Cum se administrează fluide subcutanate la un câine

Veterinarul dvs. poate sugera să vă dați fluidele subcutanate de câine (SQ) dacă au o afecțiune medicală, cum ar fi boala de rinichi canin, care provoacă deshidratarea. Având în vedere sub piele, fluidele de SQ pot ajuta un câine deshidratat să se simtă mult mai bine. Dacă gândul de a lipi un ac sub pielea câinelui tău te face nervos, nu-ți face griji! Majoritatea animalelor de companie tolerează destul de bine procedura. Pentru a administra fluidele, va trebui să învățați cum să asamblați echipamentul de terapie cu fluid și să primiți terapia cu fluid.

Pași

Partea 1 din 3:
Asamblarea echipamentului
  1. Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 1
1. Organizați toate echipamentele într-o singură zonă. Pentru a administra fluide SQ la câinele dvs., veți avea nevoie de o pungă fluidă, o linie de fluid (tub de plastic lung), acul și cuier metalic. Pentru a face procesul mai eficient, organizați toate echipamentele din zona în care veți fi administrați lichidul.
  • Hangarul de haină va fi folosit pentru a atârna sacul de fluid odată ce aveți toate echipamentele asamblate.
  • În clinica VET, personalul ar avea câinele dvs. așezat pe o masă pentru administrarea fluidă - cu toate acestea, la domiciliu, va fi probabil mai convenabil pentru cainele dvs. să stea sau să se așeze pe podea sau să se afle pe o altă bucată de mobilier (dacă Permiteți câinele dvs. pe mobilierul dvs.).
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 2
    2. Eliminați toate ambalajele. Veterinarul dvs. poate fi asamblat deja echipamentul de terapie cu fluid pentru dvs. Dacă nu, va trebui să faceți acest lucru. În primul rând, scoateți ambalajul din plastic de la sacul de fluid și linia fluidului. Linia fluidului va avea o clemă cu role de plastic, pe care o veți deschide și vă va închide și opriți curgerea fluidului. Când luați linia de fluid din ambalaj, închideți clema.
  • Clema are un aparat asemănător cu roții. Rotiți această roată cu degetul mare pentru a închide clema. Linia fluidului va stoarce atunci când închideți clema.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 3
    3. Verificați culoarea și temperatura fluidului SQ. Fluidul ar trebui să fie clar. Dacă lichidul arată tulbure sau decolorat, faceți nu Administrați-l - ar putea fi contaminat cu bacterii.
  • Fluidul SQ ar trebui să fie la temperatura camerei (nici fierbinte, nici rece). Nu refrigerați sacul de fluid. Nu încălziți lichidul, nici acest lucru ar putea face ca fluidul să se simtă incomod cald, deoarece intră în corpul câinelui tău.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 4
    4. Conectați linia de picurare la sacul de fluid. Punga de fluid are o mică deschidere pe fundul ei unde va merge linia de picurare. Rotiți sacul de fluid cu capul în jos, scoateți garnitura de cauciuc din sac și introduceți capătul ascuțit al liniei de picurare în deschidere. Răsuciți acest capăt în deschidere pentru a vă asigura că rămâne în poziție.
  • Pentru a preveni contaminarea fluidului, nu permiteți capătul ascuțit al liniei de picurare să atingă nimic înainte de ao introduce în sacul de fluid.
  • Întoarcerea sacului de fluid cu susul în jos va împiedica curgerea fluidului în linia de fluid și făcând o mizerie pe podea. Rotiți sacul din dreapta în sus după ce ați introdus linia de picurare.
  • Închiderea clemei va împiedica vărsarea fluidului pe podea atunci când conectați linia de picurare.
  • Imagine intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 5
    5. Permiteți fluidului să curgă prin linie. Pentru a împiedica câinele dvs. să primească o mulțime de aer sub piele, permiteți o parte din fluid să curgă mai întâi prin linia. Pentru a face acest lucru, deschideți clema de plastic pe linia fluidului. Pentru a împiedica umezirea podelei, poziționați un castron mic sau o ceașcă pentru a prinde fluidul în timp ce rulează prin linia.
  • De asemenea, puteți ține sacul și linia peste o chiuvetă.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 6
    6. Umpleți camera de scurgere la jumătatea drumului. Partea de sus a liniei fluide va avea o cameră de picurare de plastic clară. Fluidul curge în această cameră înainte de a curge prin restul liniei. Înainte de a începe să administrați lichidele de SQ, strângeți sacul de lichid pentru a umple camera de picurare până când este la jumătatea drumului.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 7
    7. Atașați un ac la capătul liniei fluidului. VET dvs. a furnizat probabil cu dvs. mai multe ace de a utiliza pentru administrarea fluidului SQ. Sfârșitul fiecărui ac va avea un butuc de plastic sau metalic. Înșurubați acest butuc în partea de jos a liniei de picurare. Păstrați capacul acului până când sunteți gata să începeți să administrați lichidul câinelui.
  • Acele vin în diferite dimensiuni. VET dvs. va fi ales acul de dimensiune care va fi cel mai confortabil pentru câinele dvs.
  • Cu cât acul este mai mare, cu atât mai rapid fluxul de lichid - totuși, ace mai mari pentru a provoca mai mult disconfort atunci când intră în piele.
  • Imagine intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 8
    8. Atârnă sacul de fluid. Sacul de fluid ar trebui să stea la câțiva metri deasupra câinelui pentru a asigura un flux bun de fluid. Luați cârligul de metal și îndreptați ușor cârligul (încă mai poate fi o curbă în cârlig). Apoi, glisați deschiderea în partea superioară a sacului de fluid prin cârligul cuierului de acoperire. Agățați cuierul de haină pe partea superioară a unei uși din zona în care veți administra fluidele de SQ.
  • Partea 2 din 3:
    Pornirea administrării fluidului
    1. Imagine intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 9
    1. Poziționați câinele dvs. confortabil. Din fericire, majoritatea animalelor de companie nu minte să primească fluide SQ. Întregul proces poate dura oriunde de la cinci la 15 minute, deci veți dori ca câinele dvs. să vă simțiți confortabil înainte de a începe să dați fluidele.
    • Pet și vorbește cu câinele dvs. pentru a le ajuta să devină mai confortabil.
    • Nu "pregătiți" pielea prin frecare cu alcool. Alcoolul nu sterilizează pielea. De asemenea, răceala alcoolului se va simți foarte incomod pentru câinele dvs. când introduceți acul.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 10
    2. Creați un cort de piele. Efectuarea unui cort de piele va face mai ușor să plasați acul doar sub piele. Cu mâna nondominantă, trageți ușor scruftul câinelui (pielea chiar în spatele gâtului) cu degetul mare și degetul arătător. Au "triunghiurile" cortului în linie cu coloana vertebrală a câinelui, mai degrabă decât să mergeți de la o parte la alta.
  • Dacă aveți pe cineva care vă ajută, să le scoateți capacul acului în timp ce faceți cortul pielii.
  • Dacă administrați lichidele SQ pe cont propriu, puteți scoate capacul acului înainte de a face cortul pielii - totuși, asigurați-vă că acul nu atinge nimic înainte de ao introduce în piele. Do nu încercați să scoateți capacul cu gura.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 11
    3. Introduceți acul în cort. Țineți hubul acului cu mâna dominantă. Poziționați-l în spatele cortului pielii, astfel încât este paralel cu coloana vertebrală a câinelui (îndreptată spre unul din triunghiurile coarilor), cu orificiul acului în sus. Împingeți cu atenție acul înainte când deplasați cortul pielii înapoi pentru a satisface acul. Odată ce acul este sub piele, puteți elibera scruff.
  • Veți simți o "lovitură" pe măsură ce acul intră în piele.
  • Nu ezitați când introduceți acul. Aceasta va încetini inserția și poate provoca disconfort pentru câinele dvs.
  • Deoarece acul este extrem de ascuțit, câinele dvs. probabil că va simți o ușoară pricfăcă, sau nimic deloc, când îl introduceți.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 12
    4. Deschideți clema de pe linia fluidului. Cu acul sub piele, începe să administreze lichidul. Deschideți clema de pe linia de fluid prin rularea roții de pe clemă.
  • Fluidul ar trebui să curgă fără probleme. Dacă nu curge fără probleme sau nu curge deloc, ar putea fi deoarece acul nu este poziționat bine sub piele. Repoziționați ușor acul, fără a ieși, până când vedeți fluxul de fluid fără probleme.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea administrației fluidului
    1. Imagine intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 13
    1. Administrați cantitatea prescrisă de fluid. Veterinarul dvs. va fi prescris cât de mult lichid SQ pentru a vă oferi câinele. În medie, un câine sau o pisică poate primi 50-200 mililitri (ml) de lichid la un moment dat. Cantitatea de lichid pe care câinele dvs. primește va depinde de modul în care sunt deshidratate.
    • Saci de fluid conțin în mod obișnuit un litru (1000 ml) de lichid. Spațiul dintre numerele de pe sac indică 100 ml de lichid.
    • Luați în considerare marcarea sacului cu un marker pentru a face mai ușor să vedeți cât de mult lichidul de administrare. Sau, ați putea întreba unul dintre membrii personalului veterinar să marcheze sacul pentru dvs.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 14
    2. Urmăriți o bucată de fluid sub pielea câinelui vostru. Pe măsură ce fluidul curge sub piele, o bucată va începe să se formeze. Nu fi alarmat! Acest lucru este complet normal. Când terminați administrarea fluidelor de SQ, acesta va dura aproximativ patru până la 12 ore sau, atâta timp cât 24 de ore, pentru ca corpul câinelui să absoarbă lichidele și pentru a dispărea.
  • Dacă vedeți fluidul de pe blana câinelui, mai degrabă bucata sub piele, ceea ce înseamnă că acul a trecut prin piele (nu că bucăța a izbucnit). Trageți ușor acul înapoi, așa că merge sub piele.
  • Dacă bucura de fluid nu a dispărut până când vă pregătiți să administrați din nou fluide, contactați medicul veterinar.
  • Când dați volume mari de lichid SQ, răspândiți-o pe mai multe site-uri diferite.
  • Imaginea intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 15
    3. Pet și vorbește cu câinele tău. Pui și vorbind cu câinele dvs. vă poate ajuta câinele să se simtă confortabil în timp ce primesc fluidele de SQ. Aceste activități pot, de asemenea, să vă mențină câinele plăcut distras în timpul procesului. Mai jos sunt câteva lucruri pe care le puteți spune câinele dvs .:
  • "Ești un câine atât de bun!"
  • "Acest lucru va fi în curând. Doar rămâneți încă pentru puțin timp mai mult."
  • De asemenea, puteți spune câinelui dvs. despre ziua dvs.
  • Imagine intitulată Administrați lichide subcutanate la un pas de câine 16
    4. Încheiați administrarea fluidului. Când câinele dvs. a primit cantitatea prescrisă de fluide, închideți clema de plastic, apoi recapătați cu atenție și scoateți acul. Nu aruncați acul folosit în coșul de gunoi obișnuit. În schimb, contactați veterinarul pentru îndrumare cu privire la modul de eliminare corespunzătoare a acelor. Veterinarul dvs. vă poate sfătui să returnați acele folosite la clinica veterinară.
  • S-ar putea să vedeți puțin lichid scurgeri când scoateți acul. Fluidul poate conține un sânge. Asta este normal. Dacă vedeți scurgerea, puneți presiune asupra zonei până când scurgerea se oprește.
  • Plasați un nou ac pe linia fluidă pentru a se pregăti pentru următoarea administrare a fluidului.
  • Imagine intitulată Administrați fluidele subcutanate la un pas de câine 17
    5. Administrați fluidele într-un alt site de fiecare dată. Alegeți o locație diferită pe corpul câinelui dvs. pentru a administra fluidele de SQ. Acest lucru va împiedica o zonă să devină prea dureroasă din inserția acului. Indiferent de zona pe care o alegeți, asigurați-vă că puteți trage o mulțime de piele pentru a crea cortul. Cu cât este mai mare cortul, cu atât mai mult fluid poate merge în acea zonă.
  • sfaturi

    Contactați medicul veterinar dacă aveți probleme cu administrarea de lichide de SQ la câinele dvs. Dacă doriți, ar putea să administreze fluidele pentru tine.
  • Luați în considerare faptul că cineva vă ajută să administrați lichide SQ la câinele dvs., cel puțin până când vă simțiți confortabil efectuarea acestei proceduri. Cealaltă persoană vă poate ajuta să vă țineți câinele sau să plasați acul sub piele.
  • Puteți vedea câteva bule de aer în linia fluidă în timp ce administrați fluide. Asta este normal. Corpul câinelui tău va absorbi acele bule de aer.
  • Este posibil să puteți cumpăra pachete de administrare a fluidului la farmacia dvs. locală. Acest lucru poate fi mai puțin costisitor decât achiziționarea echipamentului prin veterinarul dvs.
  • Este posibil să trebuiască să administrați fluide SQ de două ori pe zi. Urmați instrucțiunile VET pentru a ști cât de des să administrați fluidele.
  • Avertizări

    Administrarea fluidelor SQ care sunt contaminate cu bacterii pot provoca o infecție serioasă și posibilă care pune viața în pericol.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ac
    • Bag de fluid
    • Linie de picurare din plastic
    • Hanger pentru haina metalică
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar