Cum să faceți față unui subiect pe care îl urăști

Curriculumurile școlare sunt concepute pentru a învăța pe elevi o gamă largă de subiecte pentru a le pregăti pentru viață în afara școlii. Din păcate, vor exista unele subiecte pe care le doriți și pe alții pe care nu le place. Învățând să facă față unui subiect școlar pe care nu-l place este o parte importantă a progresului prin școală. Puteți face acest lucru prin schimbarea obiceiurilor de studiu și prin utilizarea instrumentelor și stimulentelor motivaționale pentru a vă schimba abordarea față de subiectul pe care îl place.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea abordării dvs. la subiectul pe care nu-l place
  1. Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 1
1. Contextualizează subiectul. Stai jos și întrebați de ce nu vă bucurați de acest subiect particular. Când puteți identifica și contextualiza ceea ce nu vă place despre un subiect, puteți lua măsuri pentru a corecta problema.
  • Întrebați-vă de ce aveți probleme cu acest subiect sau clasă. Este pentru că nu înțelegeți un concept particular? Nu vă place instructorul sau colegii de clasă? Ești plictisit?
  • Dacă nu vă place instructorul sau colegii de clasă, înțelegeți că clasele au limite de timp. Chiar dacă nu vă place clasa acum, puteți avea un alt instructor sau colegii de clasă următor semestru sau an.
  • 2. Vorbește cu instructorul tău despre sentimentele tale. Fii cinstit cu profesorul tău și explicați că nu ați fost niciodată foarte interesat de subiect. Întrebați-le dacă pot oferi resurse, cum ar fi articolele de ziare, documentare, site-uri web sau videoclipuri YouTube, care vă pot ajuta să vă angajați cu subiectul.
  • Profesorul dvs. poate chiar să demonstreze modul în care subiectul se aplică situațiilor din lumea reală, care vă pot ajuta să vedeți valoarea din clasă.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 2
    3. Atenuați plictiseală de clasă. Dacă vă plictisit de clasă, căutați modalități de a vă îmbunătăți înțelegerea subiectului. S-ar putea, de exemplu, să întrebați instructorul pentru cărți sau materiale pe care le puteți citi și de a utiliza în afara sălii de clasă.
  • Dacă sunteți plictisit în clasă, deoarece înțelegeți deja materialul, întrebați-vă cu profesorul dvs. despre trecerea la un curs mai avansat pe această temă.
  • Încercați să studiați cu un prieten care este interesat de subiect și se bucură de învățarea despre conceptele cu care vă puteți lupta.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 3
    4. Recunoașteți importanța subiectului. Curriculumurile școlare sunt concepute pentru a preda un domeniu larg de subiecte, dar fiecare subiect pe care îl înveți este important într-un fel. Adresați-vă unui prieten, relativ sau chiar unui profesor de ce se bucură de subiect. Răspunsurile lor vă pot ajuta să vă schimbați perspectiva asupra clasei.
  • Când identificăm importanța unui subiect, este mai probabil să dedicăm timp să învățăm subiectul și conceptele sale. Căutați concepte cheie care sunt importante pentru a înțelege de ce este important.
  • De exemplu, dacă nu vă place engleza ca subiect, înțelegerea faptului că clasele de engleză reprezintă o modalitate excelentă de a învăța abilitățile de comunicare și de a se referi la alții.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 4
    5. Identificați abilitățile translatabile. Abilitățile translatabile sunt concepte pe care un subiect îl învață că poate fi aplicat altui subiect sau situație.
  • Identificarea abilităților translatabile vă ajută să înțelegeți cum se potrivește subiectul cu imaginea de ansamblu. În timp ce este posibil să nu aveți nevoie să cunoașteți gazele nobile în afara clasei de chimie, studierea chimiei vă va învăța cum să identificați reacțiile și să înțelegeți cum interacționează substanțele între ele. Acest lucru este important atunci când gătiți sau amestecați produse de curățare.
  • Abilități translatabile pe care le aflați într-un subiect vă pot ajuta să reușiți în alte subiecte sau în viața de zi cu zi.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 5
    6. Căutați lucruri pe care tu do Bucurați-vă de clasă sau de subiect. Concentrându-vă pe aspectele pozitive ale subiectului, vă puteți schimba abordarea în învățarea și studierea subiectului. Și în timp ce profesorii mari pot face chiar subiecți pe care îl găsiți plictisitor mai interesant, chiar dacă nu vă bucurați de stilul profesorului, vă puteți schimba propria perspectivă asupra subiectului.
  • De exemplu, dacă vă luptați cu engleza, căutați cărți și lucrări pentru a citi și a scrie rapoarte despre care sunt dedicate subiectelor pe care le faceți, cum ar fi istoria sau arta.
  • Partea 2 din 3:
    Studierea unui subiect pe care nu-l place
    1. Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 6
    1. Creați un plan de acțiune. Adesea, nu ne place un anumit subiect deoarece ne luptăm să învățăm subiectul sau anumite concepte cheie. Când încercăm să facem față cu dispărarea unui subiect, nu putem ignora faptul că încă trebuie să învățăm subiectul.
    • Un plan de acțiune este, în esență, un plan de a vă asigura că veți trece cursul și veți completa toate lucrările dvs. În timp ce schimbarea sentimentelor despre subiect poate necesita timp, trebuie să continuați să urmați programa de clasă și să vă completați munca atribuită.
    • Lucrați cu instructorul dvs. pentru a crea un program pe care îl veți urma pentru a compensa orice muncă ratată și pentru a finaliza misiunile viitoare.
    • Setați un program de studiu care utilizează stimulente pentru a întări pozitiv obiceiurile dvs. de studiu. Urmați acest program de studiu și întrebați instructorul pentru surse din afara pentru a vă îmbunătăți înțelegerea subiectului, cum ar fi prelegerile online sau articolele interesante.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 7
    2. Stimularea învățării subiectului. Stimularea subiectului merge mână în mână cu identificarea motivatorilor. Când stimulați îndeplinirea sarcinilor pe care le place, vă motivați să le completați.
  • Economiștii susțin că stimulentele mai mari conduc la mai multe eforturi și la niveluri de performanță mai mari.
  • Stimulentele nu trebuie să fie materiale sau monetare. Stimulente intrinseci sau stimulente care provin din elev, sunt, de asemenea, motivante. Un exemplu de stimulare intrinsecă ar fi un sentiment pozitiv pe care îl obțineți atunci când primiți un grad bun pe o lucrare care vă încurajează să lucrați la fel de greu pe următoarea atribuire.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 8
    3. Asociați subiectul cu ceva ce faceți. Dacă vă luptați să vă stimulați să studiați subiectul, încercați să trageți asociații pozitive cu subiectul pe care nu-l placeți cu ceva ce vă place.
  • O dispoziție pozitivă vă poate ajuta creierul să se gândească mai creativ și ajută la capacitatea dvs. de a vă aminti faptele.
  • Când vă stimulați în mod constant și motivați-vă să învățați un subiect pe care îl disprețuiți, începeți să asociați studiind subiectul cu lucruri pozitive pe care le faceți. De exemplu, dacă vă tratați la gustarea dvs. preferată după ce ați studiat subiectul dvs. Disliked, în cele din urmă vă puteți asocia studiind cu sentimentele fericite pe care le obțineți atunci când aveți mâncarea preferată.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 9
    4. Închiriați un tutore dacă este necesar. Dacă nu vă placeți subiectul, deoarece vă luptați să învățați un concept, întrebați instructorul pentru ajutor suplimentar sau luați în considerare angajarea unui tutore.
  • Dacă școala dvs. oferă servicii de îndrumare sau dacă există un asistent de predare (TA) pentru curs, profitați de aceste resurse.
  • Un tutore poate ajuta la explicarea conceptelor complicate dacă aveți dificultăți în a le înțelege și vă poate ajuta să lucrați prin temele dvs.
  • Asistenții didactici sunt de obicei găsiți în cursuri avansate de colegiu. Ei de multe ori dețin ore de lucru în care elevii sunt capabili să vină și să le pună întrebări despre materialul cursului. Profitați de această resursă dacă este disponibilă pentru dvs. Profesorii pot deține, de asemenea, ore de serviciu pentru studenții lor.
  • Partea 3 din 3:
    Reconsiderarea stilului dvs. de învățare
    1. Imagine intitulată face ca un subiect pe care îl urăști Pasul 10
    1. Identificați stilul dvs. de învățare. Stilul de învățare se referă la modalitățile pe care le aflați cele mai bune lucruri și puteți utiliza stilul dvs. pentru a încerca diferite metode de studiu pentru cele mai bune rezultate. Odată ce ați identificat ce este stilul dvs. de învățare, puteți experimenta cu ea.
    • Există o serie de stiluri de învățare diferite, iar oamenii pot avea diferite stiluri de învățare pentru diferite subiecte. Lucrați cu un instructor sau un consilier școlar pentru a vă identifica stilul de învățare, dacă nu știți ce este deja stilul dvs. de învățare.
    • Dacă aflați că vă luptați să aflați subiectul așa cum îl învață instructorul, stilul dvs. de învățare poate fi diferit de modul în care învață instructorul.
    • Poate fi dificil să vă schimbați complet stilul de învățare pentru a vă adapta la stilul instructorului. Cu toate acestea, puteți lucra în jurul acestei probleme utilizând diferite stiluri de învățare pentru a aborda un subiect în afara sălii de clasă. De exemplu, dacă sunteți un cursant verbal și învățați cel mai bine ascultând cursuri, puteți utiliza Internetul pentru a găsi prelegeri înregistrate pe un subiect pe care îl luptați să învățați.
    • Dacă sunteți un cursant social și învățați cel mai bine în grupuri și lucrați cu alții, formați un grup de studiu cu alți cursanți sociali pentru a studia pentru un anumit subiect.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 11
    2. Găsiți motivația. Când vă simțiți motivați să învățați un subiect sau un concept, este mai probabil să dedicați timp. Ar trebui să determinați dacă sunteți mai motivați de succese pe termen lung sau dacă preferați satisfacția pe termen scurt.
  • Dacă sunteți mai motivați de succesele pe termen lung, amintiți-vă că gradul dvs. în acest curs are un impact asupra GPA-ului dvs. global. GPA dvs. va influența programele de învățământ superior pe care le-ați acceptat, oportunități de stagiu, oportunități de angajare și absolvirea dvs.
  • Dacă sunteți mai motivați de imediate sau pe termen scurt, satisfacerea produselor mici pentru a vă recompensa. De exemplu, dacă petreceți o oră studiind subiectul pe care nu-l place, vă puteți recompensa cu cincisprezece minute de navigarea pe Internet.
  • Când începeți să vă simțiți frustrați cu subiectul, este util să vă reamintim că succesul dvs. în acest curs va avea consecințe pozitive mai târziu.
  • Imagine intitulată face față unui subiect pe care îl urăște pasul 12
    3. Prioritizați programul dvs. Când ne place un subiect, acesta poate fi tentant să ignorăm problema și să evităm lucrul la subiect. Prioritizați învățarea subiectului pe care nu-l place sau întâmpinați dificultăți cu persoanele care vin în mod natural.
  • Întotdeauna îți completezi temele. Tema este o modalitate excelentă de a vă testa cunoștințele pe un subiect și pentru a vă măsura capacitatea de a utiliza anumite concepte.
  • Participați la discuțiile de clasă și în timpul lecțiilor. Angajarea activă cu subiectul vă poate ajuta să vă confruntați cu dispreț și să înțelegeți ce concepte aveți probleme cu.
  • sfaturi

    Întreabă pentru ajutor. Dacă vă luptați să aflați un anumit concept sau aveți probleme cu un capitol de manuale, adresați-vă instructorului pentru ajutor și clarificări.
  • Asigurați-vă că luați note detaliate în clasă. Notele bune vă vor ajuta cu adevărat când vine vorba de timp pentru a studia pentru teste.
  • Încercați să întrebați un prieten pentru ajutor dacă vă luptați cu un subiect. Uneori, având un prieten explicați ceva ușurință să înțelegeți.
  • Avertizări

    Evitați să săriți clasa, să nu completați misiunile sau să nu acordați atenție în clasă. Acest lucru poate exacerba problema.
  • Cheating pe misiunile sau examinările dvs. nu este niciodată o idee bună și vă puteți confrunta cu consecințe grave dacă sunteți prins.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar