Cum să flirtezi când ai anxietate socială

Flirtul nu este ușor pentru majoritatea oamenilor, dar dacă aveți anxietate socială, se poate simți și mai ciudat sau stresant. Din fericire, flirtul este o abilitate care poate fi învățată și onorată ca orice altceva. Tot ce este nevoie este o conversație bună și o limbă pozitivă a corpului. Dacă păstrați la el, puteți găsi că flirtul devine mai ușor și mai ușor de timp. Desigur, ar trebui să vedeți încă un profesionist de sănătate mintală pentru a vă asigura că aveți anxietatea dvs. socială sub control.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vorbind Cu oameni
  1. Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 1
1. Hype-te în prealabil cu discuții pozitive. Înainte de a vă apropia de cineva sau să participați la o funcție socială, oferiți-vă o discuție pozitivă. Spune-ți că ai multe calități minunate și că cineva afară va fi norocos să te aibă.
  • De exemplu, ați putea spune: "Ești o persoană minunată! E cineva acolo pentru tine."
  • Evitați discuțiile de înfrângere, cum ar fi "Nimeni nu va fi vreodată interesat de mine" sau "O să arăt ca un nebun."Reframează-ți gândurile să fie neutre sau pozitive, cum ar fi" Nu voi ști niciodată dacă nu încerc "sau" E cineva acolo pentru mine. Trebuie doar să le găsesc."
  • Amintiți-vă că a fost respinsă nu este sfârșitul lumii. Ori de câte ori vă gândiți să vă gândiți: "Și dacă voi fi respins?"Forți-vă să spuneți sau să vă gândiți"?"
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 2
    2. Pregătiți o întrebare sau o deschidere înainte de a vă apropia de persoana. Gândiți-vă la o întrebare sau o linie obișnuită pentru a deschide conversația. În loc de linii de preluare, totuși, gândiți-vă la un comentariu despre ceva în jurul vostru. De exemplu, vorbiți despre vreme, muzică sau băuturi.
  • De exemplu, dacă sunteți la un bar și există un joc TV, faceți un comentariu despre ceea ce se află la televizor. S-ar putea să spuneți: "Nu pot să cred că arbitrul a făcut acest apel" sau "ați văzut acest film? Este unul dintre favoritele mele."
  • Uneori, oamenii poartă îmbrăcăminte care își arată interesele. De exemplu, ele pot purta un tricou de bandă sau au știfturi anime pe saci. Acestea sunt o deschidere excelentă pentru conversație. S-ar putea să spuneți: "Tocmai v-am văzut tricoul și trebuie să spun că sunt și eu fan al acestei echipe."
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 3
    3. Așteptați răspunsul lor. Dacă cealaltă persoană este interesată să vorbească, ei vor continua conversația cu dvs. Ei pot pune o întrebare sau împărtășesc o poveste. Acesta este un semn că puteți continua conversația.
  • Dacă răspund cu un răspuns de 1 cuvânt, cum ar fi "Cool" sau "Da", s-ar putea să nu fie interesați să vorbească. Este în regulă. Pasați înapoi și încercați din nou cu altcineva.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 4
    4. Concentrați-vă pe cealaltă persoană, nu pe voi înșivă. Încercați să nu pentru a obseda asupra a ceea ce spui sau faci. În schimb, dedicați-vă toată atenția asupra celeilalte persoane. Acest lucru vă va ajuta să vă îngrijorați de modul în care vă prezentați.
  • Pe măsură ce vorbiți cu cealaltă persoană, arătați-le că răspundeți de la cap, dând feedback verbal cum ar fi "mm-hm" sau "interesant" și întrebându-le întrebări.
  • Tehnicile de minte poate ajuta cu acest lucru. Încearcă să observi lucruri mici despre cealaltă persoană, cum ar fi culoarea ochilor lor, zâmbetul lor sau gesturile mâinii lor.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 5
    5. Rămâneți liniștit în timpul conversației. Toate conversațiile au pauze și chills. Acest lucru nu înseamnă că faceți ceva greșit sau că cealaltă persoană este plictisită. Lăsați un moment sau 2 treci în tăcere. Dacă doriți, aduceți un subiect nou sau întrebați cealaltă persoană o întrebare.
  • Respiră adânc. Te soli, concentrându-se pe mediul din jurul tău. Încercați să nu presupuneți ce gândește cealaltă persoană.
  • Acest lucru ar putea fi un moment minunat pentru a le oferi o băutură, faceți o glumă sau întrebați-le despre locul de muncă sau interesele lor.
  • Dacă conversația pare să fi înfricoșat, mulțumesc celorlalte persoane și spune-le că a fost grozavă. Dacă doriți, cereți-le pentru numărul lor sau vedeți dacă vor să se întâlnească din nou.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 6
    6. Complimentați cealaltă persoană dacă sunteți interesat de ele. Dacă conversația continuă în mod natural și vă place cealaltă persoană, ați putea încerca să le oferiți un adevărat compliment. Evitați să faceți comentarii brute sau brute. În schimb, dați comentarii sincere despre caracterul, interesele sau poveștile lor.
  • Adaptați complimentele dvs. la tipul de conversație pe care îl aveți. De exemplu, dacă au împărtășit o poveste despre Skydiving, ai putea spune: "Wow, e atât de cool. Ești foarte curajos să faci asta."
  • Dacă împărțiți interese cu cealaltă persoană, le puteți lăsa să știe că vă place acest lucru despre ei. Puteți spune: "Ești atât de cool. N-am întâlnit niciodată pe cineva care este, de asemenea, interesat de Electro Swing."
  • Este bine să complimentați aspectul cuiva, atâta timp cât comentariul este gustos. S-ar putea să vă complimentați părul sau îmbrăcămintea sau puteți spune ceva simplu, "Sper că acest lucru nu vine prea puternic, dar cred că ești foarte frumos."
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 7
    7. Evitați declarațiile negative sau critice. În timp ce un pic de umor de auto-depreciere poate fi fermecător, evitați să vă criticați sau pe cealaltă persoană în timp ce discutați. Luați acest timp pentru a vă exprima calitățile pozitive.
  • De exemplu, nu spune ceva de genul: "Știu că probabil că nu mă interesează, dar pot să am numărul tău?"Acest lucru poate seta tonul greșit pentru conversație. Dacă doriți numărul lor, pur și simplu spuneți: "A fost grozav să vorbească cu tine. Te-ar deranja dacă am cerut numărul tău?"
  • Evitați să vă plângeți prea mult cât vorbești. De exemplu, dacă cineva vă întreabă despre slujba ta, nu spuneți: "Urăsc atât de mult. Șeful meu este un astfel de jerk."Încercați să fiți mai neutri. De exemplu, puteți spune: "Lucrez la magazin. Plătește facturile."
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 8
    8. Tăiați conversația după aproximativ 10-15 minute. În majoritatea cazurilor, aceasta este lungimea perfectă pentru a cunoaște pe cineva fără a monopoliza timpul. Când conversația începe de la Fizzle, mulțumesc celorlalte persoane pentru timpul lor. Dacă par interesați de dvs., cereți numărul sau informațiile de contact.
  • De exemplu, ați putea spune: "A fost atât de mare vorbind cu tine în seara asta. Mi-ar plăcea să continuăm această conversație peste cafea ceva timp."Dacă cealaltă persoană este de acord, cereți numărul lor.
  • Această practică funcționează mai ales dacă flirtezi cu un străin sau cu cineva pe care tocmai l-ați întâlnit. Dacă ați știut persoana un timp, puteți continua conversația mai lungă.
  • Dacă tu și cealaltă persoană fac o conexiune, nu trebuie să termini conversația. De fapt, în unele cazuri, dacă puteți păstra conversația cu entuziasm, poate fi un semn că sunteți un meci bun.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind limbajul corpului
    1. Imagine intitulată flirt când aveți anxietatea socială Pasul 9
    1. Păstrați-vă umerii înapoi pentru o poziție deschisă a corpului. La fel de nervos cum ați putea simți, încercați să nu arătați. Nu vă traversați brațele, priviți la sol, sau strângeți-vă mâinile. În schimb, forțați-vă să vă păstrați umerii înapoi și brațele libere. Acest lucru vă va face să arătați și să vă simțiți mai încrezători.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietatea socială Pasul 10
    2. Controlați respirația dacă începeți să vă simțiți neliniștiți. Dacă inima sau respirația începe să accelereze, respirați adânc și încercați să vă încetinească respirația în jos. Inspirați adânc în fundul stomacului. Dacă aveți nevoie, scuzați-vă la baie sau în afara timpului pentru a vă liniști.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 11
    3. Zâmbește și râde. Cel mai bun mod de a arăta că sunteți interesat de cineva este să demonstrați cât de fericiți sau încântați să vă facă. Un zâmbet simplu, autentic poate merge mult în capturarea ochiului cuiva. Dacă fac o glumă, râde.
  • Nu vă fie frică să vă arătați entuziasmul despre un subiect sau o conversație. Oamenii se bucură, în general, când alții sunt veseli în timp ce flirtează.
  • Râsul este o modalitate excelentă de a elibera tensiunea. Vă poate ajuta să vă relaxați dacă începeți să vă simțiți copleșiți.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 12
    4. Măsurați interesul lor urmărind limbajul corpului. Dacă cealaltă persoană este interesată de dvs., ei se pot sprijini în conversație, se pot juca cu părul sau atingeți brațul. Ei vă vor confrunta cu o poziție deschisă a corpului. Ei pot reflecta și postura ta. Acestea sunt toate semne că se bucură de conversație!
  • Dacă cineva afișează aceste semne, ați putea încerca să le complimentați sau să cereți în cele din urmă numărul acestora.
  • În mod alternativ, dacă se întorc de la dvs., nu mai faceți contact sau traversați brațele, ele nu pot fi interesate să vorbească. Pur și simplu le mulțumim pentru timpul lor și continuați. Pătați-vă pe spate pentru că încercați!
  • Limba corpului nu este o modalitate complet de încredere de a judeca atracția. Cealaltă persoană poate avea un moment bun fără a fi interesat de tine romantic. Este în regulă! Doar vă amintiți că v-au găsit că sunteți interesant și interesant.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 13
    5. Face contact vizual cu persoana. Contactul cu ochii este un instrument puternic. Păstrați contactul timp de 1-3 secunde înainte de a vă privi. Dacă cealaltă persoană face contact asemănător cu ochii înapoi, poate fi un semn bun.
  • Făcând contact vizual cu cineva din cameră este un mod subtil de a arăta că sunteți interesat. Dacă le găsiți înapoi, ar putea însemna că puteți să le abordăm.
  • Numai contactul cu ochii nu înseamnă că cealaltă persoană este interesată de tine. Dacă găsiți pe cineva care face contact vizual cu dvs., căutați alte semne de limbă corpului înainte de a face o mișcare.
  • Metoda 3 din 3:
    Câștigând încrederea
    1. Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 14
    1. Practicați flirtul cu oamenii în fiecare zi. Flirtul este o abilitate și ca orice abilitate, necesită practică. Încercați niște flirturi ușoare în fiecare zi cu cineva nou. Discutați cu casierul de la magazinul alimentar, faceți o glumă pentru cineva din autobuz sau ieșiți la un bar după muncă.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 15
    2. Faceți cunoștință cu oamenii prin întâlniri online. Dacă nu sunteți gata să flirtezi cu oameni în viața reală, dating online vă poate ajuta să vă practicați mișcările. Flirt cu oamenii prin funcția de chat prin discutarea intereselor dvs., complimentându-le sau utilizând emojis distractiv.
  • Dacă se numără datând online, puteți întâlni persoana în viața reală. Poate fi mai ușor să flirtezi cu ei în persoană, deoarece ați vorbit deja pentru o vreme.
  • Dating online vă poate ajuta, de asemenea, să învățați cum să gestionați respingerea. S-ar putea să găsiți că nu toată lumea va răspunde și asta e în regulă.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 16
    3. Sărbătoriți ori de câte ori flirtează cu cineva. Chiar dacă nu ați reușit să obțineți numărul sau data, lăudați-vă că încercați. Amintiți-vă că ați luat un pas mare și vă încurajați să continuați.
  • Dacă vă simțiți în continuare nervos sau anxios după incident, încercați să vă exercitați sau să faceți o plimbare. Acest lucru vă poate ajuta să procesați evenimentele și să vă deplasați nervii.
  • Prima dată când flirtezi cu cineva, dă-ți o recompensă, cum ar fi desertul sau un nou joc video.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 17
    4
    Evitați locuința pe respingere. Respingerea se întâmplă cu toată lumea și nu înseamnă că există ceva în neregulă cu dvs. Există multe motive pentru care cineva nu vrea să flirteze înapoi. În loc să vă gândiți la respingere, concentrați-vă asupra cât de curajos și încrezător ați fost când ați flirtat cu ei.
  • Spune-te: "Pot să încerc din nou cu altcineva."
  • La fel de greu cum pare, nu analiza ce sa întâmplat în timpul întâlnirii. Dacă vă aflați reproșați în cap, mergeți să faceți ceva care vă va ține ocupat, cum ar fi exercitarea sau vorbirea cu un prieten.
  • Dacă chiar îți place cineva care nu era interesat de tine, încercați să Încurajați-vă să continuați. Amintiți-vă că există o mulțime de alte persoane minunate din lume.
  • Imagine intitulată flirt când aveți anxietate socială Pasul 18
    5
    Tratați anxietatea socială cu ajutorul unui profesionist de sănătate mintală. În timp ce puteți să vă întâlniți și să flirtați cu anxietate socială, multe dintre cauzele care stau la baza nu vor dispărea decât dacă vă aflați în tratament. Dacă nu vedeți deja un psiholog sau terapeut, încercați să găsiți 1.
  • Acestea pot trata anxietatea dvs. socială cu terapia comportamentală cognitivă, medicamente sau o combinație a celor două.
  • Discutați cu terapeutul dvs. despre preocupările dvs. cu flirtul și dating. Ei pot să vă antreneze prin aceste interacțiuni. Când sunteți gata, ei pot sugera chiar un cadru de grup pentru terapia dvs. pentru a vă ajuta să vă simțiți mai confortabil cu aceste interacțiuni.
  • Ajuta la reducerea anxietății în timp ce flirtează

    Redirecționarea gândurilor anxioase sau defeatiste când flirtează

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Flirtează într-un mod pozitiv și încrezător

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Căutarea ajutorului pentru anxietatea socială

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Uneori, aducând un prieten ca pe un wingman vă poate ajuta să flirtezi cu cineva.
  • Dacă anxietatea dvs. socială este severă, mergeți încet. Începe doar prin a vorbi și întâlni oameni noi. Lucrați drumul spre flirturi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar