Cum să faci temele pe care nu le înțelegi

Cu care se confruntă dificultățile cu temele pe care nu le înțelegeți, vă pot afecta notele și vă împiedică să luați anumite subiecte și să vă deplasați la următorul curs. Există mai multe modalități de a merge la completarea temelor pe care nu le înțelegeți, în funcție de situația dvs. unică. Cereți ajutor la școală dacă știți că aveți nevoie de ea, dar dacă vă descoperiți numai confuzia după ce ați ajuns acasă, puteți să vă cereți ajutor de la alții sau să utilizați resurse cum ar fi manualul dvs. sau pe Internet. Punerea unor obiceiuri sănătoase de acasă în practică vă poate ajuta, de asemenea, să câștigați cât mai multe puncte posibil pe o misiune pe care nu o înțelegeți încă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea de ajutor la școală
  1. Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 1
1. Luați note la momentul atribuirii temelor dvs. Majoritatea cadrelor didactice explică instrucțiunile de teme la momentul în care atribuirea. Dacă instrucțiunile sunt verbale, le scrieți în notebook-ul sau planificatorul dvs., pe măsură ce profesorul dvs. explică misiunea. Dacă instrucțiunile sunt scrise, ascultați pentru orice instrucțiuni suplimentare sau sugestii, profesorul dvs. poate da și să ia note despre acestea.
  • Examinați imediat atribuirea temelor, chiar dacă clopotul de concediere este pe cale să sune și sunteți dornici să plecați. Adresați-vă profesorului dvs. pentru clarificare dacă nu înțelegeți detaliile alocării.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 2
    2. Adresați-vă profesorului dvs. să scrie instrucțiunile de pe tablă. Dacă profesorul dvs. vorbește prea repede sau vă simțiți distras în momentul în care explică temele, cereți-i profesorului să scrie sau să posteze instrucțiunile în care le puteți vedea. Acest lucru vă permite să strângeți informații necesare pentru a înțelege misiunea în propriul ritm.
  • Pe termen scurt, acest lucru funcționează în general pentru misiuni cu detalii ușor rezumate - e.G., Probleme 1-35, Numai numere impare, la pagina 82 în manualul dvs. Pentru sarcini mai complexe, puteți cere profesorului dvs. să pună informațiile pe bord, dar ele pot să scadă și să vă ofere să vă explice după clasă.
  • Dacă aveți în mod consecvent probleme de copiere a detaliilor misiunilor profesorului dvs., luați în considerare abordarea lor după clasa într-o zi, explicându-vă dificultatea și întrebarea dacă profesorul dvs. ar fi dispus să înceapă să scrie detaliile privind misiunile viitoare pe tablă, astfel încât să le puteți copia în jos fără să se simtă grapoși sau panicați.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 3
    3. Abordați-vă profesorul după clasă. Adresați-vă profesorului dvs. pentru clarificarea instrucțiunilor la domiciliu. Dacă nu înțelegeți cum să faceți temele, deoarece instrucțiunile nu sunt complet clare, clarificați instrucțiunile de atribuire cu profesorul sau instructorul după terminarea clasei.
  • Dacă sunteți îngrijorat de sosirea târziu la următoarea clasă, puteți cere, de obicei, profesorului dvs. să scrie și să semneze o notă care să explice întârzierea profesorului dvs. de perioada următoare. Alternativ, puteți încerca să vă apropiați de profesorul dvs. după terminarea școlii, dar acest lucru poate provoca o problemă dacă profesorul dvs. pleacă mai devreme sau dacă trebuie să prindeți o casă de autobuz.
  • La cele mai multe colegii și universități, iar la unele licee, instructorii dvs. vor avea, în general, ore de birou postate într-un program sau pe o ușă de birou. În aceste ore, sunt de obicei disponibile pentru a ajuta studenții cu întrebări. Puteți încerca să opriți dacă aveți nevoie de clarificări rapide, dar pentru întrebări mai detaliate, ar putea fi mai bine să programați un anumit moment pentru a vă întâlni.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 4
    4. Consultați alți profesori de la școala dvs. care predau același subiect. Dacă nu înțelegeți temele, deoarece profesorul dvs. a explicat misiunea într-un mod care nu are sens, cereți alți profesori dacă pot explica sarcina diferită.
  • Acest lucru funcționează cel mai adesea dacă abordezi un profesor pe care îl cunoașteți deja, indiferent dacă le cunoașteți de la o clasă anterioară sau printr-o activitate extracurriculară. Dacă nu cunoașteți pe alți profesori, luați în considerare să întrebați un prieten într-o altă clasă să vă prezinte profesorului lor în loc să vă apropiați de acel profesor pe cont propriu.
  • Nu vă faceți griji prea multe despre rănirea sentimentelor sau mândriei profesorului. Un profesor bun va dori ceea ce este mai bine pentru studenții lor. Acestea fiind spuse, asigurați-vă că evitați insultarea capacității profesorului dvs. de a preda atunci când cereți ajutor, deoarece aceasta poate afecta relația pe termen lung cu instructorul dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Obținerea de ajutor de la alții după școală
    1. Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 5
    1. Cereți ajutor de la colegii de clasă. Colegii dvs. de clasă sunt surse ideale pentru a vă ajuta să vă înțelegeți temele, în special cele care au absolvit deja misiunea sau Excel în subiect. Puteți să vă întrebați colegii de clasă pentru clarificare a instrucțiunilor sau pentru a ajuta la înțelegerea materialului în sine.
    • În zilele noastre, nu ar trebui să fie prea dificil să contactați câțiva colegi de clasă prin intermediul mediilor sociale sau prin text. Dacă sunteți prea tânăr pentru conturile sociale media sau propriul dvs. telefon, puteți cere unui părinte să-i apeleze pe una din casele prietenilor tăi, în schimb.
    • Pentru ajutor cu instrucțiunile, de obicei, va trebui să întrebați pe cineva din clasa dvs. Pentru ajutor cu materialul, cu toate acestea, este posibil să puteți pune prieteni într-o altă clasă care acoperă aceleași informații în același timp, de fapt, profesorul lor ar fi putut prezenta informațiile dintr-o perspectivă diferită, permițându-i să introducă acest lucru Perspectivă proaspătă și pentru tine.
    • Pentru sarcini mai mari, ați putea încerca chiar să organizați un grup de studiu pentru atribuirea temelor.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 6
    2. Căutați resursele universității sau școlare. Unele instituții pot oferi un centru de învățare sau un centru de scriere unde puteți fi tutorei de asistenți de predare sau de colegi. Căutați pagina web a universității sau a școlii pentru mai multe informații.
  • Unele școli și universități oferă programe speciale de îndrumare pentru sportivi, studenți de primă generație sau alte grupuri.
  • Dacă nu sunteți sigur unde să găsiți informații, întrebați un bibliotecar. Ele vă pot îndrepta adesea în direcția cea bună.
  • Nu uitați să întrebați profesorii, profesorii și colegii de clasă unde puteți obține ajutor suplimentar.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 7
    3. Verificați cu frații sau rudele de vârstă școlară. Dacă nu sunteți în stare să obțineți ajutor de la colegii de clasă, frații mai mari și verișorii pot fi următoarea dvs. opțiune, mai ales dacă sunt doar vârstnici cu un an sau doi. Informațiile ar trebui să fie în continuare proaspete în mintea lor - pot folosi chiar și aceleași principii în misiunile lor de nivel curent - astfel încât ar putea să răspundă la orice întrebări pe care le aveți despre material.
  • De asemenea, ați putea lua în considerare cererea rudelor care sunt la aceeași vârstă ca tine. Este posibil ca acum să acopere același material sau că l-au acoperit cu câteva săptămâni mai devreme decât clasa ta are.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 8
    4. Cereți ajutor de la părinții dvs. În timp ce informațiile nu pot fi la fel de proaspete în mintea lor, deoarece ar fi pentru un frate sau un văr, părinții dvs. vor ști în continuare multe, mai ales dacă învățați informații pe care le folosesc în mod regulat sau învățând despre un subiect pe care îl bucură.
  • Puteți cere și alți membri ai familiei dvs. extinse, cum ar fi mătușii, unchii și bunicii. Unii indivizi sunt mai buni decât alții la anumite subiecți și ar putea să vă explice temele și subiecții pe care îl studiați într-un mod care îi ajută să le înțelegeți mai bine. De exemplu, dacă vă luptați cu limba engleză, întrebați membrii familiei care iubesc să citească dacă vă pot ajuta să vă înțelegeți misiunea.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 9
    5. Consultați un tutore. Această opțiune nu va fi disponibilă tuturor, dar dacă aveți acces la un tutore privat sau dacă școala dvs. are un centru de îndrumare, trebuie să le luați în considerare cu siguranță să le solicitați clarificări pe materialul temei. Ei ar trebui să fie dispuși și capabili să vă ajute - la urma urmei, un tutore este plătit pentru a ajuta elevii.
  • Trimiteți un e-mail sau apelați tutorele dacă aveți o întrebare, dar nu sunteți programată să vă întâlniți cu ei în seara că o aveți.
  • De asemenea, puteți întreba tutorele dvs. dacă au vreun sfat despre o misiune care nu este legată de subiectul pe care îl tutorează pentru - e.G., S-ar putea să întrebați tutorele dvs. de chimie pentru ajutor la o problemă de matematică.
  • Cel mai rău care se poate întâmpla în oricare dintre scenariul este că tutorele vostru va spune că nu vă pot ajuta.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 10
    6. Trimiteți-vă prin e-mail profesorul. Dacă instructorul dvs. a furnizat clasa dvs. cu o adresă de e-mail și ați epuizat celelalte opțiuni, luați în considerare trimiterea unui e-mail care solicită clarificări. Încercați să fiți cât mai specific posibil când explicați ce parte nu înțelegeți, indiferent dacă se ocupă de instrucțiunile sau materialul în sine și să solicite întrebări directe care vă pot clarifica confuzia.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Sunt confuz despre ce problemă trebuie să fac. Credeam că ați spus că problemele au fost la pagina 86 a manualului, dar nu există probleme pe acea pagină."
  • Înțelegeți că profesorul dvs. poate să nu fie capabil să răspundă imediat. Chiar dacă nu, ați comandat cel puțin dorința de a înțelege profesorului dvs., ceea ce le poate încuraja să petreacă mai mult timp pe materialul în sesiuni de clasă viitoare.
  • Metoda 3 din 4:
    Ajutați-vă
    1. Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 11
    1. Citiți manualul dvs. În multe cazuri, sarcinile de acasă reflectă ceea ce ați învățat recent în clasă. Dacă nu înțelegeți temele, deoarece nu sunteți familiarizat cu subiectul său, examinați manualul de clasă pentru a obține o mai bună înțelegere.
    • Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când profesorul dvs. atribuie probleme din manualul dvs. sau dintr-un registru de lucru asociat, dar chiar dacă misiunile provin dintr-o sursă complet diferită, puteți revizui capitolul dvs. de manual pe același subiect pentru o perspectivă suplimentară.
    • Nu vă fie frică să faceți și problemele neasigurate din manualul dvs. Unele manuale pot avea răspunsuri la problemele cu numerotate, de exemplu, în partea din spate a cărții - dacă profesorul dvs. vă atribuie problemele impare numerotate din același capitol, faceți câteva dintre cele mai numerotate și verificați răspunsurile la dvs. Creșteți-vă înțelegerea materialului.
    • Dacă nu înțelegeți modul în care textul dvs. explică lucrurile, puteți merge și la bibliotecă și uitați-vă la colecția lor de manuale pe același subiect. Unul dintre aceștia ar putea prezenta materialul într-un mod mai clar.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 12
    2. Examinați misiunile anterioare și materialele. Mulți profesori vor reveni la sarcini cu corecții. Dacă aveți vreunul legat de temele, lucrați în prezent, consultați aceste misiuni anterioare și corecțiile de la profesorul dvs. și încercați să vă dați seama ce au fost greșelile din trecut. Înțelegerea în care procesele dvs. au greșit în trecut, vă pot ajuta să vă dați seama cum să vă apropiați de temele actuale.
  • Pe o notă similară, mulți profesori au renunțat, de asemenea, la materialele legate de materialele de clasă. Păstrați aceste materiale și reveniți la ei în timp ce faceți misiunea. Acestea pot conține informații suplimentare utile care nu sunt în manual sau în notele dvs.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 13
    3. Utilizați Internetul ca resursă. Dacă manualele dvs. și materialele de studiu nu vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a vă înțelege temele, căutați sfaturi și îndrumări online despre cum să finalizați misiunea. De exemplu, dacă profesorul dvs. a atribuit un eseu despre subiect, dar nu știți cum să scrieți eseuri, căutați Tutoriale de eseuri și eseuri de eșantionare care vă poate ajuta să începeți.
  • Pentru probleme de matematică și știință, puteți căuta și tutoriale video online gratuite despre subiect.
  • Pentru vocabular, probleme de matematică, date istorice și alte informații conexe, încercați să introduceți întrebarea direct într-un motor de căutare. O explicație a materialului ar putea apărea printre rezultate.
  • Pentru misiunile de literatură, puteți găsi adesea ghiduri de studiu online sau ghiduri de discuții pentru lucrare.
  • De asemenea, puteți căuta un rezolvator de probleme computaționale pentru probleme de matematică sau un traducător online pentru probleme de limbă străină. Doar asigurați-vă că alegeți o resursă care oferă explicații, astfel încât să înțelegeți materialul, în loc să obțineți doar atribuirea.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 14
    4. Joacă jocuri care vă ajută să înțelegeți mai bine temele. Redarea jocurilor interactive despre subiecte pe care nu le înțelegeți poate fi o modalitate distractivă și eficientă de a spori experiența de învățare. De exemplu, dacă vă luptați cu înțelegerea temelor algebra, căutați online pentru site-uri care oferă mai multe jocuri de matematică gratuită care vă pot ajuta să înțelegeți ecuațiile algebrice.
  • Puteți găsi jocuri interactive pe o varietate de subiecte - de la artele lingvistice la biologie și totul între ele.
  • Acest lucru ar putea funcționa cel mai bine în timpul școlii dvs. de clasă și la vârsta de vârstă mijlocie. Odată ce începeți să învățați mai multe concepte avansate în liceu și la școală post-secundară, veți găsi probabil mai puține jocuri dedicate subiecților pe care îl studiați.
  • Metoda 4 din 4:
    Finalizarea misiunilor confuze
    1. Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 15
    1. Lucrați la teme cât mai curând posibil. Ar trebui să lucrați în mod ideal pe orice atribuire a temelor în aceeași zi pe care o obțineți, chiar dacă nu este datorată până la o săptămână mai târziu. În acest fel, veți afla mai devreme dacă nu o înțelegeți și veți avea mai multe oportunități de a obține ajutorul de care aveți nevoie înainte de data scadenței.
    • Aceeași idee se aplică, de asemenea, la temele din ziua următoare. Lucrul la el în timpul sala de studiu vă permite să știți dacă aveți nevoie de clarificare înainte de a părăsi școala. Lucrul la el mai devreme seara, mai degrabă decât chiar înainte de culcare, vă oferă șansa de a contacta prieteni, întrebați un frate mai vechi sau părinte pentru ajutor sau trimiteți-vă tutorele sau profesorul.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 16
    2. Minimizați distragerile. Acesta este un sfat bun pentru Orice temă ați completat, dar este deosebit de important atunci când lucrați la temele pe care nu le înțelegeți. Opriți telefonul, stați într-o zonă liniștită fără zgomot de la un televizor sau radio și dedicați-vă toată atenția la temele.
  • Locația exactă nu contează atâta timp cât este relativ liberă de zgomotul și distragerile tentante. Veți avea nevoie de concentrația completă la abordarea problemelor dificile.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 17
    3. Arătați-vă munca. În timp ce acest lucru nu va fi aplicabil fiecărei sarcini de casă pe care le obțineți, pentru probleme de matematică și probleme științifice, afișați-vă munca în loc să vă arătați doar răspunsurile. Puteți obține un credit parțial dacă o parte din lucrare este corectă, dar chiar și atunci când nu este cazul, profesorul dvs. poate continua să evidențieze în cazul în care procesul dvs. a mers prost și vă poate oferi informațiile precise de care aveți nevoie pentru a înțelege același tip de problemă în viitor.
  • Acestea fiind spuse, ar trebui să continuați să lucrați la o problemă până când credeți că ați ajuns la răspunsul corect - sau, cel puțin, la un răspuns care ar putea fi corect.
  • Dacă știți că ceva a mers prost sau știți care parte din procesul pe care nu îl înțelegeți, ați putea lua în considerare și scrierea unei note pentru profesorul dvs. în acest sens. De exemplu, s-ar putea să atragă o săgeată îndreptată la o formulă pe care nu o știți cum să utilizați corect, cu o notă spunând: "Știu că ceva a mers prost aici, dar nu mi-am dat seama de greșeala mea."
  • Imagine intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 18
    4. Întoarceți-vă misiunile. Lucrați întotdeauna la fiecare bucată de teme pe care le obțineți și întoarceți-vă în fiecare bucată de teme, chiar dacă nu ați înțeles pe deplin. Profesorul dvs. nu vă așteaptă ca misiunile dvs. să fie perfecte. Ei, totuși, se așteaptă să depună eforturi în educația dvs. și asta înseamnă a face munca pe care o atribuie.
  • De asemenea, rețineți că multe idei se bazează unul pe celălalt pe măsură ce progresați prin material, deci dacă vădeți în urmă pe misiunile anterioare, este posibil să nu învățați materialul de care aveți nevoie pentru a înțelege misiunile viitoare.
  • Imaginea intitulată face temele pe care nu înțelegi pasul 19
    5. Examinați corecțiile când obțineți teme înapoi. Când obțineți temele înapoi cu corecții pe el, redo lucrarea incorectă după sfatul instructorului. În mod ideal, continuați să treceți de corecții până când puteți rezolva problema cu precizie și înțelegeți greșelile anterioare.
  • Chiar dacă profesorul dvs. nu oferă instrucțiuni detaliate, revizuirea sarcinilor dvs. returnate va confirma cel puțin care părți ați reușit să înțelegeți și care părți sunteți încă puțin pierduți. Vă puteți apropia apoi profesorul, tutorele, părinții sau colegii de clasă cu întrebări cu privire la acele părți pe care încă mai aveți nevoie de ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar