Cum de asa actul

Dacă vă întrebați cum vă puteți pregăti cel mai bine să treceți actul cu culori zburătoare, nu sunteți singuri. Mulți studenți care se apropie de sfârșitul liceului se întreabă cum pot să-și stabilească actul și să se poziționeze pentru a intra în colegii bune. Chiar și studenții cu clase excelente pot deveni nervoase atunci când se gândesc să ia act, deoarece rezultatele dvs. pot avea un impact mare asupra succesului aplicațiilor dvs. de colegiu. Nu vă faceți griji, deși există o mulțime de trucuri de studiu și sfaturi pe care le puteți folosi pentru a face bine pe test. Pregătirea aprofundată și un comportament calm, încrezător, sunt atributele cheie pe care le veți avea nevoie dacă doriți să activați testul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Stabilirea obiectivelor dvs. de studiu și scorurilor
  1. Imagine intitulată Ace Pasul 1
1. Examinați formatul de bază pentru a înțelege ce studiați. ACT este un test de alegere multiplă cu patru secțiuni: engleză, matematică, citire și știință. Testul în limba engleză este format din 75 de întrebări concepute pentru a măsura abilitățile standard scrise și retorice. Testul matematic constă din 60 de întrebări concepute pentru a măsura abilitățile matematice învățate în mod obișnuit înainte de începerea gradului 12. Testul de citire constă din 40 de întrebări concepute pentru a măsura Citirea înțelegerii aptitudini. Testul științific constă din 40 de întrebări concepute pentru a măsura capacitatea unui student de a interpreta, analiza, evalua, rațiunea și rezolvarea problemelor cu științele naturale.
  • Secțiunile de testare variază în timpul timpului pe care trebuie să-l completați. Aveți 45 de minute pentru a finaliza secțiunea engleză, dar 60 de minute pentru a finaliza secțiunea matematică și 35 de minute atât pentru secțiunile de lectură, cât și pentru știință.
  • De asemenea, puteți lua un test de scriere opțional, în care vi se va cere să scrieți un eseu. Testul de scriere constă dintr-un singur prompt, pe care veți avea 30 de minute pentru a scrie despre. Această secțiune nu are niciun efect asupra scorului dvs. global.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 2
    2. Creați un plan de studiu pentru a vă menține concentrat. Un plan de studiu real vă va ajuta să rămâneți mai angajați în practica dvs. Pentru a vă îndeplini planul, încercați să studiați cel puțin 30 de minute în fiecare zi și intenționați să începeți să studiați 3 luni în avans. De asemenea, concentrați-vă asupra zonelor pe care le luptați cu cele mai multe. În timp ce aveți nevoie pentru a practica toate zonele de act pentru a fi cu adevărat gata, dacă vă luptați cu un subiect mai mult decât ceilalți, lăsați-l deoparte un pic mai mult timp pentru acea zonă decât ceilalți.
  • Există o relație directă între cât de mult practicați și cât de bine faceți acest lucru pe test, deci dacă doriți să Acești actul, trebuie să studiezi în mod consecvent câteva luni.
  • Sfat de experți
    Arash Fayz

    Arash Fayz

    Test Prep Tutorarash Fayz este co-fondatorul și directorul executiv al La Tutors 123, o companie de consultanță academică și o companie privată de tutoring cu sediul în Los Angeles, California. Arash are peste 10 ani de experiență de consultanță educațională, gestionând îndrumarea studenților de toate vârstele, abilitățile și fundalurile pentru a înscrie mai mult pe testele standardizate și pentru a obține admiterea la școlile țintă. Are un ba în matematică aplicată și informatică de la Universitatea din California, Los Angeles.
    Arash Fayz
    Arash Fayz
    Test tuttor de pregătire

    Puteți lua actul în anii dvs. Junior sau Senior, deci cel mai bun moment pentru a începe pregătirea este anul dvs. de liceu al doilea. Până atunci, ar fi trebuit să învățați tot conținutul, inclusiv porțiunile englezești și matematica până la algebră, geometrie și un pic de trigonometrie.

  • Imagine intitulată Ace Pasul 3
    3. Selectați un scor țintă pe care doriți să îl obțineți pe act. Stabilirea unui scor țintă vă va oferi un obiectiv specific de a lucra. Testul este marcat pe o scară de la 1-36, cu un scor mediu care se încadrează la aproximativ 21 de ani. Spuneți că doriți să obțineți un scor de 24, ceea ce vă va pune la aproximativ 75%. Știind acest lucru vă va ajuta să vă dați seama cât de mult trebuie să vă îmbunătățiți când luați primul dvs. test de practică.
  • Știți cât de mare trebuie să fie scorul dvs. pentru a fi acceptat la școala dvs. de primă alegere. Puteți găsi acest lucru prin apelarea sau trimiterea prin e-mail a biroului de admitere. De exemplu, multe universități de Ivy League nu admit studenți care scor mai mici decât un 34.
  • Întregul scop din spatele actului este de a determina cât de gata sunteți pentru colegiu, deci orice obiectiv pe care îl creați ar trebui să fie în scopul de a vă aduce în colegiul de alegere.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 4
    4. Luați mai multe teste de practică, astfel încât să fiți pregătiți pentru adevăratul lucru. Puteți găsi teste de practică prin intermediul site-ului web al ACT, site-uri de testare a terților și în cărțile de ghidare a studiului. Alegeți testele practice configurate în mod specific în formatul ACT, astfel încât să puteți studia în timp ce deveniți, de asemenea, confortabil cu modul în care testul este configurat. Acest lucru vă va împiedica să fiți nervos atunci când luați testul real și vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți modul în care testul este temporizat și formatat.
  • Luați testele de practică la aproximativ aceeași perioadă a zilei pe care vă puteți aștepta să le acordați actul real la. Deoarece testul este de obicei ținut destul de devreme, luând testele practice în dimineața vă va ajuta creierul să dezvolte obiceiurile de gândire dimineața devreme.
  • Puteți achiziționa un teste oficiale de pregătire a ACT pe site-ul web al ACTO: http: // ACTSTUNTAL.Org / OnlinePrep /.
  • Dacă preferați să nu cumpărați un ghid de testare, site-ul ACT oferă și întrebări gratuite de practică: http: // ACTSTUNTAL.Org / Samplest /.
  • ACT publică un ghid tipărit, oficial de pregătire pe care îl puteți cumpăra, de asemenea. Acest ghid de pregătire include cinci teste de act pensionar și teste de scriere.
  • Metoda 2 din 4:
    Direcționarea zonelor de studiu
    1. Imagine intitulată Ace Pasul 5
    1. Periați-vă pe dvs punctuaţie și Norme de acordare a acordului. În esență, ar trebui să vă spălați regulile standard ale limbii engleze, mai ales că se aplică gramaticii. Încercați să verificați un ghid de gramatică, cum ar fi manualul de stil din Chicago, strunk și alb din bibliotecă. Îmbunătățiți-vă cunoștințele despre gramatica engleză și mecanica este deosebit de importantă dacă aveți tendința de a lupta în acest domeniu în general.
    • Vocabularul Flashcards vă poate face niște bune, dar ați fi mai bine să studiați regulile gramaticii engleze decât extinderea vocabularului.
    • Asigurați-vă că aveți o înțelegere aprofundată a modului de utilizare commorii, Coloane, semi-colonii, și liniuțe.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 6
    2
    Memorați formulele de matematică Deci le cunoașteți pentru testare. Manipularea variabilă algebrică și geometria planului sunt cele mai importante subiecte de studiu pentru partea matematică a testului. Dar, actul în sine nu vă va oferi niciun fel de formule de care aveți nevoie pentru a răspunde la întrebări. Pentru a evita flounderea pe porțiunea matematică, asigurați-vă că memorați cea mai esențială trigonometrie, algebră și geometrie, formule și înțelegeți cum să le aplicați.
  • Când luați teste de practică, dacă constatați că nu sunteți familiarizați cu o anumită formulă sau ecuație (e.G., calculând sinusul și cosinul sau utilizarea ecuației patrate), asigurați-vă că ați învățat cum să utilizați aceste formule.
  • Utilizați carduri flash pentru a vă ajuta să memorați formulele și să vă periați cunoștințele de matematică în pregătirea testului.
  • Rețineți că calculul nu este testat pe act. Întrebările trigonometriei pot apărea, dar va exista doar un număr limitat de acestea. Cele mai grele întrebări trigonometrice se ocupă de obicei cu grafice sinusiale, cosinoase și tangente, precum și cu cercul unității.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 7
    3. Familiarizați-vă cu cunoștințele științifice generale. Secțiunea Știință vă va cere să aveți unele cunoștințe științifice generale, dar vă va testa cea mai mare parte înțelegerea științei dvs. Vi se va oferi o varietate de diagrame și cifre și descrierea experimentului și se așteaptă să răspundă la întrebări detaliate despre ele. Deci, re-citiți câteva dintre manualele dvs. de știință de liceu și vă obișnuiți să gândiți analitic despre diagrame și experimente de eșantionare.
  • Atunci când practicați această secțiune, încercați să răspundeți mai întâi secțiile de reprezentare a datelor înainte de a răspunde la întrebări mai complexe în testul de practică.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 8
    4. Practicați scrierea de eseuri pentru a se pregăti pentru secțiunea de scriere. Completați un eseu de proiect o dată pe săptămână folosind Prompturi de scriere sugerat de ghidurile de studiu a actului oficial. În acest fel, veți fi obișnuiți să răspundeți la tipurile de solicitări pe care le veți vedea pe test. Păstrați-vă pe un cronometru strict de 30 de minute. Înainte de a scrie, analizați promptul și decideți ce unghi doriți să faceți atunci când răspundeți.
  • Un eseu de cinci paragraf are nevoie de o introducere, trei paragrafe ale corpului cu puncte de susținere și o concluzie. În mod ideal, unul dintre paragrafele ale corpului dvs. va fi un punct contradictoriu cu respingerea dvs.
  • Act eseu Promoțiile oferă de obicei o declarație despre o problemă culturală sau socială, apoi oferă 3 perspective care răspund la această problemă. Vi se va cere să gândiți analitic și să analizați perspectivele.
  • Metoda 3 din 4:
    Pregătiți-vă și consumabilele dvs
    1. Imagine intitulată Ace Pasul 9
    1. Stimulați mintea și corpul cu o noapte înainte de testare. Mergeți la o scurtă alerga, plimbați-vă bicicleta sau lucrați la un puzzle. Ideea este să vă stimulați fără să vă epuizați. Activitatea fizică primește pomparea sângelui, care poate îmbunătăți fluxul sanguin către creier și poate facilita alertă și concentrată în timpul textului. În mod similar, stimularea mentală poate obține uneltele metaforice care se transformă în cap, pregătindu-ți creierul pentru rezolvarea problemelor, va trebui să funcționeze pe test.
    • Atunci, asigurați-vă că tu Ia un somn bun. Un somn bun este foarte important deoarece vă permite să vă treziți în sus și reîncărcat. Scopul pentru o nouă oră cu o noapte înainte de testare.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 10
    2. Mănâncă un mic dejun sănătos în dimineața testului. Micul dejun pe care îl consumați ar trebui să fie sănătos, dar destul de normal în dimensiune. Dacă tot ce mănânci de obicei dimineața este un castron de cereale, optează pentru o opțiune de cereale sănătoasă și hidratează cu suc de portocale. Acest lucru vă va asigura că corpul dumneavoastră are o mulțime de energie și că nu veți fi foame sau nu vă prăbușiți la jumătatea testării.
  • Nu mâncați o masă mare dacă nu sunteți obișnuiți cu ea, deoarece mâncarea unei multe alimente vă poate determina să încetați și să vă obosiți.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 11
    3. Strângeți materialele pe care le veți avea nevoie pentru testare. Școala dvs. ar trebui să vă informeze despre ce să vă aduceți cu dvs. în ziua testului. Dacă nimic altceva, va trebui să aveți un ID adecvat, un calculator aprobat, creioane # 2 și biletul de testare. Aduceți un ceas tăcut (dar nici unul cu abilități inteligente, cum ar fi ceasul Apple) pentru a urmări timpul, deoarece nu poate fi un ceas disponibil. Aduceți mai multe creioane, radioare, un calculator științific sau grafic și o sticlă de apă.
  • De asemenea, ar trebui să găsiți un traseu de la casa dvs. la centrul de testare. Dacă nu ați fost niciodată la centrul de testare, faceți o unitate acolo înainte de ziua testului pentru a vă familiariza cu drumurile.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând testul
    1. Imagine intitulată Ace Pasul 12
    1
    Stai calm În timpul testului pentru a maximiza scorul. Panica vă va răni doar în cele din urmă, iar dacă credeți că veți eșua, riscați să vă stabiliți obiectivele de eșec în loc de succes. Du-te la centrul de testare cu cât mai multă încredere posibil. Dacă vă aflați că sunteți nervoși sau stresați în timpul încercării, ridicați-vă, luați o gură de apă și acumplează întinderea pentru a vă șterge capul.
    • Amintiți-vă că foarte puțini crescători de testare termină fiecare întrebare din fiecare parte a actului!
  • Imagine intitulată Ace Pasul 13
    2. Lucrați mai întâi cele mai ușoare întrebări și nu vă fie frică să săriți pe cei duri. Trebuie să vă faceți pasi pe tot parcursul testului pentru a vă asigura că aveți suficient timp pentru a răspunde la toate întrebările. Dacă o întrebare vă împiedică sau confundați, faceți o notă mentală să vă întoarceți mai târziu și să vă deplasați pe următoarea întrebare. Este mult mai bine să răspundeți corect la 10 întrebări decât să petreceți 15 minute nedumeriți prin 1 întrebare imposibil de dificilă!
  • De asemenea, nu este nevoie să răspundeți la întrebări în ordine. Dacă ultima întrebare pare a fi cea mai ușoară pentru dvs., rezolvați-o pe acea mai întâi! Răspundeți la întrebările pe care le cunoașteți mai întâi înainte de a vă întoarce la cele pe care trebuie să le amestecați.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 14
    3. Răspundeți la fiecare întrebare, chiar dacă nu sunteți sigur de răspunsul. Nu există nici o pedeapsă pentru răspunsuri greșite asupra actului, deci este în interesul dvs. cel mai bun pentru a ghici răspunsul corect, mai degrabă decât lăsând o întrebare goală. Cel mai bine este să faceți o presupunere educată, dacă este posibil, mai degrabă decât creionarea aleatorilor la răspunsurile la întrebări pe care nu le-ați terminat.
  • Doar recurgerea la creionarea aleatorilor în răspunsuri dacă aveți mai puțin de un minut rămas și nu aveți timp să faceți presupuneri educați.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 16
    4. Lăsați-vă 5 minute la sfârșit pentru a vă verifica munca. În timp ce luați testul, puneți o marcă mică, ușoară lângă întrebările pe care le-ați luptat pentru a răspunde sau nu vă simțiți încrezători. În ultimele 5 minute ale fiecărei secțiuni a actului, examinați întrebările pe care le-ați marcat. Recitiți întrebarea, verificați-vă munca și corectați răspunsurile pe care le-ați răspuns incorect din jur.
  • Dacă vă bateți între 2 răspunsuri diferite, du-te cu sentimentul tău. Este, de asemenea, o idee bună să aveți încredere în primul tău impuls, mai degrabă decât să răstoarne problema.
  • Imagine intitulată Ace Pasul 15
    5. Eliminați răspunsurile incorecte pentru a găsi una corectă. Deoarece actul este un test cu mai multe opțiuni, puteți utiliza procesul de eliminare pentru a vă îmbunătăți șansele de a răspunde corect la probleme. De exemplu, spuneți că vi se oferă alegeri A, B, C și D, dar deduceți rapid că B și C sunt incorecte. Puteți ghici fie A, fie D și aveți o șansă de 50% de a avea dreptate, care sunt cote mult mai bune decât șansa de 25% pe care ați avea dacă nu ați eliminat răspunsurile.
  • În secțiunea matematică, puteți elimina rapid orice răspunsuri care nu sunt de la distanță de la numărul pe care l-ați apărut (chiar dacă răspunsul dvs. nu se potrivește cu niciunul dintre răspunsurile date).
  • În lectură și știință, multe răspunsuri incorecte la întrebări pot fi inițial fezabile. Cu toate acestea, dacă chiar un aspect al răspunsului pare greșit, trebuie să eliminați răspunsul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că puteți lua actul de mai multe ori. Puteți lua act de mai multe ori, deci dacă nu-i așa în jurul tău, puteți încerca din nou mai târziu. Dar este mai bine să trageți pentru un scor mare prima dată, astfel încât să nu trebuie să repetați testul din nou.
  • Dacă doriți ca un mod extra și distractiv să studiezi pentru testul în fiecare zi, să revizuiți act "întrebarea zilei."Această întrebare este disponibilă gratuit pe site-ul ACT: http: // act.org / qotd /.
  • Nu beți o grămadă de cafeină dimineața chiar înainte de a lua act. Puteți avea o ceașcă de cafea sau ceai dacă aceasta face parte din rutina de dimineață, dar beți o mulțime de cafeină dimineața pentru a vă da un buzz energetic este riscant, deoarece probabil că veți găsi zahărul din sânge și energia care se prăbușește la jumătatea drumului.
  • Figurați în prealabil dacă Colegiul pe care doriți să îl participați vrea să luați partea opțională de scriere a testului. Deoarece această parte este opțională, multe colegii și universități nu trebuie să o vadă, astfel încât să puteți săriți la luarea acestuia dacă acesta este cazul. Multe colegii și universități doresc să vadă acest scor, totuși, așa că ar trebui să afli în prealabil înainte de a ieși din ea.
  • Rezista nevoii de a intra pentru a actiona. Testul acoperă o gamă largă de materiale, iar cantitatea de material pe care trebuie să o studiați este mult mai mare decât cantitatea de informații de care aveți nevoie pentru un test de liceu standard.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar