare înainte de orice cerere de admitere sau alte termene limită.
  • O regulă bună a degetului mare este să contacteze mai întâi un semestru înainte de a-și măsura dorința de a scrie o scrisoare și apoi să se asigure că au toate materialele cu cel puțin o lună sau două înainte de termenul limită.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 8
    5. Urmăriți și păstrați legătura. Vă mulțumim referințelor pentru furnizarea de scrisori cu o notă sau un apel telefonic. De asemenea, este o idee bună să le păstrați actualizați cu privire la progresul dvs. Ei au o miză în succesul dvs., așa că spuneți-i dacă vi se oferă un loc la Universitatea sau Programul. Acest lucru va păstra și ușa deschisă dacă aveți nevoie de mai multe litere undeva pe drum.
  • Metoda 3 din 3:
    Solicitarea scrisorilor la locul de muncă
    1. Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 9
    1. Furnizați numai numele de referințe profesionale la potențialii angajatori. Acest lucru poate include foștii supraveghetori, colaboratori sau subordonați, după caz.
    • Potențialii angajatori nu doresc referințe personale, cum ar fi prietenii sau familia.
    • Dacă sunteți absolvent recent cu o experiență profesională mică în domeniul dvs., scrisorile de recomandare de la foști profesori și consilieri academici vor avea mai multă greutate decât scrisorile de la foștii supraveghetori sau colaboratori în locuri de muncă pe care le-ați organizat, care nu au legătură cu poziția pe care o căutați.
  • Imaginea intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 10
    2. Dați-vă referința dvs. informațiile pe care vor trebui să le pregătească o scrisoare de referință bine organizată. Asigurați-vă că referința dvs. are numele, titlul și adresa completă a persoanei căreia îi va fi direcționată scrisoarea de referință. De asemenea, este posibil să doriți să furnizați scriitorul scrisor cu un eșantion de lucru sau un portofoliu, dacă este necesar.
  • Oferiți-vă referinței o descriere a postului pentru care ați intervievat astfel încât să poată adapta scrisoarea de recomandare pentru a aborda calificările și expertiza necesară poziției.
  • Dacă o copie tară a unei scrisori de recomandare va fi depusă, mai degrabă decât o versiune electronică, furnizați referința dvs. cu un plic pre-adresat, pre-ștampilat ca o curtoazie și de a accelera corespondența scrisă de recomandare.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 11
    3. Păstrați referințele conștiente de potențialele apeluri. Dacă managerul de angajare pentru lucrarea pentru care aplicați va fi apelați mai degrabă referințele dvs., în loc să solicitați o scrisoare de recomandare, atunci dați referința dvs. un heads în sus pentru a vă aștepta un astfel de apel, inclusiv numele persoanei care va chema.
  • Dacă ați intervievat deja pentru această poziție, lăsați referințele dvs. să știe ce fel de întrebări vi se adresează, așa că s-ar putea să știe ce să se aștepte de la apel.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 12
    4. Asigurați-vă că acordați suficient timp să pregătiți o scrisoare de recomandare bine creată. Chiar dacă începeți doar să vă gândiți la aplicarea unui nou loc de muncă, veți ști înainte de timp, acesta va fi un pas necesar în procesul de angajare. Contactați cât mai curând posibil și reveniți la atingere când aveți date ferme.
  • Imagine intitulată cere o scrisoare de recomandare Pasul 13
    5. Urmare. Vă mulțumim recomandărilor dvs. pentru a vă oferi o referință bună cu o dată de prânz sau un cadou mic. Păstrarea lor la curent cu succesele dvs. asigură, de asemenea, că aveți un contact bun de afaceri în domeniul dvs., cineva care are o miză în succesul dvs.
  • sfaturi

    Nu presupuneți că cineva pe care doriți să îl utilizați ca referință în timpul căutării dvs. de locuri de muncă vă va oferi o scrisoare de recomandare pozitivă. Cereți individului dacă va fi capabilă să vă dea o scrisoare pozitivă. Dacă nu poate, sau dacă simțiți că poate oferi o scrisoare de recomandare călduță, atunci nu utilizați acest individ ca referință.
  • Asigurați-vă că citiți cerințele de aplicare ale poziției sau programului pe care îl solicitați. Uneori, aplicațiile vor dori scrisori de recomandare de la anumiți oameni, cum ar fi un consilier școlar sau un profesor de un anumit subiect.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar