Cum să vă acceptați la un colegiu de top

Intrarea într-un colegiu de top ia planificarea și o mulțime de muncă grea! Începeți să lucrați din greu pentru a face note bune și pentru a pune în evidență pe teste cât mai curând posibil. Alăturați-vă activităților extracurriculare și căutați modalități de a arăta că sunteți un lider care se angajează să vă îmbunătățească comunitatea. În cele din urmă, ieșiți din mulțime cu un eseu de admitere stelare.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea unor grade bune în clasele dure
  1. Imaginea intitulată se acceptă la un colegiu de top Pasul 1
1. Începe imediat. Cele mai multe colegii de top se uită la dvs transcrieri pentru toți anii în care ați fost în liceu. Deși există câteva care dețin spoturi deschise pentru elevii de liceu, ale căror înregistrări academice se îmbunătățesc în timp, majoritatea vor lua în considerare întreaga carieră de liceu.Este aproape imposibil să intrați într-un colegiu de top dacă vă rezervați GPA la început.
  • Nu vă scrieți complet șansele dacă ați luptat în primii câțiva ani de liceu.Încercați să alcătuiți terenul în școala de vară sau luând mai multe clase de bază (ca 2 limbi străine sau 2 științe) în ultimii ani de liceu în loc de a lua electives.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 2
    2. Discutați cu consilierul dvs. de îndrumare cu privire la un plan de patru ani.Dacă intenționați să luați calculul ca un senior, dar nu aveți toate premisele până în acel moment, nu veți putea să o luați. Lăsați-i să știe că scopul dvs. este de a intra într-un colegiu de top, astfel încât să vă poată ajuta să vă dați seama ce clase să ia de la începutul carierei dvs. de liceu.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 3
    3. Luați clase hard. De obicei nu este suficient să ajungeți drept ca în clasele standard. Dacă școala dvs. oferă cursuri de onoare, AP, IB sau cu dublă înscriere, ar trebui să luați cât mai multe posibilități pe care le puteți ocupa în mod rezonabil.
  • Discutați cu părinții, profesorii și consilierul de îndrumare cu privire la cât de multe clase avansate sunt rezonabile pentru dvs. Evident, nu vrei să iei atât de mulți că te copleșești și să faci prost în clasele tale.
  • Numărul de clase avansate pe care le luați va fi, probabil, legat de numărul de activități extracurriculare pe care le participați.Amintiți-vă că colegiile sunt, de obicei, interesate de studenții bine rotunzi, care pot demonstra competențe într-o varietate de activități.Faceți timp în programul dvs. pentru mai mult de școală.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 4
    4. Luați teste AP dacă sunteți înscris în clasele AP. Deși clasele însăși arată bine pe transcrierea dvs., ei este cheia în notarea bine pe teste. Începeți salvarea devreme dacă părinții dvs. nu vor putea să acopere costul examenelor dvs. Fiecare costă 92 de dolari.
  • Deși 92 de dolari pare scump, amintiți-vă că cele mai multe colegii de top oferă credit colegiu pentru scoruri mari pe testul AP. Verificați site-ul de căutare a politicii de credit AP pentru a afla dacă școlile pe care intenționați să le acceptați AP Credit.
  • Există o șansă că puteți obține o reducere a taxelor dacă aveți nevoie financiară semnificativă. Discutați cu coordonatorul AP la școala dvs. (Acesta este probabil consilierul dvs. de îndrumare, dar dacă nu, vor ști cine ar trebui să vorbești.)
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 5
    5. Păstrați-l pe GPA. Cele mai multe colegii de top doresc cât mai aproape de A 4.0 cât mai mult posibil (pe o scară neplăcută).Obțineți obiceiul de a studia de la începutul liceului.Stați după școală ori de câte ori este posibil să discutați cu profesorii dvs. dacă vă luptați - chiar dacă este puțin puțin. Fi proactiv cu privire la obținerea ca.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 6
    6. Terminați puternic. "Coasting" prin ultimii doi ani pare teribil pe transcrierea dvs.Doar ca și cum ai nevoie să începi să obții note bune în clase hard anul tău proaspăt, trebuie, de asemenea, să arătați că nu ați scos la sfârșitul liceului.
  • Partea 2 din 4:
    Scorul de testare standardizate
    1. Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 7
    1. Aflați ce teste standardizate înregistrează școlile care vă interesează doriți să vedeți.Fiecare școală din U.S., inclusiv ligile de iedera, va accepta fie SAT, fie actul din 2007. Deși majoritatea oamenilor prezintă SAT-uri la colegii de top în loc de acte, experții de admitere spun că nu există dovezi convingătoare că școlile favorizează un test asupra celuilalt.
    • Cele mai multe colegii de top au un scor minim de testare pe care îl consideră acceptabil pentru admiteri (formă plurală de admitete), deci verificați ce este acel scor. Aceste informații vor fi pe site-ul școlii care vă interesează.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 8
    2. Luați testele de practică. Obțineți o carte de pregătire a SAT sau ACT. Există probabil loturi disponibile la biblioteca locală sau de liceu, dar puteți verifica și magazinele de cărți utilizate. (Aceste cărți mari sunt scumpe, dacă le cumpărați noi!) De asemenea, puteți găsi versiuni digitale ale unora.Din nou, discutați cu consilierul dvs. de îndrumare, pentru că ei pot avea unii la îndemână.
  • Asigurați-vă că cărțile au fost publicate în ultimii ani. SAT și act suferă schimbări destul de regulat.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 9
    3. Luați testele devreme și adesea.Începeți să salvați banii de buzunar! Costă 52 de dolari.50 pentru a lua SAT și $ 29 (plus 14 $ pentru un test de scriere opțional) pentru a lua act.Elevii aproape întotdeauna să-și îmbunătățească acești teste standardizate.
  • Puteți lua actatul de până la 12 ori și sâmbătă de câte ori doriți. (Dar amintiți-vă că este oferit doar de 7 ori pe an și puteți începe să luați SAT în timpul căderii Anului tău Junior.)
  • Luați testele de îndată ce sunt oferite astfel încât să știți dacă trebuie să le luați din nou sau nu.
  • Majoritatea școlilor vă permit să trimiteți cele mai bune scoruri, dar câțiva cer ca le trimiteți pe toți.
  • Experții recomandă să nu luați SAT de mai mult de 6 ori dacă vă trimiteți scorurile la o școală care necesită trimiterea în rezultatele fiecărui test.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 10
    4. Înscrieți-vă într-o clasă sau obțineți un tutore. Dacă nu scicitați cât de mult trebuie să intrați în colegiul de top la alegerea dvs., vedeți dacă școala dvs. oferă o clasă de pregătire a testelor și, dacă nu, adresați-vă consilierului dvs. de orientare despre unde să găsiți un SAT sau Clasa ACT. Există zeci de clase online și puteți angaja studenți la colegiu local pentru a vă ajuta, dar consilierul dvs. de îndrumare va fi cel mai bine pregătit pentru a vă spune care sunt cea mai bună valoare.
  • Partea 3 din 4:
    Rotunjind CV-ul tău
    1. Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 11
    1. Aflați ce sunt obiectivele colegilor.Școlile doresc să admită studenții care vor contribui mai întâi la comunitatea lor colegiu și apoi vor continua să obțină lucruri mari în lumea mai largă.Este greu de spus care solicitantul adolescent va continua să câștige un premiu Nobel, astfel încât colegii folosesc procesul de aplicare pentru a încerca să prezică cine are cel mai mare potențial. O modalitate prin care o fac acest lucru se uită la ceea ce ați contribuit la activitățile dincolo de academicieni.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 12
    2. Cunoașteți diferența în bine rotunjită și supraîncărcată. Un student bine rotunjit primește grade bune, dar se alătură și câteva activități extracurriculare. Asta nu înseamnă că trebuie să vă alăturați fiecărui club sau activității dvs., deoarece nu veți avea niciodată suficient timp să vă angajați în fiecare single. În schimb, alegeți câteva că vă bucurați și lucrați din greu în acele puține.
  • Premii câștigătoare și câștigarea pozițiilor de conducere este o altă modalitate excelentă de a vă rotunji cererea și nu veți avea timp să depuneți eforturi în acest caz dacă ați depășiți.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 13
    3. Alegeți o echipă și încercați să rămâneți la el.Pentru a demonstra că sunteți dedicat, încercați să rămâneți cu sportul la alegerea dvs. pentru câțiva ani cel puțin.Chiar dacă nu sunteți atletul Star, jucând pe echipa de tenis sau în echipa de baschet încă arată că sunteți un jucător de echipă. Nu uitați la echipele de dans sau de majorete dacă aruncați o minge în jur, nu este chestia ta.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 14
    4. Voluntar. Lucrați la un adăpost fără adăpost, mergeți într-o călătorie de misiune cu biserica voastră, petreceți câteva sâmbete cu habitat pentru umanități, sortați hainele la un centru de donație, alăturați-vă cercetașilor, antrenor o echipă sportivă de tineret, câini de mers pe jos la adăpostul local, colectați cutii locale Pentru o mașină de hrană, participați la o vânzare de coacere sau citiți copiilor la biblioteca locală. Colegiile de top doresc studenții care vor încuraja schimbarea în școlile și comunitățile lor.
  • Încercați inițiativa de a strânge bani sau de a colecta donații pentru o cauză. Fiind capabil să spună: "Am organizat o carte de conducere și am colectat peste 2000 de cărți pentru școlile sub-resurse" sau "Am început o plimbare de-a-thon și am ridicat peste 5000 de dolari pentru cercetarea cancerului" este o piesă foarte tangibilă și concretă de date pune la o aplicație. Acesta arată inițiativa și demonstrează că vă interesează comunitatea dvs.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 15
    5. Alăturați-vă unei activități după școală. Uită-te dincolo de atletism. Alăturați-vă Clubului de Drama, corului sau echipei de dezbateri. Alegeți subiectul dvs. preferat și alăturați-vă unui club dedicat urmăririi acestui subiect. Găsiți un club de șah, o alianță homosexuală sau un viitor agricultor din America Group. Introduceți concursuri academice sau alăturați echipelor academice precum Mathleți sau Odyssey a minții.
  • Mai bine, începeți un club al dvs.Acest lucru arată o mare parte a potențialului de conducere și capacitatea de a organiza altele. De asemenea, arată că puteți funcționa bine cu adulții, deoarece probabil că va trebui să vă coordonați cu un sponsor al facultății și cu principalul.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 16
    6. Ia-ți un job cu jumătate de normă. Studiile au arătat că studenții cu locuri de muncă cu fracțiune de normă au GPA mai mari, deoarece sunt forțați să își gestioneze timpul mai atent. Plus, experiențele din lumea reală arată grozav la cererea dvs. Ținând un loc de muncă cu fracțiune de normă în timp ce încă obțineți grade bune este dovezi că știți cum să vă echilibrați timpul.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 17
    7. Luați rolurile de conducere. Rulați pentru consiliul studențesc sau doar să luați poziții de lider în organizațiile din care faceți deja parte.Colegiile de top sunt interesate să modeleze liderii viitori și îi pasă de interesul și capacitatea dvs. de a organiza pe alții.
  • Partea 4 din 4:
    Scrierea unui eseu mare
    1. Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 18
    1. Începeți-vă eseul vara înainte de anul senior, dacă este posibil.Deși chiar și un eseu stelar nu vă va duce într-un colegiu de top dacă nu sunteți deja calificat, vă poate face să ieșiți din pachet și să fiți acceptați dacă sunteți deja calificat.Încercați să începeți să lucrați la el (cel puțin brainstorming) vara înaintea anului senior, astfel încât să nu fiți blocați să o faceți în ultimul moment când sunteți copleșită de activitățile legate de școală.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 19
    2. Brainstorm. Prima dvs. idee nu va fi probabil cea pe care o pierzi. Porniți o listă de brainstorming, schiță, hartă concepte sau orice lucrează pentru dvs. de îndată ce ați citit promptul. Dormiți pe ea și reveniți la ea în fiecare zi timp de câteva zile până când decideți ce va fi promptul dvs. Considera:
  • Ce oameni, dileme, animale, cărți, locuri, excursii sau experiențe au avut un impact asupra vieții voastre? Vă puteți gândi la un moment în care cineva sau ceva a provocat gândirea voastră? Un moment în care te-ai străduit? Un moment în care ați triumfat? Este în regulă dacă alegeți un subiect care pare destul de bază - atâta timp cât vă pasă de ea și puteți scrie pasionat despre asta.
  • Care sunt realizările dvs. majore? Ce evenimente au condus la aceste realizări și ce te face să te simți mândru de ei? (Gândiți-vă dincolo de realizările legate de școală. Supraviețuind divorțul părinților tăi sau moartea câinelui tău ar putea fi o realizare că ești mândru de el, deci dacă poți scrie despre de ce a fost important pentru tine, du-te pentru asta.)
  • Când vă gândiți la subiect, asigurați-vă că vă gândiți și la efectul său asupra vieții voastre. De exemplu, oricine poate scrie despre lucrul pentru Habitat pentru omenire. Ce va fi interesant și convingător este povestea a ceea ce lucra pentru habitat pentru tine sau cum ți-a schimbat opiniile asupra lumii.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 20
    3. Scrieți eseul. Concentrați-vă pe prompt.Trebuie să răspundeți la întrebarea pe care ați dat-o, deci chiar dacă brainstorming-ul dvs. a condus la unele idei minunate, asigurați-vă că cel pe care îl alegeți este potrivit pentru întrebare. Șansele sunt bune că veți scrie destul de puține dintre aceste eseuri. Nu reutilizați un alt eseu vechi decât dacă promptul este aproape exact același lucru.
  • Petreceți cel mai mult timp pe introducerea dvs. Dacă nu este convingătoare, ofițerii de admitere nu vor trece peste ea. Încercați să creați un pic de intrigi în acest paragraf. Asigurați-vă că cititorii dvs. vor să afle ce urmează.
  • Asigurați-vă că toate punctele dvs. de corp se referă la intro și își îndeplinesc promisiunile, oferind mai multe informații despre subiectul pe care l-ați introdus acolo.
  • Amintiți-vă că concluzia este ultima dvs. șansă de a impresiona.Evitați frazele precum "în concluzie" sau "în rezumat."Eseu este probabil mai mic de 500 de cuvinte, deci nu aveți timp să rezumăm.În schimb, conectați-vă înapoi la paragraful dvs. introducând un cuvânt sau o expresie folosită acolo. Alternativ, discutați pe scurt implicațiile subiectului dvs. într-un context mai larg.
  • Distinge-te de ceilalți. Acesta este numărul unu de consiliere de la ofițerii de admitere a colegiului și poate fi cel mai greu pentru seninorii de liceu pentru a realiza. Cheia este de a arăta și de a nu spune. De exemplu, nu scrieți pur și simplu că sunteți o persoană bună și îngrijită, arătați cititorului că sunteți natură și îngrijirea prin a spune o poveste despre un timp pe care ați exemplificat aceste trăsături.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 21
    4. Distingeți eseul dvs. din cererea dvs. Nu scrieți despre cât de mult vă place softball Dacă aproape toată cererea dvs. este vorba despre dvs. de patru ani în echipă, timpul ca căpitan și medaliile dvs. Nu menționați scorurile dvs. de testare GPA sau standardizate.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 22
    5. Lăsați-vă propria voce să apară.Da, ar trebui să aveți un adult editați eseul pentru dvs., dar nu lăsați-i să schimbe limba atât de dramatic încât nu mai sună ca tine. Acesta nu este absolut timpul să săpăm tezaurul.Va fi foarte clar personalul de admitere dacă utilizați cuvinte și fraze pe care nu le înțelegeți prea mult.
  • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să vă scrieți eseul folosind formatul standard de cinci paragrafe. Spuneți povestea voastră în modul natural care va fi cel mai convingător pentru școli și se simte trust.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 23
    6. Mențineți profesionalismul. Nu intrați în capcana încercării atât de greu pentru a ieși în evidență că utilizați o mulțime de slang sau colocvialism. Nu face nimic gimmicky ca scrierea întregului eseu ca un sonet. Este bine să împărtășiți opiniile dvs., dar evitați ceva super controversat. Mai mult de o persoană vă va citi eseul și nu există nici o modalitate de a ști cine va fi acea persoană, deci trebuie să faceți apel la o audiență largă.
  • Imaginea intitulată este acceptată la un colegiu de top Pasul 24
    7. Corectați și editați o duzină de ori. Da, o duzină. Aveți părinții dvs., bunicii dvs., profesorii dvs., prietenii dvs., consilierii dvs. - oricine este dispus - citiți-l și verificați erorile. Veți pierde imediat credibilitatea dacă aveți greșeli, erori de ortografie sau neajunsuri gramaticale.
  • sfaturi

    Cereți-i mai devreme scrisori de recomandare! Ei durează mult timp pentru a scrie, așa că nu vă așteptați la profesorii, pastorii de tineri, antrenor și șefii să-i poată să-i scoată la un moment dat.
  • În ultimii ani, colegiile au început să verifice studenții potențiali prin intermediul social media. 85% dintre școli folosesc acum Facebook ca un instrument de recrutare. Treceți prin conturile dvs. și eliminați orice conținut jenant.Utilizați Social Media pentru a posta pozitiv - Menționați activitățile în care sunteți implicați și fiți la fel la alții online.
  • Dacă nu intrați într-un colegiu de top la alegere, mergeți în altă parte. Dacă aflați că sunteți nemulțumit de alegerea dvs., lucrați din greu pentru primul semestru și aplicați pentru a transfera la un colegiu de top.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar