Cum să extindeți viața mașinii

Cu ascensiune prețurile la combustibili și reparații costisitoare ale mașinilor, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți griji este să aveți mașină pană. În schimb, protejați-vă investiția și obțineți de la punctul A la punctul B cât mai fiabil posibil. Păstrarea mașinii dvs. mai lungă ar putea fi la fel de ușoară ca verificarea nivelurilor de lichid și asigurându-vă că anvelopele sunt bine umflate.

Pași

  1. Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 1
1. Citiți manualul mașinii și programul de întreținere în consecință. Păstrarea cu programul de întreținere recomandat al mașinii dvs. vă poate ajuta să evitați problemele costisitoare cu sistemul de răcire, trenul de conducere, suspensie și alte componente - după programul recomandat, vă ajută, de asemenea, să obțineți beneficiul integral al garanției producătorului.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 2
    2. Condu mai puțin. Mai ales, evitați călătoriile scurte. Începerea rece este greu pe motoare, kilometrajul de gaze și mediul înconjurător. De asemenea, călătoriile scurte pot scurta în mod semnificativ durata de viață a eșantionului tău. Practic, obțineți condens în evacuare atunci când porniți un motor rece și dacă nu conduceți mașina suficient de lungă pentru a evapora toată condensarea sistemului, cantitățile excesive de apă se pot acumula în toba de eșapament și de rugină o gaură prin el. Evitați să începeți o mașină rece doar pentru ao trage în garaj, de exemplu. Luați în considerare mersul pe jos la cel mai apropiat magazin pentru o schimbare. Combinați comisioane scurte și, dacă aveți mai multe vehicule, conduceți cel mai recent condus când ieșiți din nou. Conduce o mașină cel puțin în fiecare săptămână, deoarece autoturismele care stau mai mult de o săptămână sau două la un moment dat au alte probleme, cum ar fi fluidele care se scurg treptat din sisteme. Consultați un mecanic dacă veți Stocați o mașină Pentru o perioadă extinsă.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 3
    3. Verificați fluidele: Ar trebui să verificați nivelul anti-îngheț, ulei, lichid de transmisie, lichidul de servodirecție și lichidul de frână în mod regulat. Un moment bun pentru a face acest lucru este atunci când refugi. Chiar dacă mașina dvs. nu se scurge în acest moment fluide, se poate produce în orice moment și îl puteți identifica prin verificarea nivelurilor fluidului de multe ori. De asemenea, trebuie să verificați culoarea unora dintre aceste fluide. Unele dintre acestea au rezervoare de plastic care pot privi, iar unele au dipsticks. Anti-Freeze ar trebui să fie roz, verde sau galben (roz pentru mașinile mai noi cu "Dex-Cool", verde pentru mașinile vechi cu etil-glicol simplu și verde sau galben pentru mașini care au fost spălate și umplute cu antigel universal...Antigelul brun ar trebui să fie întotdeauna spălat, fie are rugină, fie o mulțime de murdărie în ea, probabil amândouă. De asemenea, nu amestecați niciodată diferite tipuri de antigel - dacă nu știți ce culoare are mașina dvs., cumpărați un brand universal. Uleiul va fi în mod normal ușor clar (când este nou) la maro. Uleiul care arată alb și milkshake-ca poate fi contaminat cu antigel / lichid de răcire sau foarte rar, doar o cantitate mare de condensare. Ar trebui să vă luați vehiculul pentru serviciu în curând dacă acesta este cazul. Fluidul de transmisie trebuie să fie roșu strălucitor și nu ar trebui să miroase ars. Dacă se pare sau miroase ars, au fluidul de transmisie fluid. Lăsați-o prea rău să vă deterioreze transmisia. Există, de asemenea, o șansă ca să aveți o problemă de transmisie internă, mai ales dacă aveți probleme cu schimbarea sau angajarea în unelte.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 4
    4
    Schimbați uleiul in mod regulat. Acest lucru vă va îmbunătăți kilometrajul de gaz și vă va proteja motorul. Kilometrajul recomandat între modificările de ulei este de 3.000 - 5.000 de mile (sau 5000 - 8000 kilometri) sau la fiecare trei până la șase luni, în funcție de tipul de ulei pe care îl utilizați și de condițiile de conducere. Acest lucru ar putea face posibil ca vehiculul dvs. să atingă 200.000 de mile (sau aproximativ 320.000 de kilometri). Schimbați filtrul de ulei în același timp - nu există niciun sens la punerea uleiului curat printr-un filtru murdar, iar filtrele sunt foarte ieftine și disponibile la orice magazin de piese auto. Dacă nu sunteți sigur cât de des să vă schimbați uleiul, verificați manualul proprietarului mașinii sau contactați distribuitorul pentru mașina dvs. În general, uleiul convențional și condițiile de conducere dure (cum ar fi călătoriile scurte, taxiul / poliția / livrarea, vremea extremă, încărcăturile grele) vor necesita modificări mai frecvente de ulei decât uleiurile complet sintetice și condițiile de conducere ușoare.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 5
    5
    Schimbați filtrul de aer. Acesta este un lucru pe care îl puteți face cu ușurință acasă cu puține sau fără unelte. Poate fi necesară o șurubelniță. Puteți cumpăra un filtru de potrivire la aproape orice magazin de piese auto și manualul proprietarului dvs. vă va arăta unde se află filtrul de aer. Un filtru murdar și de praf poate împiedica ușor kilometrajul de gaz și poate face mașina să accelereze prost.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 6
    6. Spălați aceste fluide la fiecare doi ani: fluidul de servodirecție, lichid de frână și sistemul de răcire anti-îngheț. Verificați acest orar împotriva manualului proprietarului dvs. Mașinile mai noi permit, în general, intervale mai lungi între schimbări. Schimbarea fluidului de transmisie și filtru cel puțin la fiecare 50.000 de mile (40k până la 45k este chiar mai bună). Fluidele mai vechi nu lubrifiază și se răcește părți, precum și fluide proaspete și pot lăsa mașina neprotejată în condiții severe (de exemplu, vechiul anti-îngheț nu poate funcționa bine într-o iarnă foarte rece).
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 7
    7. Monitorizați grosimea plăcuței de frână și nu lăsați plăcuțele să se usuce la metal. Acest lucru va cauza deteriorarea rotoarelor de frână ("discuri") cel puțin și eventual eventoarele dvs., de asemenea. Rotoarele și etrierele sunt mult mai scumpe a inlocui decât plăcuțele. Nu există așa ceva ca "Curățenie" Un plăcuță de frână în timp ce este încă pe o mașină - frecare între tampon și rotor va eradica orice substanță exterioară aproape imediat.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 8
    8. Rotiți anvelopele. Schimbarea poziției anvelopei este foarte importantă și reduce uzura neuniformă a benzii de rulare, extinzând astfel viața anvelopelor. Ciclul de rotație recomandat este de două ori pe an sau la fiecare 6.000 - 7.500 de mile.Rotiți-le diagonală - dreapta față la stânga stânga și față stânga la dreapta spate. Cu toate acestea, acest model se poate schimba în funcție de acționarea vehiculului și de tipul de anvelope. Manualul dvs. de vehicule va conține informații detaliate de rotație. Țineți minte câteva anvelope (în special pe mașinile sportive) sunt direcționale și sunt menite să se rotească doar într-un fel. Ei vor avea o săgeată mare pe peretele lateral pentru a indica acest lucru.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 9
    9
    Păstrați anvelopele umflate. Anvelopele sub-umflate pot reduce durata de viață a anvelopei cu 15% și va reduce ușor kilometrajul de gaz, probabil cu 10%. Inflarea anvelopelor este probabil cea mai ușoară dintre toate activitățile, iar multe magazine vinde manometre de anvelope pentru un cost foarte mic. Verificarea presiunii în anvelope de fiecare dată când primiți gazul va reduce uzura anvelopei și preveni aceste probleme. Monitorizați suprafața de rulare a anvelopei cu un penny. Introduceți banii în rasa cu capul lui Lincoln în jos.Dacă partea de sus a capului nu este ascunsă de rulantă, anvelopele dvs. trebuie înlocuite. Practic, dacă puteți vedea întregul cap al lui Lincoln, trebuie să înlocuiți anvelopele.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 10
    10. Păstrați alinierea frontală aliniată. Dacă observați tremurarea mașinii în timp ce conduceți la viteze mari (nu în timp ce frânarea - tremurarea în timp ce frânarea indică rotoarele deformate) sau dacă suprafața dvs. de rulare continuă să poarte neuniform, atunci este posibil să aveți nevoie de o aliniere. Aceasta este, de asemenea, esențială pentru extinderea duratei de viață a anvelopelor dvs. și va păstra suprafața de rulare chiar și pentru o siguranță sporită.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 11
    11. Ia-ți mașina la un început bun de fiecare dată când o conduci. Porniți mașina și conduceți încet și ușor până când mașina ajunge la temperatura de funcționare (cunoscută sub numele de buclă închisă). Acest lucru reduce tulpina de pe motor, în timp ce uleiul este încă rece și mai gros. O altă opțiune este utilizarea încălzitoarelor spațiului electric al motorului și începeți unitatea cu un motor cald. Accelerați prompt la viteza țintă. Pentru cele mai multe mașini moderne, un motor rece este atât contraproductiv, cât și risipitor. În plus, pe măsură ce accelerați, eliberați acceleratorul puțin pentru a provoca transmisia automată la UpShift în timp ce nu apăsați greu pe gaz. Acest lucru provoacă mai puțin uzură a ambreiajelor interne. Este mai ușor pe ambreiajele mașinii să se schimbe când vă ușurați gazul.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 12
    12. Utilizați frâna de mână. Chiar dacă conduceți o mașină cu o transmisie automată, utilizați frâna de mână în mod regulat, mai ales dacă sunteți parcați pe o înclinare. Ajută la menținerea frânelor ajustate în partea din spate a mașinii și le face să dureze mai mult. Nu folosiți frâna de mână în timpul iernii, deoarece frâna va îngheța și va fi blocată până când se dezgheță.
  • Imaginea intitulată Extindeți durata de viață a mașinii dvs. Pasul 13
    13
    Spălați mașina: Sarea rutieră, nămolul și poluarea pot duce la munca costisitoare a corpului. Fără curățenie regulată, puteți începe să observați rugina în partea de jos a ușilor în decurs de patru ani. Încă trei până la patru ani și coroziunea se va strecura la componentele subterane, cum ar fi liniile de frână. Poate costa mii în reparații legate de rugină dacă neglijați să vă spălați mașina, în special în apropierea țărmurilor Ocean / Golf, unde nisipul de drum sau debitul de dimineață ar putea fi sărat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificați distribuitorul local de piese auto pentru manuale specifice mașinii dvs. pentru instrucțiuni complete despre cum să efectuați întreținerea de bază a vehiculului dvs.Adesea, veți salva un pachet de numerar care face o treabă simplă de lucru pe cont propriu. Schuck și Autozone sunt mari magazine care au aceste manuale.
  • Dacă reușiți să vă blocați în zăpadă, nu încercați să vă deplasați apăsând mai mult pe accelerator. Puneți mașina în prima treaptă, dacă conduceți un manual sau "Verso" Dacă conduceți un automat și dați mici împinge pe pedala, astfel încât să obțineți mașina pe o mișcare de pendul. Când mașina se află pe vârful mișcării pendulului și se pare că va ieși, dați-i puțin mai mult gaz și conduceți în mod constant. De asemenea, utilizați anvelope de iarnă în timpul climatelor de iarnă. În acest fel, mașina dvs. nu va trebui să fie remorcată.
  • Automobilele de transmisie manuală sau autoturismele cu Turbo / Superchangers vor necesita o planificare diferită de întreținere, în funcție de climă, de condițiile rutiere.Consultați întotdeauna manualul proprietarului sau solicitați un departament local de servicii de dealer.
  • Dacă manualul dvs. de utilizare spune că este cel mai bine să lăsați mașina să se încălzească mai întâi înainte de a forța să aplice puterea roților, este mai bine să-l urmați și să faceți acest lucru așa cum a scris de mai multe ori înainte, oamenii care au făcut-o să cunoască cel mai bine.
  • Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a extinde durata de viață a mașinii dvs. și, potențial, salvați-vă un pachet de bani este de a vă servi mașina pe o bază de rutină. Toți producătorii de mașini au un program de servicii recomandate pentru fiecare vehicul pe care îl vând. Urmați acest program. Cel mai bun loc pentru a avea loc de lucru pe un nou vehicul care este încă în garanție este reprezentantul. Pe mașini fără garanție, este mai bine să găsiți un magazin independent de renume și să îl serviți în mod regulat acolo.
  • Modificările periodice ale uleiului sunt asigurarea ieftină împotriva deteriorării severe a motorului (care pot costa mii pentru a fi înlocuite).
  • Uleiurile sintetice pot fi inițial mai scumpe, dar pot furniza o protecție mai lungă decât uleiul de motor convențional.Uleiul au un grad SM este cel mai nou și oferă cea mai mare protecție. Uleiurile au o vâscozitate rece și fierbinte, asigurați-vă că aveți gradul potrivit pentru vară și iarnă, mai ales dacă locuiți unde se zărește. Cel mai important lucru este să folosiți un ulei de calitate de calitate. Uleiurile bune sunt colorate de miere atunci când sunt noi. Schimbați uleiul cel puțin la fel de frecvent ca producătorul recomandă.Dacă doriți să aveți intervale mai lungi de schimbare a uleiului, trebuie să trimiteți mostrele noastre pentru testarea laboratorului pentru a vă asigura că uleiul dvs. oferă încă o protecție adecvată.Dacă uleiul nu reușește, veți avea reparații scumpe de motoare.Înțelegeți că unii oameni se agață de modificări de ulei de 3.000 de metri, dar în mașinile moderne care sunt prea frecvente și sunt risipitoare.
  • Dacă aveți o transmisie manuală, atunci do Utilizați frâna de parcare în timpul iernii, atâta timp cât nu este sub înghețată timp de câteva zile.
  • Dacă conduceți o mașină cu o transmisie manuală, puneți gearstickul în neutră, mai degrabă decât să așteptați cu ambreiajul deprimat. Ținând ambreiajul în jos crește uzura pe componentele de ambreiaj vitale, iar acest lucru oferă, de asemenea, o șansă să vă odihniți piciorul.
  • Avertizări

    Evitați spălarea uleiului de motor Dacă motorul dvs. este alungat din cauza schimbărilor de ulei pierdute, aceste bufeuri pot face o bucată mare de nămol să coboare și să blocheze un canal de ulei. Utilizați numai dacă mecanicul dvs. spune că trebuie.
  • Evitați aditivii cu combustibili: Numai aditivii de curățare a injectorului sunt de valoare, nu vă deranjează cu boostere octanice doar cumpărați combustibil premium.
  • Feriți reparații pentru prima dată: Nu încercați să completați reparațiile pe vehiculul dvs. fără supraveghere dacă nu ați încercat niciodată o reparație înainte.Mașinile de astăzi sunt puzzle-uri complexe și ar putea necesita eliminarea mai multor componente pentru a ajunge la un anumit șurub.Obțineți ajutor la început.
  • Verificați garanția: Verificați termenii și condițiile înainte de a repara vehiculul pe cont propriu, dacă este încă în garanție.Dacă nu sunteți un mecanic certificat, acest lucru vă poate invalida garanția.
  • Evitați găurile: Care poate bate aerul din anvelope sau de a distruge greutățile pentru a arunca anvelopele din echilibru. (Dacă ați lovit o gropi și vă dăunează mașinii, contactați guvernul municipal, vă pot rambursa pentru daunele)
  • Transmisii: Întotdeauna ajungeți la o oprire completă înainte de a merge de la invers la primul treaptă. Deteriorarea severă a transmisiei pot apărea prin lipsa de a face acest lucru (se aplică tuturor transmisiilor).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar